Σελίδες

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ο Τούρκος Υπουργός Εγκεμέν Μπαγίς ζητά από την Ελλάδα να "λύσει το θέμα της Δυτ.Θράκης"!


Ο κ.Μπαγίς δηλώνει “χορτάτος” σε σχέση προφανώς με τους “πεινασμένους” Έλληνες και θέτει για άλλη μια φορά θέμα …Δυτικής Θράκης και σεβασμού δικαιωμάτων με βάση την εθνική καταγωγή,όπως είπε.Όλα αυτά σε… εγκαίνια έκθεσης ελληνοτουρκικής φιλίας που πραγματοποιήθηκε στον μεντρεσέ Τζαφέρ Αγά και την ίδια ώρα που τα ελληνικά κόμματα αδιαφορούν τελείως για τα όσα συμβαίνουν στη Θράκη τυφλωμένα από ψηφοθηρία.


Διαβάστε τι ακριβώς είπε ο κ.Μπαγίς,όπως το μετέφρασαν τα tourkikanea.gr


“Εμείς ως κυβέρνηση δίνουμε σημασία στην ελληνοτουρκική φιλία.


Μέσα στα 10 χρόνια που πέρασαν καταβάλλαμε σοβαρές προσπάθειες για να άρουμε όλα τα θέματα. Είμαστε δύο γείτονες. 


Στην κουλτούρα μας ο γείτονας έχει ανάγκη ακόμη και την στάχτη του γείτονα. Το να πεινά ο γείτονας και εμείς να είμαστε χορτάτοι δεν ανήκει σε εμάς. Δόξα τω Θεώ η Τουρκία σήμερα οικονομικά είναι σε πολύ καλύτερο σημείο από πολλές χώρες της Ε.Ε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παραβλέπουμε την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στις άλλες περιοχές της Ε.Ε. Το αντίθετο, αποτελεί καθήκον μας να συνδράμουμε τον πιο σημαντικό εμπορικό μας εταίρο και έναν από τους πιο σημαντικούς συμμάχους μας στην περιοχή. 


Στην Τουρκία κάνουμε πολύ σημαντικά βήματα για την αλληλοκατανόηση μας. Επιθυμώ από εδώ να τονίσω πως σε αυτή την χώρα δεν θα συναινέσουμε να εξοβελίζεται κανένας. Όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας είναι ίσοι. Όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, θρησκευτικού πιστεύω και πολιτικών απόψεων. 


Ευελπιστώ το ίδιο να κυριαρχήσει και στην γείτονα, φίλη και εταίρο μας Ελλάδα. Επιθυμώ να παροτρύνω την ελληνική κυβέρνηση να κάνει αυτά που της αναλογούν για την κατά το δυνατόν σύντομη επίλυση των θεμάτων των αδερφών μας που ζούνε στην Δυτική Θράκη. Πραγματικά δίνουμε μεγάλη σημασία για την μετεκλογική υιοθέτηση αυτής της νοοτροπίας στην Ελλάδα. Με αμοιβαία βήματα καλής θέλησης μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που φτάνουν μέχρι σήμερα. Εφόσον οι Ατατούρκ και Βενιζέλος, δύο ηγέτες που βγήκαν από πόλεμο μπόρεσαν και έχτισαν την φιλία, σήμερα εμείς δεν έχουμε κανέναν λόγο για να μην το κάνουμε. Το Αιγαίο δεν πρέπει να είναι ποτέ μια θάλασσα που μας χωρίζει αλλά μια θάλασσα που μας ενώνει”.
 onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου