Σελίδες

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών: "Πραγματικοί στόχοι ήταν ο Φ.Ολάντ και ο Γερμανός ΥΠΕΞ - Πάνω από 20 οι τρομοκράτες"


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Το τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι που συντάραξε όλη την Ευρώπη ήταν αποτέλεσμα συμμαχίας μεταξύ της Αλ Κάιντα και  του ISIS, αναφέρουν απόλυτα αξιόπιστες πηγές των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών.

Και δεν ήταν ένα τυφλό τρομοκρατικό κτύπημα, όπως φάνηκε, αλλά μια συντονισμένη ενέργεια στρατιωτικού χαρακτήρα με αντικειμενικό στόχο την δολοφονία του Γάλλου πρόεδρος Φ.Ολάντ με τον Γερμανό ΥΠΕΞ Φ.Β.Στάινμάγιερ στο Stade de France.

Η όλη ενέργεια αποφεύχθηκε όταν ένας εκ των τρομοκρατών, που είχε καταφέρει να βρει εισιτήριο για τα επίσημα του γηπέδου, πολύ κοντά στον πρόεδρο της Γαλλίας και τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών για να "παρακολουθήσει" το Γαλλία - Γερμανία εντοπίστηκε σε έλεγχο στην είσοδο του γηπέδου από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να ανατιναχθεί επί τόπου!

Εναλλακτικά θα προκαλούσε μακελείο πολύ κοντά στους δύο άνδρες, την ίδια ώρα που ο τρόμος θα ξεσπούσε μέσω των άλλων τρομοκρατών στο Παρίσι.

Οι αρχές εντόπισαν τον τρομοκράτη όταν αυτός προσπάθησε να μπει στο "Stade de France" φορώντας ένα γιλέκο, ζωσμένο με εκρηκτικά.

Οι σωματοφύλακες του Γάλλου προέδρου έπρεπε να αποσπασθούν από δύο εκρήξεις εκτός του σταδίου, όμως αντέδρασαν γρήγορα και "φυγάδευσαν" τον πρόεδρο από το γήπεδο.

Ένα τέτοιο χτύπημα, συντονισμένο σε τόσα πολλά διαφορετικά μέρη  από μια μεγάλη ομάδα χρειάεται μήνες προετοιμασίας, ακριβής πληροφόρηση, και ποικιλία οπλισμού οπως και αποφασισμένους "cold blooded killers", οι οποίοι να στηρίζονται από επιτελικό και υποτηρικτικό προσωπικό.

Στόχος του ήταν να προκαλέσει φονική έκρηξη στο "Stade de France", στο κατάμεστο από 80.000 θεατές, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Γαλλίας - Γερμανίας.

Τρία λεπτά αργότερα ένας άλλος ανατινάχθηκε κοντά στο γήπεδο της γαλλικής πρωτεύουσας κι ένας τρίτος πυροδότησε τα εκρηκτικά κοντά σε κατάστημα McDonald, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός ανθρώπου.

Οι εκρήξεις έλαβαν χώρα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Δημιουργήθηκε σύγχυση μεταξύ των θεατών, όχι όμως τέτοια που να μην είναι διακριτή η διαφορά από τις απλές κροτίδες.

Ένας εκ των τρομοκρατών φώναξε πριν πεθάνει "Η εξωτερική πολιτική του Francois Hollande είναι υπέυθυνη” ένας άλλος φώναξε "Αυτό είναι για την Συρία!" καθώς ξεκίνησε να γαζώνει τον κόσμο σε ένα εστιατόριο: 

Οι υπόλοιπες επιθέσεις σε τουλάχιστον έξι τοποθεσίες ήταν ένα απλό υποσενάριο πρόκλησης τρόμου και αντιπερισπασμού από τον κύριο στόχο για να συγχύσουν τις γαλλικές δυνάμεις Ασφαλείας και να τους κάνουν να τρέχουν σε διάφορες κατευθύνσεις.

Ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι υπήρχε και ένα δεύτερο γκρουπ υποστήριξης από οδηγούς, που οδήγησαν τους τρομοκράτες στις σκηνές της επίθεσης και ήταν έτοιμα να βοηθήσουν στην διαφυγή επιζώντων.

Έδωσαν στους επιτιθέμενους τις εκρηκτικές ζώνες τους, τα αυτόματα όπλα τους, και χρησίμευσαν σαν "τσιλιαδόροι" που παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τις κινήσεις των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας, ενώ φωτογράφιζαν τα γεγονότα.

Ένα κέντρο διοίκησης σχεδίασε τις επιθέσεις, στρατολόγησε πράκτορες, διηύθυνε και συντόνισε, και οργάνωσε τις επικοινωνίες μεταξύ διαφορετικών ομάδων.

Εν ολίγοις τουλάχιστον 200 άτομα συμμετείχαν σε διάφορα επίπεδα, και συμμετείχαν ενεργά στους τελευταίους δύο μήνες προκεχωρημένου σχεδιασμού.

Οι Ισραηλινοί έχουν πληροφορίες ότι πριν την επίθεση είχαν  δημιουργηθεί "νοσοκομεία" με μουσουλμάνους χειρουργούς που θα περιέθαλπταν τους τραυματίες τρομοκράτες μόλις θα φυγαδεύονταν από το κέντρο της πόλης.

Συνολικά στις επιθέσεις εκτιμάται ότι συμμετείχαν περισσότεροι από 20 τρομοκράτες.


Η πολλαπλή επίθεση θυμίζει ιδιαίτερα εκείνην που είχε πραγματοποιηθεί στην ινδική μεγαλούπολη Μπουμπάι (Βομβάη), που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 166 άνθρωποι το Νοέμβριο του 2008!


Οι περίπου 10 ταυτόχρονες επιθέσεις στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, τη Μουμπάι, είχαν ως αποτέλεσμα περίπου 166 νεκρούς και πάνω από 300 τραυματίες. Πιστεύεται ότι φανατικοί Ισλαμιστές, που προήλθαν από τα πακιστανικά εγχώρια ύδατα και ήταν μέλη των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, ήταν πίσω από τα χτυπήματα, που διήρκεσαν από την 26η ως και την 29η Νοεμβρίου!

Επίθεση με βομβίδες στο ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ εξαπολύει ο ινδικός στρατός, με σκοπό να συλλάβει ισλαμιστές που συνέλαβαν ομήρους ξένους υπηκόους. 
Στις επιχειρήσεις των ινδικών δυνάμεων ασφαλείας για την απελευθέρωση των ξένων υπηκόων στα δύο ξενοδοχεία, σκοτώθηκαν 9 ένοπλοι ισλαμιστές, 8 ξένοι υπήκοοι και 15 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, ο επιζών Ajmal Amir Kasab φαίνεται ότι προέρχεται από το χωριό Faridkot στην επαρχία Punjab και, παρά τις αμφιβολίες της πακιστανικής πλευράς για τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση, έρευνα της εφημερίδας “Observer” δείχνει να επιβεβαιώνει τις διαρροές στον Τύπο σχετικά με τα οικογενειακά στοιχεία που έδωσε ο συλληφθείς.

Το χωριό που θεωρείται τόπος καταγωγής του Kasab είναι κέντρο στρατολόγησης μαχητών του τζιχάντ. Η πακιστανική κυβέρνηση συνέλαβε έναν από τους φερόμενους ως εγκεφάλους της επιχείρησης, τον Zaki-ur-Rehman Lakhvi στην πόλη Muzaraffarabad, πρωτεύουσα της περιοχής του Κασμίρ που βρίσκεται υπό πακιστανικό έλεγχο και κέντρο εξόρμησης εναντίον της περιοχής που βρίσκεται υπό ινδικό έλεγχο.

Μαζί του συνελήφθησαν και άλλα 11 άτομα, όλα μέλη της οργάνωσης Lashkar-e-Taiba (Στρατός των Αμόλυντων), που αγωνίζεται για την απελευθέρωση του Κασμίρ και μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε ελεύθερα στο Πακιστάν. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα του «Κόσμου του Επενδυτή» που επικαλείται μυστική αναφορά του βρετανικού υπουργείου Άμυνας του 2006 (Αθηνά Κουφοπάνου, «Αμόλυντοι και νονός της Βομβάης», 6-7 Δεκεμβρίου 2008), η οργάνωση είχε την υποστήριξη των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν, της διαβόητης ISI .

Η παγκοσμιοποίηση των αγορών οδήγησε στην παγκοσμιοποίηση και άλλων φαινομένων, όπως η τρομοκρατία. Παράλληλα, αποτέλεσε παράγοντα επιδείνωσης του φαινομένου.

Η οργάνωση, που ιδρύθηκε περί τα τέλη της δεκαετίας του ’80, μπήκε στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων μετά την 11 η Σεπτεμβρίου και το Πακιστάν αναγκάστηκε έπειτα από αμερικανικές πιέσεις να προχωρήσει σε συλλήψεις μελών και κλείσιμο κέντρων στρατολόγησης.

Η οργάνωση εντούτοις φαίνεται να ξαναγεννήθηκε πίσω από τη βιτρίνα φιλανθρωπικής οργάνωσης, με το όνομα Jama’at-ud-Dawa. Η Ινδία ζήτησε επίσημα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να απαγορεύσει τη λειτουργία της συγκεκριμένης οργάνωσης, που δρα με κέντρο την πόλη Lahore του Πακιστάν και επίσημα αρνείται οποιονδήποτε δεσμό με την Lashkar.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου