Σελίδες

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Τέτοιες Ελληνίδες αστυνομικούς χρειάζεται η Πολιτεία..


Είναι μόλις 23 ετών, κόρη αστυνομικού των ΕΚΑΜ, υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και πρωταγωνίστησε στην κινηματογραφική σύλληψη επικίνδυνου Αλβανού δραπέτη, οπλισμένου με καλάσνικοφ, στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου. 

Για την επιτυχία της αυτή δέχτηκε, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, τα συγχαρητήρια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια. Την ώρα που τα περισσότερα κορίτσια της ηλικίας της σπουδάζουν ή ψάχνουν για δουλειά, η 23χρονη Σέβη, καβάλα σε μια μηχανή μαζί με άλλους συναδέλφους της, κυνηγάν κακοποιούς. 

Αν και πολύ νέα στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ., έχει πάρει μέρος σε επικίνδυνες αποστολές. Η νεαρή ψηλή κοκκινομάλλα, που οι συνάδελφοί της αποκαλούν «Σάντρα Μπούλοκ» λόγω της ομοιότητάς της με τη γνωστή ηθοποιό, τις ελεύθερες ώρες της κάνει κικ μπόξινγκ, βόλτες με τη μηχανή της και χαλαρώνει διαβάζοντας αστυνομικά βιβλία. Η αστυνομικός μιλάει στο «ΘΕΜΑ» και περιγράφει πώς ενώ περιπολούσε στην Πατησίων βρέθηκε ακροβολισμένη στα χωράφια του Κόκκινου Μύλου κυνηγώντας τον Αλβανό κακοποιό. «Μας είχε δώσει το κέντρο μια πληροφορία ότι στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου είχαν μπει τρία άτομα με καλάσνικοφ. Ετσι, πήγαμε για να ενισχύσουμε την ομάδα της Φιλαδέλφειας. Βρισκόμασταν στην πλαϊνή πόρτα του νεκροταφείου και με το που κατεβήκαμε από τις μηχανές, πριν προλάβουμε ακόμα να πάρουμε κάλυψη, ακούσαμε τους πυροβολισμούς από τα καλάσνικοφ», λέει η νεαρή αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και συνεχίζει: «Είδαμε ότι ήταν στο νεκροταφείο, πέσαμε στα χορτάρια και μετά, εφόσον δεν ακούσαμε άλλους πυροβολισμούς, ακροβολιστήκαμε σε κτίρια και ταράτσες για να έχουμε καλύτερη οπτική επαφή. Περιμέναμε μέσα σε χαντάκια και θάμνους και λίγη ώρα αργότερα, όταν βγήκε ο δραπέτης, τον συλλάβαμε. Τον έπιασε η ομάδα μου και λίγο αργότερα τον επόμενο τον συνέλαβε η ΕΚΑΜ. Εμείς πιάσαμε τον πρώτο τον Αλβανό δραπέτη με τις χειροπέδες, από τα Τρίκαλα».


Από τα ΜΑΤ στη ΔΙ.ΑΣ.

Η εποχή που τα κορίτσια, ιδιαίτερα σε ανδροκρατούμενες υπηρεσίες όπως τα ΜΑΤ ή η ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ήταν ελάχιστα και ασχολούνταν κυρίως με δουλειές γραφείου και τυπικές διεκπεραιώσεις ανήκει πλέον στο παρελθόν. Οι σύγχρονες ανάγκες, η ποιοτική αναβάθμιση του εγκλήματος, αλλά και η συμμετοχή πολλών γυναικών σε ηγετικά πόστα σε συμμορίες και κυκλώματα έκαναν επιτακτική ανάγκη τη χρησιμοποίηση γυναικών αστυνομικών σε ρόλους-κλειδιά. Ετσι, η 23χρονη που κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, μόλις αποφοίτησε από τη Σχολή Αστυφυλάκων του Διδυμοτείχου ξεκίνησε την καριέρα της από τα ΜΑΤ. «Υπηρέτησα στα ΜΑΤ στην Αθήνα για περίπου έξι μήνες. Δεν έχω κάνει ακόμα σε γραφείο. Δεν θέλω. Στη συγκεκριμένη υπηρεσία δεν υπήρχαν γυναίκες όταν πήγα. Ημουν η μόνη. Και κάποιες που πέρασαν ήταν στα γραφεία. Εγώ ήμουν στον δρόμο με ασπίδα. Απλώς όταν ήμουν στον δρόμο μάζευα τα μαλλιά μου και δεν φαινόμουν», εξηγεί. 

Οσο για την επιλογή της να γίνει αστυνομικός, δεν ήταν τυχαία και οι λόγοι δεν ήταν βιοποριστικοί. Απεναντίας ήταν όνειρό της: «Από μικρή ήθελα να γίνω αστυνομικός. Αυτό ήταν το όνειρό μου. Ο πατέρας μου ήταν στην ΕΚΑΜ, συνάδελφος, συνταξιούχος τώρα. Δεν μου έλεγε ποτέ να πάω στην Αστυνομία. Μου είχε περάσει υποσυνείδητα αυτό και ήταν το όνειρό μου. Δεν έβαλα κάτι άλλο στο μηχανογραφικό. Αξιωματικών και αστυφυλάκων έβαλα και πέρασα αστυφυλάκων». Η ίδια κυκλοφορεί με μηχανή, ωστόσο, όπως τονίζει, όταν είναι σε υπηρεσία δυσκολεύεται ως συνοδηγός καθώς δεν έχει ακόμη συνηθίσει: «Μπορώ να οδηγήσω υπηρεσιακή μοτοσικλέτα, όμως ομολογώ ότι στο δικάβαλο δεν είναι καθόλου εύκολο». 

Η νεαρή αστυνομικός αναφερόμενη στην εγκληματικότητα και τα άγρια σκηνικά που διαδραματίζονται καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας συμβουλεύει τους πολίτες να προσέχουν ιδιαίτερα, να δείχνουν εμπιστοσύνη στην Αστυνομία και όταν διαπιστώνουν κάτι ύποπτο να καλούν την Αμεση Δράση. «Πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ και ιδίως -αυτό που δεν περίμενα και το βλέπω τον τελευταίο καιρό- οι ηλικιωμένοι, απέναντι στους οποίους οι δράστες είναι εξαιρετικά βάναυσοι. Τους χτυπούν και έχω δει ηλικιωμένους ανθρώπους ματωμένους μετά από επιθέσεις... Αυτοί οι άνθρωποι, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι, πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ. Ο πολίτης όταν βλέπει κάτι ύποπτο πρέπει να μας καλεί. Υπάρχουν πολλά περιστατικά που έχουν εξελιχθεί σε συλλήψεις χάρη στη βοήθεια πολιτών που ειδοποίησαν το 100».

 protothema.gr

Σχόλιο Πελασγού :Να συνεχίσει την καλή δουλειά η κοπέλα και να θυμάται όμως πως σε οριακές περιπτώσεις οφείλει να υπακούει το Σύνταγμα και το Έθνος μόνο..Πάντως όπως μαθαίνουμε από πληροφορίες, η ομάδα ΔΙΑΣ πράγματι έχει προσφέρει όσο το δυνατόν κοινωνικό έργο στον ορυμαγδό της εγκληματικότητας που ελέω λαθρομετανάστευσης και εξαθλίωσης έχει εκτοξευθεί τα 2 3 τελευταία χρόνια..Ας πληθαίνουν οι αστυνομικοί που είναι στις γειτονιές και φυλάνε τους πολίτες και όχι αυτοί που βρίσκονται ή απέναντι στους πολίτες ή στην υπηρεσία πολιτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου