Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Τι πιστεύεις για την Θεία Κοινωνία; Mήπως αμφιβάλεις;


Αληθινή πατερική διήγηση…
Ένας μοναχός πάλευε με λογισμούς αμφιβολίας, για το αν τα τίμια Δώρα είναι πραγματικά Σώμα και Αίμα Χριστού ή απλά σύμβολα και τύποι.

Οι άλλοι μοναχοί, όταν ενημερώθηκαν σχετικά, τον κάλεσαν σε μια Θεία Λειτουργία, στη διάρκεια της οποίας προσευχόταν όλοι θερμά να του δείξει ο Θεός με θαύμα την αλήθεια, για να διώξει τους λογισμούς της απιστίας.

Μετά την απόλυση, ο αδελφός αυτός διηγήθηκε στους άλλους τα εξής:

«Όταν ο διάκονος ανέβηκε στον άμβωνα για να διαβάσει το Ευαγγέλιο, είδα ν΄ ανοίγει η στέγη της εκκλησίας.

Μετά την ευχή της Προσκομιδής, είδα να σχίζονται οι ουρανοί και να κατεβαίνει φωτιά πάνω στα τίμια Δώρα.

Ύστερα, παρουσιάστηκε πλήθος αγγέλων κι ανάμεσά τους ένα Παιδί. Μαζί τους κατέβηκαν άλλα δύο πρόσωπα με ομορφιά απερίγραπτη.

Κατόπιν οι άγγελοι στάθηκαν κυκλικά γύρω από την αγία τράπεζα, ενώ το Βρέφος ενθρονίστηκε πάνω σ΄ αυτήν.

Όταν πλησίασαν οι ιερείς για να τεμαχίσουν τον άρτο της προθέσεως, είδα εκείνα τα δύο πρόσωπα να πιάνουν το Παιδί από τα χέρια και τα πόδια και μ΄ ένα μαχαίρι να Το σφάζουν, χύνοντας το αίμα Του στο άγιο Ποτήριο.

Διαβάστε εδώ:  Μεσογαίας Νικόλαος: Κράτος, Εκκλησία και Νέοι σήμερα
Στη συνέχεια έκοψαν το Σώμα Του σε μικρές μερίδες, που τις τοποθέτησαν πάνω στα τεμάχια των άρτων.

Αμέσως τότε οι άρτοι μεταβλήθηκαν κι αυτοί σε σάρκα.

Στο <<Μετά φόβου…>>, στους αδελφούς που πλησίαζαν, προσφέρονταν κομμάτια από σάρκα. Μόλις όμως έλεγαν <<Αμήν>>, γινόταν άρτος.

Όταν πλησίασα κι εγώ, μου δόθηκε σάρκα και δεν μπορούσα να μεταλάβω. Τότε ένιωσα μια φωνή να ψιθυρίζει στο αυτί μου:

– Άνθρωπε, γιατί δεν μεταλαμβάνεις; Δεν σου προσφέρεται αυτό ακριβώς που ζήτησες;

– Λυπήσου με Κύριε. Δεν μπορώ να μεταλάβω σάρκα.

– Μάθε λοιπόν πως, αν μπορούσε ο άνθρωπος να μεταλάβει καθαρή σάρκα, τότε μέσα στο άγιο Ποτήριο θα υπήρχε σάρκα, όπως την είδες εσύ.

Επειδή όμως δεν μπορεί να μεταλάβει κάτι τέτοιο, όρισε ο Θεός τους άρτους της Προθέσεως.

Αν λοιπόν πίστεψες ότι ο αγιασμένος αυτός Άρτος είναι το ίδιο το Σώμα του Χριστού, μετάλαβε αυτό που σου δίνεται!

– Πιστεύω, Κύριε, απάντησα τότε συντετριμμένος.

Αμέσως, η σάρκα έγινε πάλι άρτος. Ευχαρίστησα το Θεό και κοινώνησα.

Όταν τελείωσε η ιερή μυσταγωγία, είδα να ανοίγει πάλι η στέγη του ναού και να ανεβαίνουν οι αγγελικές δυνάμεις στον ουρανό».

Πηγή

3 σχόλια:

  1. κι εγώ αμφέβαλα γιατί η μάνα μου δε είναι θρησκεία κι μου σπέρνει αμφιβολίες όμως είδα πράγματα με τα πνευματικά μου ματια κι ένιωσα καταστάσεις που μου είπαν ναι ο θεός υπάρχει κι είναι ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I am very much impressed from your post. This is amazing information...Your blog is very creative and the information on this blog is very useful information thanks for sharing this post.......
    Clipping Expert Asia suppliers around the globe and modest rates, the work is submitted by the conveyance time. We offer our worldwide customers: Background Removal, Image Manipulation, Clipping Path, Photo Retouching, Photo Neck Joint, Jewelry Photo Retouching, Color Correction, Image Masking services. Clipping Expert Asia is one of the best images editing service Provider Company. We work all over the world. We mainly work in the USA, UK, UAE, Australia, Denmark, Germany, France, Poland, Switzerland, Canada & Brazil.

    ΑπάντησηΔιαγραφή