Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Θέμα κυρώσεων στην Τουρκία για τους S-400 θέτουν αμερικανικά ΜΜΕ: «Θα τηρήσει το νόμο ο Ντ.Τραμπ;»


Θα προσχωρήσουν οι ΗΠΑ στην επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία; Αυτό είναι το ερώτημα που απευθύνει η εφημερίδα Washigkton Post καθώς όπως αναφέρει η απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό Α/Α σύστημα S-400 έρχεται σε αντίθεση με τους αμερικανικούς νόμους.

Σύμφωνα με το νλομο που έχει ψηφίσει το Κογκρέσο  η διοίκηση  Τραμπ επιβάλλεται να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία (εμπάργκο πώλησης όπλων) καθώς συνεργάζεται εμπορικά με εταιρεία η οποία βρίσκεται στη λίστα των εταιρειών που είναι υπό καθεστώς κυρώσεων από τις ΗΠΑ.

"Ήξεις αφήξεις" απο Αμερικανούς αξιωματούχους

Αναφορικά με το ερώτημα αυτό οι αντιδράσεις Αμερικανών επισήμων είναι διφορούμενες.

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Kay Bailey Hutchison ίσως. Όπως εξήγησε η διοίκηση Τραμπ έχει κάνει σαφές στην Τουρκια για τις επιπτώσεις από την συγκεκριμένη αγορά, αλλά απόφαση οριστική δεν έει ληφθεί ακόμη, όπως εξήγησε.

«Πρόκειται να διαπραγματευτούμε για αυτό το δύσκολο θέμα σε διμερές επίπεδο. Δεν γνωρίζω εάν υπάρχει κάποια απόφαση αναφορικά με την ερώτηση αυτή, ούτε και ξέρω την απάντηση» πρόσθεσε.

Όπως είπε ακόμη η Hutchison η Τουρκία έχει πει στις ΗΠΑ ότι προχωρά στην αγορά αυτή γιατί θέλει ένα Α/Α σύστημα σε γρήγορο χρόνο υποσχόμενη ταυτόχρονα ότι δεν πρόκειται να κάνει κάποια προσπάθεια για την διασύνδεσή του με το υπόλοιπο σύστημα αεράμυνας του ΝΑΤΟ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου της αμερικανικής εφημερίδας αναφορικά με το εάν η Τουρκία μπορεί να εκληφθεί πλέον ως αξιόπιστος σύμμαχος καθώς αγοράζει ρωσικά όπλα θέτοντας σε κίνδυνο τις ΝΑΤΟικές ικανότητες είπε:

«Φυσικά είναι μια μέγιστη ανησυχία, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Αλλά από την άλλη πλευρά η Τουρκία είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος για το ΝΑΤΟ.

Έχουν ανταποκριθεί θετικά σε κάθε αίτημά μας»

Την  ίδια ώρα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάττις προσπαθεί να προωθήσει τις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις παρά την απειλή του εμπάργκο.

Συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό άμυνας στις 8 Νοεμβρίου προσπαθώντας να υποβαθμίσει το θέμα της αγοράς των S-400.

«Αυτή είναι μια απόφαση της Τουρκίας. Είναι φανερό ότι τα συστήματα δεν θα είναι συμβατά με τον υπόλοιπο ΝΑΤΟικό εξοπλισμό. Οπότε θα πρέπει να σκεφτούν εάν θα πάνε μπροστά με αυτή την αγορά ή όχι», είχε σημειώσει ο αμερικανός ΥΠΑΜ.

Ο πρώην Αμερικανός πρεσβευτής στην Τουρκία Eric Edelman δήλωσε πως η προσπάθεια του Μάττις να φέρει τον Ερντογάν σε πιο φιλική προδιάθεση απέναντι στις ΗΠΑ είναι μάταιος κόπος.

«Δεν πρόκειται να πετύχει γιατί ο Ερντογάν δεν έχει κανένα ενδιαφέρον στο να επιδιώξει κάτι τέτοιο. Τα συμφέροντά του εξυπηρετούνται αυτή τη στιγμή από μια κακή σχέση με τις ΗΠΑ. Για αυτό το λόγο η τουρκική κυβέρνηση προωθεί αντι-αμερικανικά δημοσιεύματα στον Τύπο», είπε.  

Όπως  σημειώνεται πάντως το αμερικανικό Κογκρέσο έχει την δυνατότητα να παρέμβει σε αυτή τη συμφωνία, καθώς τόσο Δημοκρατικοί όσο και Ρεπουμπλικάνοι θέλουν οπωσδήποτε να δουλέψουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Έτσι σε περίπτωση που δεν επιβληθεί εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, αν αυτή προχωρήσει στην αγορά των S-400 τότε οι κυρώσεις αυτές θα είναι "μισές".

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Μπεν Καρντίν μέοος τα Επιτροπής διεθνών σχέσεων του Κογκρέσου δήλωσε ότι η διοίκηση Τραμπ πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις κατά τα Τουρκίας: «Νομίζω ότι η διοίκηση αντιλαμβάνεται ότι η κατάσταση επιδέχεται κυρώσεων», είπε για να συμπληρώσει: «Άλλωστε οι σχέσεις μας με την Τουρκία έχουν γινει ανυπόφορες».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου