Σελίδες

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Λαϊκός Σύνδεσμος: «Ερχονται τα "βαριά" βίντεο τον Μάϊο που θα "ξηλώσουν" πολλά και πολλούς»...

Στον απόηχο της συγκλονιστικής παραδοχής του γ.γ. της κυβέρνησης Π.Μπαλτάκου στο γνωστό βίντεο με την συνομιλία του με τον βουλευτή Η.Κασιδιάρη, για την συνωμοσία που στήθηκε κατά του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή και έχει οδηγήσει στην φυλακή βουλευτές και στελέχη, υπήρξε έντονη φημολογία για επερχόμενες αποκαλύψεις με τη μορφή καταγεγραμμένων συνομιλιών, ανάλογης "ισχύος" ή και ακόμα μεγαλύτερης από αυτή τών Κασιδιάρη-Μπαλτάκου.

Τώρα από την πλευρά του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή διαρρέουν ότι "ήγγικεν η ώρα" για τις επιπλέον αποκαλύψεις και ο Μάϊος φαίνεται ότι θα έχει ευμεγέθες ... "μαγιόξυλο" για όσους ενέχονται στην υπόθεση με ντοκουμέντα που "πραγματικά θα συγκλονίσουν ακόμα περισσότερο" όπως λένε τα ίδια τα στελέχη του κόμματος.

Η επιστολή του έγκλειστου βουλευτή Χ.Παππά στον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Τσιάρα με την οποία τον καλεί να αναλάβει τις ευθύνες του, είναι απλά το πρελούδιο αυτών που έρχονται (και ο Χ.Παππάς ήταν ο πλέον μετριοπαθής στο κόμμα και όχι ιδιαίτερα κοντά στην "σκληρή" ομάδα των βουλευτών που ήθελαν έντονη εξωκοινοβουλευτική ακτιβιστική δράση. Με πολιτική σκέψη και διαύγεια που ούτε αν έχει ονειρευτεί το 99% των βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου).

Για την απόφαση του Αρείου Πάγου αναφορικά με την έγκριση ή μη της καθόδου του Λαϊκού Συνδέσμου στις εκλογές δεν διατυπώνεται καμία ανησυχία. Είναι γεγονός ότι η διαδικασία είναι τελείως τυπική και όχι πολιτική, αλλά όταν έχεις ενώπιόν σου μία συνωμοσία στην οποία - πάντα κατά τον Π.Μπαλτάκο - ενέχονται και κορυφαίοι δικαστικοί παράγοντες, ποτέ δεν ξέρεις...

Όμως στον Λαϊκό Σύνδεσμο δείχνουν απόλυτα ήρεμοι και αφήνουν να εννοηθεί ότι ... "έχουν κάνει τα κουμάντα τους για όλες τις περιπτώσεις".

Την ίδια στιγμή ο πρώην γ.γ. και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Π.Μπαλτάκος, στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό 90,1 FM είπε πολλά και ενδιαφέροντα, όπως η παραδοχή του ότι "Η Χρυσή Αυγή έχει μάζες ψηφοφόρων μαζί της", αλλά και η διαφοροποίησή του απέναντι στην πολιτική της τρόικα που ακολουθεί πιστά το "αλωμένο" υπουργείο Οικονομικών.

Ας δούμε την συνέντευξη Μπαλτάκου (είναι η πρώτη δημοσίευση ολόκληρης της συνέντευξης)...

"Γιάννης Κουρτάκης: Είναι ο τέως γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου ο κύριος Τάκης Μπαλτάκος

Τάκης Μπαλτάκος: Καλημέρα

Γ. Κουρτάκης: Πώς είστε;

Τ. Μπαλτάκος: Μια χαρά

Π. Τζένος: Καλημέρα κε Μπαλτάκο

Π. Τζένος: Υπάρχει περίπτωση να γίνετε καλόγερος στο Άγιο όρος; Γιατί διαβάζουμε εδώ στα δημοσιεύματα του τύπου ότι επισκεφθήκατε το Άγιον Όρος μεταξύ άλλων για να πάρετε και ευχή για το καινούριο κόμμα, θέλετε να μας πείτε;

Τ. Μπαλτάκος: Κοιτάξτε να σας πω πολύ ευχαρίστως. Καταρχήν στο Άγιο Όρος δεν πήγα πρώτη φορά, έχω πάει πάρα πολλές. Επιπλέον στο Άγιο Όρος, όποιος πηγαίνει, πηγαίνει για να βγει από τον κόσμο, δεν πηγαίνει για να μπει βαθύτερα στον κόσμο.

Καταλαβαίνω βέβαια απόλυτα τον δημοσιογράφο ο οποίος το έγραψε γιατί για εκείνον, και δεν επιτίθεμαι το λέω με καλοσύνη και ευγένεια αυτό, για εκείνον ο χώρος της πολιτικής είναι η ανώτερη μορφή κοινωνικής εκδήλωσης. Για εμένα δεν ισχύει αυτό. Και βεβαίως δεν ισχύει για τους μοναχούς.

Για αυτούς άλλα πράγματα ισχύουν. Αυτοί βασίζονται στη φράση «ουκ έχομεν ωδε μένουσαν πλην αλλά την μέλλουσαν επιζητούμεν». Δεν ασχολούνται με τα κόμματα. Είναι αδιανόητο να πας στο Άγιο Όρος και να μιλήσεις για κόμματα, να κάνεις νέο κόμμα, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Εκεί το είπα και πριν το λέω και τώρα, πηγαίνεις με σκοπό να βγεις από τον κόσμο και όχι για να μπεις βαθύτερα. Και αυτό ακριβώς κάνουν και οι μοναχοί, αυτός είναι ο σκοπός τους.

Και αυτός ήτανε, αντίθετα θα μπορούσα να πω, και μου δίνεται αυτή η ευκαιρία να πω ότι αυτός ήτανε και ο σκοπός άλλων, όπως της τρόϊκα, δηλαδή πως θα τους βάλουνε βαθύτερα στον κόσμο και πως θα τους εκκοσμικεύσουν, πως θα τους βάλουνε στους υπολογιστές, στους servers, να κάνουν φορολογικές δηλώσεις, να υποβάλλουν τριμηνιαίες καταστάσεις λες και είναι έμποροι, αυτά είναι θέματα που απασχολούν....

Γ. Κουρτάκης: Εδώ αφήνετε ένα υπονοούμενο. Επειδή γνωριζόμαστε αρκετά, αφήνετε ένα υπονοούμενο σχετικά με την απόφαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας να υποχρεώσει τους Αγιορήτες μοναχούς, τις μονές του Αγίου Όρους να ενταχθούν ουσιαστικά στο φορολογικό σύστημα.

Π. Τζένος: Να λειτουργούν σαν εταιρείες επί της ουσίας.

Τ. Μπαλτάκος: Κοιτάξτε να σας πω. Αυτό είναι κάτι το οποίο εγώ προσωπικά και αντιτιθέμην και αντιτίθεμαι και κάτι το οποίο δεν πρόλαβα να κάνω. Πρόκειται για πλήρη παραλογισμό.

Ο νόμος ο οποίος ισχύει για το Άγιο Όρος, ο καταστατικός χάρτης, προβλέπει ότι ο μοναχός όταν πηγαίνει εκεί χάνει την περιουσία του. Εξ ορισμού δεν έχει περιουσία αφού τα μοναστήρια είναι κοινοβιακά, δεν έχουν περιουσία οι μοναχοί. Άρα λοιπόν υποβάλλουν μηδενική φορολογική δήλωση. Από εφέτος πρέπει να την υποβάλλουν και ηλεκτρονικά.

Δηλαδή πρέπει οι γέροντες σκήτες, άνθρωποι 90 ετών που δεν γνωρίζουν τι θα πει ηλεκτρονικός υπολογιστής να κάνουν ηλεκτρονική φορολογική δήλωση μηδενική.

Για ποιο λόγο; Ποιο είναι το κόστος για το κράτος, αφού δεν έχουν περιουσία. Γιατί πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική φορολογική δήλωση; Και αυτό είναι κάτι το οποίο με ξένιζε. Και δεν με ξένιζε απλώς, καθόμουν και σκεφτόμουν ότι αν θέλεις να πλήξεις μια χώρα, δεν θα την πλήξεις μόνο στα τοκοχρεωλύσια γιατί αυτά έρχονται και παρέρχονται και τα spreads ανεβαίνουν και κατεβαίνουν.

Θα την πλήξεις στις αξίες της. Και οι αξίες για την Ελλάδα, η αξία η διαχρονική για τν χώρα, τα χίλια χρόνια της ιστορίας του Αγίου Όρους, η καρδιά της είναι αυτή.

Είναι το Άγιο Όρος και η Ορθοδοξία. Αν λοιπόν κάποιος θέλει να πλήξει τον ελληνικό λαό, που είναι ατίθασος λαός και καχύποπτος λαός και δικαίως είναι ατίθασος και δικαίως είναι καχύποπτος, δεν θα τον πλήξεις όπως είπα πριν στα τοκοχρεωλύσια. Θα κοιτάξεις να του αλλάξεις τις παραδόσεις.

Γ. Κουρτάκης: Ωραία, ωραία κε Μπαλτάκο. Έχω την αίσθηση παρακολουθώντας το τελευταίο χρονικό διάστημα και το ξέρετε ότι παρακολουθώ την πολιτική σας δράση ότι φτιάχνετε μια ατζέντα. Μια ατζέντα που έχει μέσα ολίγον δεξιά, ολίγο αντικομμουνισμό, ολίγο εκκλησία, μια ατζέντα ενός πατριωτικού δεξιού κόμματος. Ευθέως ο Τάκης Μπαλτάκος είναι αποφασισμένος ή θεωρεί ότι υπάρχει ένα κενό για τη δημιουργία ενός κόμματος που θα σφηνωθεί στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας;

Π. Τζένος: Και ποιός είναι ο ρόλος του;

Τ. Μπαλτάκος: Δεν υπάρχουν τέτοια κόμματα; Και αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν τέτοια κόμματα και είναι αρκετά. Δεν είναι κάτι το οποίο το ανακάλυψα εγώ, δεν είναι κάτι το οποίο το είπα πρώτος.

Τα κόμματα αυτά είναι υπαρκτά. Δεν έχω προσωπικά κάποια φιλοδοξία ούτε να κάνω κόμμα ούτε να ηγηθώ κόμματος τίποτα από όλα αυτά δεν υπάρχει.

Εκείνο το οποίο εγώ είπα είναι ότι δεξιά από τη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν κόμματα, υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουν μάζες ανθρώπων, μάζες του πληθυσμού οι οποίες πρέπει «να χρησιμοποιηθούν» εντός πολλών εισαγωγικών πολιτικά. Όχι να μείνουν εκτός του πολιτικού σκηνικού. Αυτό το είπα και το λέω. Το είπα πριν, το λέω και τώρα.

Γ. Κουρτάκης: Δηλαδή επιμένετε στην άποψή σας ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να συνεργαστεί ακόμα και με τη Χρυσή Αυγή;

Τ. Μπαλτάκος: Όχι δεν επιμένω καθόλου σε κάτι τέτοιο. Το αντίθετο μάλιστα είπα και το είπα σε όλους τους τόνους. Ότι πρέπει να απεγκλωβίσουμε από τη Χρυσή Αυγή τις μάζες των ψηφοφόρων οι οποίες βρίσκονται εκεί. Έκανα ακριβώς το αντίθετο από αυτό.

Π. Τζένος: Κε Μπαλτάκο αυτό δε σημαίνει ότι για να απεγκλωβιστούν οι μάζες αυτές κάπου πρέπει να πάνε. Η Νέα Δημοκρατία αυτή την περίοδο έχει ένα πρόβλημα. Ποιο είναι το πρόβλημα, ότι είναι υποχρεωμένη να στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Και ο δεξιός ψηφοφόρός έχω την αίσθηση ότι δεν αισθάνεται πάρα πολύ χαρούμενος με αυτή την επιλογή. Που θα απεγκλκωβιστούν λοιπόν να πάνε όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι αφού δεν πάνε στη Νέα Δημοκρατία; Θεωρείται ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί κάτι καινούριο, ένας τρίτος πόλος ίσως;

Τ. Μπαλτάκος: Κοιτάξτε δεν είναι κάτι το οποίο θεωρώ εγώ προσωπικά. Δεν είναι θεωρία αυτό. Αυτό αν υπάρξει θα γίνει σαν ανάγκη. Θα γεννηθεί σαν ανάγκη. Δεν είναι μια θεωρία που την κατασκευάζει κάποιος στο γραφείο του και πάει και την πλασάρει στην κοινωνία και αυτή η θεωρία υλοποιείται.

Το αντίθετο πιστεύω θα συμβεί. Από έξω θα έρθει προς τα γραφεία η αναγκαιότητα αυτή. Διότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. δεν είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, και το έχω πει τόσες φορές, δεν μπορεί εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα κόμμα, το οποίο κόμμα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά τα οποία έχει. Για ποιο λόγο πρέπει να γίνεται αυτό. Για ποιο λόγο πρέπει να το αφήσει αυτό η Νέα Δημοκρατία; Αυτή είναι η άποψή μου, το έχω πει σε όλους τους τόνους.

Γ. Κουρτάκης: Καλά, στη ΝΔ υπάρχει μία άλλη άποψη την οποία τη γνωρίζετε. Ότι η Χρυσή Αυγή πέραν του ότι θα πρέπει να προφυλακιστεί γιατί είναι μια εγκληματική οργάνωση – κάποιοι λένε ότι πρέπει να τεθεί και εκτός νόμου.

Τ. Μπαλτάκος: Αυτό αφορά τη δικαστική εξουσία. Δεν κάνω σχόλια. Εγώ δεν μιλάω για την ηγεσία, μιλάω για τους ψηφοφόρους.

Γ. Κουρτάκης: Στη ΝΔ υπάρχει αυτή η άποψη.

Τ. Μπαλτάκος: Ναι, αλλά αφορά την ηγεσία. Αυτό που λέτε είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει αφορά την ηγεσία. Εγώ μιλάω για τους ψηφοφόρους. Δεν μπορούν να προφυλακιστούν όλοι οι ψηφοφόροι! Αυτοί τι θα γίνουν; Δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Γ. Κουρτάκης: Οπότε έχει δίκιο ο Π. Τζένος που λέει ότι πρέπει κάτι να γίνει με δεδομένο ότι υπάρχει ένας φορέας που τους έχει εγκλωβίσει, τους έχει μαντρώσει. Θα πρέπει να γίνει κάτι άλλο.

Τ. Μπαλτάκος: Θα πρέπει να γίνει κάτι άλλο αλλά σας είπα και πάλι δεν είναι μία δεοντολογική κατάσταση, δεν είναι δηλαδή ένα πρέπει το οποίο το κατασκευάζουμε εμείς, οι δημοσιογράφοι, οι πολιτικοί, τα γραφεία....δεν είναι έτσι. Είναι οντολογική κατάσταση. Είναι μία ανάγκη η οποία θα προκύψει κοινωνικά. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.  Γιατί αυτοί πρέπει κάπου να πάνε.

Π. Τζένος: Πέρα από τη θεωρία και την ανάγκη όμως κύριε Μπαλτάκο υπάρχουν αναφορές δημοσιεύματα που λένε ότι εσείς έχετε ένα συγκεκριμένο ρόλο σε όλο – σε αυτή την ανάγκη όπως τη λέτε.....

Γ. Κουρτάκης: Ότι κουβεντιάζετε...

Π. Τζένος: Ότι συζητάτε, θεωρείτε ότι αυτό το πράγμα θα πρέπει να γίνει απτό, να γίνει πραγματικό.

Γ. Κουρτάκης: Και το τελευταίο διάστημα αφότου ουσιαστικά απαλλαγήκατε από τα καθήκοντα του Γραμματέα την Κυβέρνησης κουβεντιάζετε με μεγαλύτερη ένταση. Με αρκετό κόσμο.

Τ. Μπαλτάκος: Δεν κουβεντιάζω μόνο εγώ. Κουβεντιάζει και ο κόσμος. Για να κουβεντιάσεις με κάποιον θα πρέπει να θέλει να ακούσει. Και πολλές φορές άνθρωποι κουβεντιάζουν και με μένα. Δεν κουβεντιάζω μόνο εγώ με εκείνους. Και πλέον δεν είμαι μόνος. Επαναλαμβάνω, δεν είμαι μόνος ο οποίος λέει αυτό το πράγμα. Δεν είναι μοναδική άποψη ούτε δική μου κατασκευή ούτε δικό μου θεώρημα. Λέω για Τρίτη φορά, είναι μια ανάγκη. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά...

Γ. Κουρτάκης: Οπότε...μία ανάγκη για την δημιουργία ενός πολιτικού φορέα, δεν ξέρω αν είναι κόμμα, μιας κίνησης η οποία θα απεγκλωβίσει τον κόσμο που έχει πάει στη Χρυσή Αυγή και ουσιαστικά θα δημιουργήσει ένα θεσμικό πράγμα;

Τ. Μπαλτάκος: Ναι, αυτό το οποίο λέω εγώ....δεν μιλάω για κόμμα. Λέω για κάτι πάρα πολύ απλό. Ότι δεν είναι δυνατόν να ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε δεξιοί. Δεν είναι δυνατόν να ντρεπόμαστε να κάνουμε τον σταυρό μας ή να μας πουν αναχρονιστικούς. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να στηριχθεί. Για ποιο λόγο θα πρέπει να ντρέπομαι εγώ στη δική μου τη χώρα αυτό το οποίο είμαι; Επειδή κατάφερε – με τη δική μας ωλιγωρία – κατάφερε η Αριστερά να επιβάλλει μέσα σε 60 χρόνια τη δική της λογική; Τη δική της φρασεολογία; Για ποιο λόγο πρέπει να το δεχτούμε εμείς αυτό και δεν είμαι ο μόνος επαναλαμβάνω. Δεν είναι δικές μου απόψεις μόνο αυτές.

Π. Τζένος: Επιμένετε στην άποψη και στη θέση φαντάζομαι δεν θα κάνετε και διαφορετικά ότι είστε αντικομμουνιστής ότι γεννηθήκατε αντικομμουνιστής;

Τ. Μπαλτάκος: Ασφαλώς και επιμένω. Τι να πω θα αλλάξω γνώμη μέσα σε ένα μήνα; Ασφαλώς και επιμένω.

Γ. Κουρτάκης: Ο άνθρωπος είναι δεξιός και τι σου λέει; Δεν πρέπει να ντρέπεστε όπως δεν ντρέπεται ο κομμουνιστής, δεν πρέπει να ντρέπεται και να ποινικοποιείται η άποψη ή η θέση η ιδεολογική του δεξιού. Αυτό δεν λέτε;

Τ. Μπαλτάκος: Αυτό ακριβώς λέω.

Γ. Κουρτάκης: Ωραία, έχω την αίσθηση ότι από την συναναστροφή που είχατε, την πιο άμεση, στη Νέα Δημοκρατία έχετε αποκομίσει την εντύπωση ότι κάποιοι ντρέπονται να πουν ότι είναι δεξιοί.

Τ. Μπαλτάκος: Όχι στη Νέα Δημοκρατία δεν ντρέπονται αλλά γενικότερα υπάρχει η άποψη αυτή. Υπάρχει αυτή η αντίληψη.

Γ. Κουρτάκης: Ε, που υπάρχει; Στο δρόμο;

Τ. Μπαλτάκος: Φοβούνται να το πουν. Σου λέει ότι είμαι κεντρώος, είμαι κεντροδεξιός.

Γ. Κουρτάκης: Ναι στη Νέα Δημοκρατία που υπάρχει, στο δρόμο;

Τ. Μπαλτάκος: Γενικότερα υπάρχει. Να σας πω κάτι. Γιατί αποτελεί είδηση, γιατί γράφτηκε στις εφημερίδες η φράση ότι εγώ είμαι αντικομμουνιστής; Δηλαδή δεν είναι είδηση ότι είναι κάποιος κομμουνιστής και είναι αντικομμουνιστής; Όταν υπάρχουν κομμουνιστές του γλυκού νερού, εγώ δεν μιλάω για τους κανονικούς, μιλάω για τους ταλαντευόμενους μεσοαστούς, τους σαστισμένους μικροαστούς που έχουν εγκλωβιστεί στο ΣΥΡΙΖΑ, μιλάω για αυτούς. Αυτοί λοιπόν γιατί δεν ντρέπονται να πουν ότι είναι κομμουνιστές; Θα πρέπει να ντραπούμε εμείς γιατί είμαστε τι αντίθετο και πρεσβεύουμε κάτι το οποίο είναι αντίθετο με το κομμουνιστικό μανιφέστο που γράφτηκε το 1848 και τα «τσιτάτα» του εξακολουθούν να καταδυναστεύουν την πολιτική ζωή αυτού του τόπου; Γιατί να ντραπώ;

Π. Τζένος: Κε Μπαλτάκο, με δεδομένες τις συνθήκες εσείς θα ψηφίσετε Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές;

Τ. Μπαλτάκος: Από το 1979

Π. Τζένος: Ανεξάρτητα με το τι έχει γίνει;

Τ. Μπαλτάκος: Είμαι μέλος του κόμματος από το 1979.

Π. Τζένος: Ο κύριος Πρωθυπουργός έχει επικοινωνήσει μαζί σας μετά την αποπομπή σας;

Τ. Μπαλτάκος: Δεν θα απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Δεν πρέπει να απαντάω.

Γ. Κουρτάκης: Μα τι να τον κάνει τώρα ο Πρωθυπουργός τον Μπαλτάκο; Έχει άλλα πράγματα. Κε Μπαλτάκο τα σενάρια περί αλλαγής του ονόματος της Νέας Δημοκρατίας πως τα λαμβάνετε, ως...

Τ. Μπαλτάκος: Όχι, δεν πρέπει να απαντήσω σε αυτά.

Γ. Κουρτάκης: Γιατί; Κακό είναι;

Τ. Μπαλτάκος: Όχι, δεν είναι κακό αλλά δεν είναι δικός μου ρόλος. Εγώ τώρα δεν είμαι κυβερνητικό στέλεχος, είμαι απλό μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ήμουν είμαι και θα παραμείνω. Δεν έχω άποψη πάνω σε αυτό, δεν θέλω να την εκφράσω δημόσια.

Γ. Κουρτάκης: Ωραία. Ως απλό μέλος της Νέας Δημοκρατίας ως απλός πολίτης πως θα βλέπατε το ενδεχόμενο να προταθεί ο Κώστας Καραμανλής για την προεδρία της Δημοκρατίας. Είναι μια λύση που θα μπορούσε να φέρει κοντά τους κομμουνιστές, τους Πασόκους, τους Συριζαίους και τους Νεοδημοκράτες;

Τ. Μπαλτάκος: Αυτό πρέπει να ρωτήσετε τον κύριο Καραμανλή. Δεν έχω άποψη σε αυτό. Δεν απαντώ σε αυτό.

Γ. Κουρτάκης: Λοιπόν, να είστε καλά κε Μπαλτάκο. Καλή δύναμη.

Τ. Μπαλτάκος: Ευχαριστώ πολύ."


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου