Σελίδες

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ο Μ.Ομπάμα καλεί τους Αμερικανούς σε εξέγερση για την... «προάσπιση της Δημοκρατίας»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Σε μια κίνηση θεσμικά μη ορθή και που προκαλεί ερωτήματα για τον ρόλο που διαδραμάτισε στα παγκόσμια δρώμενα και ποια συμφέροντα εξυπηρετούσε, προέβη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μ.Ομπάμα, ο οποίο κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να «συνεχίσουν να εξεγείρονται για την προάσπιση της Δημοκρατίας»

Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία των ΗΠΑ που Αμερικανός πρώην πρόεδρος επεμβαίνει με τέτοιο τρόπο κατά των επιλογών μια νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης και να παροτρύνει πολίτες «προς εξέγερση».

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση, 10 μέρες μετά την αποχώρηση του από τον προεδρικό θώκο, κάλεσε τους Αμερικανούς «να συνεχίζουν να διαδηλώνουν για την προάσπιση της δημοκρατίας», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ένας εκπρόσωπος του!

Ο εκπρόσωπος του Ομπάμα, Κέβιν Λούις ανέφερε ότι ο πρώην πρόεδρος χαιρετίζει “το βαθμό κινητοποίησης” στην χώρα.

Μια κινητοποίηση που ως γνωστόν οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Τ.Σόρος ο οποίος ήταν και είναι εκ των μεγαλυτέρων χρηματοδοτών του Δημοκρατικού κόμματος και φυσικά και των προεκλογικών εκστρατειών του ίδιου του Μ.Ομπάμα.

 “Το γεγονός ότι οι πολίτες ασκούν το συνταγματικό τους δικαίωμα να συναθροίζονται και να κινητοποιούνται για να μεταφέρουν το μήνυμα τους στους εκλεγμένους αξιωματούχους είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε να δούμε όταν οι αμερικανικές αξίες βρίσκονται σε κίνδυνο”, πρόσθεσε. 

“Αναφορικά με συγκρίσεις με την εξωτερική πολιτική του προέδρου Ομπάμα, όπως έχουμε ακούσει στο παρελθόν, ο πρόεδρος (Ομπάμα) βρίσκεται σε θεμελιώδη διαφωνία με την αντίληψη των διακρίσεων ενάντια σε άτομα εξαιτίας των πεποιθήσεων ή της θρησκείας τους», κατέληξε ο Λούις.

Η παρέμβαση Ομπάμα εντάσσεται σε ένα σαφώς συντονισμένο και οργανωμένο σχέδιο εκ των Δημοκρατικών και μερίδας των Ρεπουμπλικανών που από πίσω τους κρύβονται κέντρα τα οποία πλούτισαν και ισχυροποιήθηκαν από το άνοιγμα των συνόρων και την Παγκοσμιοποίηση.

Κάτι που δεν συνέβη για την μεσαία τάξη των άλλοτε αναπτυγμένων δυτικών χωρών που είδαν τις ζωές τους να εξαθλιώνονται και να υποβαθμίζονται. Στον ενοχρηστρωμένο αυτό «χορό» κατά της κυβέρνησης Ν.Τραμπ συμμετέχει το σύνολο των αμερικανικών, ευρωπαϊκών αλλά και εγχώριων ΜΜΕ.

Είναι πραγματικά εκπληκτικό το γεγονός της διαστρέβλωσης που υφίσταται η πολιτική του Αμερικανού προέδρου αναφορικά με το διάταγμα απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ υπηκόων ορισμένων χωρών και αυτό για μόλις 90  ημέρες.

Αυτό γιατί η συγκεκριμένη πολιτική στηρίζεται ακριβώς σε ανάλογο διάταγμα του προηγούμενου Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα αλλά τότε δεν είχε υπάρξει καμία αντίδραση!

Πιο συγκεκριμένα στο κείμενο του προεδρικού διατάγματος του Ντ.Τραμπ για την αναστολή παροχής βίζα δεν  κατονομάζονται πουθενά οι εφτά χώρες για τις οποίες γίνεται λόγος (Ιράκ, Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη.

Πως γίνεται αυτό; Γιατί πολύ απλά η διοίκηση Τραμπ δεν  αναστέλλει τις βίζες από χώρες που διάλεξε η ομάδα του αλλά από τις χώρες που η διοίκηση Ομπάμα είχε διαλέξει!

Έτσι ο Τραμπ αναστέλλει τη βίζα από τις συγκεκριμένες χώρες μόνο και μόνο επειδή ο Ομπαμα τις είχε επιλέξει παλαιότερα.

Το 2013 η διοίκηση Ομπάμα είχε ανατείλει τις εισόδους προσφύγων από το Ιράκ για 6μήνες.

Το 2015 το αμερικανικό Κογκρέσο πέρασε νόμο, τον οποίο είχε υπογράψει ο Μπάρακ Ομπάμα  νόμο για τον περιορισμό παροχής βίζα από τις συγκεκριμένες χώρες.

Τέλος το 2016 ο επικεφαλής της DHS (της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας) Jeh Johnson επέκτεινε αυτούς τους περιορισμούς.

Παρόλα αυτά ουδείς αντιλήφθηκε κάτι, καμία αντίδραση δεν υπήρξε πόσο μάλλον αστείοι τίτλοι στα ΜΜΕ όπως «χάος» και «οργή».

Στην κυριολεξία αυτό που ο Τραμπ απλά έκανε ήταν να πάρει υπόψη τους περιορισμούς που είχε θέσει ο Ομπάμα το 2013 στα κράτη που είχε επιλέξει για αυτό το σκοπό το 2015 και το 2016.

Ουσιαστικά ο πρόεδρος Τραμπ έθεσε σε εφαρμογή ένα προεδρικό διάταγμα του 2015 «the Visa Waiver Program and Terrorist Travel Protection Act of 2015».

Η τωρινή αμερικανική διοίκηση δεν ήταν αυτή που επέλεξε τις εφτά χώρες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου