Σελίδες

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Έτσι φτάσαμε ως εδώ!!


Είναι φανερό πιστεύω σε όλους εκείνους τους ανθρώπους  οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν επιφανειακά τα πράγματα πως το κύριο και ουσιαστικό πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι η οικονομία.
Θεωρώ πως το κύριο και ουσιαστικό πρόβλημα της πατρίδος μας, είναι η έλλειψη παιδείας, ο πνευματικός εξανδραποδισμός μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού, η χαμένη μας ελληνικότητα. Η κατάσταση αυτή δεν εμφανίσθηκε ξαφνικά, αλλά ήταν μια στοχευόμενη πολιτική από τους κυβερνόντες πολιτικούς υπαλλήλους της πλανητικής δικτατορίας αυτούς τους σύγχρονους κατοχικούς μαυραγορίτες ταγμένους στο νεοταξικό δόγμα χτυπήστε του έλληνες στη γλώσσα, στον πολιτισμό, στις αξίες και στην παράδοση τους διότι είναι λαός δυσκολοκυβέρνητος και οι οποίοι μας καλλιέργησαν ένα περιβάλλον επίπλαστης ευδαιμονίας με δανεικά για να τους συντηρούμε με τη σειρά μας στην εξουσία σε ένα φαύλο κύκλο. Αυτό ακριβώς το πρόβλημα είναι κυρίως που μας οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση.
Μπορούμε βεβαίως να πούμε πολλά πράγματα για την ελληνική οικονομία και όλα όσα συνέβησαν από τη λεγομένη μεταπολίτευση ως σήμερα. Λέγω λεγομένη καθώς επί της ουσίας, γιατί την πολιτική πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με πολιτικά κριτήρια και όχι με ταμπέλες, δεν αποκαταστάθηκε ποτέ η δημοκρατία, αλλά αυτό που υπάρχει είναι κοινοβουλευτική δικτατορία με δημοκρατικό περιτύλιγμα. Μια ολιγαρχία η οποία εξυπηρετεί εγχώρια και ξένα συμφέροντα που υπονομεύουν την ποιότητα ζωής των ελλήνων και την πρόοδο της πατρίδος.


Η Ελλάδα την περίοδο της μεταπολίτευσης είχε μια κραταιά οικονομία με χαμηλό δημόσιο χρέος, πολύ ισχυρό νόμισμα, μηδενική ανεργία, ολοένα και βελτιούμενο βιοτικό επίπεδο των πολιτών και αυξανόμενη παραγωγική δραστηριότητα και στους 3 τομείς της οικονομίας.
Εκείνη ακριβώς την εποχή αντί να συνεχιστεί αυτό το επιτυχημένο πρότυπο επιλέχθηκε η κρατικοποίηση κερδοφόρων ιδιωτικών επιχειρήσεων η οποία επιβάρυνε σε σημαντικό βαθμό το κρατικό ταμείο. Την ίδια στιγμή η χώρα προετοιμαζόταν για την είσοδό της στην τότε ΕΟΚ. Μια πολιτική σχιζοφρενική καθώς καλλιεργούσε σοσιαλιστικές δομές στην οικονομία ενώ ταυτόχρονα η χώρα έμπαινε σε μια ακραία καπιταλιστική ένωση. Θα έπρεπε ή να διατηρήσει το φιλελεύθερο σύστημα για να μπει στην ένωση ή να ακολουθήσει μια κεντρικά σχεδιασμένη πολιτική στην οικονομία και να μείνει εκτός ένωσης.
Ακολούθησε την επόμενη δεκαετία ο άνευ προηγουμένου διορισμός κοντά ενός εκατομμυρίου στο δημόσιο σε μια επίδειξη λαϊκισμού και ανευθυνότητας για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους διαλύοντας ουσιαστικά την οικονομία.
Παράλληλα η παραγωγική δραστηριότητα μειωνόταν χρόνο με το χρόνο τόσο από την άθλια πολιτική στην οικονομία, όπως για παράδειγμα την υπερφορολόγηση η οποία αποτρέπει τις επενδύσεις και στεγνώνει την αγορά, αλλά και τις επιδοτήσεις σε επιχειρηματίες για μεταφορά των βιοτεχνιών και βιομηχανιών σε βαλκανικές χώρες με αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής και την έκρηξη της ανεργίας όσο και από τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής ένωσης για κλείσιμο παραγωγικών μονάδων επειδή επιθυμούσε συγκεκριμένα προϊόντα από την κάθε χώρα.
Ακολούθησε νέα οικονομική αφαίμαξη των πολιτών με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου από τους μεγαλοκαρχαρίες, δηλαδή των πραγματικών αφεντικών από ιδρύσεως του νεοτέρου ελληνικού κράτους, με τις πλάτες  των υπαλλήλων τους πολιτικών των 2 κομμάτων εξουσίας.
Την ίδια στιγμή συνεχίζονταν ο υπερδανεισμός, όχι για επενδύσεις και την παραγωγής πλούτου, αλλά για τη συντήρηση των κομματικών στρατών υπό τις ευλογίες των κατά όνομα συνδικαλιστών και κατά ουσία κομματικών ταγματασφαλιτών.


Άλλη πληγή αποτέλεσε και αποτελεί η αιμορραγία από τους εξοπλισμούς. Η πατρίδα μας αντιμετωπίζει εξωτερικούς εχθρούς και είναι αναπόφευκτες οι αμυντικές δαπάνες, όμως το τελικό ύψος των δαπανών, χωρίς αποδυνάμωση της αμυντικής μας ικανότητας θα έπρεπε να είναι πολύ λιγότερο αν κάποιοι στον κρατικό μηχανισμό δεν έπαιρναν τις προμήθειές τους, αν επιλέγαμε οικονομικούς και ποιοτικούς εξοπλισμούς από πραγματικούς συμμάχους όπως η Ρωσία, αν αναπτύσσαμε την αμυντική μας βιομηχανία  και αν η ευρωπαϊκή ένωση μας είχε δώσει τη ψυχολογική στήριξη θεωρώντας τα σύνορά μας και σύνορα της Ευρώπης κάτι που έπραξε για τις χώρες της βαλτικής οι οποίες είναι πολύ νεότερα στην ένωση μέλη από εμάς και δεν αντιμετωπίζουν κανένα κίνδυνο. Η συμπεριφορά αυτή της ευρωπαϊκής ένωσης  ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι εμείς οι Έλληνες να μην ανήκουμε στην αρία φυλή των βορειοευρωπαίων.


Πρέπει ακόμη να γίνει αναφορά και στη φοροδιαφυγή. Αυτή οφείλεται αφενός στη μεγάλη φορολογία και αφετέρου στο ότι ο πολίτης δεν αισθάνεται το κράτος αρωγό αλλά εχθρό του. Οι κυβερνόντες δεν καταπολεμούν τη φοροδιαφυγή όχι από ανικανότητα, αλλά γιατί πολλοί από τους φοροφυγάδες είναι άνθρωποι οι οποίοι χρηματοδοτούν τα κόμματα εξουσίας. Έτσι για να μην τους κατηγορήσουν για δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν πιάνουν κανέναν με αποτέλεσμα τεράστια ποσά να εκλείπουν από το δημόσιο ταμείο.
Παράλληλα αλγεινή εντύπωση προκαλεί η μη διεκδίκηση από τους κυβερνόντες του κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων όπως αυτά έχουν κατοχυρωθεί δικαστικώς μετά τον πόλεμο και που με υπολογισμούς ανέρχονται σε ποσό άνω των 500 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ποσό το οποίο όχι μόνο υπερκαλύπτει το χρέος αλλά και αφήνει τεράστιο περίσσευμα για κοινωνική πολιτική και ανάπτυξη. Σχετικό βεβαίως με την περίοδο της κατοχής είναι και τα αρχαία τα οποία μας έκλεψαν τα ανθρωποειδή. Αλήθεια οι φερόμενοι πολιτευτές θα διεκδικήσουν την επιστροφή τους η αξία των οποίων ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες δισεκατομμύρια;


Όμως το πολύ μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη παραγωγής πλούτου. Η Ελλάδα είναι η πιο ευλογημένη, η πιο πλούσια χώρα της γης. Τεράστιες πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες που οφείλονται στην παρουσία σχεδόν όλων των τύπων κλίματος, που συνεπάγεται μεγάλη ποικιλία προϊόντων πρωτογενούς τομέα, εξαιρετικής ως επί των πλείστων ποιότητας λόγω εύκρατου-μεσογειακού κλίματος, στις 15.000 χιλιόμετρα ακτογραμμών με ανυπολόγιστες πηγές θαλασσίου πλούτου, στον τουρισμό, τουρισμό όλων των τύπων, στη ναυτιλία τη μεγαλύτερη στον κόσμο, στις τεράστιες ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου χέρσου και θαλασσίου, στην παρουσία άφθονων ποσοτήτων ορυκτών και μάλιστα ορισμένων σπάνιων μετάλλων, καθώς επίσης και στο εμπόριο. Όλα αυτά όμως παραμένουν αναξιοποίητα.
Σαν κερασάκι στη μεταπολιτευτική τούρτα ήρθαν οι ολυμπιακοί αγώνες, οι οποίοι βεβαίως δε διεξήχθησαν για το αρχαίο πνεύμα το αθάνατο το οποίο έτσι και αλλιώς το προσβάλλουν όλοι αυτοί οι βάρβαροι που μας κυβερνούν, αλλά για να φουσκώσουν και άλλο οι τσέπες των πραγματικών αφεντικών και μερικών ολίγων χιλιάδων πραιτοριανών τους εις βάρος πάντα του ελληνικού λαού.
Αυτά όλα συν την τεράστια γραφειοκρατία μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση. Αυτά τα οποία συνέβησαν στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες θα πρέπει μελλοντικώς να διδάσκονται στις σχολές πολιτικών και οικονομικών επιστημών ως παράδειγμα για το πώς καταστρέφεται η οικονομία και υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής ενός λαού.


Γιατί όμως συνέβησαν όλα αυτά; Διότι πέρα από τους εχθρούς μας η Ελλάδα πλην ελαχίστων ίσως περιπτώσεων από συστάσεως του ελληνικού κράτους κυβερνάται από πολιτικούς με μειωμένη εθνική συνείδηση. Από ανθρώπους χωρίς αξίες και ιδανικά που δεν πιστεύουν σε Θεό σε θρησκεία σε πατρίδα σε οικογένεια στην ανθρώπινη ζωή, χωρίς εθνική συνείδηση οράματα και ιδανικά χωρίς ηθικούς φραγμούς. Το μόνο στο οποίο πίστεψαν είναι ο μηδενισμός οι απολαύσεις και το χρήμα. Είναι αυτοί οι οποίοι παριστάνουν τους λέοντες έναντι των εργαζομένων των  φοιτητών και των συνταξιούχων, αλλά μετατρέπονται σε όρνιθες μπροστά στους ξένους. Δηλαδή θρασύδειλοι με έλλειψη αίσθησης του μέτρου  χαρακτηριστικό δείγμα του πόσο βάρβαροι είναι. Είναι οι ίδιοι απίθανοι τύποι οι οποίοι αισθάνονται απύθμενο σύνδρομο κατωτερότητας έναντι στο οτιδήποτε ευρωπαϊκό αποθεώνοντας οτιδήποτε ξένο και χλευάζοντας οτιδήποτε ελληνικό που έχει σημεία αναφοράς στην παράδοση και στην ελληνικότητά μας διότι τα σαπισμένα μυαλά τους θεωρούν πως αυτό αντιβαίνει στην πρόοδο, λες και η πρόοδος καθορίζεται από την αποκοπή από την ελληνικότητά μας ( ιστορικά έχει αποδειχθεί το ακριβώς αντίθετο ) και δυστυχώς αυτή η νοοτροπία μεταδόθηκε με το χρόνο και στο λαό. Απόδειξη για αυτό η ολοένα και μεγαλύτερη χρήση ξενικών λέξεων και εκφράσεων στον προφορικό και γραπτό λόγο, αλλά και στις ξενικές ονομασίες των καταστημάτων.


Συνεχίζεται...


Δημήτρης Νικολάκαινας,
Βιολόγος


Σχόλιο Πελασγού : Πολύ καλά, τα λέει ο φίλος Δημήτριος, εγώ να πώ πως πρέπει και θα παλέψουμε για την Ελλάδα, τίποτα δεν είναι χαμένο, παρά μόνο αν εμείς το αποφασίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου