Σελίδες

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Κ.Μητσοτάκης: Τάχθηκε υπέρ της στράτευσης στα 18 έτη και κατά του διαχωρισμού κράτους-Εκκλησίας!

του Γιάννη Πετρίδη
Mε «αντισυστημική» ρητορική (!) και με «δεξιές»θέσεις σε θέματα ασφάλειας, όπως «Θητεία στα 18 χρόνια», αλλά και θρησκείας (τάχθηκε για πρώτη φορά κατά του διαχωρισμού κράτους-Εκκλησίας), εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριακός Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ιστότοπο iefimerida.gr. 

«Εγώ προέρχομαι από πολιτική οικογένεια, αλλά η υποψηφιότητά μου για την προεδρία της ΝΔ είχε αντισυστημικά χαρακτηριστικά» τόνισε, προσθέτοντας πως πρέπει να ανακαλύψουμε την ελπίδα της αλήθειας.
  
Ο Κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη τα νέα παιδιά να αυτονομηθούν από την οικογένειά τους και να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Μάλιστα, υποστήριξε πως θα πρέπει να υπάρξει υποχρεωτική σρατιωτική θητεία στα 18 έτη. «Η θητεία πρέπει να είναι υποχρεωτική στα 18. Σηματοδοτεί την ουσιαστική ενηλικίωση και την ανάληψη ευθύνης. 'Οταν ο φοιτητής μπαίνει στο πανεπιστήμιο ποια είναι η ευθύνη του; Να τελειώσει τους σπουδές τους στη ώρα του. Απολαμβάνει τα προνόμια αλλά δεν έχει τις ευθύνες» είπε χαρακτηριστικά.
   
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις σχέσεις εκκλησίας-κράτους, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως δεν είναι υπέρ του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας με τη συνταγματική διάσταση. Είπε όμως πως η πολιτεία έχει περιθώρια να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της με την Εκκλησία και η Εκκλησία να αγκαλιάσει με θάρρος τις πιο εκσυγχρονιστικές φωνές που υπάρχουν μέσα στους κόλπους της. «Υπάρχουν μια σειρά από θέματα που πρέπει να ανοίξουν με την εκκλησία και για το ρόλο της και για το ρόλο του κράτους» είπε επισημαίνοντας πως η Εκκλησία έχει παίξει ένα σπουδαίο κοινωνικό ρόλο καλύπτοντας βασικές ανάγκες του κόσμου στην κρίση. «Ο διαχωρισμός είναι ανεπίκαιρη συζήτηση» τόνισε.
   
Τόνισε πως χρειάζεται μεγαλύτερη ελευθερία στα σχολεία, στα πανεπιστήμια καθώς και αξιολόγηση του αποτελέσματος. «Παιδεία χωρίς αξιολόγηση δεν νοείται» είπε, προσθέτοντας πως το μέλλον έρχεται με πρωτοφανή ορμή και πως αν δεν συζητήσουμε τα θέματα με θάρρος, θα μας προσπεράσει η ιστορία.   

Αναφερόμενος στην εκλογές στην Αμερική εκτίμηση πως θα δούμε έναν διαφορετικό Τράμπ, ως Πρόεδρο της Αμερικής, από αυτόν που είδαμε ως υποψήφιο,  επισημαίνοντας πως δεν πιστεύει πως θα υπάρχουν προβλήματα (!), καθώς στην Αμερική υπάρχουν θεσμοί με ιδιαίτερο βάθος.
   
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως στις ΗΠΑ εκδηλώθηκε η αντισυστημική ψήφος. Όπως όμως είπε, το αμερικανικό σύστημα παρέχει τους απαραίτητους ελέγχους στην εκτελεστική εξουσία ώστε να μην επιτρέπει να διαμορφωθεί πολιτική εις βάρος των συμφερόντων της χώρας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου