Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΠΗΓΑΓΑΝ 28 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ


Oι μαχητές του Ισλαμικού κράτους του Ιράκ και της Ανατολής απήγαγαν 28 Τούρκους στο Ιράκ μεταδίδει το τούρκικο πρακτορείο DHA.
Σύμφωνα με αυτό οι ισλαμιστές απήγαγαν τους οδηγούς των βυτιοφόρων μεταφοράς πετρελαίου από το τουρκικό λιμάνι της Αλεξανδρέττας (Iskenderun) με προορισμό τα Διυλιστήρια της Μοσούλης. Για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες για την μαζική απαγωγή.
Το πρακτορείο Anadolu επικαλείται πηγή που προέρχεται από το εσωτερικό των υπηρεσιών ασφαλείας και που αναφέρει ότι το σύνολο της πόλης της Μοσούλης είναι υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών. Το προηγούμενο διάστημα οι μαχητές της ISIS είχαν καταλάβει πολλά στρατηγικά σημεία της πόλης όπως το αεροδρόμιο και το Κυβερνείο. Την Τρίτη πρωί κατόρθωσαν να πάρουν τον έλεγχο και της έδρας της αστυνομίας αλλά και κτιρίων που ανήκουν στον ιρακινό στρατό. (Ria Novosti 10/06/2014)
Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη πόλη της χώρας που πέφτει ολοκληρωτικά στα χέρια των ανταρτών μετά την Fallouja δυτικά της Βαγδάτης τον Ιανουάριο.
Η ISIS στρατηγικός σύμμαχος της Τουρκίας στο συριακό και αιχμή του δόρατος της συριακής αντιπολίτευσης στρέφει πλέον τα βέλη της κατά των πατρόνων της.
Την ίδια στιγμή πηγή που πρόσκειται στη συριακή αντιπολίτευση μεταδίδει ότι 630 άτομα σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ αντιμαχόμενων τζιχαντιστικών παρατάξεων στην Συρία. Οι συγκρούσεις αφορούν και πάλι την Ιsis και την Τζαμπχάτ αλ Νούσρα.Δεν έχει εξακριβωθεί ως τώρα αν τα δύο γεγονότα σχετίζονται.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου