Σελίδες

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Που υπηρέτησαν την θητεία τους οι πολιτικοί μας; Ντροπή τους!!! Οι μισοί βισματούχοι και οι άλλοι μισοί ΄΄ γιωτάδες΄΄ ...



Υπουργοί Άμυνας που είτε δεν φόρεσαν ποτέ χακί είτε πλήρωσαν για να απαλλαγούν λόγω… παχυσαρκίας, πρωθυπουργός που νομιμοποιήθηκε να λουφάρει λόγω πλατυποδίας, κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος με μοναδικό καθήκον να ανάβει έναν φάρο και Πρόεδρος Δημοκρατίας με ειδίκευση στην ανάκριση αιχμαλώτων είναι μερικές μόνο από τις περιπτώσεις πολιτικών που πέρασαν ζωή χαρισάμενη στη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας


ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ λέγεται ότι το μοναδικό ρουσφέτι που μπορούν να κάνουν οι βουλευτές είναι να... βοηθήσουν τα παιδιά των ψηφοφόρων τους που παρουσιάζονται στον Στρατό να λουφάρουν. Κι αν δεν καταφέρουν να βολέψουν τους εκλεκτούς τους σε μια καλή υπηρεσία, μπορούν τουλάχιστον να προσπαθήσουν. Από τη μελέτη των στρατολογικών αρχείων φαίνεται ότι οι περισσότεροι από τους σημερινούς βουλευτές είχαν μια εύκολη θητεία, άλλοι εξαγόρασαν αρκετούς μήνες στρατιωτικών υποχρεώσεων και μερικοί κατάφεραν να μην παρουσιαστούν καν σε κάποιο κέντρο νεοσυλλέκτων.  ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ


Ανακριτής αιχμαλώτων


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων της Κορίνθου τον Ιανουάριο του 1952 ως ανυπότακτος.


Τοποθετήθηκε στη Σχολή Πληροφοριών και εκπαιδεύτηκε ως ανακριτής αιχμαλώτων. Απολύθηκε τον Ιούλιο του 1953, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα το ΓΕΣ είχε ακυρώσει την πρόσθετη διετή υπηρεσία που του είχε επιβληθεί.
                    
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Γραφέας αρμάτων


Στις 27 Νοεμβρίου του 1978 ο κ. Γιώργος Παπανδρέου -σε ηλικία 26 ετών τότε- παρουσιάστηκε στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα.


Έκανε θητεία οκτώ μηνών αφού πρώτα εξαγόρασε το υπόλοιπο των 16 μηνών καταβάλλοντας 19.000 δραχμές και στις 7 Αυγούστου του 1979 απολύθηκε με την ειδικότητα του γραφέα.


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ


Πλατυποδία


Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσιάστηκε στο Ναυτικό τον Απρίλιο του 1977, διακόπτοντας την αναβολή του και απολύθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 1979, έχοντας λάβει την ειδικότητα του διαχειριστή. Στη διάρκεια ιατρικών εξετάσεων και ενώ υπηρετούσε τη θητεία του διαγνώστηκε ότι έπασχε από πλατυποδία.


ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ


Θητεία με δόσεις


Στις 9 Ιουλίου του 1976 ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, απ’ όπου και απολύθηκε στις 11 Οκτωβρίου του 1976, αφού είχε καταβάλει 21.000 δραχμές για να εξαγοράσει τους 21 μήνες που δεν υπηρέτησε. Επειδή όμως έκανε θητεία μόλις τριών μηνών, εκλήθη ξανά τον Απρίλιο του 1977 και υπηρέτησε για ένα εξάμηνο ακόμη προκειμένου να συμπληρώσει το υποχρεωτικό εννεάμηνο.


ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ


Ο φαροφύλακας


Ο γεννηθείς το 1938 νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρουσιάστηκε με την κλάση του 1959 στο Πολεμικό Ναυτικό.


Έλαβε την ειδικότητα του διαχειριστή και υπηρέτησε στη φαρική βάση στον Πειραιά απ’ όπου απολύθηκε τον Δεκέμβριο του 1961.


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


Ι3 λόγω παχυσαρκίας


Στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο παρουσιάστηκε και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τον Απρίλιο του 1986. Εκεί οι γιατροί διέγνωσαν «σημαντική παχυσαρκία» και τον χαρακτήρισαν Ι3. Δύο μέρες προτού πάρει στα χέρια του το απολυτήριο,  κατέβαλε στο Δημόσιο 27.000 δραχμές προκειμένου να εξαγοράσει εννέα μήνες θητείας τους οποίους δεν υπηρέτησε.


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ


Χειριστής αντιαρματικών


Παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 1978 στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου και απολύθηκε τον Δεκέμβριο του 1980 από το 285 Τάγμα Εθνοφυλακής στη Λήμνο, αφού είχε εκτίσει και 20 ημέρες φυλάκισης. Δύο χρόνια αργότερα μετεκπαιδεύτηκε στον χειρισμό αντιαρματικών πυροβόλων 75-76 χιλιοστών, τα οποία χρησιμοποιούνταν σε οχυρωματικά
έργα…

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Πρόεδρος ΛΑΟΣ, ΣΜΗΝΙΤΗΣ. Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία στο λεκανοπέδιο Αττικής και ένα μέρος της θητείας του βρισκόταν στο γραφείο δημοσίων σχέσεων της Αεροπορίας στην… οδό Πανεπιστημίου!


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΝΑΥΤΗΣ. Την άνοιξη του 2003 είχε επιλεγεί να υπηρετήσει στο Στρατό Ξηράς, όμως με “μέσο” στην τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να κάνει μετάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκα στο Σκαραμαγκά. Εκεί, αφού πέρασε τη βασική εκπαίδευση διάρκειας 50 ημερών, ξανάβαλε “μέσο” για τη μονάδα του: τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στην “ακριτική” Λεωφόρο Μεσογείων, στο Πεντάγωνο, μέσα στην καρδιά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου για να υπηρετήσεις εκεί τη θητεία σου θα πρέπει να διαθέτεις τεράστιο βύσμα.


Την άνοιξη του 2004 χρησιμοποίησε ένα νόμο του Άκη Τσοχατζόπουλου, που έλεγε ότι αν είσαι στο στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά. Έτσι λοιπόν απολύθηκε προσωρινά κατεβαίνοντας υποψήφιος και μετά τις εκλογές ξαναγύρισε στις τάξεις του Ναυτικού.


Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά τρεις μήνες και εκεί που χρωστούσε έξι (6) μήνες, υπηρέτησε τρεις (3)… Ο ίδιος αναφέρει για τους τελευταίους του μήνες: «είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής και από κει που με στέλνανε για αγγαρείες, μόνο προσοχές δεν μου βαράγανε!». Συνολικά υπηρέτησε 15 μήνες και απολύθηκε στις 28 Ιουλίου 2004, δηλαδή πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Και μια μικρή «λεπτομέρεια»: σε άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία», τον Μάρτιο του 2007, αναφέρει: «Ο στρατός παραμένει ένας χώρος όπου βουλευτές και πολιτευτές, κυβερνητικοί ή μη, μπορούν να κάνουν τα ρουσφετάκια τους και τις εξυπηρετήσεις τους…» και «…τα αστικά στρατόπεδα υπάρχουν μόνο για να εξυπηρετούνται τα λεγόμενα “βύσματα”».


Έκανε, δηλαδή, αυτό που όταν απολύθηκε άρχισε μετά να κατηγορεί…

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ


Αδειούχος


Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, αφού κατάφερε να λάβει τις 30 μέρες κανονικής άδειας που δικαιούνταν, εξασφάλισε ακόμη 15 ημέρες αναρρωτικών αδειών, 12 μέρες ειδικών αδειών και 18 ημέρες αδειών μικρής διάρκειας…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου