Η θεά Αθηνά, έχοντας καλύψει τον Οδυσσέα με την θεϊκή ομίχλη ώστε να είναι αόρατος από τούς άλλους, του λέει, μεταξύ άλλων, για τούς Φαίακες: «Αυτοί με εμπιστοσύνη στα γοργοκίνητα καράβια τους περνούν την απέραντη θάλασσα, χάρισμα πού τούς έδωσε ό κοσμοσείστης. Είvαι τόσο γρήγορα τα πλοία τους, σαν το φτερό και σαν την σκέψη»... (ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ η, στίχ, 34-36).Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Να πρόκειται άραγε για ιπτάμενες μηχανές πού ταξίδευαν στον αέρα και στην θάλασσα και κινούνταν με την εφαρμογή φυσικομαθηματικών γνώσεων ανώτατου βαθμού, εφ' όσον κατά την φράση της θεάς ήσαν γρήγορα σαν την σκέψη; Ας δούμε όμως και ένα άλλο σχετικό απόσπασμα της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ όπου παρέχονται περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο Αλκίνοος, ζητώντας από τον Οδυσσέα πληροφορίες για την χώρα του και τον λαό του, του λέει: «Πες μου και την χώρα σου και τον λαό σου και την πόλη, για να πάρουν προς τα εκεί κατεύθυνση τα πλοία και να σε πάνε, γιατί δεν υπάρχουν κυβερνήτες στους Φαίακες, ούτε πηδάλια κι εκείνα πού έχουν τ' άλλα καράβια, παρά τα πλοία τους ξέρουν τις διαθέσεις και τις σκέψεις των ανθρώπων και γνωρίζουν τις πατρίδες όλων και τούς εύφορους αγρούς και σαν πουλιά διαβαίνουν τις θαλασσινές αποστάσεις, σκεπασμένα με σκοτάδι και συννεφιά και ποτέ δεν υπάρχει φόβος να πάθουν καμία βλάβη ή v' άφαvισθούv». (ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ θ, στίχ. 555- 564)
Διακρίνεται σαφέστατα στα λόγια του Αλκινόου ότι τα πλοία των Φαιάκων δεν είχαν καμία σχέση, ούτε από άποψη μορφής, ούτε από άποψη λειτουργίας με τα συνηθισμένα αρχαία πλοία.
Τα πλοία των Φαιάκων κινούνταν χωρίς ανθρώπους κυβερνήτες, δηλαδή ήσαν αυτο κυβερνώμενα, ενώ ή αναφορά ότι αυτά.., γνώριζαν τις ανθρώπινες σκέψεις και τις πατρίδες όλων, μάς εμβάλλει την υποψία μήπως επρόκειτο για ιπτάμενες μηχανές (προϊόντα εφαρμογής υψηλής τεχνολογίας) πού ανίχνευαν τις σκέψεις και τις διαθέσεις όλων όσων επέβαιναν σε αυτές...
Η επισήμανση του Αλκινόου ότι αυτά διάβαιναν «σαν πουλιά τις θαλασσινές αποστάσεις, σκεπασμένα με σκοτάδι και συννεφιά» (από-υλοποίηση σκάφους) μάς υπενθυμίζει ότι αυτά είναι ιπτάμενα (βλέπε τι είπε η Αθηνά στον Οδυσσέα γι ' αυτά) ενώ ο «άήρ» το « θεϊκό σκοτάδι» και η «νεφέλη» «συννεφιά», «θεϊκή ομίχλη» μάς παραπέμπει κατά σαφή τρόπο στα ιερά όπλα των αθάνατων θεών, σε εφαρμογή θεωριών μαγνητικών πεδίων, οπωσδήποτε ανωτέρων από εκείνη την οποία υποτίθεται ότι «ανακάλυψε» ο «μέγας επιστήμων» Αϊνστάιν...
Και ή τελευταία αυτή παρατήρησή μας, σαφώς προκύπτει από την επισήμανση του Αλκινόου ότι «δεν υπάρχει φόβος να πάθουν καμία βλάβη ή ν' αφανισθούν», πράγμα πού βεβαίως δεν συνέβη με το αντιτορπιλικό «Λέων» (Πείραμα Φιλαδέλφειας) όπου όχι μόνον παρουσιάσθηκαν κατά τα λεγόμενα του δρ. Βαλεντάιν βλάβες στο πλοίο αλλά και επικίνδυνες συνέπειες στην υγειά όσων πήραν μέρος στο «πείραμα» (Βλέπε «Το τρίγωνο των Βερμούδων» και «Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας» του Τσαρλς Μπέρλιτζ).
Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει ότι οι Αμερικανοί κατέχουν μόνο ένα τμήμα της γνώσεως του ιερού όπλου των αθάνατων Ελλήνων θεών πού φέρει τις ονομασίες κάποιας χαρακτηριστικής ιδιότητός του (αχλής», «αήρ», «νεφέλη»).
Τα πλοία λοιπόν των Φαιάκων, οποιαδήποτε μορφή κι αν είχαν αυτά, είχαν την ικανότητα να πηγαίνουν παντού, σε κάθε χώρα, εννοείται, φυσικά με την εφαρμογή υψηλής τεχνολογίας και χωρίς να υπάρχει περίπτωση να υποστούν κάποια βλάβη ή καταστροφή..
Σχόλιο Πελασγού : Αυτά είναι από τα αποσπάσματα και τα χωρία που διεσώθησαν από τους διεθνείς κλέπτες και από..."ψευδοπυρπολισμούς" της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, όπου βρήκαν την ευκαιρία αυτοί οι κλέπτες της ιστορίας και υφάρπαξαν την αρχαιοελληνική γνώση για να την κρύβουν και να μπορούν να την εκμεταλλευθούν εν καιρώ..Πώς νομίζετε πως έγινε η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και ούτω καθεξής, παρά όχι με την αποκρυπτογράφηση αρχαίων ελληνικών τεχνολογιών σταδιακά, που οδήγησε στα σύγχρονα τεχνολογικά..."θαύματα";
Συγγνώμη για την πολλή χαζή ερώτηση,αλλά ακόμα είμαι στην αρχή εγώ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤί μας κάνει να παίρνουμε τοις μετρητοίς τα γραφόμενα;
Αν τέτοια πράγματα είναι αληθινά, τί στο καλό συνέβη και σήμερα όλα είναι ανάποδα;;
Πραγματικά είναι ν'απορεί κάποιος,διαβάζοντας όλα αυτά!
Σίγουρα δεν μπορεί να είναι μόνο φαντασία...σε καμία περίπτωση,αλλά και αν τα λαμβάνουμε ως γεγονότα είναι να τρελαίνεσαι!Πραγματικά!
Ρεγγίνα
φιλε ειναι πολλα τα κομματια του παζλ..................ο καιρος γαρ εγγυς
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι φαντασί γιατί το μπλογκ μόνο φαντασιοπληξίες γράφει.Άκου εκεί θα μποκάρουν και θα πάει στο παλιγγενεσία 2.Σιγά το μπλογκ.Είναι άλλο ένα από αυτά που είναι γεμάτα αντιγραφές και παλιές καλές παραμύθες.Χαααααααχχααααχα. Συνεχίστε ελληναράδες σας έχουν βάλει στο στοχαστρο.Ο αγώνας που κάνετε είναι τεράστιος.Χαααχαα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ κάθε ιστότοπος έχει το δικό του προσωπικό ύφος και την δική του θεματολογία που καθορίζεται από τους διαχειριστές του, και αποκτά ανάλογους αναγνώστες που συμμερίζονται παρόμοιες ανησυχίες ή ενδιαφέροντα. Αλλού γράφουν για αθλητικά, αλλού για οικονομικά, αλλού για υπολογιστές, αλλού για μαγειρική, αλλού για κοινωνικά, αλλού για αυτοκίνητα και μηχανές, αλλού για σταυροβελονιά και μπλέξιμο πουλόβερ, αλλού για κηπουρική και και και....ο κατάλογος είναι ατελείωτος! Δεν σε υποχρεώνει κανείς να διαβάζεις κάτι που δεν σε ενδιαφέρει. Αν δυσανασχετείς τόσο με αυτό τον χώρο, δεν πειράζει, σταμάτα απλά να το επισκέπτεσαι. Σε άλλους μας αρέσει, στο κάτω κάτω προτιμώ να διαβάζω για μυθολογία, (ακόμα και αν είναι τραβηγμένη στα όρια της φαντασίας και του παραμυθιού), παρά να υπάρχουν ατελείωτες ψευτοειδήσεις του τύπου copy-paste που αναπαράγονται σαν μανιτάρια σε όλο το διαδίκτυο με διάφορα "συγκλονιστικά και φλέγοντα ζητήματα" για την ανθρωπότητα του στυλ:
Διαγραφή«Δείτε! που πήγε, με ποιόν-α "πήγε", τι έφαγε/έκανε/είπε, ο τάδε μαϊντανός και ο κάθε άλλος φελλός.»
«Τί χρώμα κιλότα φορούσε η τάδε τραγουδιάρα»
«Απίστευτο! Βρέθηκε μπαρμπούνι που κλ@νει!»
«Διαβάστε αναλυτικά τα ζώδια!Τί λένε για εσάς τα άστρα σήμερα;»
«Διαβάστε αναλυτικά τί θα δούμε στο νέο επεισόδιο της καινούργιας τουρκοσειράς»
Όσον αφορά το άλλο που θίγεις να σου πώ ότι η λέξη που ψάχνεις είναι «προνοητικότητα». Σε περίπτωση που γίνει κάτι και πέσει η σελίδα -για οποιονδήποτε λόγο-, ο αναγνώστης τους ξέρει και θα τους αναζητήσει στο διαδίκτυο και δεν θα θεωρήσει ότι ο διαχειριστής απλά "βαρέθηκε" και το έκλεισε. Και ναι, κάποιους τους ενοχλεί το ότι εκφράζονται κάποιες απόψεις (που ίσως και να μην τους "βολεύουν"), ειδικά όταν αυτές οι απόψεις διακατέχονται από Φιλοπατρία. Καλό θα ήταν να κατανοήσουν και να το πάρουν απόφαση μερικοί μερικοί, ότι θα συνεχίσουμε και να γράφουμε, και να διαβάζουμε, και να σκεφτόμαστε ΕΛΛΗΝΙΚΑ! Δεν υποχρεώνουμε κανέναν να πράττει ή να σκέφτεται αναλόγως αλλά δεν θα μας αναγκάσετε κιόλας να μην σκεφτόμαστε όπως εμείς θεωρούμε σωστό και να μην ψυχαγωγούμαστε κατά ιδία κρίση. _
Ποιος είπε ότι δυσανασχετώ.Το μπλογκ σου το διαβάζω που και που ώς κομικό .Έχει πολλή πλάκα.Ειδικά αυτά που βάλατε πάνω ότι σας κυνηγάνε έχουν πολύ γέλιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω πώς πρόκειται για ακόμη μια παρανόηση..
ΔιαγραφήΣτις 3 Ιουνίου,και ώρα 2:46 π.μ., σου έδωσα μια απάντηση αλλά δεν νομίζω ότι δήλωσα πουθενα ότι είμαι διαχειριστής. Απάντησα αυθόρμητα, ως απλός αναγνώστης αυτού του ιστοτοπου. Και επειδή η «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ» δεν τυγχάνει η μοναδική μου θέαση και ανάγνωση στο διαδίκτυο, σε πληροφορώ ότι πράγματι, κατα ένα "περίεργο" τρόπο, παρόμοιοι ιστότοποι ως προς την θεματολογία, ειδικά τον τελευταίο καιρό, βάλλονται. Ακόμη και διαβολική σύμπτωση να είναι αυτά τα γεγονότα, δεν βρίσκω γιατί είναι κακό το να προνοούν να ενημερώνουν τους αναγνώστες τους, εκ των προτέρων, για κάποια πιθανή δυσλειτουργία.
Χαίρομαι πάντως που διαβάζεις, έστω και αν το κάνεις απλά για ..διασκέδαση, όπως λες, γιατί ταυτόχρονα, ακόμη και εν αγνοία σου, ψυχαγωγείσαι! (Θυμίζω, πώς η πραγματική σημασία της λέξης «Ψυχαγωγίας» είναι η αγωγή της ψυχής,- δηλαδή διαπλάθεται, μορφώνεται, τέρπεται και ευφραίνεται- γι'αυτό και είναι ανώτερη και αληθέστερη κάθε «διασκέδασης»)
Υγίαινε