Σελίδες

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Η Ρωσία τοποθετεί βαλλιστικούς διηπειρωτικούς πυραύλους «Sarmat» σχετικά κοντά στα σύνορα με την Φιλανδία


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Ο νέος ρωσικός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος «Sarmat» αντικαθιστά του βαλλιστικούς πυραύλους «Voyvoda» στην βάση  Uzhurskogo που ανήκει στην περιφέρεια  Dombarovsky, νότια της Αγίας Πετρούπολης , τόνισε  ο διοικητής των στρατηγικών πυραύλων Δυνάμεων, Αντιστράτηγος  Sergkei Karakayev, σύμφωνα με δημοσίευμα.

«Ήδη ολοκληρώθηκε η μεταφορά των πυραύλων «Sarmat» σε σιλό οι οποίοι  αντικαθιστούν τους πυραύλους «Voyvoda»,  δήλωσε ο ίδιος .


Επίσης ο Ρώσος διοικητής τόνισε και την μετακίνηση βαλλιστικών πυραύλων «yars» σε κινητά οχήματα αλλά και σε σιλό .

Οι βαλλιστικοί «Sarmat» διαθέτουν βεληνεκές μάχης (10.000 με 11.000 χλμ.) προσδίδοντας τεράστια ισχύ  στο ρωσικό πυραυλικό οπλοστάσιο.

Οι πύραυλοι αυτοί  θα αντικαταστήσουν τους  SS – 20 και θα τεθούν σε επιχειρησιακή λειτουργία  στο σύνολο τους το 2018, αναφέρει  η ανώτατη ηγεσία των ρωσικών πυραυλικών δυνάμεων.

Ο κύριος στόχος ανάπτυξης των νέων βαρέως τύπου διηπειρωτικών πυραύλων  αποτελεί η αντικατάσταση του συνόλου των πυραύλων SS – 20 από το οπλοστάσιο του ρωσικού στρατού.

Ο πύραυλος Sarmat  κατασκευάστηκε  υπό  συνθήκες πλήρους μυστικότητας  στο ειδικό κέντρο πυραυλικών δοκιμών  της διαστημικής ακαδημίας Makeev.

Θα  αποτελέσει δε το «μακρύ χέρι» του Κρεμλίνου στο γεωπολιτικό παιχνίδι μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και του οργανισμού χωρών CTO.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από ανοικτές πηγές , στην περιοχή υπάρχει το  62ο σύνταγμα  πυραύλων του   Uzhurskogo που σταθμεύει  στην περιοχή Κρασνογιάρσκ.  Η μονάδα που των βαλλιστικών πυραύλων Sarmat η οποία μετακινήθηκε είναι στο Ομσκ και ανήκει διοικητικά στην  13η μεραρχία  πυραύλων  στην περιοχή του Όρενμπουργκ.

Η αναβάθμιση των πυραυλικών δυνατοτήτων από την Μόσχα η οποία «τρέχει» παράλληλα με άλλα προγράμματα όπως αυτό των υπερηχητικών πυραύλων ταχύτητας 5-6 max , αλλάζει τελείως τα δεδομένα στο παγκόσμιο οπλοστάσιο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου