Σελίδες

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Οι δοκιμές των αντιπυραυλικών συστημάτων S-500 «Promitheas» θα ξεκινήσουν πριν από το τέλος του έτους


Το 2016, θα ολοκληρωθεί η δημιουργία των πρώτων πρωτοτύπων του  νέου συστήματος πυραύλων  S-500 και θα ξεκινήσει η δοκιμή τους, αναφέρουν αξιωματούχοι της ρωσικής πολεμικής βιομηχανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Υπολογίζεται ότι το 2020, σύμφωνα με  μέλος  της  αμυντικής επιτροπής της πολεμικής βιομηχανίας  Viktor Murakhovski, το αντιπυραυλικό σύστημα θα είναι ενταγμένο και επιχειρησιακό στις τάξεις  του ρωσικού στρατού .

« Πρόκειται για ένα καινούργιο πυραυλικό  συγκρότημα  που μπορεί να εξουδετερώσει  διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους,  κοντά στην στρατόσφαιρα. Συνδυάζει όλες τις καινοτομίες  των προηγούμενων συστημάτων, και ταυτόχρονα  προσφέρει  εντελώς νέες δυνατότητες στον τομέα των αντι-αεροπορικών, πυραυλικών συστημάτων»,  δήλωσε ο Murakhovski.


Η εταιρεία  PVO «Almaz-Antey» εργάζεται πάνω στο πυραυλικό σύστημα S-500 «Προμηθέας», από το  2010. Οι προϋποθέσεις για τις δυνατότητες του μιλούν για  εξουδετέρωση βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς ,  διηπειρωτικών πυραύλων , την καταστροφή  υπερυπερηχητικών πυραύλων Κρουζ και άλλων στόχων  με ταχύτητα μεγαλύτερη  άνω των  5 Μach, κάτι που περιλαμβάνει και  διαστημικά σκάφη .

Σε  άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma,gr, με τίτλο ( Το πυραυλικό σύστημα «Προμηθέας» φοβίζει το ΝΑΤΟ), αναφέραμε ότι το σύστημα αυτό   φοβίζει με την δύναμη του τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ λόγο των εξωπραγματικών δυνατοτήτων του.

Σύμφωνα επίσης με το Stratfor , η Μόσχα σχεδιάζει την τοποθέτηση  αντιαεροπορικών  πυραύλων οι οποίοι θα  διαθέτουν το απαραίτητο βεληνεκές για να καλύψουν τον εναέριο χώρο της  Συρίας, του Ιράκ και του Ιράν μαζί, δημιουργώντας μια  αδιαπέραστη αντιαεροπορική ομπρέλα . Τα συστήματα των πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumf  και S-500  prometheus είναι τα υποψήφια προς εγκατάσταση συστήματα.

Αυτά τα σχέδια θα ήταν πολύ λογικό να τα εκπονήσει η Μόσχα , διότι έτσι εξηγείται η μαζική, πολυδάπανη  και έντονη στρατιωτική παρουσία της  στην Συρία και προμήθεια αμυντικών συστημάτων στο Ιράν.

Οι Ρώσοι ήρθαν για να μείνουν στην περιοχή για πολλά –πολλά χρόνια και όχι για να φύγουν αφότου εξουδετερωθεί ο ISIS , αυτό είναι απολύτως κατανοητό από όλους.

Με δραστικό βεληνεκές που φθάνει τα 600 χλμ., έναντι 400 χλμ. για τους S-400, οι πύραυλοι S-500 θα μπορούν να πλήττουν ακόμα και δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά. Αυτό νομίζουμε τα λέει όλα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου