Υπό πολιορκία βρίσκεται το διάσημο Μανταμάδο από χιλιάδες λαθρομετανάστες που το έχουν αποκόψει οδικώς από το υπόλοιπο νησί!
Έχουμε νέα ένταση αυτή τη φορά στις ακτές της Συκαμιάς και του Μανταμάδου, με χιλιάδες άτομα να έχουν κλείσει το δρόμο που οδηγεί προς το ομώνυμο χωριό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λαθρομετανάστες με πέτρες και φερτά υλικά στα χέρια είναι έτοιμοι να συγκρουστούν με τις ειδικές αστυνομικές μονάδες αποκατάστασης τάξεως, που έφτασαν στην περιοχή με δύο κλούβες.
Οι κάτοικοι της περιοχής παρακολουθούν τα όσα γίνονται αγανακτισμένοι και εγκλωβισμένοι στα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους...
Το Μανταμάδο είναι διάσημο για τον προστάτη του τον Ταξιάρχη (μεγάλη η χάρη του) που θα κληθεί να προστατέψει το χωριό αλλά και ολόκληρο το νησί από τις παραλείψεις των ελληνικών κυβερνήσεων επί σειρά ετών αλλά και από τα αποτελέσματα βάρβαρων πολέμων που δημιουργούν νοσηροί εγκέφαλοι στην ανατολική ακτή της αμερικανικής ηπείρου.
Ο Ταξιάρχης είναι προστάτης και πολιούχος του Μανταμάδου αλλά θεωρείται και προστάτης ολόκληρου του νησιού.
Μέχρι σήμερα η εικόνα του προκαλεί δέος με το αυστηρό ύφος του Αρχαγγέλου, τα μεγάλα μάτια και το μαύρο χρώμα, τη φοβερή ρομφαία και τα επιχρυσωμένα φτερά. Η εικόνα στο εσωτερικό του ναού είναι μία από τις ελάχιστες ανάγλυφες εικόνες σε ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο.
Σύμφωνα με τον θρύλο, η μονή δέχθηκε την επιδρομή Σαρακηνών πειρατών, οι οποίοι κατέσφαξαν τους μοναχούς με εξαίρεση έναν νέο δόκιμο καλόγερο, ο οποίος πρόλαβε να κρυφτεί στην οροφή της εκκλησιάς. Από εκεί είδε μετά το μακελειό τη μορφή του Αρχαγγέλου να φτερουγίζει πάνω από τα πτώματα των μοναχών. Παίρνοντας χώμα, που είχε ποτιστεί με το αίμα τους, και κερί έφτιαξε τη μορφή του «Ταξιάρχη», όπως πρόλαβε να την αντικρίσει.
Σήμερα βλέπουμε μόνο το κεφάλι και όχι ολόκληρο το σώμα, όπως το είχε φτιάξει ο μοναχός. Οι πιστοί εναποθέτουν μέχρι σήμερα ως τάματα σιδερένια παπούτσια, επειδή η παράδοση θέλει τον Αρχάγγελο να τα φορά τις νύχτες.
Η εκκλησία γιορτάζει την Κυριακή των Μυροφόρων, δύο εβδομάδες μετά την Ανάσταση, με μεγάλο θρησκευτικό και εμπορικό πανηγύρι συνοδευόμενο με ταυροθυσία και κατόπιν παρασκευή του παραδοσιακού φαγητού «κισκέκ», που διανέμεται εθιμοτυπικά στους προσκυνητές. Οι τελευταίοι εξακολουθούν σε μεγάλο ποσοστό να έρχονται στον Άγιο με τα πόδια την παραμονή της γιορτής από χιλιόμετρα μακριά αλλά και καβαλάρηδες με τα άλογά τους στολισμένα για να τιμήσουν τον Ταξιάρχη.
Το μοναστήρι βρίσκεται βόρεια του Μανταμάδου στον δρόμο που οδηγεί προς τη Σκαμνιά.
Σήμερα το νησί δέχεται πάλι επίθεση απο "Σαρακηνούς" καθώς πολλοί ανάμεσα στους πρόσφυγες έρχονται από τα βάθη της Ασίας και πιθανόν ανήκουν σε σκληρούς ισλαμιστικούς πυρήνες.
Το νησί ζητάει την προστασία του Αρχάγγελου για άλλη μια φορά.
Εν τω μεταξύ περίπου 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες οδηγήθηκαν από τον χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης σε ανοιχτό χώρο που βρίσκεται κοντά στην πλαζ "Τσαμάκια".
Άνδρες του Λιμενικού Σώματος και της αστυνομίας υποχρέωσαν τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες να εγκαταλείψουν τον χώρο του λιμανιού και τους οδηγησαν στον ανοιχτό χώρο της "Φυκιότρυπας", που βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το λιμάνι. Εκεί θα γίνει προσπάθεια καταγραφής και καταμέτρησης των ανθρώπων που αναζητούν τρόπο για να αναχωρήσουν από τη Μυτιλήνη.
Πηγή
Πολύ αργά δέν αγανάκτησαν οί κάτοικοι? Δηλαδή τώρα δέν τρέχουν νά τούς ταίσουν? Όταν φωνάζαμε εμείς οί λίγοι καθήκια ψευτοανθρωπιστές είχαμε σκοπιμότητα έτσι? Θέλαμε νά σάς εκμεταλευτούμε! Καλά νά πάθετε τώρα λαθρολάγνοι, εκεί καθήστε μέσα στά σπίτια σας σάν τά ποντίκια κλεισμένοι, αν καί.......εκεί δέν είστε καθόλου ασφαλείς. Θά τό πληρώσετε τό έγκλημά σας! Ή δικαιοσύνη μπορεί νά αργεί, αλλά δέν ξεχνάει. Δέν εννοώ φυσικά τήν μασσωνική ψευτοδικαιοσύνη τών βρωμομασσώνων γουνάκηδων, αλλά τήν δικαιοσύνη πού όρισε ό Θεός γιά τά εγκλήματά μας.
ΑπάντησηΔιαγραφή