Σελίδες

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ποιά Ευρώπη, ποιά ένωση...


Η Ευρώπη δηλώνει αναρμόδια για την τουρκική επιθετικότητα στην Θράκη...
Δεν θέλει να σχολιάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση την προκλητικότητα και τις δηλώσεις Ερντογάν για την Ελληνική Θράκη! 
Η επερώτηση έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2014 βάση δηλώσεων του Ερντογάν για την Θράκη σε δημόσια τοποθέτησή του σε συνέντευξη τον Δεκέμβριο του 2013. 
Αφορούσε τους σχολιασμούς της Ε.Ε και αν τελικά στηρίζει την Ελλάδα και τις θέσεις της , στο θέμα των συνόρων για την Θράκη ή στέκεται ουδέτερη σε αυτό το θέμα και δεν στηρίζει τις χώρες μέλη.

Έχει φυσικά και αυτό την σημασία του καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει πως η FRONTEX θα μας προστατέψει στα σύνορα μας σε επιθετικές τάσεις της Τουρκίας και μας ζητεί να περικόψουμε αμυντικές δαπάνες.

Η δήλωση του Ερντογάν έλεγε επακριβώς ότι:
"Thrace should also include Thessaloniki and Xanthi (Greece), Deliorman and Kardzhali (Bulgaria), Skopje and Vardar (Macedonia) and Pristina (Kosovo), Thrace, including the above mentioned places — which are not actually part of Thrace — is ‘part of Turkish history’. ‘This region is representative of our entire history,’"

Στις 21.2.2014 και 12.3.2014 ακολούθησε ερώτηση και γραπτή επερώτηση [(Question for written answer to the Commission Rule 117 Laurence J.A.J. Stassen (NI)] στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για το τι θέση παίρνει η Ε.Ε. όσον αφορά τις δηλώσεις αυτές και τι θέση παίρνει σε τέτοιες έμμεσες απειλές σε χώρες μέλη.
Η απάντηση ήταν η παρακάτω, διά επίσημου στόματος (Štefan Füle), με ακριβή λόγια πώς:
"The Commission is not in position to comment on every statement made by members of the Turkish Government as reported by the media. Turkey needs to commit itself unequivocally to good neighborly relations and to the peaceful settlement of disputes in accordance with the United Nations Charter, having recourse, if necessary, to the International Court of Justice".
Η απάντηση φυσικά δεν ικανοποιεί τις Ελληνικές θέσεις αφού η ουδετερότητα της Ε.Ε διατηρεί αποστάσεις απέναντι σε χώρες μέλη , υπέρ μιας υποψηφίου χώρας και φυσικά καταργεί κάθε συμμαχικό σύμφωνο που διατηρεί την ιδεολογία της Ένωσης. Πέραν τούτου η προτροπή τους για επίλυση διαφωνιών στην Χάγη , δείχνει πως οι ίδιοι στην Ε.Ε. δέν διαθέτουν καμία δύναμη προστασίας απέναντι σε μέλη τους που απειλείται η συνοριακή ακεραιότητα τους.

Από την δική μας πλευρά φυσικά δεν έχουμε κάτι παραπάνω να σχολιάσουμε για το συγκεκριμένο γεγονός, πέρα από το πώς αντίστοιχες τέτοιες τοποθετήσεις απο την Ε.Ε. έχουν γίνει πολλές φορές. Είναι ο κύριος λόγος ανησυχιών αλλά και ριζική απάντηση σε όσους ονειρεύνται ξένες δυνάμεις να φυλούν τα Ελληνικά σύνορα. Να είμαστε σίγουροι πως ο Ερντογάν γνωρίζει πάρα πολύ καλά όλο αυτό το αδύναμο προσωπείο και ξέρει να κινηθεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Το ζήτημα λοιπόν είναι αν εμείς αναγνωρίζουμε πως η Ελλάδα , έχει ανάγκη να στηρίζεται στα δικά της πόδια και οχι στους ώμους άλλων.

Σημειώνουμε φυσικά πως η επερώτηση έγινε απο ξένο βουλευτή και ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ. Σημάδι και για τις επερχόμενες ευρωεκλογές και γιατί πρέπει επιτέλους ως πολίτες να επιλέξουμε με τον καλύτερο και πιο ικανό τρόπο , τους επόμενους ευρω-αντιπρόσωπους μας.
Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας
Πηγή Geopolitcs and Daily News

Σχόλιο ιστολογίου: Η συγκεκριμένη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή έστω και ο σχολιασμός της τουρκικής προκλητικότητας, της αυθάδειας και επικινδυνότητας του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη που διαλύει κάθε μύθο και κάθε προσπάθεια αποχαύνωσης των Ελλήνων πολιτών από όλους εκείνους που μέχρι και σήμερα ισχυρίζονται ότι "η Ευρώπη είναι η μεγάλη ασπίδα προστασίας της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία".
Η Ευρώπη δεν τολμά και φυσικά δεν θέλει να βρεθεί απέναντι στην Τουρκία, την οποία υπολογίζει ως πιθανή μελλοντική χώρα πελάτη, δηλαδή χώρο πώλησης ευρωπαϊκών προϊόντων. Και φυσικά, καμία προκλητική στάση της Τουρκίας δεν πρόκειται να καταδικασθεί από ένα ευρωκοινοβούλιο που επί της ουσίας είναι ανύπαρκτο και απλά επικυρώνει το αποτέλεσμα της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, δηλαδή του σχεδιασμού και της νομοπαρασκευής από αγνώστους υπαλλήλους τραπεζών και πολυεθνικών, οι οποίοι εργάζονται και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Ευρώπη ποτέ δεν θα τολμήσει να σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε τουρκική προκλητικότητα, αλλά ακόμη και εάν κάποτε το τολμούσε θα ήταν απογοητευτικά ακατάλληλοι οι χρόνοι δημιουργίας και ενεργοποίησης ευρωπαϊκών μηχανισμών υπέρ χώρας - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά οποιασδήποτε χώρας κινηθεί στρατιωτικά, πολιτικά ή και στοχευμένα οικονομικά εναντίον κάποιου μέλους της "Ενωμένης Ευρώπης".
Η περίπτωση της Ελληνικής Θράκης, της τουρκικής προκλητικότητας, του παραλογισμού του ίδιου του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, είναι το καλύτερο παράδειγμα του απόλυτου ευρωπαϊκού κενού προς την κατεύθυνση υπεράσπισης της Ελλάδας, σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο "σοβαρό θέμα" από την πλευρά της Τουρκίας.
Και όμως, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και διάφορα λόμπι των Βρυξελλών έχουν καταδικάσει (χωρίς ούτε ένα απτό στοιχείο) πολλές φορές την Ελλάδα, μετά από "καταγγελίες τούρκων της Δυτικής Θράκης", παραβιάζοντας κάθε έννοια λογικής και φυσικά γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους (οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας) συνθήκες, διεθνή νομοθεσία, αλλά και την απουσία αποδείξεων (πειστηρίων) εις βάρος της Ελλάδας, την οποία προτιμούν να καταδικάζουν ή και να υποσκάπτουν την εσωτερική της ασφάλεια, μέσω κάποιων ΜΚΟ που είναι "σφιχταγκαλιασμένες" με τουρκικά συμφέροντα...
Σύμφωνα με όσα εξελίσσονται, αποδεικνύεται, επιπλέον, πως ο ισλαμοφασισμός του Ερντογάν έχει βρει την δίδυμη πλευρά του μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δη μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο έχει μεταβληθεί -ελέω οικονομικών συμφερόντων- το όργανο στήριξης της τουρκικής επιθετικότητας κατά της Ελλάδας, συνυπολογιζομένων, φυσικά, των οικονομικών οφελειών που θα προκύψουν για τις ευρωπαϊκές πολυεθνικές... Πρόσφατα, ο κ. Γιούνκερ καταδίκασε την Τουρκία και δήλωσε πως αργεί πολύ η είσοδός της στην Ευρώπη, επειδή ο κ. Ερντογάν τόλμησε να απαγορεύσει το twitter στην Τουρκία!!! Για την προκλητικότητά του απέναντι στην Ελλάδα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσε... αναρμόδιο(!) επιβεβαιώνοντας πως η Ευρώπη δεν ενδιαφέρεται ούτε κατ΄ελάχιστο για ένα συγκεκριμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ελλάδα.
Δυστυχώς, κι ενώ βρισκόμαστε μέσα στην προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών, δεν υπήρξε ούτε ένας πολιτικός αρχηγός ή κάποιος υποψήφιος από την πλευρά των "ισχυρών" ελληνικών κομμάτων, που να καταδίκασε αυτή την συμπεριφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

kostasxan.blogspot.gr
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου