Περίπατο πήγε η αυτοπεποίθηση πολλών σε ΕΕ και Αμερική ότι η ελληνική κρίση λύθηκε, και πλέον η Ελλάδα είναι ξανά στο ίδιο σημείο που ήταν και το 2015, αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό forbes.com.
Οι απεργίες αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα, δείχνουν ότι η χώρα οδηγείται και πάλι στην καταστροφή . Επειδή ό, τι είχε συμφωνηθεί τότε ( 2015) ήταν στην ουσία ότι ο καθένας θα μπορούσε να λειτουργήσει προς την ορθή επίλυση της κρίσης.
Αλλά όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιμένουν ότι δεν αποδέχονται τους όρους που είχαν συμφωνηθεί τον Ιούλιο του 2015 . Σίγουρα, τότε δεν είχαμε ένα Grexit , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται να έχουμε στο μέλλον, ούτε όμως είναι σίγουρο ότι θα έχουμε συμφωνία τις επόμενες ημέρες.
Οι Έλληνες, αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό, ξεκίνησαν μια 48ωρη πανεθνική απεργία από την Παρασκευή λόγω των φορολογικών και συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων που επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση, προσπαθώντας να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις του πακέτου διάσωσης, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ που υπέγραψε μέχρι το περασμένο έτος.
Τα μεγαλύτερα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, συμμετέχουν σε μια μεγάλη απεργία , η οποία έχει αποδιοργανώσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς το δημόσιο τα ΜΜΕ και γενικά όλη την χώρα .
Το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο στην Ελλάδα, η ΓΣΕΕ, ανακοίνωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις, είναι το «τελευταίο καρφί στο φέρετρο» για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους οι οποίοι θυσίασαν αρκετά μετά από έξι χρόνια λιτότητας.
«Προσπαθούν να αποδείξουν στο Eurogroup ότι είναι καλοί μαθητές αλλά έτσι καταστρέφουν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα», δηλώνει ένας συνδικαλιστής της ΓΣΕΕ , αναφερόμενος στους υπουργούς Οικονομικών της ζώνης του ευρώ που πρόκειται να συναντηθούν την Δευτέρα.
Το βασικό υποκείμενο επιχείρημα είναι ότι οι πιστωτές, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και άλλες χώρες της ευρωζώνης, επιμένουν ότι για να μπορέσει να σωθεί το ελληνικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης θα πρέπει να είναι λίγο λιγότερο γενναιόδωρο. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι δικαιούχοι του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτή την ιδέα.
Το ελληνικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει τα νομοσχέδια για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας την Κυριακή το βράδυ, και οι διαμαρτυρίες συμπίπτουν με την ψηφοφορία.
Αν περάσει ο νόμος, η Ελλάδα θα αυξήσει τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, θα αυξήσει τον φόρο εισοδήματος σε μισθωτούς και θα δημιουργήσει μια νέα εθνική σύνταξη.
Τα νέα μέτρα λιτότητας αποσκοπούν να «πείσουν» τους διεθνείς πιστωτές να απελευθερώσουν επιπλέον χρήματα για την δόση του Ιουλίου.
Η συμφωνία που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2015 , δεν ήταν στην πραγματικότητα μια συμφωνία σε όλα. Ήταν περισσότερο μια πρόσκληση για θεραπεία πάνω σε μια «άσχημη αρρώστια» της Ελλάδας. !!
Οι δανειστές θα δώσουν λίγα χρήματα τώρα, με αντίτιμο αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Όταν η Ελλάδα χρειαστεί περισσότερα χρήματα, τότε και οι δανειστές θα επιμείνουν σε νέες «μεταρρυθμίσεις» και ούτω καθεξής.
Έτσι, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα συνολική λύση για την Ελλάδα . Η λύση που έχει επιβληθεί είναι αποσπασματική και υπάρχει πάντα η πιθανότητα ότι σε κάποιο σημείο ο λαός ή η κυβέρνηση να τα τινάξουν όλα στο «αέρα».
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου