Γράφει η Θάλεια Χούντα
Έχω την ιδιαίτερη χαρά μέσα απο τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ να σας παρουσιάσω ένα αποκλειστικό Διάλογο με τον ιδιοκτήτη του πιο παραδοσιακού φούρνου στην πόλη της Ξάνθης, Βασίλη Βασιλειάδη, με τον οποίο μας συνδέει και πολύχρονη φιλία και ο οποίος κατά γενική ομολογία όλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά και αυτές τις ημέρες που το επιβάλλουν, δημιουργεί την καλύτερη λαγάνα στην Ελλάδα. Αυτό βέβαια αποδεικνύεται απο την γευστική δοκιμασία αλλά και τις μεγαλες ουρές που δημιουργούνται έξω από τον φούρνο του.
Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα. αφού διαθέτει και πτυχίο Πανεπιστημίου , μέσα απο τον Διάλογό μας.
Βασίλη μου, λαμβάνοντας υπόψη την γενικότερη οικονομική κρίση της χώρας μας , θα ήθελα να μου περιγράψεις την οικονομική κατάσταση της Ξάνθης.
Λίγο πολύ είναι η ίδια με την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί σε όλες τις πόλεις. Πολλά μεγάλα εργοστάσια της περιοχής έχουν κλείσει, κόσμος (και από το στενό μας περιβάλλον ) αναγκάστηκε να μεταναστεύσει, πολλά εμπορικά καταστήματα έχουν κλείσει και ακόμη περισσότερα προσπαθούν να συμπιέσουν το κόστος λειτουργίας τους (συρρίκνωση προσωπικού,προσωπική εργασία, αλλαγή στέγης κτλ), προκειμένου να επιβιώσουν. Ιδιαίτερη εντύπωση μου κάνει ότι τα περισσότερα μαγαζιά που ανοίγουν έχουν σχέση με την παροχή υπηρεσιών και όχι με την παραγωγή.
Βασίλη μου, η οικονομική κρίση έχει επίπτωση στο επάγγελμά σου η γενικότερα στη ζήτηση του ψωμιού;
Αν και γενικότερα επικρατεί η εντύπωση ότι εξαιτίας της μορφής του προϊόντος – είδος πρώτης ανάγκης – δεν έχει υποστεί επιπτώσεις το επάγγελμα, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Συγκεκριμένα, ξέρετε πόσοι, ιδίως τώρα το χειμώνα που ανάβουν και ξυλόσομπες και έχουν φθηνή ενέργεια, ζυμώνουν το ψωμί τους? Επιπρόσθετα, το κόστος λειτουργίας συνεχίζει να διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα (ενέργεια, εργοδοτικές εισφορές – από τις υψηλότερες στην Ευρώπη – , επιπρόσθετους φόρους … μέχρι και φόρο κατασκήνωσης πληρώνουμε!) και έχουμε να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα όπως η διασυνοριακή μεταφορά προϊόντων άρτου και αρτοσκευασμάτων χωρίς ενδελεχείς ελέγχους.
Τελειώνοντας θα μοιραστείς μαζί μας το εάν υπάρχει μυστικό στην πιο γνωστή λαγάνα της Ελλάδας την οποία παράγεις εσύ καθημερινά;
Βεβαίως και υπάρχει!!!! Ποιότητα υλικών, διαδικασία παραγωγής (όλα με το χέρι, ψήσιμο σε ξυλόφουρνο), υπεύθυνη δουλειά, σεβασμός στον πελάτη και αγάπη για το αντικείμενο της δουλειάς μας από το 1923, μία αγάπη τεσσάρων γενεών.
http://dialogoi.gr/index.php/arthografia/2019-ksanthi-i-poli-kai-tis-laganas
Πηγή
Έχω την ιδιαίτερη χαρά μέσα απο τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ να σας παρουσιάσω ένα αποκλειστικό Διάλογο με τον ιδιοκτήτη του πιο παραδοσιακού φούρνου στην πόλη της Ξάνθης, Βασίλη Βασιλειάδη, με τον οποίο μας συνδέει και πολύχρονη φιλία και ο οποίος κατά γενική ομολογία όλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά και αυτές τις ημέρες που το επιβάλλουν, δημιουργεί την καλύτερη λαγάνα στην Ελλάδα. Αυτό βέβαια αποδεικνύεται απο την γευστική δοκιμασία αλλά και τις μεγαλες ουρές που δημιουργούνται έξω από τον φούρνο του.
Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα. αφού διαθέτει και πτυχίο Πανεπιστημίου , μέσα απο τον Διάλογό μας.
Βασίλη μου, λαμβάνοντας υπόψη την γενικότερη οικονομική κρίση της χώρας μας , θα ήθελα να μου περιγράψεις την οικονομική κατάσταση της Ξάνθης.
Λίγο πολύ είναι η ίδια με την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί σε όλες τις πόλεις. Πολλά μεγάλα εργοστάσια της περιοχής έχουν κλείσει, κόσμος (και από το στενό μας περιβάλλον ) αναγκάστηκε να μεταναστεύσει, πολλά εμπορικά καταστήματα έχουν κλείσει και ακόμη περισσότερα προσπαθούν να συμπιέσουν το κόστος λειτουργίας τους (συρρίκνωση προσωπικού,προσωπική εργασία, αλλαγή στέγης κτλ), προκειμένου να επιβιώσουν. Ιδιαίτερη εντύπωση μου κάνει ότι τα περισσότερα μαγαζιά που ανοίγουν έχουν σχέση με την παροχή υπηρεσιών και όχι με την παραγωγή.
Βασίλη μου, η οικονομική κρίση έχει επίπτωση στο επάγγελμά σου η γενικότερα στη ζήτηση του ψωμιού;
Αν και γενικότερα επικρατεί η εντύπωση ότι εξαιτίας της μορφής του προϊόντος – είδος πρώτης ανάγκης – δεν έχει υποστεί επιπτώσεις το επάγγελμα, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Συγκεκριμένα, ξέρετε πόσοι, ιδίως τώρα το χειμώνα που ανάβουν και ξυλόσομπες και έχουν φθηνή ενέργεια, ζυμώνουν το ψωμί τους? Επιπρόσθετα, το κόστος λειτουργίας συνεχίζει να διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα (ενέργεια, εργοδοτικές εισφορές – από τις υψηλότερες στην Ευρώπη – , επιπρόσθετους φόρους … μέχρι και φόρο κατασκήνωσης πληρώνουμε!) και έχουμε να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα όπως η διασυνοριακή μεταφορά προϊόντων άρτου και αρτοσκευασμάτων χωρίς ενδελεχείς ελέγχους.
Τελειώνοντας θα μοιραστείς μαζί μας το εάν υπάρχει μυστικό στην πιο γνωστή λαγάνα της Ελλάδας την οποία παράγεις εσύ καθημερινά;
Βεβαίως και υπάρχει!!!! Ποιότητα υλικών, διαδικασία παραγωγής (όλα με το χέρι, ψήσιμο σε ξυλόφουρνο), υπεύθυνη δουλειά, σεβασμός στον πελάτη και αγάπη για το αντικείμενο της δουλειάς μας από το 1923, μία αγάπη τεσσάρων γενεών.
http://dialogoi.gr/index.php/arthografia/2019-ksanthi-i-poli-kai-tis-laganas
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου