Σελίδες

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Το Κόσοβο δίνει «αόριστες» υποσχέσεις στην Ελλάδα για τους χριστιανούς στην πρώην σερβική επαρχία


Ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ίσα Μουσταφά  και  ο υπουργός Εξωτερικών Χασίμ Θάτσι ζήτησαν από την Ελλάδα να υποστηρίξει τις προσπάθειές τους να ενταχθούν σε διεθνείς οργανισμούς, δίνοντας αόριστες υποσχέσεις περί «προστασίας» των χριστιανών και των μνημείων  στην πρώην σερβική επαρχία .

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συναντήθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών με τον Πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Ίσα Μουσταφά και τον υπουργός Εξωτερικών Χασίμ Θάτσι, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti.

«Οι ηγέτες των Κοσοβάρων ευχαρίστησαν των Έλληνα ΥΠΕΞ για την  πρόσφατη επίσκεψη του  στο Κοσσυφοπέδιο και την  συνεπή στάση της Ελλάδας σε σχέση με τα αιτήματα αυτά  , παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει  αναγνωρίσει επίσημα το κράτος τους.

Η  ελληνική πλευρά «ενημερώθηκε» σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο και την πρόοδο της μεταρρύθμισης, το διάλογο και την συμφωνία με την Σερβία. Οι Κοσοβάροι πολιτικοί ζήτησαν την υποστήριξη της  Ελλάδος  στις προσπάθειές τους να ενταχθούν στους διεθνείς οργανισμούς », ανακοίνωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός  εξέφρασε τη δέσμευση του στον αγώνα της κυβέρνησής του εναντίον του θρησκευτικού φανατισμού και την συμμετοχή του  στον αγώνα κατά του « ισλαμικού  κράτους». Επίσης, ο ίδιος τόνισε θα εξασφαλίσει την προστασία και την χρηματοδότηση της επισκευής και της αποκατάστασης των χριστιανικών μνημείων και εκκλησιών».

Ο Ν. Κοτζιάς, με τη σειρά του, τόνισε την ανάγκη για σταθερότητα, την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή, με  την  συμμετοχή του Κοσσυφοπεδίου στην συνεργασία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, με την συμμετοχή όλων των χωρών και με την ενεργό υποστήριξη της Ελλάδας.

«Ο Έλληνας υπουργός κάλεσε τον ομόλογό του στην Αθήνα και εξέφρασε την υποστήριξή του για τις προσπάθειες της Ελλάδος για ένταξη του Κοσσυφοπεδίου σε διεθνείς οργανισμούς, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και προς το συμφέρον της σταθερότητας στην περιοχή, σημειώνοντας ότι ο γενικός στόχος είναι η μελλοντική ένταξη όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέληξε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών .

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ενισχύσουν την συνεργασία τους και να δημιουργήσουν ομάδες  εμπειρογνωμόνων που θα  ασχοληθούν  με θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, το μόρφωμα «kosova» που δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ και την Γερμανία αποτελεί το δεύτερο κράτος/παρωδία στην Ευρώπη μετά την ΠΓΔΜ.

Ζητούν οι Κοσοβάροι πολλά και διάφορα και εμείς τα δίνουμε χωρίς ανταλλάγματα ,ούτε για το συμφέρον της πατρίδος μας , ούτε για το χριστιανικό στοιχείο της περιοχής.

Οι υποσχέσεις των Αλβανών  είναι χωρίς αντίκρισμα και αποσκοπούν σε οφέλη από την Ελλάδα , με σκοπό την μελλοντική  δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου