Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

Κούρδοι της Συρίας εκτόξευσαν όλμους κατά Τούρκων στρατιωτών


Σε σποραδικά πυρά Κούρδων της Συρίας απάντησαν σήμερα Τούρκοι στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στη βορειοδυτική Συρία, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πέντε όλμοι εκτοξεύθηκαν προς την κατεύθυνση ενός τουρκικού παρατηρητηρίου το οποίο έχει εγκατασταθεί στην επαρχία Ιντλίμπ στο πλαίσιο μιας «ζώνης αποκλιμάκωσης» που δημιουργήθηκε με σκοπό τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην περιοχή, χωρίς να προκαλέσει θύματα.

Κανένας όλμος δεν έφθασε τις τουρκικές θέσεις, ανέφερε το Ανατολή, που επέρριψε την ευθύνη για τα πυρά στο Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), μια οργάνωση των Κούρδων της Συρίας, η στρατιωτική πτέρυγα της οποίας, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αντιδρώντας, οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυρά προς την κατεύθυνση των κουρδικών θέσεων στην Αφρίν, στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με το Ανατολή. Είναι η πρώτη φορά που τουρκικά μέσα αναφέρονται σε πυρά εναντίον παρατηρητηρίου στην Ιντλίμπ, δύο ημέρες πριν από μια σύνοδο κορυφής για τη Συρία κατά την οποία αναμένεται να συναντηθούν, στο παραθαλάσσιο θέρετρο Σότσι, οι πρόεδροι της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας.

Οι τρεις χώρες, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη Συρία, είναι ανάδοχοι μιας συμφωνίας που οδήγησε στην εγκαθίδρυση «ζωνών αποκλιμάκωσης» με σκοπό να μειωθεί η ένταση των μαχών ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες.

Η Τουρκία θεωρεί το PYD και τις YPG «τρομοκρατικές οργανώσεις», συγγενικές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μιας κουρδικής οργάνωσης που πραγματοποιεί ανταρτοπόλεμο εναντίον της Άγκυρας από το 1984. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα τη βούλησή του να «καθαρίσει την Αφρίν» από την παρουσία Κούρδων μαχητών.

Ωστόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις YPG στον πόλεμο κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία. Οι πολιτοφυλακές αυτές είναι η κύρια δύναμη μιας αραβοκουρδικής συμμαχίας SDF, η οποία ήταν η αιχμή του δόρατος στη μάχη της Ράκας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου