Σελίδες

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ζήτηση για τους ρωσικούς S-400 στο εξωτερικό


H Μόσχα επεξεργάζεται πλέον τις παραγγελίες που δέχτηκε από το εξωτερικό για τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 Triumf, δήλωσε στους δημοσιογράφους την περασμένη Τετάρτη, ο Ιγκόρ Σεβαστιάνοφ, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στη διεθνή στρατιωτική έκθεση «Εurosatory-2014».

Συγκεκριμένα ο κ. Σεβαστιάνοφ ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν πολλά κράτη που να είναι έτοιμα να αγοράσουν το προηγμένο σύστημα- συμπληρώνοντας πως - έχουμε παραλάβει, μία σειρά σχετικά αιτήματα, και η ομοσπονδιακή υπηρεσία τα εξετάζει πολύ προσεκτικά», χωρίς, ωστόσο, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πριν από λίγα χρόνια το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε ανακοινώσει ότι η παραγωγή των S-400 Triumf θα προσανατολιζόταν στις εσωτερικές ανάγκες της χώρας, και πως οι τελωνειακοί σύμμαχοι της Ρωσίας, Λευκορωσία και Καζακστάν, θα προμηθεύονταν τα προηγμένα οπλικά συστήματα, αφού εξοπλιστούν πλήρως τα ρωσικά αντιβαλλιστικά και αντιαεροπορικά συστήματα με τους S-400.

Νέα αθλητικά και κυνηγετικά «Καλάσνικοφ»

Ωστόσο, τον περασμένο Απρίλιο, ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, τόνισε την ανάγκη να αυξηθεί η παραγωγή προηγμένων αντιβαλλιστικών πυραυλικών συστημάτων για εξαγωγή προς συμμάχους και εταίρους της Ρωσίας, κάνοντας ιδιαίτερα επαινετική αναφορά στα συστήματα S-300, S-400 και Pantsir-S1.

Σημειώνεται ότι, το πυραυλικό σύστημα επιφανείας-αέρος μεγάλου-μέσου βεληνεκούς S-400 Triumf, μπορεί να εμπλέξει αποτελεσματικά οποιοδήποτε σύγχρονο εναέριο στόχο, αντιμετωπίζοντας 38 στόχους τη φορά, με ανώτερο όριο τις 72 πυραυλικές εκτοξεύσεις.

Η Ρωσία που έρχεται δεύτερη στο διεθνές εμπόριο όπλων στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ, μέσα στο 2013 εξήγαγε όπλα αξίας περίπου 15,7 δις δολαρίων, ενώ μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2014 προχώρησε σε εξαγωγές αξίας 2 δις δολαρίων.

Συνολικά, από τον Μάρτιο του 2014, το ρωσικό χαρτοφυλάκιο των παραγγελιών για εξαγωγές όπλων έχει ξεπεράσει τα 47 δις δολάρια. Παρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από ορισμένες δυτικές χώρες, η ηγεσία της Ρωσίας ισχυρίζεται ότι το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα της χώρας όχι μόνον δεν θα επηρεαστεί, αλλά θα αυξηθεί περαιτέρω.

Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου