Σελίδες

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Κόντρα της νέας Νότιας Ουαλίας με την Τουρκία με φόντο τις γενοκτονίες Ελλήνων , Αρμενίων και Ασσυρίων!

Απαράδεκτες και καταδικαστέες χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας τις απειλές του προέδρου του Κοινοβουλίου της Τουρκίας Σεμίλ Τσισέκ ο οποίος ζήτησε να μην επιτραπεί σε βουλευτές της πολιτείας να παραστούν στις εκδηλώσεις για την 100ή επέτειο της Μάχης της Καλλίπολης που θα γίνουν το 2015. 
Κι αυτό μετά την απόφαση του κοινοβουλίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, τον περασμένο Μάιο, να αναγνωρίσει τη γενοκτονία Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. 

Ο κ. Οφάρελ με γραπτή του ανακοίνωση χαρακτήρισε καταδικαστέα την δήλωση αυτή και κάλεσε τους Τούρκους αξιωματούχους να μην χρησιμοποιήσουν τις εκδηλώσεις για τα εκατό χρόνια της Καλλίπολης για δικούς τους πολιτικούς λόγους. 

Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που αποκαλύφθηκε πως φθάνει στην Αυστραλία και μάλιστα θα μιλήσει την ερχόμενη εβδομάδα σε αίθουσα της ομοσπονδιακής Βουλής, ο Αμερικανός καθηγητής Τζάστιν Μακάρθι που είναι αρνητής της γενοκτονίας των Αρμενίων και λέει πως πρόκειται για ψέματα. 

Πιστεύεται ότι η επίσκεψη του Μακάρθι οργανώνεται από το τουρκικό λόμπι της Αυστραλίας. 

Θυμίζουμε πως και τον περασμένο Μάιο η Κυβέρνηση της Τουρκίας, δια στόματος του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, απείλησε τους Αυστραλούς πολιτικούς που "πλαστογραφούν την ιστορία", όπως είπε, ότι δεν θα τους επιτρέψει να παραστούν στις εκδηλώσεις για την 100ή επέτειο της Μάχης της Καλλίπολης που θα γίνουν το 2015. 

Στην Καλλίπολη, πριν σχεδόν εκατόν έτη, χιλιάδες Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί, ως μέρος των συμμαχικών στρατιωτικών δυνάμεων, σφαγιάσθηκαν από τις δυνάμεις του Κεμάλ Ατατούρκ όταν επιχείρησαν να αποβιβασθούν στα Δαρδανέλια. 

Για τον Απρίλιο του 2015 προγραμματίζονται να γίνουν μεγάλες εκδηλώσεις στην Καλλίπολη, με την συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων Αυστραλών και πολυάριθμων επισήμων. 

Ο δήμος της Καλλίπολης γνωστοποίησε πως «αυτοί που αναγνώρισαν δήθεν γενοκτονίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην περιοχή». 

Τα περί γενοκτονίας των Αρμενίων τα επιβεβαίωσαν τότε, ως αυτόπτες μάρτυρες, Αυστραλοί που πολέμησαν στην Καλλίπολη, πιάστηκαν αιχμάλωτοι πολέμου και επέζησαν. 

Τις μαρτυρίες των Αυστραλών περί γενοκτονίας ο κ. Νταβούτογλου τις χαρακτηρίζει "αποκυήματα φαντασίας", όμως Αυστραλοί ιστορικοί τις επιβεβαιώνουν και διαμαρτύρονται πως οι μαρτυρίες αυτές "εξαφανίζονται" από το Αυστραλιανό Πολεμικό Μουσείο "για να μην ενοχληθεί η Τουρκία" και, παράλληλα, δίδεται έμφαση στις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. 

Στο μεταξύ κορυφαία στελέχη της σημερινής συντηρητικής κυβέρνησης της Αυστραλίας έχουν ταχθεί υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων. 

Ανάμεσά τους ο Θησαυροφύλακας Τζο Χόκι που είναι Αρμένιος στην καταγωγή και ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Μάλκολμ Τέρνμπουλ. 

Υπάρχουν σκέψεις και η Ομοσπονδιακή βουλή της Αυστραλίας να προβεί σε αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων αλλά μετά το 2015 για να μη διαταραχθούν οι εκδηλώσεις που θα γίνουν τον Απρίλιο της χρονιάς αυτής στην Καλλίπολη. 

Ντοκουμέντα στο Αυστραλιανό Πολεμικό Μουσείο 

Κινητήρια δύναμη πίσω από το ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα και από τα δύο κοινοβούλια της Νέας Νότιας Ουαλίας, ήταν ο βουλευτής Φρεντ Νάιλ, ο οποίος τονίζει ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία εξολόθρεψε τους κατοίκους συστηματικά, κοινότητα μετά από κοινότητα, χωριό μετά από χωριό. 

Ο κ. Νάιλ υποστήριξε ότι οι γενοκτονίες δεν έγιναν από την σύγχρονη Τουρκία, αλλά από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και επικαλέστηκε τον Αυστραλό ιστορικό Τζέφρι Ρόμπερτσον που με μελέτη του απέδειξε πως όντως έγινε γενοκτονία. 

«Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ», συμπλήρωσε, «έκανε λόγο για ολοκαύτωμα προσχεδιασμένο και εκτελεσμένο για πολιτικούς λόγους». Σημείωσε ακόμα πως και Τούρκοι ιστορικοί και πανεπιστημιακοί αλλά και πνευματικοί άνθρωποι όπως ο Τάνερ Ακάμ και ο Ορχάν Παμούκ ζητούν την αναγνώριση των γενοκτονίας. «Δεν καταλαβαίνω, λοιπόν, γιατί η τοποθέτησή μου χαρακτηρίστηκε ομιλία μίσους», διερωτήθηκε ο Αυστραλός πολιτικός. 

«Για μας» κατέληξε ο Φρεντ Νάιλ, «δεν είναι απλά θέμα ιστορίας. Είναι υποχρέωση απέναντι στα θύματα, τους απογόνους τους αλλά και υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου. Και μέχρι να αναγνωριστούν αυτές οι γενοκτονίες δεν θα ησυχάσουμε». 

Η υπουργός Συγκοινωνιών της Νέας Νότιας Ουαλίας, Γκλάντις Μπερετζικιάν, που είναι Αρμενικής καταγωγής, και λέει: «Οι Αυστραλοί το 1915 αγωνίστηκαν για την ελευθερία. Και αυτό που κάνει τους Αυστραλούς ξεχωριστούς είναι η δυνατότητά τους, είτε ως απλοί πολίτες, είτε ως βουλευτές να εκφράζονται ελεύθερα. Και αυτό το δικαίωμα καμιά απειλή δεν μπορεί να μας το αφαιρέσει». 

Υπενθυμίζεται πως και η πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας έχει αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων.

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ 
Κέρδος online 16/11/2013 12:46
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/11
http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2013/11/blog-post_323.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου