Σελίδες

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Η Ελλάδα μπορούσε να διαγράψει μονομερώς το χρέος της από το 2010..


Μια εντυπωσιακή αποκάλυψη για τον τρόπο που η Ελλάδα θα μπορούσε να διαγράψει τα χρέη της ήρθε στο φως της δημοσιότητας και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αυτές τις ημέρες. Σύμφωνα με μελέτη που υπογράφουν o Μίτου Γκουλάτι, καθηγητής του Πανεπιστημίου Duke των ΗΠΑ και ο Λέο Μπουχάϊτ, νομικός ειδικευμένος σε θέματα αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους, η Ελλάδα από το Μάιο του 2010 θα μπορούσε μονομερώς να επιλέξει σε ποιo ποσοστό θα κουρευθεί το χρέος της, χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν και ειδικότερα να μην υποχρεωθεί να καταληστέψει το λαό.
Στην μελέτη τους, οι δύο επιστήμονες υποστηρίζουν πως η ελληνική Βουλή μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να αλλάξει τους όρους που έχουν εκδοθεί όσα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου υπάγονται στο ελληνικό δίκαιο. Μάλιστα, τονίζουν πως η ελληνική Βουλή μπορεί όποια στιγμή επιθυμεί να μειώσει το επιτόκιο ή ακόμα και να αυξήσει την περίοδο αποπληρωμής των ομολόγων, τα οποία αποτελούσαν το 2010 το 90% του συνολικού χρέους της χώρας.
Μπορούμε όλοι λοιπόν να φανταστούμε τι θα σήμαινε κάτι τέτοιο…
Oλη η μελέτη εδώ:


Lee C. Buchheit
Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP - Νέα Υόρκη Γραφείο

Γ. Μίτου Gulati 
Duke University - Νομική Σχολή του

7 Μαίου 2010

greeknation.blogspot.com

Σχόλιο Πελασγού :
Ερώτηση : Τότε γιατί;; (δεν διαγράψαμε το χρέος κλπ κλπ)
Απάντηση : ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ(και όχι μόνο)

1 σχόλιο:

  1. Αφού δεν ξέρετε γιατί δημοσιεύετε μαλακίες και παραπληροφορείτε τον κόσμο; Ακόμα και αν διαγράφαμε το χρέος μας θα είχαμε πρωτογενές έλλειμμα γύρω στο 10% του ΑΕΠ (24 δις). Αυτά τα 24 δισ που θα τα βρίσκαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή