Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

25 Απριλίου: Εορτή του Αγίου Μάρκου, Αποστόλου και Ευαγγελστή


Τη μνήμη του Αγίου Μάρκου του Αποστόλου και Ευαγγελιστού τιμά σήμερα, 25 Απριλίου, η Εκκλησία μας.


Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Μάρκος ήταν ανεψιός του Αποστόλου Βαρνάβα και η μητέρα του ονομαζόταν Μαρία. Η καταγωγή του ήταν μάλλον από την Κύπρο, αργότερα όμως εγκαταστάθηκε στα Ιεροσόλυμα.

Το ιουδαϊκό όνομα του ευαγγελιστού ήταν Ιωάννης. Μάρκος ήταν το Ρωμαϊκό του επώνυμο, που πήρε κατά τη συνήθεια που υπήρχε τότε. Και μ’ αυτό έμεινε γνωστός στον χριστιανικό κόσμο.

Ο Μάρκος από πολύ νωρίς μπήκε στην υπηρεσία της Εκκλησίας, συνοδεύοντας το θείο του Βαρνάβα και τον Απ. Παύλο στις διάφορες περιοδείες τους. Επίσης, εργάσθηκε για πολύ καιρό κοντά στον Απ. Πέτρο. Κατά την παράδοση, ο Μάρκος κήρυξε το Ευαγγέλιο στην Αίγυπτο, τη Λιβύη, τη Βαρβαρία, και είχε χρηματίσει πρώτος επίσκοπος Αλεξανδρείας.

Ο ευαγγελιστής Μάρκος πιστεύεται ακόμη ότι είναι εκείνος ο νεανίσκος, που, όπως αναφέρει ο ίδιος στο Ευαγγέλιο του (Μαρ. ιδ’, 51-52), ακολούθησε τον Ιησού μετά τον Μυστικό Δείπνο στον κήπο της Γεθσημανής τυλιγμένος σ’ ένα σινδόνι, Μετά τη σύλληψη του θείου Διδασκάλου οι υπηρέτες όρμισαν και προς αυτόν. Μα ο νεανίσκος, για να γλιτώσει, αφήκε το σινδόνι κι έφυγε γυμνός.

Για τον τρόπο του θανάτου του οι γνώμες διίστανται. Η μία αναφέρει ότι πέθανε ειρηνικά στην Αλεξάνδρεια, ενώ η άλλη, ότι πέθανε δια λιθοβολισμού από τους ειδωλολάτρες. Σύμφωνα με την δεύτερη εκδοχή, ο Απόστολος Μάρκος, κάποια μέρα που κήρυττε, τον άρπαξαν οι εχθροί της πίστεως, οι εθνικοί κι οι ειδωλολάτρες, κι αφού τον έδεσαν με σχοινιά, τον έσυραν στους δρόμους της Αλεξανδρείας, όπου και πέθανε από τα τραύματα του στις πέτρες. Το άγιο λείψανο του το περιμάζεψαν με πόνο οι χριστιανοί και το έθαψαν σ’ ένα γειτονικό χωριό.

Το σπουδαίο είναι ότι ο Μάρκος έγραψε το δεύτερο κατά σειρά στην Καινή Διαθήκη Ευαγγέλιο περί το 65 μ.Χ. και είναι και το συντομότερο από τα τέσσερα κι είναι γνωστό σαν το Ευαγγέλιο των θαυμάτων του Ιησού. Μέσα σ’ αυτό ο ιερός ευαγγελιστής, παρόλο που δεν ήταν από τον κύκλο των δώδεκα αποστόλων, έχει περιλάβει αρκετά από τα γεγονότα της ζωής του Κυρίου μας.

Ολίγα από τη διδασκαλία Του, τα θαύματα Του, τα Πάθη και την Ανάσταση Του. Παραλείπει την επί του όρους Ομιλία και τις πιο πολλές από τις μακρές ομιλίες του Ιησού Χριστού. Πιο πολύ ο ευαγγελιστής διηγείται αυτά που έκανε ο Θείος Διδάσκαλος κι όχι αυτά που είπε. Και τούτο, γιατί κύριος σκοπός της συγγραφής του ήταν με την έκθεση αυτή των θαυμάτων να αποδείξει τη Θεϊκή του Ιησού καταγωγή και τη δύναμή Του, ιδιαίτερα δια των θαυμάτων.

Γι΄ αυτό και οι αγιογράφοι τοποθετούν δίπλα στον ευαγγελιστή Μάρκο ένα λιοντάρι, που είναι σύμβολο της δύναμης.

Κατά τον 9ο αιώνα έμποροι Ενετοί μετέφεραν τα άγια λείψανα στη Βενετία και τα τοποθέτησαν σ’ ένα πολύ μεγάλο και ωραιότατο ναό, που έκτισαν προς τιμή του.

Απολυτίκιο:
Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
Τού Πέτρου συνέκδημος, και κοινωνός ιερός, του Λόγου διάκονος, και υποφήτης σοφός, εδείχθης Απόστολε, όθεν το του Σωτήρος, Ευαγγέλιον θείον, Μάρκε διαχαράττεις, ως ουράνιος μύστης, διό Ευαγγελιστά σε, πόθω γεραίρομεν.

Πηγή

3 σχόλια:

  1. ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΟΙ 12 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΗΤΑΝ ΕΧΘΡΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΣΤΕΡΕΩΝΑΝ;


    Η Πεντηκοστή, αποτελεί τη γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας.

    Μετά την Ανάληψη του Κυρίου στους ουρανούς, οι Απόστολοι και οι υπόλοιποι μαθητές του γύρισαν στο όρος των Ελαιών στην Ιερουσαλήμ και μπαίνοντας στο υπερώο, δηλαδή στον πάνω όροφο του σπιτιού εκεί, περίμεναν με προσευχή την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με την υπόσχεση του Σωτήρα Χριστού. Τότε αυτοί πληρωθέντες από το Πνεύμα το Άγιο, άρχισαν να κηρύττουν και να καλούν τους ανθρώπους να βαπτισθούν και να λάβουν κι αυτοί την χάρη του Αγίου Πνεύματος. Ό,τι είχαν ακούσει και ζήσει κοντά στο Χριστό και δεν το είχαν τότε κατανοήσει, τώρα εν Αγίω Πνεύματι το γνώρισαν και το επαγγέλλονται στο λαό.

    Με την Πεντηκοστή δεν γεννήθηκε η Εκκλησία ως απλός θεσμός, αλλά ως συνεχής παρουσία της χάριτος του Αγίου Πνεύματος, και γι’ αυτό η Πεντηκοστή δεν είναι ένα γεγονός που συνέβη μια φορά κάποτε, αλλά είναι η ζωή της Εκκλησίας, ως αδιάκοπη κοινωνία του Αγίου Πνεύματος.
    Με τα όσα συνέβησαν την Κυριακή της Πεντηκοστής, οι μαθητές του Χριστού κατανόησαν πλήρως την αποστολή του Ιησού στον κόσμο, και γι’ αυτό έπαψαν να κρύβονται κι άρχισαν να κηρύττουν την Ανάσταση του δασκάλου τους. Τα πνευματικά χαρίσματα τα οποία γέμισαν τις καρδιές των αποστόλων με θέληση, πίστη και αγάπη, μπορούν να αποτελέσουν και δικά μας εφόδια, ώστε αντιλαμβανόμενοι την δύναμη και τη διαχρονικότητα της πίστης μας, να αντιμετωπίσουμε το παρόν έχοντας εμπιστοσύνη στο Θεό.

    Μήνυμα του ιωάννη εν Χριστώ βασιλέα των Πενήτων:

    «Μία η Ορθή εκκλησία, Ένας ο ποιμένας μας και Χριστός.
    Μα αδέλφια μου για σκεφτείτε... αν οι δώδεκα μαθητές του Κυρίου ως Απόστολοι Του ήταν εχθροί αναμεταξύ τους, τότε τι εκκλησία θα στερέωναν και για ποια αγάπη Χριστού θα μιλούσαν;
    Σήμερα δεκάδες Αυτεπάγγελτοι δεσποτάδες είναι από μόνοι τους βασιλείς στο δικό τους βασίλειο ως επίσκοποι και σπέρνουν τον φθόνο και το μίσος προς τους αντίπαλους τους δεσποτάδες. Διαίρεσαν τον Λαό του Χριστού σε εκατοντάδες σχίσματα, και ιδεολογίες το ένα ποίμνιο της Ορθοδοξίας μας, και στο Όνομα του Κυρίου μας σπέρνουν τον φανατισμό, το μίσος και την διχόνοια επάνω στην Μία Εντολή του Χριστού :

    ''Αγαπάτε αλλήλους ως εαυτόν''.

    Και έτσι η Αγάπη στο Ένα Σώμα του Λαού ως Χριστού, είναι μαρμαρωμένη Βασιλεία στους Ανθρώπους.

    Αδέλφια μου, ο Κύριος Ιησούς Χριστός είναι το Άλας της Αγάπης του Πατέρα Θεού και η Αγάπη μας το νερό Του. Και ιδού σας κρούει την πόρτα της Αναστάσεως του Έθνους Του.

    ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...

    και ας ντυθούμε Αδέλφια μου την Αγάπη Του και ας μεταμορφώσουμε την Ελλάδα μας, με την Αγία του Θεού Σοφία...


    ΑΜΗΝ !»

    http://fwnitwnpaterwn.blogspot.gr/2018/05/12.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ ΒΑΒΕΛ ΤΩΝ ΝΕΝΕΚΩΝ ΡΑΓΙΑΔΩΝ ΤΣΑΤΣΑΔΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ



    Τα τούρκικα φιρμάνια όταν είναι επάνω στα χρυσόβουλα της Ορθοδοξίας ως εξουσία της αυτονομίας στη γη και το ύδωρ εν τη Ελληνική γη, κακά τα χαμπέρια για αυτούς που περιμένουν τον Χριστό τέτοιων μοναστηριών να τους σώσει από την saria· γιατί η saria η πνευματική ήδη έγινε από αιώνες.
    Για σκεφθείτε όταν μέσα στα Άγια τοις αγίοις που κάνουν την Θεία Κοινωνία μας όταν λένε οι ιερείς «Άγιο» το Κοράνι, τότε πως μιλάμε για την Παναγία και ποια θέση έχει η γυναίκα και το Ισλάμ... Ποια είναι η ορθοδοξία και ποια η ορθόδοξη Ελλάδα;

    Μέσα στα άγια της ψυχής της ανθρωπιάς διδάσκαλοι της σοφίας του Αλλάχ Άκμπαρ είναι ως φίδια που με γλυκά λόγια δηλητηριάζουν τους ανθρώπους και με τις μαγείες των ξύλινων λόγων τους υπνωτίζουν τον άνθρωπο και τον μεταμορφώνουν σε σατανά.
    http://fwnitwnpaterwn.blogspot.gr/2018/05/blog-post_28.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι aрам Александр ένας επιχειρηματίας που μπόρεσε να αναζωογονήσει τη δουλειά του που πεθαίνει με τη βοήθεια ενός θεού που έστειλε ο Θεός, γνωστός ως Benjamin Lee ο Σύμβουλος Δανείων. Είμαι κάτοικος στο Yekaterinburg Екатеринбург. Λοιπόν, προσπαθείτε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, να διευθετήσετε το χρέος σας, να επεκτείνετε την υπάρχουσα, χρειάζεστε χρήματα για να αγοράσετε προμήθειες. Αντιμετωπίζετε προβλήματα προσπαθώντας να εξασφαλίσετε μια καλή πιστωτική διευκόλυνση, θέλω να ξέρετε ότι ο κ. Benjamin θα σας δει. Είναι το σωστό μέρος για να επιλύσετε όλα τα οικονομικά σας προβλήματα επειδή είμαι ζωντανή μαρτυρία και δεν μπορώ να το κρατήσω μόνο στον εαυτό μου όταν άλλοι ψάχνουν έναν τρόπο για να ανυψωθούν οικονομικά .. Θέλω όλοι να επικοινωνήσετε με αυτόν τον Θεό που έστειλε δανειστής χρησιμοποιώντας τις λεπτομέρειες, όπως δηλώνεται, προκειμένου να συμμετάσχει σε αυτήν τη μεγάλη ευκαιρία Email: 247officedept@gmail.com Ή WhatsApp / Text + 1-989-394-3740.

    ΑπάντησηΔιαγραφή