Σελίδες

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Σκηνικό Κοσσόβου "στήνουν" οι εξτρεμιστές της μειονότητας στην Θράκη


Το κατάλληλο κλίμα προς την "Κοσσοβοποίηση" της ελληνικής Θράκης διαμορφώνουν με τις προκλητικές τους θέσεις εξτρεμιστικά στοιχεία της μουσουλμανικής μειονότητας στην περιοχή. Άνθρωποι που η ελληνική κοινωνία τους έδειξε εμπιστοσύνη και τους περιέβαλε με ανοχή ακόμα και για τις ακραίες πολλές φορές θέσεις τους, συνεχίζουν να προσπαθούν να σπείρουν την διχόνοια το μίσος και την σύγκρουση μεταξύ των φιλήσυχων χριστιανών και μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών της Θράκης με απίστευτες σκληρές, ψευδείς και προβοκατόρικες κακουργηματικού χαρακτήρα τοποθετήσεις τους.
Τα λόγια των ανθρώπων αυτών δεν έρχονται τυχαία αυτή την χρονική στιγμή. Με την Ελλάδα να αγωνίζεται να σταθεί στα πόδια της, να παλεύει να αποφύγει την οικονομική και κοινωνική καταστροφή τα εξτρεμιστικά στοιχεία της μειονότητας πολλά εκ των οποίων είναι γνωστοί θαμώνες του τουρκικού προξενείου και στενοί φίλοι του Τούρκου πράκτορα-προξένου της Κομοτηνής Μουσταφά Σαρνιτς αποκαλύπτουν το αληθινό τους πρόσωπο και τις αληθινές τους προθέσεις για την ελληνική Θράκη.
Για άλλη μία φορά το γνωστό σενάριο που εφαρμόστηκε σε πολλές περιοχές στα Βαλκάνια, ξεκινά να εφαρμόζεται και σε αυτή την περιφέρεια της Ελλάδας.
 Άνθρωποι που προσχηματικά ζητάνε περισσότερα και περισσότερα από την κυβέρνηση, φοβισμένοι πολιτικοί που για να κρατήσουν ψήφους παραχωρούν και ανέχονται προσβολές και πράξεις που συνιστούν την κατάφορη παραβίαση της έννοιας του ελληνικού κράτους στην Θράκη, τρομοκράτηση των μουσουλμάνων πολιτών ώστε να είναι ελεγχόμενοι και συνεχή επίκληση της «Μαμάς» γειτονικής πατρίδας όπως πολλοί από αυτούς τους εξτρεμιστές αρέσκονται να την αποκαλούν ξεχνώντας ότι ακόμα είναι Έλληνες πολίτες.


Όλα αυτά τα απίστευτα προβοκατόρικα λόγια που βγαίνουν από τους ίδιους ανθρώπους που το ελληνικό πολιτικό σύστημα αποδέχτηκε και περιέβαλε με εμπιστοσύνη, ακούστηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό της 24ης επετείου της «εθνικής» αντίστασης της μειονότητας, όπως ανέφεραν οι συμμετέχοντες, στο ελληνικό κράτος.


Πρόκειται για τα γεγονότα της 29ης Ιανουαρίου του 1988 όταν την ημέρα εκείνη η ελληνική δικαιοσύνη απαγόρευσε την ίδρυση και λειτουργία συλλόγων με τουρκική επωνυμία. Με αφορμή αυτό το γεγονός τα εξτρεμιστικά στοιχεία της μειονότητας και τον επόμενο χρόνο οργάνωσαν διαδηλώσεις για την «θλιβερή επέτειο», με αποτέλεσμα να συγκρουσθούν με τις δυνάμεις της Τάξης και με συμπολίτες τους.
Το περιστατικό αυτό διογκώθηκε κατά τη συνήθεια του τουρκικού Προξενείου και από τότε κάθε 29 Ιανουαρίου θεωρείται «Ημέρα μνήμης της Εθνικής Αντίστασης». 
 Σημειώνεται ότι η ημέρα αυτή δεν «εορτάζεται» μόνον στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που υπάρχουν τουρκικές κοινότητες και φυσικά στην Τουρκία.


Πριν από λίγες ημέρες διοργανώθηκε στην Κομοτηνή η τελετή μνημόνευσης των ημερών της 29ης Ιανουαρίου που διοργάνωσε η Συμβουλευτική Επιτροπή «Τουρκικής Μειονότητας» Δυτικής Θράκης. Στην τελετή μνημόνευσης συμμετείχαν: ο πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο βουλευτής Ξάνθης, Τσετίν Μάντατζη, οι πρώην βουλευτές, Ισμαήλ Ροδοπλού, Ιλχάν Αχμέτ και Αχμέτ Μουντζουρα, ο δήμαρχος Ιάσμου, Ισμέτ Καδή, ο δήμαρχο Αρριανών, Ιμπραήμ Σερίφ, ο δημοτικός σύμβουλος, Ριντβάν Μολά Ισά, ο δήμαρχος Μύκης, Μουσταφά Τζουκάλ, ο γενικός πρόεδρος του κόμματος DEB, Μουσταφά Αλίτσαβους, η πρόεδρος του συνδυασμού «Πρώτο Βήμα προς την Ισότητα», Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ξάνθης, Ιρφάν Χατζήγκενε, ο πρόεδρος της  αποκαλούμενη Ένωσης "Τουρκικής Νεολαίας" Κομοτηνής, Κοράι Χασάν, ο πρόεδρος της αποκαλούμενης "Τουρκικής Ένωσης" Ξάνθης, Αχμέτ Καρά, ο πρόεδρος της αποκαλούμενης "Ένωσης Τούρων Δασκάλων", Σαμι Τοραμάν, ο ψευδομουφτής Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερίφ, ο ψευδομουφτής Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων μεντρεσέ, Ασίμ Τσαβούσογλου, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου νοτίου Έβρου, Μπεκίρ Μουσταφάογλου και η υποπρόξενος του Γενικού Προξενείου της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή, Μπερίν Οκούρ.


Ακολουθούν αποσπάσματα από ορισμένες από τις ομιλίες των 19 παρευρισκομένων στην εκδήλωση.
Αχμέτ Χατζηοσμάν, Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Ροδόπης
“Βέβαια τις μέρες εκείνες (των γεγονότων της 29 ης Ιανουαρίου 1988), οι "Τούρκοι" της δυτικής Θράκης, είχαν έρθει στην πόλη και από την πεδιάδα και από την ορεινή περιοχή με αυτοκίνητο ή με τα πόδια, για να αποδείξουν την ύπαρξη της ταυτότητάς τους εδώ.
 Μετά από την αυτοθυσία αυτή, μετά από αυτά τα συναισθήματα και αυτόν τον αγώνα, οι "Τούρκοι" κέρδισαν την ταυτότητά τους. Με εκείνη τη φωνή απέδειξαν στον κόσμο την ταυτότητά τους, την ύπαρξη και την προσωπικότητά τους. Εγώ εύχομαι ο Θεός να έχει καλά όλους όσοι μόχθησαν εκείνες τις ημέρες, όσοι ήταν δίπλα μας τότε αλλά δεν είναι πια κοντά μας.


Εύχομαι ακόμη πάλι για όσα αδέλφια μας κατέβαλαν τον κόπο τους εκείνες τις ημέρες, να τους δώσει ο Θεός μακροημέρευση. Τα επόμενα χρόνια βέβαια, το 1990, βιώσαμε γεγονότα και υπεστήκαμε προσβολές, που δεν πρέπει να βιώνει κανένας πολίτης μιας χώρας, γεγονότα που δεν θα έπρεπε να είχαμε ζήσει ούτε να είχαμε δει. Δυστυχώς επρόκειτο για μια σπαραξικάρδια κατάσταση.


…Αξιότιμα αδέρφια μου, αξιότιμοι προσκεκλημένοι, ανοίγοντας τα τηλεοπτικά κανάλια εδώ, παρακολουθούμε την ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας, κου Μπαμπατζάν στο Νταβός. Καθώς γνωρίζετε, η χώρα περνά δύσκολες ημέρες. Βρίσκεται εν μέσω οικονομικών προβλημάτων. Ο κος Μπαμπατζάν όμως απευθύνεται σε όλο τον κόσμο: «Διασώστε την Ελλάδα από την χρεοκοπία, μην επιτρέψετε να συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί εάν συμβεί, τότε μετά από τη χρεοκοπία αυτή, θα έρθει και η σειρά σας». Θα ήθελα λοιπόν από εδώ να δηλώσω με περηφάνια, ότι νοιώθω τιμή και περηφάνια για την υποστήριξη που παραχώρησε η Τουρκία προς την Ελλάδα στις δύσκολες μέρες, στο Νταβός, απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.”

Τσετίν Μάντατζη, Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Ξάνθης
“Φυσικά όσον αφορά στα πολιτικά μας δικαιώματα, στα πλαίσια της «ισονομίας και ισοπολιτείας» λύθηκαν πολλά καθημερινά μας προβλήματα. Εγώ όμως θα πω και αυτό: Εμείς ως βουλευτές, ως τοπικοί άρχοντες βιώνουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής διακρίσεων και πιέσεων που εφαρμοζόταν εις βάρος της μειονότητας. Σκεφτείτε ότι 60.000 άνθρωποι έχουν απολέσει την ιθαγένειά τους. Δείτε αυτές τις οικογένειες. Από την ίδια οικογένεια, οι μισοί είναι στην Τουρκία και οι μισοί είναι εδώ.
…..Εμείς βέβαια πάντοτε σεβόμασταν το Σύνταγμα αυτής της χώρας και τους νόμους της και θα συνεχίσουμε να τα σεβόμαστε και από εδώ και στο εξής. Πρέπει όμως να πούμε και κάποιες αλήθειες.
 Πριν από μία εβδομάδα άκουσα, ή μάλλον είδα το εξής: Λένε ότι σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας δεν είναι πλέον αρεστή η ύπαρξη της λέξης «μειονοτικό» στα μειονοτικά σχολεία. Πήραν απόφαση να τη βγάλουν. Εάν βέβαια ρωτάτε εμένα, θα σας πω ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί θα ανακαλέσουν την απόφαση. Υπάρχει πάντα βέβαια κάτι το οποίο λένε: «Κάναμε Πάλι λάθος και δεν το αντιληφθήκαμε».


Ρωτάω λοιπόν: Δεν θα μπορούσε να βγει η λέξη «μειονοτικό» και κατά λάθος να μπει η λέξη «τουρκικό»; (χειροκροτήματα) …..Δυστυχώς πέρυσι δήλωσα το εξής: Εάν το κόμμα στο οποίο είμαι μέλος δεν κάνει τίποτε για αυτήν την μειονότητα, τότε και εγώ δεν μπορώ να ζητήσω ψήφους από αυτή τη μειονότητα. Και σήμερα θα πω ένα πράγμα μόνο: αν θέλουν ας κάνουν κάτι και αν θέλουν ας μην κάνουν. Αυτό που μου απομένει είναι όχι να ζητήσω ψήφους αλλά αυτό που μου αρμόζει είναι να μην είμαι καν υποψήφιος στο κόμμα του οποίου είμαι μέλος. (χειροκροτήματα)”
Ισμαήλ Ροδοπλού, Τέως Βουλευτής
“ Αξιότιμοι φίλοι μου, ο πληθυσμός της Ελλάδας είναι 10 εκατομμύρια και της Τουρκίας 74. Εάν η Τουρκία έκανε στους Ρωμιούς της Κωνσταντινούπολης αυτά που έκανε σε εμάς η Ελλάδα, τώρα δεν θα είχε μείνει ούτε ένας Έλληνας εκεί. Ας το λάβει αυτό υπόψη της η Τουρκία. Ας μας συμπεριφερθούν ως ανθρώπους. Είμαστε πολίτες αυτής της χώρα: «Πέθανε λένε και εμείς πεθαίνουμε». Εγώ έχω υπηρετήσει επί τρία χρόνια τη στρατιωτική μου θητεία. Πολέμησα εναντίον των Ιταλών. Δεν παραπονεθήκαμε καθόλου και δεν αρνηθήκαμε να υπηρετήσουμε στο στρατό. Ας μας συμπεριφερθεί ανθρώπινα και η Ελλάδα. Αν δεν τους αρέσουμε ας ανανεώσουν τη συνθήκη της Λοζάνης και ας μας ανταλλάξουν. Θα πάω στο Ντιγιάρμπακιρ, γιατί εκεί είναι η πατρίδα μου.” 
Αχμέτ Μετέ, ψευδομουφτής Ξάνθης
“Έθαψαν τον Λευτέρη (Τούρκο ποδοσφαιριστή ελληνική καταγωγής, εθνικός ήρωας στην Τουρκία) και όλος ο κόσμος κάηκε για το Λευτέρη. Την προηγούμενη εβδομάδα, βρήκαν ένα πτώμα ενός παιδιού μαζί με ένα κορίτσι από την Αλβανία. Ο τίτλος στην εφημερίδα ανέφερε: «Από τα πομακοχώρια», δηλαδή από τα πομάκικα χωριά. Για ποιο λόγο; Για να αναφερθούν στα τούρκικα χωριά. 
Ο πατέρας του ήταν από το Εύλαλο και η μητέρα του από το Κατράμιο. Άντε να το πεις αυτό για το ορεινά χωριά, για τα χωριά της πεδιάδας δεν μπορούν να πουν από τα τούρκικα χωριά, ένας Τούρκος. Όταν θάβουν τον Λευτέρη όμως, τον τυλίγουν σε τουρκική σημαία και τον θάβουν. Ιδού η δημοκρατία της Ελλάδας. Όσοι έχουν περιέργεια ας δουν αυτά. Όσοι ασχολούνται και με την 29η Ιανουαρίου, αυτά να κοιτάξουν.
….Οι μέρες της 29ης Ιανουαρίου μας έψησαν, μας χαλύβδωσαν διδάσκοντας μας πως είμαστε "Τούρκοι". Εγώ κατάγομαι από το Ωραίο. Είμαι από το χωριό του Ωραίου στα χωριά που ονομάζουν «πομακοχώρια». Δεν μπορούσα να πω δυο λέξεις στα τούρκικα. Όταν επέστρεψα όμως στο χωριό μου, μιλούσα άπταιστα τουρκικά και διόρθωνα τους γύρω μου. Η Ελλάδα δεν μπορούσε να το γνωρίζει αυτό; Αυτή τη στιγμή, στην ορεινή Ξάνθη, γύρω στους 3 χιλιάδες μαθητές, όσους ανέφερε και ο χότζας μου, κάνουν μαθήματα θρησκευτικών στα τούρκικα. Και αυτό γίνεται λόγω της 29ης Ιανουαρίου, είναι ένα από τα οφέλη που κερδίσαμε μέσω αυτής.
….Οι Βούλγαροι, που μέχρι χθες μας φαίνοντας μικροί ή άγριοι ζήτησαν συγγνώμη από τη μειονότητα, για τι αδικίες που έκαναν. Σε εμάς δεν διορθώθηκε τίποτα. Αυτός είναι και ο λόγος που επιθυμώ την εφαρμογή της αρχής της αμοιβαιότητας. Δόθηκα άδεια για την ίδρυση σχολείου στην Ίμβρο. Τα βακούφια επιστράφηκαν. 
Το τουρκικό κράτος στήριξε ακόμη και το μειονοτικό Τύπο. Φυσικά και τις επικροτούμε αυτές τις κινήσεις και μας αρέσουν, αλλά περιμένουμε και από την Τουρκία που έχει υπογράψει τη συνθήκη της Λοζάνης, να δηλώσει ότι: «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνει αυτό, αν δεν συμβεί πρώτα το εξής…»


Μουσταφά Αλίτσαβους, Γενικός Πρόεδρος του DEB
“Αξιότιμοι προσκεκλημένοι, πολύ αξιότιμοι "Τούρκοι" της δυτικής Θράκης, σας χαιρετίζω όλους με αγάπη και σεβασμό, προσωπικά αλλά και εκ μέρους του κόμματός μου.Εύχομαι η 29η Ιανουαρίου, η ημέρα εθνικής αντίστασης, να είναι μια μέρα χαρμόσυνη. Αξιότιμοι ομογενείς, Το σημείο στο οποίο έφτασε η μειονότητα στις 29 Ιανουαρίου, οι αδικίες που υπέστη η μειονότητα τελικά απέδωσαν καρπούς. Τότε δόθηκε ένα περήφανος και τιμημένος αγώνας. Εμείς μεγαλώσαμε παρακολουθώντας τους αγώνες αυτούς. Από τότε πέρασαν 23 χρόνια. 
Είμαι ίσως ένας από τους πιο νεαρούς πολιτικούς που βρίσκεται ανάμεσά σας. Εδώ και 23 χρόνια, πρόοδος σημειώθηκε σε πολύ λίγα πολιτικά δικαιώματα, στα μειονοτικά δικαιώματα δεν σημειώθηκε καμία, ενώ από τα πολιτικά δικαιώματα, μας αποδόθηκε μόνο τα δικαιώματα που αφορούν στην άδεια οδήγησης και στους τίτλους ιδιοκτησίας.
Εγώ πάντοτε στις ομιλίες μου λέω το εξής: 
Αυτοί που μας άφησαν εδώ με τη συνθήκη της Λοζάνης, δεν μας άφησαν για να δουλέψουμε σαν σκλάβοι. Είμαστε περήφανοι και τίμιοι "Τούρκοι" της δυτικής Θράκης. Εμείς διασφαλίσαμε επί 23 χρόνια, τις καλές μας προθέσεις. Αντιμετωπίσαμε το ελληνικό κράτος με καλές προθέσεις, μέχρι τέλους. Όμως ρωτώ: «Έως που αυτές οι καλές προθέσεις; Αξιότιμοι ομογενείς, βλέπω ότι όλοι οι πολιτικοί εδώ, όλοι οι φίλοι μου, μιλούν για ενότητα και ομοψυχία. Εγώ από εδώ θα ήθελα να σας μεταφέρω το χαρμόσυνο νέο.
Εμείς μέσα στον Ιανουάριο του 2012, ξεκινήσαμε κατά βάση από το χωριό Σκάλωμα ένα καινούργιο αγώνα διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας. Δίνοντας σας αυτό το χαρμόσυνο νέο, αντιλαμβάνομαι και κάτι. Πιστέψτε με ότι ο λαός μας δεν ξέχασε εκείνες τις ωραίες ημέρες και τον αγώνα που έδωσαν το κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, ο ηγέτης του και οι μουφτήδες μας. Εμάς μας λένε το εξής: Πάρτε αυτό το λάβαρο και αγωνισθείτε όπως παλιά, και εμείς θα βρισκόμαστε στα μετόπισθεν. Θα ήθελα από εδώ να συγχαρώ τους "Τούρκους" της δυτικής Θράκης και να δηλώσω ότι ο αγώνας ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2012. Είθε να είναι επωφελής και καλότυχος.”
Κοράϊ Χασάν, Πρόεδρος της Ένωσης “Τουρκικής Νεολαίας” Κομοτηνής“…. Η 29η Ιανουαρίου είναι η εθνική μέρα των "Τούρκων" της Δυτικής Θράκης. Είναι μέρα-ορόσημο διότι ενώ πριν από το 1988 δεν μας αποδίδονταν τα δικαιώματά μας, μετά από αυτή τη διαδήλωση μας αποδόθηκαν κάποια από αυτά. Ωστόσο, όσον αφορά στα μειονοτικά μας δικαιώματα, δεν έχει σημειωθεί καμία απολύτως πρόοδος. Κάθε κοινωνία έχει και μία εθνική ημέρα. Η δική μας, η εθνική ημέρα των "Τούρκων" της δυτικής Θράκης, είναι η 29η Ιανουαρίου 1988.
Αυτό θα πρέπει να το μεταφέρουμε από γενιά σε γενιά. Θα πρέπει να εξηγήσουμε στους νέους τη σημασία της σημερινής ημέρας. Θα πρέπει να τους περιγράψουμε τον αγώνα που δίνεται. Πρότασή μου είναι, στις επόμενες εκδηλώσεις, να καλέσουμε και τους νέους μας. Θα πρέπει να φροντίσουμε έτσι ώστε να βρίσκονται και οι νέοι μας σε αυτές τις εκδηλώσεις. Οι νέοι του σήμερα είναι το αυριανό μας μέλλον.
 Εμείς ως "τουρκική" νεολαία της δυτικής Θράκης, αναζωπυρώνοντας τη φλόγα με την αποφασιστικότητα και την πίστη εκείνης της ημέρας, την εμβαθύναμε.
Εξετάζοντας σήμερα τα μειονοτικά θέματα, βλέπουμε ότι αυτά έχουν πιάσει πάτο. Όπως δήλωσαν πριν από λίγο ο βουλευτής και ο μουφτής μου, τα ζητήματα όχι μόνο δεν επιλύθηκαν αλλά πήγαν και προς τα πίσω. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εμείς ως "τουρκική" νεολαία της δυτικής Θράκης εάν χρειαστεί θα είμαστε και σε μιαν δεύτερη 29η Ιανουαρίου.”
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου