Σελίδες

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Οι ΗΠΑ χορηγούν συνεχώς οικονομική βοήθεια στο Κίεβο υπό το φόβο της κατάρρευσης


Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να δώσουν εγγυήσεις πιστώσεων στην Ουκρανία, ύψους  1 δις δολαρίων. Αυτό δήλωσε ο  Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε τηλεφωνική συνομιλία  του με τον ηγέτη της Ουκρανίας Petro Poroshenko, την Τρίτη 21 Απριλίου, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Ουκρανού Προέδρου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων lenta.ru.

Ο Τ. Μπάιντεν, όπως αναφέρεται από το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο πληροφορίες της ουκρανικής κυβέρνησης, προσφέρει  επίσης ανθρωπιστική βοήθεια στο Κίεβο , ύψους  17,7 εκατομμυρίων  δολαρίων , συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και του νερού. Επίσης οι αξιωματούχοι συζήτησαν και τις  απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιήσει η  Ουκρανία.


Ο Ποροσένκο , με τη σειρά του, ευχαρίστησε  τον Τ. Μπάιντεν για την αποστολή στην Ουκρανία Αμερικανών πεζοναυτών , και τις  διενέργειας  κοινών στρατιωτικών  ασκήσεων . «Οι δύο πλευρές έχουν συντονίσει τις προσπάθειες τους για  την περαιτέρω δράση στον τομέα της άμυνας, ιδίως με την  παροχή πρόσθετης στήριξης της Ουκρανίας», ανακοίνωσε  η υπηρεσία Τύπου του Ουκρανού Προέδρου.

Τον Ιανουάριο του 2015, η ΗΠΑ , ανακοίνωσαν ότι οι ΗΠΑ θα παρέχουν  στην  Ουκρανία,  κρατικές εγγυήσεις για χορήγηση δανείων συνολικού ύψους δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων,  δύο φορές περισσότερο από ό, τι είχαν υποσχεθεί νωρίτερα. Η βοήθεια θα παρέχεται όμως σε συμμόρφωση των κανόνων του ΔΝΤ από την κυβέρνηση του Κιέβου , κατά τη διάρκεια των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου