Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Την μετεξέλιξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο θέλει η Ά. Μέρκελ


Για τη μετεξέλιξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο μίλησε η Άγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το dpa.

Η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) ανέφερε πως η μετάβαση θα πρέπει να συνδεθεί με αλλαγές στις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εγκριθεί από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με κύκλους συμμετεχόντων στη συνεδρίαση, η οποία είχε ως θέμα τις προτάσεις μεταρρύθμισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Μέρκελ απέσπασε με αυτές τις δηλώσεις το θερμό χειροκρότημα των βουλευτών, παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι ο ΕΜΣ μπορεί να αντικατασταθεί από ένα ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο χωρίς μεγάλες αλλαγές στις Συνθήκες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Μέρκελ τόνισε επιπλέον ότι το ταμείο θα πρέπει να είναι ένας θεσμός των κρατών-μελών και όχι ένας ακόμη θεσμός της Ε.Ε. επί του οποίου η Επιτροπή θα είχε αποφασιστική επιρροή. Η συζήτηση, αναφέρουν κύκλοι των βουλευτών, υπήρξε ιδιαίτερα έντονη, με περισσότερους από 20 βουλευτές να παίρνουν τον λόγο.

Ενδεικτικά, ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. Ραλφ Μπρινκχάους, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει ότι δεν έβλεπε ότι κατά την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στο τέλος Ιουνίου θα μπορούσε να επιτευχθεί ουσιαστική πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις, όπως το σχεδιάζουν ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η Ανγελα Μέρκελ, υπογράμμισε σήμερα την σύμφωνη γνώμη του με την Καγκελάριο και τόνισε ότι «κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η Γερμανία φρενάρει τα μεταρρυθμιστικά σχέδια». Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Ομάδας, Φόλκερ Κάουντερ τάχθηκε υπέρ μιας ισορροπίας μεταξύ της ενδυνάμωσης της Ευρώπης και της τήρησης εθνικών συμφερόντων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου