Σελίδες

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Σόλων: ο πρώτος μεταρρυθμιστής της ευρωπαϊκής ιστορίας


Γύρω στα 600 π.Χ. η πλειοψηφία του πληθυσμού της Αθήνας βρισκόταν σε άθλια κατάσταση.

Όπως μας πληροφορεί ο Πλούταρχος στον βίο του Σόλωνα «την περίοδο αυτή η ανισότητα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς είχε φτάσει στο κορύφωμά της.

Όλος ο λαός ήταν χρεωμένος στους πλούσιους. Είτε δηλαδή καλλιεργούσαν τη γη και πλήρωναν σε εκείνους το ένα έκτο από τα εισοδήματα τους και ονομάζονταν γι’ αυτό εκτήμοροι και θήτες, είτε έπαιρναν δάνεια με εγγύηση το σώμα τους και γίνονταν έτσι υποχείριοι στους δανειστές τους, που μπορούσαν να τους κάνουν δούλους στον ίδιο τους τον τόπο ή να τους πουλήσουν στα ξένα.

Πολλοί μάλιστα αναγκάζονταν να πουλούν και τα ίδια τους τα παιδιά -γιατί δεν το εμπόδιζε ο νόμος- ή να φεύγουν από την πόλη αναγκασμένοι από την σκληρότητα των δανειστών» (Πλουτ. Σόλων).

Ο υπερπόντιος αποικισμός του 8ου και του 7ου αιώνα π.Χ. άνοιξε νέους εμπορικούς δρόμους και συσσώρευσε σταδιακά πλούτο στα χέρια όμως των λίγων προνομιούχων ευγενών οι οποίοι τον επένδυσαν στον τοκογλυφικό δανεισμό, ειδικά μετά τον 7ο αιώνα π.Χ. οπότε και η οικονομία άρχισε σταδιακά να γίνεται νομισματική.

Μικροβιοτέχνες και έμποροι έχοντας ανάγκη κεφαλαίων λάμβαναν δάνεια με υποθήκη το σώμα τους και τις οικογένειές τους. Αδυναμία αποπληρωμής σήμαινε ότι ο δανειζόμενος και η οικογένεια του οδηγούνταν στην δουλεία.

Και αναλογιζόμενος κανείς τους κινδύνους του εμπορίου τότε, από πειρατές μέχρι και κακοκαιρία, μπορεί να συλλάβει έστω και επιδερμικά το μέγεθος του προβλήματος που σταδιακά γιγαντωνόταν στην αθηναϊκή κοινωνία.

Από την άλλη μεριά οι μικροκαλλιεργητές στραγγαλίζονταν από το δίκαιο του κράτους των ευγενών που απαιτούσε από αυτούς να δίνουν το ένα έκτο της παραγωγής τους στους ευγενείς-μεγαλογαιοκτήμονες.

Ειδικά για φτωχά εδάφη και μικρούς καλλιεργητές αυτός ήταν ένας βαρύς φόρος. Και στην περίπτωση αυτή αδυναμία καταβολής του ενός έκτου σήμαινε αυτόματα εξανδραποδισμό.

Ουσιαστικά οι ευγενείς νέμονταν αυθαίρετα τα οφέλη της κοινωνικής παραγωγής και μονοπωλούσαν την πολιτική εξουσία έχοντας παγιώσει από τη μια μεριά την φεουδαλικής μορφής εξάρτηση των εκτημόρων, ενώ από την άλλη μέσω της τοκογλυφικής δανειοδότησης ήλεγχαν ουσιαστικά ολόκληρους παραγωγικούς κλάδους, από τους κάθε λογής βιοτέχνες μέχρι τους εμπόρους.

Έτσι ξεκίνησε μια παρατεταμένη περίοδος κοινωνικής αστάθειας, «στάσις», με τον δήμο να ξεσηκώνεται ενάντια στους ευγενείς.

Το 594 π.Χ. οι αντίπαλες παρατάξεις κατέληξαν σε έναν ιστορικό συμβιβασμό εκλέγοντας ως άρχοντα τον Σόλωνα, έναν μετριοπαθή πολιτικό της μεσαίας τάξης. Όπως μας πληροφορεί ο Πλούταρχος ασχολούταν με το εμπόριο, ήταν πολυταξιδεμένος, ασχολούταν με την ποίηση και είχε αναδειχτεί σε ηγετική φυσιογνωμία στον πόλεμο των Αθηναίων ενάντια στους Μεγαρείς για την κατοχή της Σαλαμίνας. Συνεπώς απολάμβανε σημαντικής αναγνώρισης και σεβασμού στην αθηναϊκή κοινωνία.

«Στην πραγματικότητα, άλλωστε, ο Σόλων δεν θαύμαζε τον πλούτο ούτε ήθελε το περιττό, πίστευε όμως ότι το αναγκαίο πρέπει κανείς να το επιδιώκει. [...] Του άρεσε να ξοδεύει χρήματα και αγαπούσε τις χαρές της ζωής, για τις οποίες μιλάει στα ποιήματα του»(Πλούτ. Σόλων).

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ως πολιτικός ακολουθούσε τη «μέση οδό» αποβλέποντας μάλλον στο γενικό συμφέρον παρά στην προσωπική προβολή. Το πρώτο νομοθετικό του μέτρο ήταν η διαγραφή των χρεών, η «σεισάχθεια». «Όρισε να διαγραφούν τα χρέη που υπήρχαν ως τότε και στο μέλλον να μην δίνονται δάνεια με ενέχυρο το ανθρώπινο σώμα» (Πλουτ. Σόλων).

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς επρόκειτο για μια άμεση και βίαιη επέμβαση στα δικαιώματα των δανειστών προς όφελος της πλειοψηφίας του πληθυσμού. Επίσης με νόμο ο Σόλων έθεσε ένα όριο στην κατοχή γαιών με σκοπό να περιορίσει την υπερβολική και επιβλαβή για το κοινωνικό σύνολο μεγάλη ιδιοκτησία, δίνοντας όμως εγγυήσεις στους μεγαλογαιοκτήμονες για την ασφάλεια της ιδιοκτησίας τους.

Η κίνηση αυτή έγινε μάλλον για να περιορίσει τα ριζοσπαστικά στοιχεία που απαιτούσαν αναδασμό της γης και κατανομή ίσων κλήρων (ισομοιρία). Με σύνεση ο Σόλων απέφυγε τα άκρα και ουσιαστικά περιόρισε τη μεγάλη γαιοκτησία ενώ παράλληλα απελευθέρωσε τους αγρότες και τη μικρομεσαία αστική τάξη από τον θανατηφόρο εναγκαλισμό των πλουσίων.

Ουσιαστικά ο Σόλων δημιούργησε την Αττική των μικροϊδιοκτητών-οπλιτών. Ενδιαφέρον έχει η αναφορά του Πλουτάρχου στην ύπαρξη ήδη από τα χρόνια του Σόλωνα των σπεκουλαδόρων- κερδοσκόπων που καραδοκούν ανά πάσα στιγμή για να αποκομίσουν κέρδος.

«Καθώς ξεκίνησε να ξεγράψει τα χρέη και ζητούσε να βρεί τα κατάλληλα επιχειρήματα και τη σωστή αρχή, έκαμε γνωστό στους πιο έμπιστους και στενούς φίλους του, στον όμιλο δηλαδή του Κόνωνα, του Κλεινία και του Ιππόνικου, ότι δεν πρόκειται να θίξει τη γη, σκοπεύει όμως να καταργήσει τα χρέη. Αυτοί προτού εξαγγελθεί το μέτρο, έτρεξαν και δανείστηκαν πολλά χρήματα από τους πλούσιους και αγόρασαν μεγάλες εκτάσεις.

Έπειτα όταν δημοσιεύτηκε ο νόμος, εκείνοι εξακολουθούσαν να καρπώνονται τα κτήματα, ενώ δεν έδωσαν πίσω τα χρήματα στους δανειστές τους και έγιναν αιτία να δεχτεί ο Σόλων πολλές κατηγορίες…» (Πλουτ. Σόλων). Καθ’ όλα εύστοχη αξιοποίηση της…«εσωτερικής πληροφόρησης»! Παράλληλα προέβη και σε μια πανέξυπνη κίνηση ρύθμισης της οικονομίας. Κατέφυγε σε αυτό που οι σύγχρονοι οικονομολόγοι ονομάζουν «αναπροσαρμογή του νομίσματος».

Η αργυρή μνα που πριν είχε αξία 73 δραχμών στο εξής αποκτούσε αξία 100 δραχμών. Η δραχμή δηλαδή υποτιμήθηκε. Έτσι όσοι χρωστούσαν έδιναν πίσω το ίδιο ποσό ονομαστικά, κέρδιζαν όμως ένα ποσοστό 27% από το ποσό που όφειλαν. «Έδωσε δηλαδή ο Σόλων στη μνα αξία εκατό δραχμών, ενώ προηγουμένως είχε εβδομήντα τρεις.

Με τον τρόπο αυτόν εκείνοι που ξεπλήρωναν τα χρέη τους, έδιναν πίσω το ίδιο ποσό αριθμητικά, μικρότερο όμως σε αξία, και έτσι είχαν μεγάλη ωφέλεια χωρίς να ζημιώνονται εκείνοι που έπαιρναν πίσω τα χρήματα τους» (Πλουτ. Σόλων).


Σεισάχθεια

Αμέσως μετά ασχολήθηκε με την αναμόρφωση της κοινωνίας χωρίζοντας τους πολίτες σε τέσσερίς τάξεις με βάση τα εισοδήματά τους. Στην κορυφή βρίσκονταν οιπεντακοσιομέδιμνοι. Ακολουθούσαν οι ιππείς, αυτοί δηλαδή που είχαν τη δυνατότητα συντήρησης αλόγου και εισόδημα τριακόσιους μεδίμνους, οι ζευγίτες με εισόδημα διακοσίων μεδίμνων και τέλος βρίσκονταν οι θήτες.

Η ταξική διάρθρωση αυτή ήταν και η βάση για τον καθορισμό των πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών. Παλαιότερα τα πολιτικά αξιώματα ήταν προνόμιο των ευγενών.

Ο Σόλων αντικατέστησε αυτήν την πρακτική με την αρχή της εκλογιμότητας στα δημόσια αξιώματα με βάση την περιουσία. Πάντως όλα τα αξιώματα του κράτους μονοπωλούνταν από τους πολίτες των τριών πρώτων τάξεων με αυτά του άρχοντα και του ταμία να αφορούν μόνο τους πεντακοσιομέδιμνους.

Αυτού του είδους το σύστημα χωρίς να είναι δημοκρατία, οι ιστορικοί το ονόμασαν τιμοκρατία, αποτελούσε ένα σημαντικό κοινωνικό άνοιγμα που χτυπούσε ουσιαστικά το προηγούμενο καθεστώς της «κάστας». Επιπρόσθετα οι πλουσιότερες τάξεις υποχρεώνονταν να προσφέρουν ορισμένες υπηρεσίες στην πόλη τις λεγόμενες«λειτουργίες».

Τέτοιες ήταν η «τριηραρχία» δηλαδή ο εξοπλισμός πολεμικών πλοίων, η «χορηγία», η φροντίδα για την παράσταση του χορού στις εορτές κ.α. Παράλληλα ο Σόλων καθιέρωσε και την Βουλή των τετρακοσίων για την οποία λίγα πράγματα γνωρίζουμε. Ο Πλούταρχος αναφέρει πως τους τετρακόσιους της βουλής ο Σόλων «τους έβαλε να εξετάζουν κάθε θέμα πριν το λαό και να μην αφήνουν καμιά υπόθεση να πηγαίνει στη εκκλησία του δήμου, χωρίς να την έχουν κρίνει από πριν» (Πλουτ. Σόλων).

Ουσιαστικά η Βουλή των τετρακοσίων προετοίμαζε το έργο της λαϊκής συνέλευσης (εκκλησία), για την οποία επίσης μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Πάντως η εκκλησία του δήμου δεν πρέπει να ήταν περισσότερο αντιπροσωπευτική εν συγκρίσει με τις συνελεύσεις που περιγράφονται στον ομηρικό κόσμο της Ιλιάδας. Αργότερα ο Κλεισθένης αντικατέστησε τη βουλή των τετρακοσίων με μια των πεντακοσίων για την οποία όμως γνωρίζουμε αρκετά περισσότερα.

Η σπουδαιότητα της Βουλής των τετρακοσίων έγκειται στο γεγονός ότι έδωσε τη δυνατότητα στις πλατιές μάζες για πρώτη φορά να αποκτήσουν πολιτική δύναμη μέσα στην κοινότητα. Με αυτόν τον θεσμό περιόριζε ουσιαστικά και τις αυθαιρεσίες του Άρειου Πάγου, μίας γερουσίας που υπήρχε αρκετά πριν από το 600 π.Χ., και η οποία είχε σκοπό τη διαιώνιση των προνομίων των ευγενών, ενώ ένα μέρος των πολιτικών και διοικητικών εξουσιών του Αρείου Πάγου το πήρε η Βουλή των τετρακοσίων.

Πλέον, όπως αναφέρει και ο ιστορικός Simon Hornblower, «η συνέλευση είχε θεσμοθετημένη ύπαρξη. Οι συνεδρίες δεν γίνονταν επειδή έτσι αποφάσιζε κάποιος Αγαμέμνων, αλλά πραγματοποιούνταν σε επίσημη σχέση και, υποθέτουμε, υπό τον έλεγχο και την προεδρία ενός μικρότερου και αιρετού σώματος, που δεν είχε ίδιον συμφέρον στην διαιώνιση της αριστοκρατικής εξουσίας».

Τέλος καθιερώθηκε και ένα λαϊκό δικαστήριο η Ηλιαία που συγκροτούνταν από μέλη όλων των τάξεων. Στην αρχή είχε αρμοδιότητα μόνο για τις εφέσεις εναντίον των αποφάσεων που είχαν εκδώσει οι άρχοντες. Αργότερα έγινε ο υπέρτατος κριτής όλων των διαφορών στην Αθήνα.

Με τις πολιτειακές του μεταρρυθμίσεις ο Σόλων επιθυμούσε να μετατοπίσει το ενδιαφέρον του πολίτη από το σπίτι και την οικογένεια προς την πόλη και την κοινότητα. Και έδωσε τέτοια σημασία στη συμμετοχή που θέσπισε ειδικό νόμο που ανέφερε «ότι χάνει τα πολιτικά του δικαιώματα όποιος μένει ουδέτερος σε περίπτωση που θα ξεσπούσε εμφύλια διαμάχη στην πόλη.

Ήθελε, όπως φαίνεται, ο Σόλων κανένας πολίτης να μη μένει αδιάφορος και ασυγκίνητος για τα δημόσια ζητήματα κοιτάζοντας μόνο πως να εξασφαλίσει τα δικά του συμφέροντα, ούτε να καυχιέται πως δεν πονά κι αυτός και δεν πάσχει με τα δεινά της πατρίδας του.

Αντίθετα, έπρεπε ο πολίτης από την αρχή να παίρνει θέση πλάι σε αυτούς που ενεργούν πιο σωστά και πιο δίκαια και να κινδυνεύει μαζί τους και να τους βοηθά, αντί να περιμένει ακίνδυνα να δει ποιος θα νικήσει» (Πλουτ. Σόλων). Παράλληλα αναθεώρησε το σύνολο του προϋπάρχοντος ιδιωτικού και ποινικού δικαίου καταργώντας αρχικά τους «αιματογραμμένους» νόμους του Δράκοντα διατηρώντας μόνο εκείνους που αναφέρονταν σε φονικά και κατήργησε τον θεσμό της προίκας. Άφηνε τον πολίτη ελεύθερο να διαθέτει την περιουσία του όπου ήθελε και απαγόρευσε να κακολογούνται οι νεκροί για να μη διαιωνίζονται οι έχθρες.

Ποινικοποίησε επίσης την αεργία με σκοπό να τονώσει την παραγωγή ενώ με νόμο επέτρεπε στον υιό να σταματάει να συντηρεί τον πατέρα του αν εκείνος δεν του είχε μάθει κάποια τέχνη. Όλα τα νομοθετήματα, τότε ονομάζονταν θεσμοί, δημοσιεύτηκαν ολόκληρα σε περιστρεφόμενους ξύλινους πίνακες, τους άξονες, στο Πρυτανείον και σε περίληψη μπροστά στη βασιλική στοά σε λίθινες τριγωνικές πυραμίδες, τις κύρβεις.

Σε όλους τους νόμους του έδωσε ισχύ για εκατό χρόνια. Και επειδή πλήθος κόσμου συνέρεε να τον συμβουλευτεί για την ερμηνεία του ενός και του άλλου νόμου, προφασιζόμενος εμπορικά ταξίδια έφυγε για δέκα χρόνια ελπίζοντας ότι ο κόσμος θα συνήθιζε σταδιακά τους νόμους του.

Ο Σόλων έδωσε την ευκαιρία στις πλατιές μάζες των πολιτών για συμμετοχή στα κοινά.


Δουλεμπόριο και δημοκρατία στην αρχαία Αθήνα δεν ήταν ασυμβίβαστα.

Οι μεταρρυθμίσεις του Σόλωνα δημιούργησαν το πλαίσιο για την ανάδειξη του «πολίτη» και εν συνεχεία το θρίαμβο της δημοκρατίας. Σταδιακά ανοίγονταν οι δίαυλοι για την ενεργότερη συμμετοχή των πλατιών μαζών στη λειτουργία της κοινότητας.

Ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων ανήγαγε το συμφέρον της πόλεως σε ύψιστη μέριμνα, ασχέτως κοινωνικής προέλευσης. Παράλληλα η υιοθέτηση της γαιοκτητικής δουλείας για όλους τους πολίτες έκανε ευκολότερη την ενασχόληση με τα δημόσια.

Τα «πράγματα», όπως θεωρούσαν τους δούλους οι Αθηναίοι, ανέλαβαν να κάνουν τις δουλειές που πρώτα έκαναν οι πολίτες. Ο εξανδραποδισμός του πολίτη για χρέη μπορεί να απαγορεύτηκε η δουλοκτησία όμως δεν κλονίστηκε καθόλου, και θα μπορούσε να πει κανείς ότι η ύπαρξη της συνέβαλε ως ένα βαθμό στη γέννηση της δημοκρατίας που όμως αφορούσε την κλειστή «ελίτ» των πολιτών.

Ο οπλίτης της φάλαγγας που σε καιρό πολέμου ρίσκαρε τη ζωή του για την πόλη, αποκτούσε λόγο για τα κοινά αναβαθμιζόμενος σε καιρό ειρήνης σε πολίτη. Ο Σόλων δημιούργησε το κύτταρο της δημοκρατικής διαδικασίας, τον συμμετοχικό πολίτη που ζει και πεθαίνει με και για την πόλη του.

Ο Σόλων έβαλε σε εφαρμογή ένα πρωτόγνωρο όσο και πρωτοποριακό σύστημα κοινωνικών αλλαγών με σκοπό να επαναφέρει την κοινωνία σε μια δημιουργική ισορροπία με γνώμονα το κοινό συμφέρον των πολιτών και τη λειτουργικότητα της κοινότητας.

Δεν δίστασε να έρθει σε ρήξη με το παρελθόν αλλά ούτε και με τους προνομιούχους της εποχής του. Κατενόησε ευθύς εξ αρχής πως θεμέλιος λίθος της πολιτείας των πολιτών δεν είναι το ιδιωτικό συμφέρον αλλά η κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη.

Εφάρμοσε αυτό που σήμερα ονομάζεται «κοινωνική μηχανική» (social engineering) πρίν από περίπου 2.500 χρόνια με αξιοθαύμαστη επιτυχία ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τις μετέπειτα δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις του Κλεισθένη.

Μανόλης Πλούσος

http://eranistis.net/wordpress/
http://www.logiosermis.net/2014/04/blog-post_8255.html#.U16rUfl_t8E
Πηγή

ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΕ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΖΑΜΙΟΥ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης > Μεγάλη αίσθηση προκαλεί στην Γαλλία αλλά και στην Τουρκία, (όπου αναδημοσιεύεται η είδηση ), ότι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος του προαστίου των Παρισίων, Mantes-la Ville, ο Cyriy Nauth, ο οποίος εκλέχτηκε με το κόμμα της Marine Le Pen, ακύρωσε απόφαση του προηγούμενου σοσιαλιστή δημάρχου για ανέγερση μεγάλου μουσουλμανικού τεμένους στην κωμόπολη του. Μάλιστα όπως αναφέρεται αποφασίστηκε στον χώρο που προβλέπονταν να ανεγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος να γίνει ένα μεγάλο πάρκο όπου θα μπορούν οι δημότες να απολαμβάνουν την φύση και να κάνουν την βόλτα τους.

Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες στο προάστιο αυτό του Παρισιού υπάρχει ένα μουσουλμανικό Ίδρυμα το όποιο έχει πρωτοστατήσει με την βοήθεια του προηγούμενου δήμαρχου στην ανέγερση ενός αρκετά μεγάλου τζαμιού για τους μουσουλμάνους της περιοχής και όχι μόνο. Το γεγονός αυτό όμως έχει θορυβήσει πολλούς εντόπιους κατοίκους που έβλεπαν η κωμόπολή τους να παίρνει σταδιακά μια καθαρά μουσουλμανική όψη. Το ζήτημα του τζαμιού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις τελευταίες δημοτικές εκλογές της Γαλλίας και συνέβαλλε καθοριστικά στην ήττα του σοσιαλιστή δημάρχου και στην μεγάλη νίκη του Cyriy Nauth. Η απόρριψη από τον νέο δήμαρχο της άνεργης του μουσουλμανικού τεμένους όπως ήταν επόμενο προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του μουσουλμανικού Ιδρύματος, Abdelaziz El Juhari, ο οποίος δήλωσε πως το Ίδρυμά του θα προσφύγει στα δικαστήρια ενάντια στην απόφαση του νέου δημάρχου που ακυρώνει προηγούμενη απόφαση για την ανέγερση του τζαμιού.
Το γεγονός αυτό που δείχνει πως τα πράγματα με τους μουσουλμάνους στην Γαλλία έχουν φτάσει στο απροχώρητο, έρχεται μετά την δημοσίευση και στον τουρκικό τύπο στις 20 Απρίλιου της έκθεσης της Komisyon για την Γαλλία, σχετικά με τους μουσουλμάνους όπου αναφέρεται ότι το… 80% των Γάλλων δεν θέλει να βλέπει μουσουλμανικές ενδυμασίες στους δρόμους των γαλλικών πόλεων και ότι το 63% επιθυμεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, να απομακρυνθούν οι μουσουλμάνοι από την Γαλλία. Η έκθεση αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ανέβει κατακόρυφα τα αντίμουσουλμανικά αισθήματα των Γάλλων. Η βασική αιτία είναι ότι αυτοί οι μουσουλμάνοι της Γαλλίας θέλουν να επιβάλλουν τα πολιτιστικά τους πρότυπα στην γαλλική κοινωνία την ίδια ώρα που η εγκληματικότητα από τους διαφόρους λαθρομετανάστες μουσουλμάνους έχει χτυπήσει «κόκκινο», γεγονός που προκαλεί έντονες αντιδράσεις στον γαλλικό λαό. Σε γενικές γραμμές, όπως τονίζει η σχετική έκθεση, τα «ρατσιστικά» όπως χαρακτηρίζονται αισθήματα του γαλλικού λαού έχουν ανέβει τα τελευταία χρόνια κατά έξι ολόκληρες βαθμίδες και οι προοπτικές είναι να ανέβουν ακόμα περισσότερο καθώς το πρόβλημα παραμένει και η μουσουλμανική «πλημμυρίδα» αντί να μειώνεται αυξάνεται συνεχώς.
Είπε κανείς τίποτα για όλα αυτά που συμβαίνουν στην Γαλλία ; Τί πρέπει να πούμε εδώ στην Ελλάδα, όταν ο μεγαλύτερος όγκος των φανατικών μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που έρχονται από τα ανατολικά εισβάλουν κυριολεκτικά κάθε μέρα με την βοήθεια των τουρκικών αρχών στην χώρα μας πλημμυρίζοντας τις μεγάλες πόλεις ενώ η συνθήκη του Δουβλίνου 2, τους καθηλώνει εδώ με όλες τις συνέπειες για την καθημερινή ζωή των Ελλήνων ; Αλλά, καλυτέρα… σσσς! Μην μιλάτε γιατί θα σας πούν, ρατσιστές, φασίστες και όλα τα ευφυολογήματα κάποιων όψιμων «δημοκρατών» που η «δημοκρατία» τους είναι ανάλογη με… το φάρδος της τσέπης τους. Κατά τα άλλα γεμίστε μας με μιναρέδες και μουσουλμανικά τουρμπάνια. Αλλοίμονό μας!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Πηγή

ΗΠΑ: Τους 35 έφτασαν οι νεκροί από το πέρασμα των ανεμοστρόβιλων


Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν τη Κυριακή και τη Δευτέρα τις νότιες και κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες και ενώ τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι ίδιες περιοχές απειλούνται από νέο μέτωπο σφοδρών καιρικών συνθηκών.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα στις πολιτείες του Μισισιπή, της Αλαμπάμα και του Τενεσί.

Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα μία ημέρα πριν, την Κυριακή, είχαν σκοτωθεί άλλα 18 άτομα στις πολιτείες του Αρκάνσας, της Αϊόβα και της Οκλαχόμα. Σε τουλάχιστον έξι πολιτείες, οι ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές καταστροφές χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη το οικονομικό τους κόστος.

Εν τω μεταξύ οι αρμόδιες μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι «σφοδρές καταιγίδες» αναμένονται εκ νέου στο ανατολικό και νότιο Μισισιπή, στην Αλαμπάμα καθώς επίσης στο δυτικό και ανατολικό άκρο της Λουϊζιάνα.

Οι ανεμοστρόβιλοι που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα βίαιοι συνοδεύονται από χαλάζι σε μέγεθος ακόμη και μπάλας του μπέιζμπολ και πολύ ισχυρούς ανέμους. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών πάνω από 70 εκατομμύρια άνθρωποι απειλούνται και την Τρίτη από το νέο κύμα των ακραίων καιρικών φαινομένων.


Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα που βρίσκεται σε περιοδεία στην Ασία επιστρέφει στην Ουάσιγκτον. Από τη Μανίλα των Φιλιππίνων εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τα θύματα και υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια προς τους πληγέντες. «Θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι η χώρα είναι εκεί για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε (την κατάσταση) και για να ανοικοδομήσετε ότι χρειάζεται» , δήλωσε από τη Μανίλα.

Το Μάιο του 2013 τουλάχιστον 20 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά σκοτώθηκαν από ισχυρούς ανεμοστρόβιλους που είχαν σαρώσει την Οκλαχόμα και ιδιαίτερα μια μικρή πόλη- προάστιο της Οκλαχόμα Σίτι.

Με 1.200 ανεμοστρόβιλους ετησίως κατά μέσο όρο, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η χώρα που υποφέρει περισσότερο καθώς πλήττεται από το μεγαλύτερο αριθμό αυτού του είδους, δηλαδή τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλο τον κόσμο. Οι ανεμοστρόβιλοι είναι ιδιαίτερα συχνοί στο Τέξας, την Οκλαχόμα, το Κάνσας - αλλά και στη Φλόριντα.

Φωτογραφίες από Danny Johnston/AP
Πηγή

Πούτιν: Η Ρωσία δεν θα ανταποδώσει στις κυρώσεις της Δύσης


Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για ανταποδοτικές κυρώσεις εναντίον της Δύσης, όμως θα μπορούσε να επανεξετάσει τη συμμετοχή δυτικών εταιρειών στην οικονομία της, περιλαμβανομένου του ενεργειακού τομέα, αν συνεχιστούν οι κυρώσεις.

«Θα θέλαμε πάρα πολύ να μην καταφύγουμε στη λήψη μέτρων σε αντίποινα. Ελπίζω ότι δεν θα φτάσουμε στο σημείο αυτό», δήλωσε ο Πούτιν αφού συναντήθηκε με τους ηγέτες του Καζακστάν και της Λευκορωσίας.

«Όμως αν κάτι τέτοιο συνεχιστεί (οι κυρώσεις), φυσικά θα πρέπει να σκεφτούμε ποιος εργάζεται σε τομείς-κλειδιά της ρωσικής οικονομίας, περιλαμβανομένου του ενεργειακού τομέα, και πώς», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασαν χθές και σήμερα αντίστοιχα μία δεύτερη δέσμη κυρώσεων εναντίον ρώσων αξιωματούχων και εταιρειών που θεωρείται πως πρόσκεινται στον Πούτιν.

«Όσον αφορά τη δεύτερη δέσμη (κυρώσεων), δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο με τι συνδέεται, διότι δεν υπάρχει σχέση αιτίου και αποτελέσματος με αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία και τη Ρωσία», σημείωσε ο ρώσος πρόεδρος.

Εξάλλου ο Πούτιν επανέλαβε την κατηγορία ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από την ουκρανική κρίση και κάλεσε το Κίεβο και τους φιλορώσους διαδηλωτές να σεβαστούν τη συμφωνία της Γενεύης και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Πηγή

Τα φρικαλέα εγκλήματα των Εβραίων κατά του Ελληνισμού – Πρέπει να διαβαστεί με προσοχή!

Στις 29 Μαίου 1453 κυριεύεται Κωνσταντινούπολις. Ο Αυτοκράτωρ Κωνσταντίνος Παλαιολόγος πίπτει ηρωϊκώς μαχόμενος. Η άλωση της πόλεως ορίζει το τέλος της Ελληνικής Κοσμοκρατορίας. Οι βάρβαροι Οθωμα­νοί που μπήκαν μέσα, για πολλές μέρες σφάζουν και λεη­λατούν. Τίποτε δεν μένει όρθιον. Οι εβραίοι δεν κινδυνεύ­ουν καθόλου!

Απεναντίας ενθουσιασμένοι από την Ελ­ληνική τραγωδία, συνεργάζονται με τους Τούρκους και φυσικά κερδοσκοπούν. Χαρακτηριστικώς αναφέρω, ότι οι Τούρκοι αιχμαλώτι­σαν 60.000 περίπου νέους Έλληνας και Ελληνίδας, ανά­μεσά τους και μερικούς Λατίνους, τους οποίους πωλούν ως σκλάβους στους εβραίους. Οι Ιουδαίοι τότε εθησαύρισαν από το δουλεμπόριο που έκαναν. Σχετικώς στην Εγκυ­κλοπαίδεια ΗΛΙΟΣ (τόμος 11ος σελ. 897 λ. «Κωνσταντινούπολις») διαβάζομεν:«Επί τρεις ημέρας (1453, 29-31 Μαΐου) επεκράτησαν σφαγαί, λεηλασίαι, αιχμαλωσίαι και παντός εί­δους άλλαι βιαιοπραγίαι εν τη καταλειφθείση πόλει. Λέγεται ότι τότε περί τας 60 χιλιάδας Ελλήνων και Λατίνων περιήλθαν εις τουρκικήν αιχμαλωσίαν. Εξ αυτών πολλοί επωλήθησαν εις Εβραίους, οι οποίοι κατά την Άλωσιν και μετ’ αυτήν πολύ επλούτισαν μετερχόμενοι την εμπορίαν των σκλάβων, έχοντες ιδίαν συνοικίαν εις τον Γαλατά και ιδίαν «παλαιάν Εβραϊκή σκάλαν», κειμένην πιθανότατα πλησίον του Βαλούμ-Παζάρ».

 Η σκοτεινή περίοδος της Τουρκοκρατίας αρχίζει

Ο Ελληνισμός υποφέρει όχι μόνο από την τουρκική κατο­χή, αλλά και από τους εβραίους, ιδίως από τους τελευταί­ους. Ναι, μη σας φαίνεται παράξενο. Ο Τούρκος το μόνο που ήθελε ήταν να έχη εδραιωμένη την εξουσία του και να εισπράττη φόρους. Αντίθετα οι εβραίοι μας μισούσαν σαν Έθνος και προσπαθούσαν να μας εξαφανίσουν.

Ο Γ. Ιωάννου («Καθημερινή» 7 Μαρτίου 1976) αν και φιλοεβραίος παρατηρεί σ’ άρθρο του ότι:«οι Εβραίοι υπήρξαν υποδειγματικοί υπήκοοι του Πατισάχ. Ευκαιρία δεν έχασαν για να του κάνουν το χατήρι, όταν εμείς σερνόμασταν στης δουλείας τα χώματα».Αλλά δεν έκαναν μόνο τα χατήρια στους Τούρκους, ήτανε ακόμη εκτός από οικονομικοί καταπιεστές των Ελλήνων και κατάσκοποι. Ο Δ. Δανιηλίδης στο βιβλίο του «Η νεοελληνική κοινωνία και οικονομία» (εκδ. «Σαμαρόπουλος» Αθ. 1934, σελ. 215) αναφέρει τον τρόπο με τον οποίον οι εβραίοι κέρδιζαν την εμπιστοσύνη των Σουλτάνων και πως από τον «κύκλο τους αναδειχθήκανε σύμβου­λοι και κατάσκοποι». Ο διαβόητος εβραίος Μαυρογόνατος κατέδιδε τους Έλληνες επαναστάτες στις ενετικές αρ­χές, διότι οι εβραίοι θέλανε οι Έλληνες να είναι υπόδουλοι. Δεν τους ενδιέφερε ο κατακτητής. Οι Έλληνες μόνο να είναι σκλάβοι. Ο εβραίος Ναζή, επίσης κατατυράννησε τα Ελληνικά νησιά και υπήρξε η αιτία της τουρκικής κατακτήσεως της Κύπρου.

Αλλά ας δούμε, για να δώσω μια εικόνα, τι ήσαν ο Μαυρογόνατος και ο Νάζη ή Ναζή.Για τον πρώτο η «Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια Πυρσός» (έκδ. 1931, τόμος ΙΣΤ, σελ. 786 λ. «Μαυρογόνατος») γρά­φει:«Μαυρογόνατος Δαυίδ Ηλίας. Εβραίος έμπορος διαμένων εν Ρεθύμνη της Κρήτης κατά τα μέσα του ΙΕ αιώνος. Τω 1453 εμήνυσεν εις τας ενετικάς αρχάς τον πρόκριτον Ρεθύμνης Σήφην Βλαστόν, ως μελετώντα επανάστασιν κατά των Ενετών. Ο Βλαστός και η σύζυγός του μετά των τέκνων των συλληφθέντες υπό των Ενετών, εθανατώθησαν οικτρώς εν τη φυλακή, ο δε Μαυρογόνατος αμειφθείς γενναίως υπό των Ενετών μετηνάστευσεν εις Ενετίαν μέχρι του 1462, ότε, επανελθών εις Ρεθύμνην εμύνησε τους προκρίτους Ιωάννην και Γεώργιον Γαβαλάδες ως συνωμοτούντες κατά των Ενετών και επέτυχε και τούτων την εξόντωσιν.

Η Ενετική κυβέρνησις αμοίβουσα τας υπηρεσίας του έδωσεν αυτώ 3 χιλιάδες φλωρίων και προσέτι επεδίκασεν αυτώ ετήσιον επιχορήγησιν εκ 500 φλωρίων μεταβιβαζόμενη και εις τους κληρονόμους του, πλέον δε τούτων εχορήγησεων αυτώ και τοις λοιποίς εν Κρήτη εβραίους διάφορα προνόμια…»Όσο για τον δεύτερο στην «Εγκυκλοπαίδεια ΗΛΙΟΣ» (τόμος 14, σελ. 300 λ. «Νάζης») διαβάζομεν:«ΝΑΖΗΣ, δον Ιωσήφ, Διάσημος Εβραίος τραπεζί­της και οικονομικός παράγων της εποχής του, γεν­νηθείς το 1525 εις Πορτογαλίαν. Επεδόθη εις τραπε­ζιτικάς και άλλας επιχειρήσεις εις Βέλγιον, Ιταλίαν και Γαλλίαν και χάρις εις το επιχειρηματικόν του πνεύμα εσχημάτισε τεραστίαν περιουσίαν. Κατόρθωσε να προσελκύση την εύνοιαν των διαφόρων βα­σιλικών οίκων της Δύσεως και με την αύξησιν της ι­σχύος και της επιρροής του ήρχισε να καλλιεργή τολμηρά σιωνιστικά σχέδια. Ο Ναζής είχεν εκχριστιανισθή βιαίως, μη δυνάμενος όμως να υποκρίνε­ται τον χριστιανόν, μετέβη και εγκατεστάθη εις Κωνσταντινούπολιν, όπου, ως Ιουδαίος πλέον, χά­ρις εις την φιλίαν του σουλτάνου Σουλεϊμάν Β’ απέ­βη ταχέως ο ρυθμιστής της οικονομικής και πολιτικής ζωής της Τουρκίας, ερχόμενος εις απ’ ευθείας επαφήν με τας ευρωπαϊκάς κυβερνήσεις και τους βασιλείς της Δύσεως.

Αφού απέτυχεν εις τας προσπάθειάς του να ιδρύση ιουδαϊκήν εστίαν εις την Παλαιστίνην, έλαβε παρά του σουλ­τάνου ως τιμάριον την Νάξον, Άνδρον, Μήλον και άλλας νήσους του Αιγαίου, με τον τίτλον του δουκός. Κατά το διάστημα της δεκατριετούς ηγεμονίας του ουδέποτε επεσκέφθη τας νήσους του, αλλ’ εκυβέρνα αυτός από το μεγα­λοπρεπές δουκικόν παλάτιόν του, του Περάν της Κωνσταντινουπόλεως, όπου έζη με ηγεμονικήν εθιμοτυπίαν, εξερχόμενος πάντοτε συνοδεία ενόπλων. Την τοπικήν διοίκησιν του τιμαρίου του ήσκει ο τοποτηρητής του Φραγκίσκος Κορονέλλος.Ο Νάζης εμηχανορράφει διαρκώς εις την Κωνσταντινούπολιν κατά της Βενετίας και επέτυχε να εξωθήση τον σουλτάνον εις την κατάκτησιν της Κύπρου. Ο Νάζης, η δύναμις του οποίου είχε μειωθή από του θανάτου του Σελίμ (1574), απέθανε το 1579, το δε δουκάτον του προσηρτήθη εις την Τουρκίαν».Θα συμπληρώσω και μερικά άλλα στοιχεία. Ο εβραίος Νάζης, μετέβαλε το όνομά του και στα έγγραφα της επο­χής αναφέρεται ως Φράνκ Μπέϋ Ογλού!

Όταν απέθανε την θέση του πήρε ένας άλλος εβραίος ονόματι Σολομών Νάθαν Ασκενάζι, που μετονομάσθηκε σε Αλαμάν Ογλού!

Το 1985 το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Στρατού κυκλοφόρησε το βιβλίο του ΡΑUL COLES: «Οι Οθωμα­νοί στην Ευρώπη» (έκδ. ΔΕΚ/ΓΕΣ Αρ. 106, σελ. 215,21Cool όπου διαβάζομεν τα εξής:«Ο Ιωσήφ Νάζι τους συνήντησε εκεί το 1554 και αμέσως απεκάλυψε ότι ανήκε στην ιουδαϊκή πίστη. Κατά τα επόμενα χρόνια έγινε διάσημος ως έμπορος ειδικευμένος στο εμπόριο των κρασιών και ως έμπι­στος διπλωματικός σύμβουλος της οθωμανικής κυ­βερνήσεως και ως γενναιόδωρος προστάτης των ε­βραϊκών φιλολογικών κύκλων της Κωνσταντινουπόλεως και της Θεσσαλονίκης. Τουρκικά έγγραφα της εποχής τον αναφέρουν ως Φρανκ Μπέϋ Ογλού· για τους κατοίκους της Κωνσταντινουπόλεως ήταν απλώς Ο «Μέγας Εβραίος». Μια περίοδος σημαντι­κής επιρροής και ισχύος άρχισε με την ανάρρηση στο θρόνο του φίλου και προστάτου του Σελίμ του II, το 1566. Ο Σελίμ τον ωνόμασε δούκα της Νάξου, ένα τιμάριο που περιλάμβανε μια δωδεκάδα νησιών του Αιγαίου με σημαντική εμπορική και κάποια στρατη­γική σημασία. Δημιούργησε ένα δίκτυ διπλωματι­κών και εμπορικών επαφών στην Πολωνία, στη Μολδαβία και στη Βλαχία. Αργότερα ο Σελίμ του παραχώρησε το μονοπώλιο της εισαγωγής κρασιών στην Κωνσταντινούπολη. Στην αυλή ήταν εξέχον μέλος του φιλοπόλεμου κόμματος, που διατηρούσε την παράδοση του Χαϊρεδίν Βαρβαρόσσα, κηρύσ­σοντας αδιάκοπες εχθροπραξίες εναντίον όλων των καθολικών μεσογειακών δυνάμεων. Απέβλεπε στο θρόνο της Κύπρου, όταν οι οθωμανικές δυνάμεις ει­σέβαλαν στη νήσο το 1570.

Η επιρροή του Ιωσήφ Ναζί έπεσε μετά τη σύνα­ψη ειρήνης με τη Βενετία το 1573, και το θάνατο τον Σελίμ, το 1574, οπότε αποτραβήχτηκε σ’ ένα βίο, τον οποίο ο βιογράφος του Σέσιλ Ροθ αποκαλεί «χρυσω­μένη αφάνεια», στο παλάτι του στο Μπελβεντέρε, απάνω στο Βόσπορο. Το ρόλο του ως αυλικού, επιχειρηματία και συμβούλου για την εξωτερική πολι­τική ανέλαβε αμέσως ένας άλλος Εβραίος, ένας πρόσφυγας γερμανικής καταγωγής, ο Σολομών Νάθαν Ασκενάζι, ο Αλαμάν Ογλού για τους Τούρ­κους χρονικογράφους».Ο «Μέγας Εβραίος» λοιπόν χάρις στους Τούρκους ηγεμόνευσε στο Αιγαίο και ήθελε τον Θρόνο της Κύπρου!!!

Το ιστορικώς βεβαιότατον είναι ότι οι εβραίοι δεν θέλα­νε την Ελληνική Επανάστασι και καταπολεμούσανε με δόλια μέσα, κάθε απόπειρα επαναστάσεως. Προσφιλής τους τακτική ήταν να επισημαίνουν τους επαναστάτες και να τους προδίνουν στις Τουρκικές αρχές. Έτσι αυξάνανε την ευγνωμοσύνη των Τούρκων και εισπράττανε χρηματι­κές αμοιβές.

Για να μη μακρυγορώ υπενθυμίζω την περίπτωσι του φλογερού πατριώτου, του Επισκόπου Τρίκκης Διονυσίου, του επονομαζομένου Σκυλοσόφου. Αυτός όταν καθαιρέθηκε για τις επαναστατικές του ενέργειες, εταξίδευσε στην Ευρώπη και συνωμότησε με βασιλείς (Κάρολος Β’, Ερ­ρίκος Δ’) κατά των Τούρκων. Τελικά μόνος του κατώρθωσε να παρασύρη σ’ επανάσταση τους Ηπειρώτες χωρικούς της Πίνδου. Η ενέργεια του Διονυσίου υπήρξε μια υπέρ-τολμηρή πράξη παλληκαριάς. Δεν είχε καμμιά ελπίδα επι­τυχίας κι όμως έγινε. Η αξία της από την άποψη της τονώσεως του ηθικού των σκλαβωμένων υπήρξε ανυπολόγι­στος, διότι οι «ραγιάδες» είδαν ότι, αν και άοπλοι μπορούσαν έστω για λίγο, να επιβληθούν. Μετά την καταστο­λή του κινήματος ο Διονύσιος κρύφθηκε, αλλά τον προδώσανε οι εβραίοι. Τα γεγονότα συνοπτικά εξελίχθησαν ως εξής:«Την νύκταν λοιπόν της 10ης προς την 11ην Σεπτεμβρίου 1611 επί κεφαλής 800 χωρικών αόπλων επί το πλείστον … επέδραμε κατά των Ιωαννίνων, προέβη εις σφαγάς των εν αυτοίς ανύποπτων Τούρκων και επυρπόλησε το κτίριον του τοπάρχου Οσμάν Πασά. Οι Τούρκοι έ­νοπλοι όντες, αν και κατ’ αρχάς κατεθορυθήθησαν τους έ­τρεψαν εις φυγήν και εφόνευσαν πολλούς, όχι μόνον από τους επαναστάτας αλλά και από τους Χριστιανούς κατοί­κους των Ιωαννίνων. Ο Διονύσιος απομείνας μόνος κα­τέφυγε εις το κάτωθεν του ναού του Αγίου Ιωάννου σπήλαιον. Και σήμερον «τρύπα του σκυλοσόφου» καλούμενον ίνα κρυβή. Τη προδοσία όμως των εβραίων το χρονικόν αναγράφει και η παράδοσις διασώζει συλληφθείς εξεδάρει ζων, το δε δέρμα του «γεμίσαντες άχυρον το περιέφε­ραν από πόλιν εις πόλιν και τέλος εις αυτήν την Κωνσταντινούπολιν…» (Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια «ΠΥΡΣΟΣ» τόμος Θ’, σελ. 406 λ. «Διονύσιος ο σκυλόσοφος»).

Μετά την καταστολή της επαναστάσεως του Διονυσίου οι εβραίοι προδώσανε ή κατηγορήσανε πολλούς ιερείς που βρήκαν βασανιστικό θάνατο. Τραγική ήταν η περίπτωση του Αρχιεπισκόπου Φαναριού και Νεοχωρίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ. Του έκοψαν την μύτη «εσουβλίσθη και μετά ταύτα απεκόπη η κεφαλή αυτού υπό των δημίων» («Λεξικόν των Νεομαρτύρων», «εκκλησιαστικοί εκδό­σεις» Άθ. 1972, τόμος 3ος, σελ. 450).Διαφορετικός από τον Διονύσιο ήταν ο Κοσμάς ο Αιτωλός (1714-1779) ο οποίος προετοίμαζε την επανάστασιν δια της παιδείας των Ελλήνων. Οι εβραίοι που παρακολουθούσανε την δράση του, που ίδρυε παντού σχολεία ανη­συχούσαν. Ο ίδιος δε ο Κοσμάς, ο οποίος εγνώριζε το ποιόν των Ιουδαίων «παρήνει τους Χριστιανούς να απέχωσι πάσης κοινωνίας και συναλλαγής προς τους Ιου­δαίους» (Σπ. Αραβαντινός: «Ιστορία Αλή Πασά» έκδ. «Πυρρός» τόμος 1ος Αθ. 1895 σελ. 30). Μετά πολλά και «ένεκα διαβολών ισραηλιτών» (ενθ. ανωτ.) οι Τούρκοι (Κουρτ Πασάς) αφού πληρωθήκανε από τους εβραίους εθανάτωσαν τον Κοσμά. Το ότι οι Τούρκοι δεν επιθυμού­σαν τον φόνο του Ιεράρχου φαίνεται κι από την αντίδραση του Αλή Πασά, ο οποίος αγανάκτησε όταν επληροφορήθη ότι σκοτώσανε τον Κοσμά και έκτισε Εκκλησία εις μνήμη του, ακριβώς όπου τον απαγχονίσανε.Ο Κοσμάς στις 2 Μαρτίου 1779 τελείωνε επιστολή, προς τον αδελφόν του Χρύσανθο με τα ακόλουθα λόγια:«Δέκα χιλιάδες Χριστιανοί με αγαπώσι και ένας με μι­σεί. Χίλιοι Τούρκοι με αγαπώσι και ένας όχι τόσον. Χιλιάδες εβραίοι θέλουν τον θάνατον μου και ένας όχι.

Ο σος αδελφός Κοσμάς ιερομόναχος»(Χ. Κοντού: «Εφημ. των φιλομαθών» τομ. ΙΕ, 1867, σελ. 1413 και εις Φ. Μιχαλόπουλο: «Κοσμάς ο Αιτωλός» σελ. 110).Στη βιογραφία του, που προανάφερα διαβάζετε συχνά φράσεις, όπως «οι εβραίοι τον έβλεπαν μ’ εχθρότητα και μίσος» (σελ. 86), «ο φανατισμός και το μίσος των εβραίων» (σελ. 103). Αλλά κι ο Κοσμάς δεν υποχώρησε.

Στα κηρύγματά του υπήρξε κεραυνός εναντίον των Ιου­δαίων»«Τώρα έχω μάτια να βλέπω τον Εβραίον. Ένας άν­θρωπος να με υβρίζη, να φονεύση τον πατέρα μου, τη μητέρα μου, τον αδελφόν μου και ύστερα το μάτι να μου βγάλη, έχω χρέος ωσάν χριστιανός να τον συγχωρήσω. Το να υβρίζει όμως τον Χριστόν μου και την Παναγίαν μου δεν θέλω να τον βλέπω. Και η ευγένειά σας πως σας βαστά η καρδιά να κάνετε πραγματείας με τους Εβραίους; Εκείνος, όπου συναναστρέφεται με τους Εβραίους, αγοράζει και πωλεί, τι φανερώνει; Φανερώνει και λέει πως καλά έκα­μαν οι Εβραίοι και εθανάτωσαν τους προφήτας και όλους τους καλούς. Καλά έκαμαν και κάμουν να υ­βρίζουν τον Χριστόν μας και την Παναγίαν μας. Κα­λά κάνουν και μας μαγαρίζουν. Λοιπόν μην αγοράζε­τε τίποτε από αυτούς. Ταύτα διατί σας τα είπα χρι­στιανοί μου; Όχι δια να φονεύετε τους Εβραίους και να τους κατατρέχετε, αλλά να τους κλαίετε». («Διδαχαί Κοσμά» έκδ. «Αποστολιά» 1897 σελ. 63).

Τελικά «οι εβραίοι επήγαν εις τον Κουρτ-Πασάν και του έδωσαν πολλά πουγγιά για να τον θανατώση» («Βίος Κοσμά» Βενετία 1814, σελ. 2Cool. Συγκεκριμένα οι Ιουδαίοι πλήρωσαν τον Τούρκο δολοφόνο με 20.000 γρόσια. Το πτώμα του απαγχονισθέντος Αγίου ρίξανε σ’ ένα ποτάμι με μια πέτρα δεμένη στο λαιμό, όπως αργότερα κάνανε στον πατριάρχη Γρηγόριο Ε’. Ένας ευσεβής Έλλην το ανέσυρε και τον θάψανε στον νάρθηκα της εκκλησίας τις Θεοτόκου στο χωριό Καλικόντασι.Τα χρόνια της δουλείας των Ελλήνων οι εβραίοι θριαμ­βεύουν και φυσικά θησαυρίζουν. Μαζεύονταν γύρω από τους ισχυρούς Πασάδες και με γλοιώδες κολακείες εξα­σφάλιζαν την εύνοιά τους. Όποιο βιβλίο ιστορίας διαβά­σετε για Τούρκους θα συναντήσετε δίπλα τους και τους ε­βραίους. «Εβραϊκές οικογένειες, είχαν από πολύ καιρό ασπασθεί το Ισλάμ και κατείχαν την εποχή του Σουλτάνου υψηλές θέσεις…» γράφει ο καθηγητής Πανεπιστημίου Φ. Βέμπερ στην εργασία του «Ο επιτήδειος ουδέτερος» (έκδ. Γ.Ε.Σ. Άθ. 1985 σελ. 50). Βέβαια αν και παρίσταναν τον μουσουλμάνο, οι εβραίοι παρέμεναν πάντοτε εβραίοι. Χάριν του κέρδους προσεποιούντο ότι αλλαξοπίστησαν.

Ο Αραβαντινός στην «Ιστορία του Αλή Πασά» συχνά μνημονεύει τους Ιουδαίους που τον περιτριγύριζαν π.χ. «Μωσάκης ο Εβραίος (τόμος Β, σελ. 472 όπ. 4) «Ραφαήλ Κοέν» (τόμος Β, σελ. 367) μάλιστα αυτός έπαιξε χαρτιά με τον Αλή έχασε και δεν είχε να τον πλήρωση! Ο ιστορικός αναφέρει επίσης (τόμος Β, σελ. 375, υπ. Ι) και για τον ερωτικό δεσμό μιας Οθωμανίδος μ’ έναν Έλληνα και απο­καλύπτει τον παραδοσιακό χαρακτήρα του εβραίου, ο οποίος πρώτα τους διευκόλυνε και κατόπιν τους πρόδωσε με συνέπεια να συλληφθούν και να θανατωθούν με λιθοβο­λισμό: «Αι συνεντεύξεις των δύο εραστών διηυκολύνοντο υπότινος Εβραίου όστις, άξιος όντως απόγονος του Ισκαριώτου πρόδωσεν αυτούς».Οι Τούρκοι ούτε ήσαν, ούτε είναι τόσο αφελείς όσο τους νομίζουν. Άλλως τε η Οθωμανική αυτοκρατορία δεν μπορεί να θεωρηθή έργον αφελών. Συμφωνώ απόλυτα ότι με τον πολιτισμό δεν έχουν σχέσιν, αλλά κουτοί δεν είναι.

Ξέρανε λοιπόν ότι οι εβραίοι υποκρίνονται, αλλά τους εχρειάζοντο, διότι τους μετεχειρίζοντο. Αναγνωρίζω προς τιμήν των Τούρκων, ότι επανειλημμένα διέσωσαν Έλλη­νες από το εβραϊκό μίσος, όπως και μερικές φορές δεν αντέχανε τον εβραϊσμό και ξεσπάθωναν εναντίον του. Πολ­λές φορές, ιδίως οι Γενίτσαροι, λεηλατούσαν τα εβραϊκά καταστήματα.Η κήρυξη της επαναστάσεως του 1821 αποδεικνύει πλέον και στον κακοπροαίρετα δύσπιστο την στάσι των εβραίων έναντι των Ελλήνων. Τώρα πια οι εβραίοι δεν εί­ναι κατάσκοποι, φοροεισπράκτορες, προδότες, δολοφό­νοι, όπως ήταν πριν. Τώρα δρουν ομαδικά σαν εβραίοι και σφάζουν τους Έλληνες. Για το ολοκαύτωμα των Ελλή­νων από τους εβραίους το 1821 δυστυχώς δεν γραφήκανε βιβλία.

Ότι γνωρίζουμε το ξέρουμε από τα αξιόπιστα απομνημονεύματα των αγωνιστών του 1821. Τα παιδιά μας στο σχολείο μαθαίνουν για τις σφαγές, που διέπραξαν οι Τούρκοι. Για τα εγκλήματα των εβραίων δεν τους λέγουν τίποτε. Παραδείγματος χάριν, από τα απομνημονεύματα του Λ. Κουτσονίκα («Άπομν. αγωνιστών 1821» τόμος 6ος σελ. 91) μαθαίνουμε για την εισβολή των εβραίων στη Νάουσα:«οι δε θρασύδειλοι εχθροί του Χριστιανισμού Ιου­δαίοι της Θεσσαλονίκης τρέχοντες, αυθορμήτως εγένοντο δήμιοι, σφάζοντες ως ζώα τους ανθρώπους. Φρίκη κατελάμβανε πάσαν ψυχήν ζώσαν δια τας τρομερωτάτας ανοσιουργίας αυτών, και εν τούτοις ουδεμία των βαρβάρων εκείνων ψυχών ελάμβανε το ελάχιστον αίσθημα οίκτου».Επί του αυτού θέματος διαβάζομεν αλλού (Χ. Στασινόπουλου: «Λεξικό Ελληνικής Επαναστάσεως 1821» τόμος Β, σελ. 65, λ. «Εβραίοι») ότι:«Κατά την καταστροφή της Νάουσας, τον Απρίλιο του 1822, από τον Αβδούλ Αμπούδ, εξακόσιοι Ε­βραίοι, που ακολουθούσαν το ασκέρι του αιμοβόρου Τούρκου πασά, αποτελέσανε πραγματικό σώμα δη­μίων και βασανιστών. Απερίγραπτα είναι τα όσα έ­καναν στον άμαχο πληθυσμό της μαρτυρικής αυτής πόλεως».

Μια περιοχή της Ελλάδος που είχε επισύρει το έξαλλο μίσος των εβραίων ήταν η ηρωϊκή Χίος. Είναι ιστορικώς βέβαιον, ότι οι Ιουδαίοι προκαλέσανε την καταστροφή της από τους Τούρκους για να λεηλατήσουν τον πλούτο των πολυαρίθμων Χιακών εργαστηρίων. Επί πλέον συμ­μετείχαν και οι ίδιοι με τον φρικτότερο τρόπο στις σφαγές. Ο αγωνιστής του 1821, γραμματεύς του Κανάρη και μετέπειτα βουλευτής Σύρου Ανδρέας Μάμουκας (1801-1884) έχει περιγράψει σαν αυτόπτης μάρτυς τα αιμοσταγή εβραϊκά εγκλήματα.Η μανία των εβραίων κατά των Ελλήνων βεβαιώνει «ήτο απερίγραπτος» παρακάτω λέγει, ότι δεν μπορεί να εκ­φράση τον τρόπο με τον οποίο οι Ιουδαίοι μετεχειρίζονται τα νεκρά σώματα των Ελλήνων. Αξιοσημείωτον είναι ότι αποκαλεί τους εβραίους «μεμισημένον γένος εις όλον τον κόσμον» και κατόπιν αναφέρει ότι οι εβραίοι δεν συνεκινούντο προ των γυμνών κρεμασμένων Ελλήνων, αλ­λά τους κατεκομμάτιαζαν ως κρέας εν μακέλλω» (σφαγείον).

Η περιγραφή είναι πραγματικά ανατριχιαστική και μπορείτε να την διαβάσετε στο «Χιακόν Αρχείον» που επεμελήθη ο Ιω. Βλαχογιάννης (τόμος 1ος, έκδ. «Αρ­χείων της Νεωτέρας Ελληνικής Ιστορίας» Αθήναι 1924, σελ. 314-315).

Οι σύγχρονοι «ιστορι­κοί» παραλείπουν να αναφέρουν ότι μαζί με τους Τούρ­κους έφθασαν στην Χίον εβραίοι από την Σμύρνη και από άλλα μέρη ένοπλοι, για να συμβάλουν στο ολοκαύτωμα των Χίων. Ο Μάμουκας που έζησε τα γεγονότα (ηχμαλωτίσθη και εδραπέτευσε) καταγγέλλει τους εβραίους, το «Χριστιανόμαχον τούτο έθνος» που με «άσπονδον μίσος» ώρμησε στην Χίον δια να «κουρσεύση και να λεηλατήση και να καταστρέψη ότι δυνηθή…»! (ενθ. ανωτ. σελ. 307).Πιστεύω ότι κάθε Έλλην οφείλει, να γνωρίζη λεπτομε­ρώς την τραγωδία του Εθνομάρτυρα Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε’ όπου οι εβραίοι δείξανε τα πραγματικά τους αισθήματα, προς τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.Η εγκυκλοπαίδεια ΗΛΙΟΣ (τόμος σελ. 676, λ. «Γρηγόριος») διεκτραγωδεί τα γεγονότα ως εξής:«Αποβιβασθείς εγονυπέτυσε και αφού προσηυχήθη έτεινε τον τράχηλον εις τον δήμιον, νομίζων ότι εκεί έμελλε ν’ αποκεφαλισθή. Αλλά δια λακτι­σμάτων και ύβρεων εξηναγκάσθη να σηκωθή οδηγη­θείς εις παρακείμενον καφενείον, όπου ανέμενε περί την ημίσειαν ώραν μέχρις ου ο δήμιος μεταβή εις ανεύρεσιν σχοινιού. Μετά ταύτα υποβασταζόμενος υπό Τούρκων στρατιωτών, ο γέρων πρωθιεράρχης ωδηγήθη υπό τους αγροίκους προπηλακισμούς Τούρκων και Εβραίων προς την μεσημβρινήν πύλην των Πατριαρχείων, εκ της οποίας εδέθη η αγχό­νη. Ο πατριάρχης παρηκολούθει όλην αυτήν την διαδικασίαν προσευχόμενος. Ακολούθησε ο δή­μιος, αφού του αφήρεσε το εγκόλπιον, το εξωτερικόν ράσον, το κομβολόγιον και ό,τι εύρεν επ’ αυτού, διέταξε ρωμαλέον αχθοφόρον να τον σήκωση επί των ώμων του, ο ίδιος δε αναβάς επί κλίμακας περιέ­βαλε τον τράχηλον του πατριάρχου δια βρόχου και αφήκεν αυτόν μετέωρον. Μετ’ ολίγας στιγμάς περί την 3ην μ.μ. παρέδιδε το πνεύμα ο εθνομάρτυς πατριάρχης, άγων το 76ον έτος της ηλικίας του.

Οι παριστάμενοι Τούρκοι και Εβραίοι ελιθοβόλουν το αιωρούμενον λείψανον προ του οποίου διήλθαν όχι μόνον ο μέγας βεζύρης αλλά και ο ίδιος ο σουλτάνος Μαχμούτ, κατά διαταγήν του οποίου το λείψανον έμεινεν εκεί επί τρεις ημέρας κρεμάμενον και φέρον επί του στήθους το φιρμάνιον περί της εις θάνατον καταδίκης. Κατά το φιρμάνιον αυτό ο πατριάρχης Γρηγόριος εθεωρήθη καθ’ όλα τα φαινόμενα συμμέτοχος της Επαναστάσεως, διότι κατήγετο εκ Πελοποννήσου, όπου αυτή εξερράγη».Ταυτοχρόνως ο σουλτάνος διέτασσε τον φόνον και άλλων αρχιερέων, των οποίων υπωπτεύετο την δράσιν. Ο διαδεχθείς τον Γρηγόριον εις τον οικουμενικόν θρόνον Ευγένιος εις μάτην προσεπάθησε να εξαγοράση και θάψη το λείψανον του εθνομάρτυ­ρας.

Την 13 Απριλίου το λείψανον παρεδίδετο αντί 800 γροσίων εις Εβραίους, οι οποίοι χαιρεκακούντες έσυρον αυτό δια των οδών της Κωνσταντινουπόλεως μέχρι της παραλίας του Κερατίου κόλπου, όπου το έρριψαν εις την θάλασσαν αφού του προσέδεσαν ογκώδη λίθον. Αποκοπέντος όμως του κρατούντος τον λίθον σχοινιού, το λείψανον επέπλευσε και γενόμενον αντιληπτόν υπό του Κεφαλλήνος Μαρίνου Σκλάβου, πλοιάρχου του υπό ρωσσικήν σημαίαν πλοίου «Άγιος Νικόλαος», ανεσύρθη την 16ην Α­πριλίου».Η τραγωδία έκλεισε με την επονείδιστη εβραϊκή πράξη της αγοράς του πτώματος του Πατριάρχου. Σημειώστε ότι για το ανοσιούργημα συνεστήθη εικοσαμελής εβραϊκή επιτροπή! η οποία κατώρθωσε να πάρη αυτή το πτώμα του Πατριάρχου κι όχι ο Πατριάρχης Ευγένιος, που πλήρωσε για να το θάψη.Η ίδια τύχη περίμενε τον Αρχιεπίσκοπο Αίμου Κύριλλον, τον Αρχιεπίσκοπον Εφέσσου Ευγένιον, τον Αρχιεπίσκοπον Ανδριανουπόλεως Δωρόθεον, εκατόν ογδοήκοντα πέντε εξάρχους και ηγουμένους και άγνωστος αριθ­μός ιερέων εδολοφονήθησαν, εξ αίτιας των εβραίων.Και ενώ όλες οι ιστορίες περιγράφουν το φρικιαστικό τέλος του Πατριάρχου επαναλαμβάνω ότι μόνο στα Ελλη­νικά σχολεία δεν διδάσκεται η αλήθεια.

Για παράδειγμα στην «Ελληνική Ιστορία των νεωτέρων χρόνων» (έκδ. «Οργανισμού Εκδόσεως Σχολικών βιβλίων» της ΣΤ’ δημοτικού, σελ. 69) «ιστορικοί συγγραφείς» Ν. Διαμαντόπουλου και Α. Κυριαζόπουλου, χωρίς ντροπή αποσιωπούν τελείως τον ρόλο των εβραίων. Γιατί; Παρακάτω στο ίδιο κεφάλαιο γράφουν ότι «η λαϊκή μούσα θρηνώντας το θά­νατο του Πατριάρχη μοιρολογάει» και παραθέτουν το λαϊ­κό μοιρολόϊ με τους στίχους «Εκεί που ελειτούργαε κι ευλόγαε το γένος – πλακώνουν οι Γενίτσαροι και οι Οβρηοί αντάμα»!Οι ιστορικοί και η λαϊκή μούσα μιλούν για «Οβρηούς», αλλά τα σχολικά βιβλία τους έχουν δώσει συγχωροχάρτι. Γιατί;

Αναρίθμητοι ήσαν οι Ιεράρχες της Ορθοδοξίας για τον φόνο των οποίων ευθύνονται οι Ιουδαίοι. Επώνυμοι και ανώνυμοι Έλληνες ιερείς σκοτώθηκαν από τους εβραίους, με βασανιστήρια φριχτά.

Ακόμη και επί Βυζαντινής Αυτοκρατορίας οι Ιουδαίοι όταν τους δινότανε η ευκαι­ρία σφάζανε τους ιερείς μας και κατόπιν που οι Αυτοκρά­τορες τους τιμωρούσαν παρεπονούντο, ότι τάχα τους κα­ταδιώκουν. Φέρνω για παράδειγμα τον Πατριάρχη Αντι­οχείας Αναστάσιον (609). Οι εβραίοι τον έπιασαν και α­κούστε τι του έκαναν, όπως το περιγράφει η Εγκυκλο­παίδεια ΗΛΙΟΣ (τόμος 2ος, σελ. 720, λ. «Αναστάσιος»):«απέκοψαν πρώτον τα απόκρυφα μέλη του και αφού τα έ­θεσαν εις το στόμα του τον κατέκαυσαν ζώντα ακόμη»!!!


Πηγή

Στους Ρώσους το 97% της Intracom Telecom - Κρατάνε πλέον τα "κλειδιά" των ελληνικών τηλεπικοινωνιών!

Η ρωσική εταιρεία Sitronics, μέλος του κολοσσού Sistema (πρόκειται για έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ομίλους στην Ρωσία που ξεκίνησε απο τα ηλεκτρονικά και τώρα έχει από κοιτάσματα και ορυχεία μέχρι μονάδες κατασκευής δορυφόρων και αλυσίδες λιανικής πώλησης καυσίμων) θα απορροφήσει και το υπόλοιπο ποσοστό της Intracom Telecom (ένα ποσοστό περί το 49%).

Η ρωσικών συμφερόντων Sitronics με έδρα την Τσεχία, απέκτησε αντί 120 εκατ. του 51% της Intracom Telecom το 2006 και υπήρχε εδώ και δύο χρόνια το ερώτημα αν θα απορροφούσε και το υπόλοιπο ποσοστό, καθώς η πτώση της αγοράς είχε ρίξει αρκετά χαμηλότερα το υπόλοιπο 49%.
Το Μάρτιο του 2012 όμως μεταβίβασε το 3% στην εταιρεία νοτιοκορεατική Rydra Trading Company προκειμένου να μειωθεί η συμμετοχή της Sitronics κάτω από το 50% και έτσι τα αποτελέσματα της Intracom Telecom να ενοποιούνται σε εκείνα του ομίλου της Sitronics με τη μέθοδο της καθαρής θέσης και όχι με τη μέθοδο της πλήρους ενοποίησης.

H νέα συμφωνία πώλησης είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων δύο ετών μεταξύ της οικογένειας Κόκκαλη με τους Ρώσους επιχειρηματίες και έκλεισε σε σαφώς χαμηλότερο επίπεδο από τα 120 εκατ. ευρώ της αρχικής συμφωνίας (κοντά στο 1/5 όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του ομίλου).
Οι Ρώσοι συνεργάζονται αρμονικά και με την σουηδική Ericsson.
Oι μετοχές αγοράστηκαν από τρίτη εταιρεία συνδεόμενη με την Sitronics που έχει έδρα το Ντουμπάϊ.
Είναι πλέον η μεγαλύτερη ρωσική επένδυση στην Ελλάδα και μάλιστα σε έναν κρίσιμο τεχνολογικά τομέα αυτό των τηλεπικοινωνιών. Βασικά οι τεχνολογίες της Intracom Telecom έχουν μονοπωλιακό χαρακτήρα στον ΟΤΕ.
Το 2006 το deal Κόκκαλη-Sistema (κατά πολλούς η συμφωνία χωρίς να ανακοινωθεί έγινε αρκετό καιρό ενωριτερα) έγινε όχι απλά αθόρυβα, αλλά ούτε ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής γνώριζε ότι η κάτοχος των "κλειδιών" των ελληνικών τηλεπικοινωνιών είχε περιέλθει στην ιδιοκτησία ρωσικού ομίλου και το πληροφορήθηκε από συνεργάτη.


 Πηγή

«Η μεγάλη στιγμή έφτασε‼! Είναι θέμα χρόνου! Τίποτα δεν έγινε τυχαία εδώ και 3 χρόνια! Να είστε έτοιμοι»‼!

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται τώρα στην Τουρκία δεν είναι παρά η συνέχεια των όσων συμβαίνουν εδώ και τρία χρόνια στη Νότια Ευρώπη και στον αραβικό κόσμο. Η Τουρκική Άνοιξη είναι η φυσική απόληξη του σχεδίου γεωπολιτικής ανάπλασης της περιοχής μας, που ξεκίνησε με την Ελληνική Κρίση (τον Απρίλιο του 2010) και συνεχίστηκε με την Αραβική Άνοιξη (που άρχισε στην Τυνησία τον Δεκέμβριο του 2010), γράφει το volcanotimes.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, όταν ο κύκλος αυτός των κρίσεων φτάσει στην Τουρκία, αυτό σημαίνει ότι πλησιάζει πια επικίνδυνα η Μεγάλη Στιγμή: το γεγονός εκείνο, μετά από το οποίο τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο …
Σε όλα αυτά τα κοσμοϊστορικά που συμβαίνουν γύρω μας, και βεβαίως και μέσα στην Ελλάδα, κεντρικός είναι ο ρόλος ενός προσώπου: του Γιώργου Α. Παπανδρέου (Γ.Α.Π.).
Ουσιαστικά είναι αυτός, πέριξ του οποίου διαδραματίζεται κάθε τραγικό γεγονός τα τελευταία τρία χρόνια στη λεκάνη της Μεσογείου.
Κάτι που σε εμάς φαίνεται απολύτως λογικό, διότι ο Γ.Α.Π. είναι εκείνος που επιφορτίστηκε να εισάγει τη χώρα μας και την περιοχή μας ολόκληρη στην περιβόητη Νέα Εποχή, στην οποία ήδη εισήλθαμε, εφόσον το 2013 είναι το «Έτος 1» της Νέας Εποχής, ενώ το 2012 ήταν το «Έτος Μηδέν», όπου και μηδενίστηκε κυριολεκτικά ο χρόνος: σημειώθηκε δηλ. η επανεκκίνηση της ιστορικής διαδικασίας, απαραίτητο προαπαιτούμενο για το πέρασμα από την προηγούμενη στην καινούρια ιστορική φάση της ανθρωπότητας.
Απ’ όλα αυτά συνεπάγεται ότι η περιοχή μας (Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Μικρά Ασία), που ο καθηγητής Κιτσίκης αποκαλεί Ενδιάμεση Περιοχή, είναι το πραγματικό κέντρο του κόσμου.
Γι’ αυτό και οι μεγαλύτερες υπηρεσίες πληροφοριών του πλανήτη θεωρούν το Αιγαίο ως το επίκεντρο των ραγδαίων εξελίξεων που έρχονται.
Αλλά και οι προφητείες του παρελθόντος, όπου προεξέχουν αυτές της ελληνορθόδοξης παράδοσης, μιλούν σαφέστατα για παγκόσμια πολεμική κρίση που θα ξεκινά από την περιοχή των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη.
Πλησιάζει λοιπόν η Μεγάλη Στιγμή της «θερμιδοριανής αντίδρασης», όπως την αποκαλούν κύκλοι της απόκρυφης γεωπολιτικής;  Άλλωστε μόνο ανόητος δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι όλα όσα συμβαίνουν στον περίγυρό μας τα τελευταία χρόνια δεν είναι καθόλου τυχαία, αναφέρει η ιστοσελίδα.
Διότι η Ελληνική Κρίση, την οποία προκάλεσε επίτηδες ο Γ.Α.Π., άλλαξε τη μορφή ολόκληρης της Ευρώπης, και βασικά της Νότιας.
Και η Αραβική Άνοιξη που ακολούθησε αμέσως μετά συμπλήρωσε τις τεράστιες αλλαγές που είχαν προγραμματιστεί για τον μεσογειακό χώρο στη Νέα Εποχή.
Τώρα, με την Τουρκική Άνοιξη, φτάσαμε πια ένα βήμα πριν από την τελική κρίση, η οποία θα είναι δραματική … Πράγματι, όπως λένε αρκετοί, «ο καιρός γαρ εγγύς».

Ησαΐας Κωνσταντινίδης

Πηγή 

Yπερβολική εμπιστοσύνη ( Γέροντας Σωφρόνιος Σαχάρωφ )


Μην έχετε υπερβολική εμπιστοσύνη στην ανώτερη μόρφωση που αποκτήσατε στον κόσμο. Ο πολιτισμός στον οποίο ζούμε είναι κουλτούρα της πτώσεως.


Γέροντας Σωφρόνιος Σαχάρωφ 

http://agapienxristou.blogspot.gr/

Να βεβηλώσει την Αγία Σοφία ετοιμάζεται ο Ερντογάν;

Ότι είναι ένας θρησκόληπτος ημιπαράφρων δεν είναι νέο, το αναφέρουν οι εκθέσεις δυτικών μυστικών υπηρεσιών και προφανώς ξέρουν πολύ περισσότερα από όσα ξέρουμε εμείς, για τον «σουλτάνο» της Άγκυρας με την αρρωστημένη νοοτροπία και την διαφθορά που έχει φτάσει μέχρι το κόκαλο του ιδίου, της οικογενείας του και του ισλαμικού σιναφιού του...
Εάν αληθεύει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Ραντικάλ», τότε ο φίλος και κουμπάρος Ελλήνων πολιτικών, ετοιμάζεται για την απόλυτη πρόκληση, όχι μόνο απέναντι στην Ελλάδα και την ορθοδοξία, αλλά και απέναντι σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο, σε ανατολή και δύση!

Ο Ερντογάν φέρεται να έχει βάλει στόχο να οργανώσει μουσουλμανική θρησκευτική τελετή στο απόλυτο σύμβολο της ορθοδοξίας, την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, προσκαλώντας μάλιστα και τους ηγέτες άλλων ισλαμικών χωρών, καθώς στην τελετή θα παραβρεθεί και ο ίδιος. Στόχος του «πολυχρονεμένου» είναι να εντάξει την προκλητική αυτή ενέργεια στο πλαίσιο των ετησίων εορτασμών για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως από τους Οθωμανούς το 1453…

Μπορεί να φαίνεται σε πολιτικό επίπεδο ως μια ενέργεια που στόχο έχει την συσπείρωση του ισλαμικού στοιχείου στην Τουρκία, εν όψει των προεδρικών εκλογών του Αυγούστου, είναι όμως ενέργεια με πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια που δεν θα πρέπει να μείνει αναπάντητη. Πρόκειται δε για τόσο γελοία και επικίνδυνη προσωπικότητα, που φέρεται να σκοπεύει να προβεί στην ανακοίνωση επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, με σκοπό να αποδείξει υποτίθεται πως δεν είναι διώκτης της ορθοδοξίας…

Κι άλλα «άνθη» του ισλαμιστικού AKP που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Ερντογάν, δεν έχουν κρύψει την επιθυμία τους για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αν και από την εποχή του Μουσταφά Κεμάλ «Ατατούρκ», λειτουργούσε ως μουσείο. Ακόμα και ο σφαγέας έδειξε τον στοιχειώδη σεβασμό σε ένα μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όχι μόνο των Ορθοδόξων.


Πηγή

Απεκρύβη νέο επεισόδιο στο Αιγαίο με μίνι "ναυμαχία" και υποχώρηση της ελληνικής πλευράς.

Νέο επεισόδιο στο Αιγαίο το οποί απεκρύβη από ελληνικής πλευράς είχαμε χθες στο Αιγαίο όταν στις 13.30 στην περιοχή ανατολικά-βορειοανατολικά της Κω σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής επιχείρησε να ελέγξει τουρκικό τάνκερ που βρισκόταν εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων, με αποτέλεσμα να επέμβουν δύο ή τρία σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής και το ελληνικό να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την περιοχή λόγω υπέρτερων τουρκικών δυνάμεων.

Το τουρκικό τάνκερ, είχε αποπλεύσει από τον τουρκικό ναύσταθμο, του Gümüşlük,στην περιοχή της Μούγλας απέναντι από τα Δωδεκάνησα και κατευθύνονταν προς το λιμάνι της Αττάλειας στην τουρκική ακτή της Μεσογείου.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, DHA,το τουρκικό τάνκερ "πλέοντας μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα" και μεταφέροντας καύσιμα από την Σμύρνη προς την Αττάλεια, προσεγγίστηκε στην πορεία του από πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής όπου το πλήρωμά του ζήτησε να σταματήσει την πορεία του για να προχωρήσει σε νηοψία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, το μήκους 133 μέτρα τουρκικό τάνκερ με την ονομασία, «Faik Bey»,την Δευτέρα 28 του μηνός και περί την 13.30  και ενώ βρίσκονταν κοντά στην νήσο Κω, το πλησίασε ένα πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής με αριθμό, AZ 616 και ζήτησε να σταματήσει την πορεία του για να του γίνει έλεγχος.

Φαίνεται ότι το πλήρωμα του τουρκικού πλοίου ζήτησε "ενισχύσεις" στέλνοντας σήμα στην τουρκική ναυτική βάση του Turgutreis και αμέσως έσπευσαν στην περιοχή πλοία της τουρκικής Ακτοφυλακής (τρία ή τέσσερα) τα οποία μπήκαν ανάμεσα στο ελληνικό σκάφος και το ανάγκασαν να αποχωρήσει από την περιοχή, ενώ στην συνέχεια συνόδεψαν στην πορεία του προς τα ανατολικά το τουρκικό πλοίο.

Αλλά και το ελληνικό περιπολικό σκάφος - σύμφωνα με τους Τούρκους - δεν στερήθηκε "συνοδείας": Το ακολούθησε ένα τουρκικό περιπολικό μέχρι τις ακτές της Κω!

Ομως το επεισόδιο δεν έληξε εκεί αφού ενεπλάκη - κάπως καθυστερημένα - και δεύτερο ελληνικό περιπολιγικό σκάφος, το οποίο είχε κληθεί από το πρώτο όταν είδε ότι "δεν έβγαινε" το ισοζύγιο ισχύος - το οποίο παρακολούθησε το τουρκικό πλοίο στην πορεία του ανοιχτά του τουρκικού λιμανιού της Datças προς στην ανατολική Μεσόγειο.

Το όλο επεισόδιο είναι πολύ περίεργο: Τόσο σε ότι αφορά την νηοψία όσο και την εξέλιξή του. Πρακτικά είχαμε υποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων αφού δεν κατέστη δυνατή η νηοψία στο πλοίο. Την κρίσιμη στιγμή μόνο ένα σκάφος μπλόκαρε το τουρκικό πλοίο.

Να πούμε και την άποψη της ελληνικής πλευράς (δεν θα κοινοποιούσαν τόποτα αν δεν ερωτώντο από το defencenet.gr): Το τουρκικό πλοίο (λένε ότι ήταν μεταφοράς ξηρού φορτίου, όχι δεξαμενόπλοιο) "δήλωσε βλάβη και γι αυτό προσεγγίστηκε από τα ελληνικά περιπολικά σκάφη, αλλά ... επισκευάστηκε η βλάβη και συνέχισε την πορεία του".

Εμείς γιατί εκτιμούμε ότι η τουρκική άποψη (προκειμένου να προβάλλει την "επικράτησή" τους στην άτυπη "αναμέτρηση") βρίσκεται πιο κοντά στην πραγματικότητα;

Και ότι υπάρχει μια σειρά από πολύ σοβαρά ζητήματα παραβίασης των ΕΧΥ από τα τουρκικά σκάφη, έλλειψης επαρκούς αριθμού περιπολικών σκαφών και πάνω απ'όλα φοβικής συμπεριφοράς από ελληνικής πλευράς;


Πηγή

Λαϊκός Σύνδεσμος: «Ερχονται τα "βαριά" βίντεο τον Μάϊο που θα "ξηλώσουν" πολλά και πολλούς»...

Στον απόηχο της συγκλονιστικής παραδοχής του γ.γ. της κυβέρνησης Π.Μπαλτάκου στο γνωστό βίντεο με την συνομιλία του με τον βουλευτή Η.Κασιδιάρη, για την συνωμοσία που στήθηκε κατά του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή και έχει οδηγήσει στην φυλακή βουλευτές και στελέχη, υπήρξε έντονη φημολογία για επερχόμενες αποκαλύψεις με τη μορφή καταγεγραμμένων συνομιλιών, ανάλογης "ισχύος" ή και ακόμα μεγαλύτερης από αυτή τών Κασιδιάρη-Μπαλτάκου.

Τώρα από την πλευρά του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή διαρρέουν ότι "ήγγικεν η ώρα" για τις επιπλέον αποκαλύψεις και ο Μάϊος φαίνεται ότι θα έχει ευμεγέθες ... "μαγιόξυλο" για όσους ενέχονται στην υπόθεση με ντοκουμέντα που "πραγματικά θα συγκλονίσουν ακόμα περισσότερο" όπως λένε τα ίδια τα στελέχη του κόμματος.

Η επιστολή του έγκλειστου βουλευτή Χ.Παππά στον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Τσιάρα με την οποία τον καλεί να αναλάβει τις ευθύνες του, είναι απλά το πρελούδιο αυτών που έρχονται (και ο Χ.Παππάς ήταν ο πλέον μετριοπαθής στο κόμμα και όχι ιδιαίτερα κοντά στην "σκληρή" ομάδα των βουλευτών που ήθελαν έντονη εξωκοινοβουλευτική ακτιβιστική δράση. Με πολιτική σκέψη και διαύγεια που ούτε αν έχει ονειρευτεί το 99% των βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου).

Για την απόφαση του Αρείου Πάγου αναφορικά με την έγκριση ή μη της καθόδου του Λαϊκού Συνδέσμου στις εκλογές δεν διατυπώνεται καμία ανησυχία. Είναι γεγονός ότι η διαδικασία είναι τελείως τυπική και όχι πολιτική, αλλά όταν έχεις ενώπιόν σου μία συνωμοσία στην οποία - πάντα κατά τον Π.Μπαλτάκο - ενέχονται και κορυφαίοι δικαστικοί παράγοντες, ποτέ δεν ξέρεις...

Όμως στον Λαϊκό Σύνδεσμο δείχνουν απόλυτα ήρεμοι και αφήνουν να εννοηθεί ότι ... "έχουν κάνει τα κουμάντα τους για όλες τις περιπτώσεις".

Την ίδια στιγμή ο πρώην γ.γ. και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Π.Μπαλτάκος, στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό 90,1 FM είπε πολλά και ενδιαφέροντα, όπως η παραδοχή του ότι "Η Χρυσή Αυγή έχει μάζες ψηφοφόρων μαζί της", αλλά και η διαφοροποίησή του απέναντι στην πολιτική της τρόικα που ακολουθεί πιστά το "αλωμένο" υπουργείο Οικονομικών.

Ας δούμε την συνέντευξη Μπαλτάκου (είναι η πρώτη δημοσίευση ολόκληρης της συνέντευξης)...

"Γιάννης Κουρτάκης: Είναι ο τέως γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου ο κύριος Τάκης Μπαλτάκος

Τάκης Μπαλτάκος: Καλημέρα

Γ. Κουρτάκης: Πώς είστε;

Τ. Μπαλτάκος: Μια χαρά

Π. Τζένος: Καλημέρα κε Μπαλτάκο

Π. Τζένος: Υπάρχει περίπτωση να γίνετε καλόγερος στο Άγιο όρος; Γιατί διαβάζουμε εδώ στα δημοσιεύματα του τύπου ότι επισκεφθήκατε το Άγιον Όρος μεταξύ άλλων για να πάρετε και ευχή για το καινούριο κόμμα, θέλετε να μας πείτε;

Τ. Μπαλτάκος: Κοιτάξτε να σας πω πολύ ευχαρίστως. Καταρχήν στο Άγιο Όρος δεν πήγα πρώτη φορά, έχω πάει πάρα πολλές. Επιπλέον στο Άγιο Όρος, όποιος πηγαίνει, πηγαίνει για να βγει από τον κόσμο, δεν πηγαίνει για να μπει βαθύτερα στον κόσμο.

Καταλαβαίνω βέβαια απόλυτα τον δημοσιογράφο ο οποίος το έγραψε γιατί για εκείνον, και δεν επιτίθεμαι το λέω με καλοσύνη και ευγένεια αυτό, για εκείνον ο χώρος της πολιτικής είναι η ανώτερη μορφή κοινωνικής εκδήλωσης. Για εμένα δεν ισχύει αυτό. Και βεβαίως δεν ισχύει για τους μοναχούς.

Για αυτούς άλλα πράγματα ισχύουν. Αυτοί βασίζονται στη φράση «ουκ έχομεν ωδε μένουσαν πλην αλλά την μέλλουσαν επιζητούμεν». Δεν ασχολούνται με τα κόμματα. Είναι αδιανόητο να πας στο Άγιο Όρος και να μιλήσεις για κόμματα, να κάνεις νέο κόμμα, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Εκεί το είπα και πριν το λέω και τώρα, πηγαίνεις με σκοπό να βγεις από τον κόσμο και όχι για να μπεις βαθύτερα. Και αυτό ακριβώς κάνουν και οι μοναχοί, αυτός είναι ο σκοπός τους.

Και αυτός ήτανε, αντίθετα θα μπορούσα να πω, και μου δίνεται αυτή η ευκαιρία να πω ότι αυτός ήτανε και ο σκοπός άλλων, όπως της τρόϊκα, δηλαδή πως θα τους βάλουνε βαθύτερα στον κόσμο και πως θα τους εκκοσμικεύσουν, πως θα τους βάλουνε στους υπολογιστές, στους servers, να κάνουν φορολογικές δηλώσεις, να υποβάλλουν τριμηνιαίες καταστάσεις λες και είναι έμποροι, αυτά είναι θέματα που απασχολούν....

Γ. Κουρτάκης: Εδώ αφήνετε ένα υπονοούμενο. Επειδή γνωριζόμαστε αρκετά, αφήνετε ένα υπονοούμενο σχετικά με την απόφαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας να υποχρεώσει τους Αγιορήτες μοναχούς, τις μονές του Αγίου Όρους να ενταχθούν ουσιαστικά στο φορολογικό σύστημα.

Π. Τζένος: Να λειτουργούν σαν εταιρείες επί της ουσίας.

Τ. Μπαλτάκος: Κοιτάξτε να σας πω. Αυτό είναι κάτι το οποίο εγώ προσωπικά και αντιτιθέμην και αντιτίθεμαι και κάτι το οποίο δεν πρόλαβα να κάνω. Πρόκειται για πλήρη παραλογισμό.

Ο νόμος ο οποίος ισχύει για το Άγιο Όρος, ο καταστατικός χάρτης, προβλέπει ότι ο μοναχός όταν πηγαίνει εκεί χάνει την περιουσία του. Εξ ορισμού δεν έχει περιουσία αφού τα μοναστήρια είναι κοινοβιακά, δεν έχουν περιουσία οι μοναχοί. Άρα λοιπόν υποβάλλουν μηδενική φορολογική δήλωση. Από εφέτος πρέπει να την υποβάλλουν και ηλεκτρονικά.

Δηλαδή πρέπει οι γέροντες σκήτες, άνθρωποι 90 ετών που δεν γνωρίζουν τι θα πει ηλεκτρονικός υπολογιστής να κάνουν ηλεκτρονική φορολογική δήλωση μηδενική.

Για ποιο λόγο; Ποιο είναι το κόστος για το κράτος, αφού δεν έχουν περιουσία. Γιατί πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική φορολογική δήλωση; Και αυτό είναι κάτι το οποίο με ξένιζε. Και δεν με ξένιζε απλώς, καθόμουν και σκεφτόμουν ότι αν θέλεις να πλήξεις μια χώρα, δεν θα την πλήξεις μόνο στα τοκοχρεωλύσια γιατί αυτά έρχονται και παρέρχονται και τα spreads ανεβαίνουν και κατεβαίνουν.

Θα την πλήξεις στις αξίες της. Και οι αξίες για την Ελλάδα, η αξία η διαχρονική για τν χώρα, τα χίλια χρόνια της ιστορίας του Αγίου Όρους, η καρδιά της είναι αυτή.

Είναι το Άγιο Όρος και η Ορθοδοξία. Αν λοιπόν κάποιος θέλει να πλήξει τον ελληνικό λαό, που είναι ατίθασος λαός και καχύποπτος λαός και δικαίως είναι ατίθασος και δικαίως είναι καχύποπτος, δεν θα τον πλήξεις όπως είπα πριν στα τοκοχρεωλύσια. Θα κοιτάξεις να του αλλάξεις τις παραδόσεις.

Γ. Κουρτάκης: Ωραία, ωραία κε Μπαλτάκο. Έχω την αίσθηση παρακολουθώντας το τελευταίο χρονικό διάστημα και το ξέρετε ότι παρακολουθώ την πολιτική σας δράση ότι φτιάχνετε μια ατζέντα. Μια ατζέντα που έχει μέσα ολίγον δεξιά, ολίγο αντικομμουνισμό, ολίγο εκκλησία, μια ατζέντα ενός πατριωτικού δεξιού κόμματος. Ευθέως ο Τάκης Μπαλτάκος είναι αποφασισμένος ή θεωρεί ότι υπάρχει ένα κενό για τη δημιουργία ενός κόμματος που θα σφηνωθεί στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας;

Π. Τζένος: Και ποιός είναι ο ρόλος του;

Τ. Μπαλτάκος: Δεν υπάρχουν τέτοια κόμματα; Και αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν τέτοια κόμματα και είναι αρκετά. Δεν είναι κάτι το οποίο το ανακάλυψα εγώ, δεν είναι κάτι το οποίο το είπα πρώτος.

Τα κόμματα αυτά είναι υπαρκτά. Δεν έχω προσωπικά κάποια φιλοδοξία ούτε να κάνω κόμμα ούτε να ηγηθώ κόμματος τίποτα από όλα αυτά δεν υπάρχει.

Εκείνο το οποίο εγώ είπα είναι ότι δεξιά από τη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν κόμματα, υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουν μάζες ανθρώπων, μάζες του πληθυσμού οι οποίες πρέπει «να χρησιμοποιηθούν» εντός πολλών εισαγωγικών πολιτικά. Όχι να μείνουν εκτός του πολιτικού σκηνικού. Αυτό το είπα και το λέω. Το είπα πριν, το λέω και τώρα.

Γ. Κουρτάκης: Δηλαδή επιμένετε στην άποψή σας ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να συνεργαστεί ακόμα και με τη Χρυσή Αυγή;

Τ. Μπαλτάκος: Όχι δεν επιμένω καθόλου σε κάτι τέτοιο. Το αντίθετο μάλιστα είπα και το είπα σε όλους τους τόνους. Ότι πρέπει να απεγκλωβίσουμε από τη Χρυσή Αυγή τις μάζες των ψηφοφόρων οι οποίες βρίσκονται εκεί. Έκανα ακριβώς το αντίθετο από αυτό.

Π. Τζένος: Κε Μπαλτάκο αυτό δε σημαίνει ότι για να απεγκλωβιστούν οι μάζες αυτές κάπου πρέπει να πάνε. Η Νέα Δημοκρατία αυτή την περίοδο έχει ένα πρόβλημα. Ποιο είναι το πρόβλημα, ότι είναι υποχρεωμένη να στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Και ο δεξιός ψηφοφόρός έχω την αίσθηση ότι δεν αισθάνεται πάρα πολύ χαρούμενος με αυτή την επιλογή. Που θα απεγκλκωβιστούν λοιπόν να πάνε όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι αφού δεν πάνε στη Νέα Δημοκρατία; Θεωρείται ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί κάτι καινούριο, ένας τρίτος πόλος ίσως;

Τ. Μπαλτάκος: Κοιτάξτε δεν είναι κάτι το οποίο θεωρώ εγώ προσωπικά. Δεν είναι θεωρία αυτό. Αυτό αν υπάρξει θα γίνει σαν ανάγκη. Θα γεννηθεί σαν ανάγκη. Δεν είναι μια θεωρία που την κατασκευάζει κάποιος στο γραφείο του και πάει και την πλασάρει στην κοινωνία και αυτή η θεωρία υλοποιείται.

Το αντίθετο πιστεύω θα συμβεί. Από έξω θα έρθει προς τα γραφεία η αναγκαιότητα αυτή. Διότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. δεν είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, και το έχω πει τόσες φορές, δεν μπορεί εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα κόμμα, το οποίο κόμμα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά τα οποία έχει. Για ποιο λόγο πρέπει να γίνεται αυτό. Για ποιο λόγο πρέπει να το αφήσει αυτό η Νέα Δημοκρατία; Αυτή είναι η άποψή μου, το έχω πει σε όλους τους τόνους.

Γ. Κουρτάκης: Καλά, στη ΝΔ υπάρχει μία άλλη άποψη την οποία τη γνωρίζετε. Ότι η Χρυσή Αυγή πέραν του ότι θα πρέπει να προφυλακιστεί γιατί είναι μια εγκληματική οργάνωση – κάποιοι λένε ότι πρέπει να τεθεί και εκτός νόμου.

Τ. Μπαλτάκος: Αυτό αφορά τη δικαστική εξουσία. Δεν κάνω σχόλια. Εγώ δεν μιλάω για την ηγεσία, μιλάω για τους ψηφοφόρους.

Γ. Κουρτάκης: Στη ΝΔ υπάρχει αυτή η άποψη.

Τ. Μπαλτάκος: Ναι, αλλά αφορά την ηγεσία. Αυτό που λέτε είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει αφορά την ηγεσία. Εγώ μιλάω για τους ψηφοφόρους. Δεν μπορούν να προφυλακιστούν όλοι οι ψηφοφόροι! Αυτοί τι θα γίνουν; Δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Γ. Κουρτάκης: Οπότε έχει δίκιο ο Π. Τζένος που λέει ότι πρέπει κάτι να γίνει με δεδομένο ότι υπάρχει ένας φορέας που τους έχει εγκλωβίσει, τους έχει μαντρώσει. Θα πρέπει να γίνει κάτι άλλο.

Τ. Μπαλτάκος: Θα πρέπει να γίνει κάτι άλλο αλλά σας είπα και πάλι δεν είναι μία δεοντολογική κατάσταση, δεν είναι δηλαδή ένα πρέπει το οποίο το κατασκευάζουμε εμείς, οι δημοσιογράφοι, οι πολιτικοί, τα γραφεία....δεν είναι έτσι. Είναι οντολογική κατάσταση. Είναι μία ανάγκη η οποία θα προκύψει κοινωνικά. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.  Γιατί αυτοί πρέπει κάπου να πάνε.

Π. Τζένος: Πέρα από τη θεωρία και την ανάγκη όμως κύριε Μπαλτάκο υπάρχουν αναφορές δημοσιεύματα που λένε ότι εσείς έχετε ένα συγκεκριμένο ρόλο σε όλο – σε αυτή την ανάγκη όπως τη λέτε.....

Γ. Κουρτάκης: Ότι κουβεντιάζετε...

Π. Τζένος: Ότι συζητάτε, θεωρείτε ότι αυτό το πράγμα θα πρέπει να γίνει απτό, να γίνει πραγματικό.

Γ. Κουρτάκης: Και το τελευταίο διάστημα αφότου ουσιαστικά απαλλαγήκατε από τα καθήκοντα του Γραμματέα την Κυβέρνησης κουβεντιάζετε με μεγαλύτερη ένταση. Με αρκετό κόσμο.

Τ. Μπαλτάκος: Δεν κουβεντιάζω μόνο εγώ. Κουβεντιάζει και ο κόσμος. Για να κουβεντιάσεις με κάποιον θα πρέπει να θέλει να ακούσει. Και πολλές φορές άνθρωποι κουβεντιάζουν και με μένα. Δεν κουβεντιάζω μόνο εγώ με εκείνους. Και πλέον δεν είμαι μόνος. Επαναλαμβάνω, δεν είμαι μόνος ο οποίος λέει αυτό το πράγμα. Δεν είναι μοναδική άποψη ούτε δική μου κατασκευή ούτε δικό μου θεώρημα. Λέω για Τρίτη φορά, είναι μια ανάγκη. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά...

Γ. Κουρτάκης: Οπότε...μία ανάγκη για την δημιουργία ενός πολιτικού φορέα, δεν ξέρω αν είναι κόμμα, μιας κίνησης η οποία θα απεγκλωβίσει τον κόσμο που έχει πάει στη Χρυσή Αυγή και ουσιαστικά θα δημιουργήσει ένα θεσμικό πράγμα;

Τ. Μπαλτάκος: Ναι, αυτό το οποίο λέω εγώ....δεν μιλάω για κόμμα. Λέω για κάτι πάρα πολύ απλό. Ότι δεν είναι δυνατόν να ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε δεξιοί. Δεν είναι δυνατόν να ντρεπόμαστε να κάνουμε τον σταυρό μας ή να μας πουν αναχρονιστικούς. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να στηριχθεί. Για ποιο λόγο θα πρέπει να ντρέπομαι εγώ στη δική μου τη χώρα αυτό το οποίο είμαι; Επειδή κατάφερε – με τη δική μας ωλιγωρία – κατάφερε η Αριστερά να επιβάλλει μέσα σε 60 χρόνια τη δική της λογική; Τη δική της φρασεολογία; Για ποιο λόγο πρέπει να το δεχτούμε εμείς αυτό και δεν είμαι ο μόνος επαναλαμβάνω. Δεν είναι δικές μου απόψεις μόνο αυτές.

Π. Τζένος: Επιμένετε στην άποψη και στη θέση φαντάζομαι δεν θα κάνετε και διαφορετικά ότι είστε αντικομμουνιστής ότι γεννηθήκατε αντικομμουνιστής;

Τ. Μπαλτάκος: Ασφαλώς και επιμένω. Τι να πω θα αλλάξω γνώμη μέσα σε ένα μήνα; Ασφαλώς και επιμένω.

Γ. Κουρτάκης: Ο άνθρωπος είναι δεξιός και τι σου λέει; Δεν πρέπει να ντρέπεστε όπως δεν ντρέπεται ο κομμουνιστής, δεν πρέπει να ντρέπεται και να ποινικοποιείται η άποψη ή η θέση η ιδεολογική του δεξιού. Αυτό δεν λέτε;

Τ. Μπαλτάκος: Αυτό ακριβώς λέω.

Γ. Κουρτάκης: Ωραία, έχω την αίσθηση ότι από την συναναστροφή που είχατε, την πιο άμεση, στη Νέα Δημοκρατία έχετε αποκομίσει την εντύπωση ότι κάποιοι ντρέπονται να πουν ότι είναι δεξιοί.

Τ. Μπαλτάκος: Όχι στη Νέα Δημοκρατία δεν ντρέπονται αλλά γενικότερα υπάρχει η άποψη αυτή. Υπάρχει αυτή η αντίληψη.

Γ. Κουρτάκης: Ε, που υπάρχει; Στο δρόμο;

Τ. Μπαλτάκος: Φοβούνται να το πουν. Σου λέει ότι είμαι κεντρώος, είμαι κεντροδεξιός.

Γ. Κουρτάκης: Ναι στη Νέα Δημοκρατία που υπάρχει, στο δρόμο;

Τ. Μπαλτάκος: Γενικότερα υπάρχει. Να σας πω κάτι. Γιατί αποτελεί είδηση, γιατί γράφτηκε στις εφημερίδες η φράση ότι εγώ είμαι αντικομμουνιστής; Δηλαδή δεν είναι είδηση ότι είναι κάποιος κομμουνιστής και είναι αντικομμουνιστής; Όταν υπάρχουν κομμουνιστές του γλυκού νερού, εγώ δεν μιλάω για τους κανονικούς, μιλάω για τους ταλαντευόμενους μεσοαστούς, τους σαστισμένους μικροαστούς που έχουν εγκλωβιστεί στο ΣΥΡΙΖΑ, μιλάω για αυτούς. Αυτοί λοιπόν γιατί δεν ντρέπονται να πουν ότι είναι κομμουνιστές; Θα πρέπει να ντραπούμε εμείς γιατί είμαστε τι αντίθετο και πρεσβεύουμε κάτι το οποίο είναι αντίθετο με το κομμουνιστικό μανιφέστο που γράφτηκε το 1848 και τα «τσιτάτα» του εξακολουθούν να καταδυναστεύουν την πολιτική ζωή αυτού του τόπου; Γιατί να ντραπώ;

Π. Τζένος: Κε Μπαλτάκο, με δεδομένες τις συνθήκες εσείς θα ψηφίσετε Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές;

Τ. Μπαλτάκος: Από το 1979

Π. Τζένος: Ανεξάρτητα με το τι έχει γίνει;

Τ. Μπαλτάκος: Είμαι μέλος του κόμματος από το 1979.

Π. Τζένος: Ο κύριος Πρωθυπουργός έχει επικοινωνήσει μαζί σας μετά την αποπομπή σας;

Τ. Μπαλτάκος: Δεν θα απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Δεν πρέπει να απαντάω.

Γ. Κουρτάκης: Μα τι να τον κάνει τώρα ο Πρωθυπουργός τον Μπαλτάκο; Έχει άλλα πράγματα. Κε Μπαλτάκο τα σενάρια περί αλλαγής του ονόματος της Νέας Δημοκρατίας πως τα λαμβάνετε, ως...

Τ. Μπαλτάκος: Όχι, δεν πρέπει να απαντήσω σε αυτά.

Γ. Κουρτάκης: Γιατί; Κακό είναι;

Τ. Μπαλτάκος: Όχι, δεν είναι κακό αλλά δεν είναι δικός μου ρόλος. Εγώ τώρα δεν είμαι κυβερνητικό στέλεχος, είμαι απλό μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ήμουν είμαι και θα παραμείνω. Δεν έχω άποψη πάνω σε αυτό, δεν θέλω να την εκφράσω δημόσια.

Γ. Κουρτάκης: Ωραία. Ως απλό μέλος της Νέας Δημοκρατίας ως απλός πολίτης πως θα βλέπατε το ενδεχόμενο να προταθεί ο Κώστας Καραμανλής για την προεδρία της Δημοκρατίας. Είναι μια λύση που θα μπορούσε να φέρει κοντά τους κομμουνιστές, τους Πασόκους, τους Συριζαίους και τους Νεοδημοκράτες;

Τ. Μπαλτάκος: Αυτό πρέπει να ρωτήσετε τον κύριο Καραμανλή. Δεν έχω άποψη σε αυτό. Δεν απαντώ σε αυτό.

Γ. Κουρτάκης: Λοιπόν, να είστε καλά κε Μπαλτάκο. Καλή δύναμη.

Τ. Μπαλτάκος: Ευχαριστώ πολύ."


Πηγή

Αίσχος : Κυρώσεις στην Ελλάδα για την «απώθηση» λαθρομεταναστών ζητά η Διεθνής Αμνηστία/Για την τουρκία τσιμουδιά και τα διεθνη λόμπι δουλεμπορίας!


Η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, με τίτλο «Ελλάδα: Σύνορο ελπίδας και φόβου» περιέχει νέα στοιχεία για τη μεταχείριση από τις ελληνικές Αρχές ανθρώπων που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη. Αυτό, όπως αναφέρεται, παραβιάζει ευθέως τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Ελλάδα για την παράλειψή της να εξαλείψει την τακτική και διαδεδομένη πρακτική της απώθησης προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στα σύνορά της αναζητώντας προστασία, ασφάλεια και καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη» αναφέρει έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, με τίτλο «Ελλάδα: Σύνορο ελπίδας και φόβου» περιέχει νέα στοιχεία για τη μεταχείριση από τις ελληνικές Αρχές ανθρώπων που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη. Αυτό, όπως αναφέρεται, παραβιάζει ευθέως τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η έκθεση καλεί την ΕΕ να χρησιμοποιήσει την εξουσία της για να κινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον της Ελλάδας επειδή, όπως λέει, παραλείπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της.

Μεταξύ Σεπτεμβρίου 2012 και Απριλίου 2014, η Διεθνής Αμνηστία -αναφέρει στην έκθεση- μίλησε με 148 μετανάστες και πρόσφυγες για τις εμπειρίες τους στην προσπάθεια να εισέλθουν στην Ελλάδα. Σχεδόν οι μισοί είπαν ότι είχαν απωθηθεί από την Ελλάδα στην Τουρκία, κάποιοι πάνω από μία φορά.

Όπως αναφέρει η έκθεση, «οι τρέχουσες πολιτικές στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα της ΕΕ, κλίνουν έντονα προς την αποτροπή και την πρόληψη της παράτυπης μετανάστευσης αντί για την παροχή προστασίας σε όσους τη χρειάζονται».

Σύμφωνα με την έκθεση, η Επιτροπή της ΕΕ διέθεσε 227.576.503 ευρώ από το 2011 μέχρι το τέλος του 2013 για να κρατήσει η Ελλάδα έξω τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά μόνο 19.950.000 ευρώ για να βοηθήσει την υποδοχή τους κατά το ίδιο διάστημα.

«Καθώς η Ευρώπη χτίζει ψηλότερα τείχη, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες παίρνουν ολοένα πιο επικίνδυνες διαδρομές. Στο Αιγαίο και μόνο, τουλάχιστον 188 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων παιδιά και βρέφη, πνίγηκαν ή αγνοούνται μεταξύ Αυγούστου 2012 και Μαρτίου 2104» αναφέρεται στην έκθεση.

Μετά τα πορίσματα της πρώτης της έκθεσης, «Ελλάδα: Φρούριο Ευρώπη: Καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, Ιούλιος 2013» η Διεθνής Αμνηστία συνέλεξε σχεδόν 95.000 υπογραφές από ολόκληρη την Ευρώπη και το Ισραήλ που παροτρύνουν τις Ελληνικές Αρχές να δώσουν άμεσο τέλος στις απωθήσεις.

Πηγή

Η ΕΕ "επικήρυξε" τον Αρχηγό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων!


Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και ο αρχηγός των στρατιωτικών υπηρεσιών Πληροφοριών περιλαμβάνονται στο νέο κατάλογο των 15 ρώσων αξιωματούχων κατά των οποίων επιβάλλονται κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στον κατάλογο που ανακοινώθηκε επισήμως από την ΕΕ περιλαμβάνονται πρόσωπα που θεωρούνται "υπεύθυνα για πράξεις που θέτουν σε αμφισβήτηση ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας". Ανάμεσά τους και ηγετικές φυσιογνωμίες των αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας.

Οι κυρώσεις της ΕΕ μεταφράζονται σε επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων.

Ανάμεσα στους 15 αξιωματούχους περιλαμβάνεται ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Γκερασίμοφ, ο οποίος θεωρείται "υπεύθυνος για την μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας με την Ουκρανία και την απουσία αποκλιμάκωσης".

Οι δυτικές χώρες θεωρούν ότι η ρωσική δύναμη που έχει αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων αριθμεί 40.000 στρατιώτες.

Ο Ιγκόρ Σεργκούν, διευθυντής της γενικής διεύθυνσης Πληροφοριών του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων (GRU) θεωρείται από την ΕΕ "υπεύθυνος για τις ενέργειες των πρακτόρων της GRU στην ανατολική Ουκρανία".

Δύο αντιπρόεδροι της Δούμα, ο Σεργκέι Νεβέροφ και η Λουντμίλα Σβετσόβα, περιλαμβάνονται επίσης στον νέο κατάλογο που προστίθεται στα 33 πρόσωπα κατά των οποίων είχε επιβληθεί η προηγούμενη δέσμη ευρωπαϊκών κυρώσεων, ανάμεσά τους και πολλά άτομα του στενού περιβάλλοντος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση επιβάλλει επίσης κυρώσεις κατά ηγετών του φιλορωσικού αυτονομιστικού κινήματος στην ανατολική Ουκρανία, όπως ο Βαλέρι Μπολότοφ, ο Γκέρμαν Προκόπιφ και ο Αντριι Πούργκιν, ο οποίος παρουσιάζεται ως "ηγέτης της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ" και "συντόνισε τις ενέργειες των 'ρώσων τουριστών' στην πολη αυτή.

Στον κατάλογο της ΕΕ περιλαμβάνονται επίσης Ρώσοι οι οποίοι ενεπλάκησαν στην προσάρτηση της Κριμαίας, όπως ο Ντμίτρι Κόζακ, "υπεύθυνος της εποπτείας της ενσωμάτωσης της Κριμαίας στη Ρωσία", ο Ολεγκ Σαβέλιεφ, "υπουργός Κριμαϊκών Υποθέσεων" και ο Σεργκέι Μενιάιλο, "προσωρινός κυβερνήτης της Σεβαστούπολης".

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, ο κατάλογος που πλέον περιλαμβάνει 48 ονόματα, μπορεί να συνεχίσει να επεκτείνεται τις προσεχείς εβδομάδες , εάν η κρίση κλιμακωθεί.

Πηγή

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Συνελήφθη παιδίατρος για παιδική πορνογραφία!


Λιγότερο από 24 ώρες χρειάστηκε το κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να εξιχνιάσει μία υπόθεση που σοκάρει.

Πρωταγωνιστής είναι παιδίατρος της πόλης των Ιωαννίνων. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της κατοχής και της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Οι επίσημες ανακοινώσεις από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, θα γίνουν πιθανότατα την Τρίτη. Σύμφωνα πάντως με έγκυρες πηγές για τον συγκεκριμένο παιδίατρο είχαν προηγηθεί καταγγελίες που αφορούσαν στη δράση του.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε θέσει υπό παρακολούθηση τον εν λόγω γιατρό και τις ηλεκτρονικές διαδρομές που έκανε.

Κλιμάκιο αστυνομικών ήρθε στα Γιάννενα την Κυριακή και τη Δευτέρα συνέλαβε τον παιδίατρο ο οποίος είναι πλέον αντιμέτωπος με τις πράξεις του.

Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στον ιατρικό κόσμο της πόλης, κυρίως όμως στους γονείς που εμπιστεύονταν τα παιδιά τους στον ...καθόλα σοβαρό επιστήμονα.

http://elas-lyste.blogspot.gr/2014/04/blog-post_9896.html
Πηγή