Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Γέροντας Παΐσιος: «Η αγάπη καταργεί τις αποστάσεις»


– Γέροντα, πώς επικοινωνούν πνευματικά από μακριά οι άνθρωποι;
– Γράφουν κανένα γράμμα ή με ασύρματο ή με σήματα μορς!…
– Δηλαδή, Γέροντα;

– Για να υπάρξει πνευματική επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, πρέπει να εργάζονται στην ίδια συχνότητα. Αυτό δεν μπορούν να το πιάσουν οι επιστήμονες. Θυμάσαι εκείνο το περιστατικό που αναφέρω στους «Αγιορείτες Πατέρες»; Μια μέρα ένας μοναχός θα πήγαινε να επισκεφθή έναν Πατέρα στην Καψάλα και σκεφτόταν: «Τί να του πάω για ευλογία;». Οικονόμησε λοιπόν δύο ψάρια και τα καθάριζε, για να του τα πάη. Εν τω μεταξύ, ο άλλος είχε λάβει την πληροφορία από τον Θεό για την επίσκεψη του αδελφού και σκεφτόταν: «Τώρα που θα ‘ρθη, τί να τον φιλέψω;». Την ώρα λοιπόν που ο αδελφός καθάριζε ψάρια, ένας κόρακας ήρθε ξαφνικά, του πήρε το ένα ψάρι και το πήγε στον άλλον στην Καψάλα -απόσταση πεντέμισι ώρες. Το καταλαβαίνετε; Ο ένας σκεφτόταν πώς να αναπαύση τον άλλον και ο κόρακας μετά έκανε τον ενδιάμεσο!

Όταν ο άνθρωπος έχη την Αγάπη, τον Χριστό, και βουβός να είναι, μπορεί να συνεννοηθή με όλα τα δισεκατομμύρια των λαών και με την κάθε ηλικία των ανθρώπων, που έχει και αυτή την δική της γλώσσα.

Βάλε δυο ανθρώπους που δεν έχουν αγάπη μεταξύ τους να καθίσουν ο ένας δίπλα στον άλλον και να μη μιλούν. Βάλε και δύο άλλους που έχουν αγάπη μεταξύ τους να καθίσουν ο ένας δίπλα στον άλλον και να μη μιλούν και αυτοί. Πώς θα νιώθουν οι μεν και πώς θα νιώθουν οι δε; Και οι πρώτοι δε θα μιλούν και οι δεύτεροι δεν θα μιλούν. Όμως οι δεύτεροι και με την σιωπή θα «μιλούν», γιατί θα υπάρχει επικοινωνία μεταξύ τους. Αντίθετα οι πρώτοι δεν θα μπορούν να επικοινωνήσουν, γιατί ανάμεσά τους θα υπάρχει μόνωση. Όταν δεν υπάρχει αγάπη, μπορεί δυο άνθρωποι να βρίσκονται κοντά, αλλά να είναι μακριά ο ένας από τον άλλον.

– Γέροντα, στενοχωριέμαι που ήρθε η μέρα να φύγετε πάλι από κοντά μας.

– Στην πνευματική ζωή δεν υπάρχει «κοντά» και «μακριά». Την αγάπη του Χριστού δεν την χωρίζουν αποστάσεις, γιατί ο Χριστός με την δική Του αγάπη καταργεί τις αποστάσεις. Επομένως, είτε κοντά είτε μακριά βρίσκεται κανείς, νιώθει πάντα κοντά, όταν είναι κοντά στον Χριστό και συνδέεται με τον άλλον αδελφικά με αγάπη Χριστού.

Δοξολογώ τον Θεό που η αγάπη μου είναι τέτοιου είδους, πνευματική, αγγελική, οπότε οι αποστάσεις καταργούνται και η επαφή θα υπάρχει μαζί σας και σ’ αυτήν την ζωή από μακριά και στην άλλη που είναι ακόμη πιο μακριά, γιατί και εκείνη η απόσταση θα είναι πολύ κοντινή, αφού μας ενώνει η Αγάπη, ο Χριστός.

Πάθη και Αρετές
Γέροντος Παΐσιου Αγιορείτου Λόγοι Ε’
Ιερόν Ησυχαστήριον Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος
Σουρωτή Θεσσαλονίκης 2007

Πηγή

10 σχόλια:

  1. ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ;

    https://www.youtube.com/watch?v=73n9-9n9C4Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Φλέμιγκ και η Ελληνίδα σύζυγός του Αμαλία, μετά από εργασίες δεκαετιών, ανακάλυψαν πενικιλίνη. Εκατοντάδες εκατομμύρια συνανθρώπων μας έζησαν και θα ζήσουν χάρη σ αυτούς.

    Εαν όλοι μας αρνιόμασταν την ζωή αυτή,
    την εργασία, την έρευνα, την οικογένεια,
    την προσφορά προς τους άλλους,
    και μας ενδιέφερε μόνο να σώσουμε
    τον εαυτούλη μας,
    όπως κάνουν οι μοναχοί, θα βρισκόμαστε ακόμα στην εποχή των σπηλαίων.

    Όταν αρρώσταινε ο Γέροντας Παϊσιος έμπαινε σε νοσοκομεία, ζητούσε την βοήθεια της Επιστήμης . Γιατί πίστευε στην Επιστήμη, αγαπούσε την ζωή και πολύ καλά έκανε.

    Ποιός πρόσφερε περισσότερα;
    Ο Παϊσιος με τις προσευχές του ή το ζεύγος Φλέμιγκ με την πενικιλίνη του;

    Ο Παϊσιος όμως έγινε "άγιος".
    Οι Φλέμιγκ δεν θα έπρεπε να ανακηρυχθούν "άγιοι" γιά την τεράστια προσφορά τους στην ανθρωπότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἂς καταλάβουμε τὴ σοβαρότητα τῶν περιστάσεων,
    τὸ χεῖλος τοῦ γκρεμοῦ στὸ ὁποῖο βρισκόμαστε.
    Κι ἂς φορέσουμε ἐπάνω μας «σάκκο καὶ σποδό».
    Νὰ πέσουμε στὰ γόνατα, νὰ ὑψώσουμε τὰ ­χέρια,
    νὰ κλαύσουμε ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ παραδεχόμενοι ὅτι
    «ἡμάρτομεν, ­ἠνομήσαμεν, ἠδικήσαμεν» ἐνώπιόν Του .
    Κι ὅτι μετανοοῦμε· ἐπιστρέφουμε ἀπὸ τὸν μάταιο ὄγκο,
    τὴν κενοδοξία, τὴ ματαιοδοξία μας, τὸν τύφο καὶ τὴν ἀλαζονεία μας.
    Στὸν ἁγνότατο φόβο Του.
    Αὐτὸν τὸν φόβο, τὸν φόβο τοῦ Θεοῦ,
    τὸ δέος, τὴν εὐλάβεια,
    Τὴ συναίσθηση τῆς ἁπανταχοῦ παρουσίας Του
    ἂς καλλιεργήσουμε στοὺς ἑαυτούς μας καὶ στὰ παιδιά μας.
    . Ἄλλος δρόμος δὲν ὑπάρχει._
    Ἡ προειδοποίηση τοῦ νόμου τοῦ Θεοῦ εἶναι σαφής:
    Τὴν ὕβρη τὴν ἀκολουθεῖ ἡ συντριβή.
    Καὶ «Κύριος ὑπερηφάνοις ἀντιτάσσεται».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nice blog, thank you so much for sharing with us this valuable information. Get the best Mutual Fund Advice and Investment schemes in top mutual funds by Mutual Fund Wala.
    Best Performing Mutual Fund

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nice, visit for parties and any function events on your place at Lifestyle Magazine.
    Lifestyle Magazine India

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. This is my first time i visit here. I found so many interesting stuff in your blog especially its discussion. From the tons of comments on your articles, I guess I am not the only one having all the enjoyment here! keep up the good work. If You Want to Lern More About Free id card template

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαι aрам Александр ένας επιχειρηματίας που μπόρεσε να αναζωογονήσει τη δουλειά του που πεθαίνει με τη βοήθεια ενός θεού που έστειλε ο Θεός, γνωστός ως Benjamin Lee ο Σύμβουλος Δανείων. Είμαι κάτοικος στο Yekaterinburg Екатеринбург. Λοιπόν, προσπαθείτε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, να διευθετήσετε το χρέος σας, να επεκτείνετε την υπάρχουσα, χρειάζεστε χρήματα για να αγοράσετε προμήθειες. Αντιμετωπίζετε προβλήματα προσπαθώντας να εξασφαλίσετε μια καλή πιστωτική διευκόλυνση, θέλω να ξέρετε ότι ο κ. Benjamin θα σας δει. Είναι το σωστό μέρος για να επιλύσετε όλα τα οικονομικά σας προβλήματα επειδή είμαι ζωντανή μαρτυρία και δεν μπορώ να το κρατήσω μόνο στον εαυτό μου όταν άλλοι ψάχνουν έναν τρόπο για να ανυψωθούν οικονομικά .. Θέλω όλοι να επικοινωνήσετε με αυτόν τον Θεό που έστειλε δανειστής χρησιμοποιώντας τις λεπτομέρειες, όπως δηλώνεται, προκειμένου να συμμετάσχει σε αυτήν τη μεγάλη ευκαιρία Email: 247officedept@gmail.com Ή WhatsApp / Text + 1-989-394-3740.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή