Η ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, που προκλήθηκε κατά τις διαπραγματεύσεις, φαίνεται πως δεν έμεινε σε πολιτικό επίπεδο.
Τη βίωσε και μία ελληνική οικογενειακή επιχείρηση στο Ντίσελντορφ, που δέχθηκε μία απίστευτη επιστολή- οχετό, για τους Ελληνες και την κυβέρνησή τους, ενώ τους προέτρεπε να γυρίσουν στη «σάπια, διεφθαρμένη και εντελώς ανίκανη χώρα τους».
Η ανώνυμη επιστολή εστάλη στο «Εστιατόριο του Πλάτωνα» και από τη στιγμή που η ιδιοκτήτρια, αποφάσισε να τη δημοσιεύσει στο Facebook το βράδυ της Τρίτης, έχει αποσπάσει πάνω από 12.000 like και έχει αναδημοσιευθεί άλλες 3.000 φορές.
«Η νέα ελληνική κυβέρνησή σας είναι θρασεία, αυθάδης και συμπεριφέρεται σαν όχλος, αγενών, κόπανοι», ξεκινούσε η επιστολή που δέχθηκε η οικογενειακή επιχείρηση, που μετρά πάνω από τρεις δεκαετίες στο Ντίσελντορφ. Στη συνέχεια, ο ανώνυμος συντάκτης της κατηγορεί τους Ελληνες ότι εκβιάζουν τις εργατικές χώρες για να συνεχίσουν τον τεμπέλικο και άνετο τρόπο ζωής τους. «Να πληρώσετε φόρους... γιατί; Να δουλέψετε... γιατί; Το να ξαπλώνεται στον ήλιο είναι πολύ πιο άνετο, ειδικά όταν πληρώνουν οι άλλοι για αυτό», αναφέρει.
«Οσο αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να δυσφημεί και να προσβάλλει τους ιδιαίτερα εργατικούς και οικονόμους Ευρωπαίους και Γερμανούς, δεν θα αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα, ούτε θα πατάμε το πόδι μας στα καταστήματά σας. Γυρίστε πίσω στην διεφθαρμένη, σάπια και εντελώς ανίκανη και βρώμικη Ελλάδα», καταλήγει η επιστολή.
«Είναι κρίμα μετά από 31 χρόνια να νιώθεις ανεπιθύμητος. Μιλάμε και γράφουμε γερμανικά, πληρώνουμε φόρους όπως όλοι οι υπόλοιποι Γερμανοί πολίτες. Εχουμε φτιάξει δουλειές και χτίσει τις ζωές μας εδώ», είπε η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου, που όμως δήλωσε χαρούμενη από την αντίδραση των Γερμανών όταν δημοσίευσε την επιστολή στο διαδίκτυο.
Εν μέρει, αυτές οι αντιδράσεις οφείλονται στη μονόπλευρη σκιαγράφηση της Ελλάδας από τα γερμανικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τα όσα είπε στην Deutsche Welle, ο δρ. Πάβελ Τοκάρσκι, ακαδημαϊκός και ερευνητής. «Δεν τους αρέσει να δείχνουν την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα. Προτιμούν να την περιγράφουν ως άσπρο-μαύρο», εξήγησε, αν και σημείωσε ότι τέτοιες αντιλήψεις, σαν εκείνες που εκφράστηκαν στην ανώνυμη επιστολή, αποτελούν μειοψηφία.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου