Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Κορυφώνεται η ένταση στο Αιγαίο: Τέσσερις εμπλοκές και 71 παραβιάσεις απο τα τουρκικά αεροσκάφη!


Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίστηκαν και σήμερα πάνω από το Αιγαίο και μάλιστα .μειδιαίτερη ένταση τόσο στον αέρα όσο και στην θάλασσα

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, σε 71 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν την Τρίτη επτά τουρκικά αεροσκάφη σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και τέσσερις εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη, τέσσερα από τα οποία πετούσαν σε σχηματισμό και τρία μεμονωμένα, προέβησαν επίσης σε τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα δύο F-16 από την Σκύρο απογειώθηκαν για αναχαιτίσουν τα 4 τουρκικά F-16. Το οπλισμένο ζεύγος από αυτά αντέδρασε με αποτέλεσμα α σημειωθούν τέσσερις εμπλοκές. Η πρώτη στις 11:25 Β.Δ. Ψαρών, η δεύτερη 11:32 και 11:33 Δ. Χίου και η τέταρτη 11:41 Ν. Ικαρίας. Τα τουρκικά μαχητικά μπήκαν μεταξύ Λέσβου-Χίου και αποχώρησαν μεταξύ Σάμου και Κω.

Αναχαιτίσεις όμως σημειώθηκαν και στα CN-235. Πιο συγκεκριμένα το πρώτο εξ αυτών με κατεύθυνση από νότο προς βορά αναχαιτίστηκε από τέσσερα F-16 block 52+ από την Σούδα, ενώ το δεύτερο που πετούσε από βορά προς νότο από τρία F-16 block 50 από την 111 ΠΜ.

Δύο από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.

Εκτός όμως από τις προκλήσεις της τουρκικής Αεροπορίας σημειώθηκαν και προκλήσεις στα Εθνικά  Χωρικά Ύδατα (ΕΧΥ). Δύο σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής έφθασαν στο 1 ναυτικό μίλι από βραχονησίδες του συμπλέγματος των Οινουσσών.

Στην περιοχή βρίσκονταν, για προγραμματισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα, ομάδες αμφίβιων καταδρομέων  των Ειδικών Δυνάμεων του ΕΣ.  Αμέσως μόλις διαπιστώθηκε η παραβίαση των ΕΧΥ περιπολικό σκάφος του  Λιμενικού Σώματος έσπευσε στην περιοχή.

Ο πλοίαρχος του, διά ασυρμάτου κάλεσε τις τουρκικές ακταιωρούς να αποχωρήσουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, κάτι το οποίο έπραξαν δίχως να προκληθεί περαιτέρω ένταση.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου