Σελίδες

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

--Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;
--Ο μπακαλιάρος έφτασε στο ελληνικό τραπέζι περί τον 15ο αιώνα και καθιερώθηκε άμεσα ως το εθνικό φαγητό της 25ης Μαρτίου, καθώς με εξαίρεση τα νησιά μας, το φρέσκο ψάρι αποτελούσε πολυτέλεια για τους φτωχούς κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας. Έτσι, ο παστός μπακαλιάρος, που δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη συντήρηση, αποτέλεσε την εύκολη και φθηνή συνάμα λύση, έθιμο που κρατά μέχρι τις μέρες μας. ("Το Βήμα")

https://www.facebook.com/sakketosaggelos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου