Σελίδες

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Μπιλ Κλίντον: Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από τους Γερμανούς

Οι Έλληνες δουλεύουν 25% περισσότερο από τους Γερμανούς, δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ενώ στάθηκε και στην «μεγάλη πρόοδο (που έχει κάνει η Ελλάδα) στα δημοσιονομικά της δεδομένα» και στο ότι «οι προϋπολογισμοί της, μετά από την μεγάλη προσπάθεια που κατεβλήθη, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση».

Τις παραπάνω δηλώσεις τις έκανε ο κ. Κλίντον μετά από συνάντηση που είχε στη Ν. Υόρκη με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, απευθυνόμενος δε στους παρόντες δημοσιογράφους, συμπλήρωσε:

«Επομένως, μην θεωρείτε ότι γνωρίζετε τις βαθύτερες αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση. Ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκεται μαζί μας, φέρει πάνω του τα σημάδια του δύσκολου αγώνα που έδωσε».

Η συνάντηση Παπανδρέου – Κλίντον πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ετήσιας Εκδήλωσης του Ιδρύματος Κλίντον – Clinton Global Initiative.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις διεθνείς εξελίξεις και να συζητήσουν ειδικότερα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, με έμφαση τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και τη δυνατότητα προώθησης καινοτόμων ιδεών προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μάλιστα, ο Μπιλ Κλίντον, στην εκδήλωση του Ιδρύματός του, ανακοίνωσε ότι το Clinton Global Initiative, πρόκειται να διοργανώσει τον προσεχή Ιούνιο, στην Ελλάδα, συνάντηση για τη Μεσόγειο.

Μιλώντας για αυτήν την πρωτοβουλία, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι, η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στα δημοσιονομικά της δεδομένα και οι προϋπολογισμοί της, μετά από την μεγάλη προσπάθεια που κατεβλήθη, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Ωστόσο, λόγω του κοινού νομίσματος, δεν είναι εύκολο να χρηματοδοτήσει τις αναπτυξιακές της ανάγκες και τις υποδομές μέσω ομολόγων (αναφέρεται στην απουσία σχετικής απόφασης ακόμη και σήμερα από την ΕΕ για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών προγραμμάτων για όλη την Ευρώπη με την έκδοση ομολόγων) οπότε απαιτούνται καινοτόμες λύσεις, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις άλλες χώρες της Μεσογείου.

http://www.e-typos.com/
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου