Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης: Το μυστήριο της αγάπης


Ο Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης για το μυστήριο της αγάπης.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο στον κόσμο από το να αγαπάς τον Θεό και τον πλησίον σου. Σ’ αυτό η ψυχή βρίσκει την ειρήνη και τη χαρά.

Η αγάπη του Θεού και η γλυκύτητα του Αγίου Πνεύματος σε κάνουν να ξεχνάς ολοκληρωτικά τη γη. Όταν ο νους είναι αφοσιωμένος στον Θεό, ξεχνά τον κόσμο. Αυτός που γνώρισε την αγάπη το Θεού, αγαπά όλο τον κόσμο.

Μην κρίνεις τους άλλους, διότι συμβαίνει συχνά κάποιος να κατηγορεί κάποιον άλλο χωρίς να τον γνωρίζει, χωρίς να γνωρίζει πως μπορεί η ψυχή του να είναι όμοια με τους αγγέλους.

Όσο μεγαλύτερη είναι η αγάπη, τόσο πιο μεγάλες είναι οι θλίψεις και τα βάσανα της ψυχής. Όσο πιο ολοκληρωμένη είναι η αγάπη τόσο πιο ολοκληρωμένη είναι και η γνώση του Θεού. Όσο πιο φλογερή είναι η αγάπη, τόσο δυνατότερη είναι η προσευχή. Όσο πιο τέλεια είναι η αγάπη, τόσο αγιότερη είναι η ζωή.

agiameteora.net
Πηγή

21 σχόλια:

 1. ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο μόλις 8 μηνών Ηλίας Αργυροκαστρίτης αναζητά συμβατό δότη μυελού των οστών- Δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε να σωθεί το αγγελούδι

  Απρ
  Η οικογένεια του Ηλία έχει αναζητήσει συμβατό δότη μυελού των οστών στη Παγκόσμια Τράπεζα εθελοντών δοτών αλλά δυστυχώς δεν έχει βρεθεί συμβατό δείγμα.

  Ο μοναδικός τρόπος να βοηθήσετε είναι να υπάρξουν ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΙ εθελοντές δότες μυελού των οστών με την ελπίδα οτι κάποιος νέος δότης θα είναι συμβατός. Και αυτό είναι πιο εύκολο και ανώδυνο από όσο φαντάζεστε. Τηλεφωνήστε στο Σύλλογο όραμα Ελπίδας (2107775615 & 2107775616) ή επισκεφτείτε την σελίδα oramaelpidas.gr και κάντε την αίτηση νέων εθελοντών online (Πηγαίνετε στο κοντινότερο Νοσοκομείο αν βρίσκεστε στο εξωτερικό).

  Αναλόγως τον νομό στον οποίο ζείτε, είτε σας παραπέμπουν σε κοντινό Γενικό Νοσοκομείο, είτε σας στέλνουν ΔΩΡΕΑΝ ένα φάκελο με ειδικές μπατονετες, τις οποίες αφού τις σαλιώσετε σύμφωνα με τις οδηγίες, καλείτε την acs και τις στέλνετε πίσω ΔΩΡΕΑΝ και πάλι. Εάν έχετε την τύχη και την ευλογία κάποτε να είστε συμβατός δότης, προχωράτε σε μια διαδικασία παρόμοια με την αιμοληψία, και ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ.

  ΜΌΛΙΣ ΣΩΣΑΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.  Το Όραμα Ελπίδα αναλαμβάνει εξολοκλήρου τα έξοδα, ακόμα και για τη μέρα που ενδεχομένως να χάσετε από τη δουλειά σας.. Επίσης, η Τράπεζα εθελοντών δοτών είναι παγκόσμια και δεν έχει καμία σημασία η τοποθεσία του ασθενή ή του υποψηφίου εθελοντή δότη. Μπορείτε να γίνεται εθελοντές στην Αθήνα και ο ασθενής να βρίσκεται σε άλλη χώρα ή ο ασθενής να βρίσκεται στην Ελλάδα και ο εθελοντής σε άλλη χώρα.

  Προωθήστε το, κοινοποιήστε το παντού. Στις μέρες μας είναι πλέον εύκολο και ανώδυνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οίτινες έξωθεν μέν φαίνονται ωραίοι, έσωθεν δε γέμουσιν οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας. ούτω και υμείς έξωθεν μέν φαίνεσθε τοίς ανθρώποις δίκαιοι, έσωθεν δε μεστοί εστε υποκρίσεως και ανομίας.

  https://www.youtube.com/watch?v=Rqgs99K9Eyk

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σιλουανός ο Αθωνίτης
  ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΡΩΣΟΣ ΑΓΙΟΣ.
  ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΥΡΑΝΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΠΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! Η ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕ, ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


  https://www.youtube.com/watch?v=SkrN9GlwA3w

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ποιος άγιος ρε καθυστερημένα πρόβατα?
  Κάνατε όλα τα καθάρματα και τις πόρνες αγίους και τα μεγάλα
  καθάρματα που κατέσφαξαν τους προγόνους μας τους κάνατε
  και "Μέγας" να χέσω την εβραϊκή σας πιστη γενίτσαροι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. O Φλέμιγκ και η Ελληνίδα σύζυγός του Αμαλία, μετά από εργασίες δεκαετιών, ανακάλυψαν πενικιλίνη. Εκατοντάδες εκατομμύρια συνανθρώπων μας έζησαν και θα ζήσουν χάρη σ αυτούς.

  Εαν όλοι μας αρνιόμασταν την ζωή αυτή,
  την εργασία, την έρευνα, την οικογένεια,
  την προσφορά προς τους άλλους,
  και μας ενδιέφερε μόνο να σώσουμε
  τον εαυτούλη μας,
  όπως κάνουν οι μοναχοί, θα βρισκόμαστε ακόμα στην εποχή των σπηλαίων.

  Όταν αρρώσταινε ο Γέροντας Παϊσιος έμπαινε σε νοσοκομεία, ζητούσε την βοήθεια της Επιστήμης . Γιατί πίστευε στην Επιστήμη, αγαπούσε την ζωή και πολύ καλά έκανε.
  Ερώτηση:
  Ποιός πρόσφερε περισσότερα;
  Ο Παϊσιος με τις προσευχές του ή το ζεύγος Φλέμιγκ με την πενικιλίνη του;

  Ο Παϊσιος όμως έγινε "άγιος".
  Οι Φλέμιγκ δεν θα έπρεπε, κατά μείζονα λόγο,
  να ανακηρυχθούν "άγιοι";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΩΝ ΑΡΕΤΩΝ

  Ά ρχιζε πάντα απ’ το Θεό και πάντα τελείωνε μαζί του
  Β... ίου το κέρδος είν’ αυτό: τη μέρα σου καλά να τελειώνεις
  Γ νώριζε όλα τα καλά έργα των δικαίων
  Δ εινόν το να πεινάει κανείς, μα φοβερότερος ο πλούτος ο παράνομος
  Ε υεργετείς; Μάθε λοιπόν πως το Θεό μιμείσαι.
  Ζ ήτα απ’ το Θεό να σου είναι σπλαχνικός, σαν όμως εύσπλαχνος είσαι και εσύ
  Η σάρκα η ανθρώπινη να συγκρατείται πρέπει και να δαμάζεται γερά
  Θ υμό χαλίνωνε, μη πέσεις έξω από τη λογική
  Ί σια ψηλά το βλέμμα σου, στη γλώσσα να ‘χεις μέτρο
  Κ λειδί στ’ αυτιά να βρίσκεται, το γέλιο σου να ‘ναι σεμνό
  Λ υχνάρι να πορεύεται η λογική μπροστά από κάθε σου έργο
  Μ η σου γλυστράει κάτω απ’ ότι φαίνεται, εκείνο που υπάρχει
  Ν α ερευνάς τα πάντα με το νου, όμως να πράττεις όσα επιτρέπονται
  Ξ ένος πως είσαι, μάθε το καλά. Γι’ αυτό τίμα τους ξένους
  Ό ταν στη γαλήνη ταξιδεύεις, τότε να θυμάσαι τη φουρτούνα
  Π άντα να δέχεσαι ευχάριστα, όσα από το Θεό προέρχονται
  Ρ αβδί να σε χτυπά του δίκαιου καλύτερα, παρά ο κακός να σε τιμά
  Σ τις θύρες των σοφών να πηγαινοέρχεσαι, μακρυά απ’ τις θύρες των πλουσίων
  Τ ο μικρό, μικρό δεν είναι όταν σε κάτι μέγα οδηγεί
  Ύ βριν χαλίνωνε, μακρυά απ’ την έπαρση μέγας σοφός να γίνεις
  Φ υλάξου συ απ’ το πέσιμο, σαν όμως άλλος πέσει, μη γελάς
  Χ άρισμα το να σε φθονούν, αίσχος και μέγα, να φθονείς εσύ
  Ψ υχή που στο Θεό προσφέρεται, είναι η καλύτερη θυσία
  Ω, ποιος θα τα φυλάξει όλα αυτά; Αυτός και θα σωθεί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στο......κατηχητικό έμαθες το αλφαβητάρι;

   Διαγραφή
  2. pantos oxi sthn masonikh stoa pou suxnazeisesy !!! trava se kaqmia neotaxikh selida na les exhpnades

   Διαγραφή
 8. O PROFITEYMENOS IOANNHS EINAI AYTOS!!!!!!!!!!!!!!

  http://afypnisiellinwn.blogspot.gr/2018/05/blog-post.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Υπομονή  Υπομονή (Υπό + μένω) σημαίνει, τη δύσκολη ώρα να μείνουμε εκεί, να μην τα παρατήσουμε, να μην κάνουμε “ζάπινγκ” και αλλάξουμε κανάλι. Υπομονή σημαίνει, όταν έλθει η αναπόφευκτη βαριεστιμάρα με αυτό που κάνω εγώ να την προσπεράσω και να συνεχίσω την πορεία μου με τον ίδιο ζήλο όπως πριν, καταβάλλοντας πρόθυμα τον κόπο που απαιτείται για να ολοκληρώσω αυτό που άρχισα.  Αν δεν έχω υπομονή τότε θα είμαι ένας αδύναμος άνθρωπος, που με την πρώτη δυσκολία γυρίζει πίσω, που τελικά ζει μια ζωή χωρίς κατεύθυνση, χωρίς προσανατολισμό, χωρίς νόημα – όσο πολυάσχολος και αν φαίνομαι ότι είμαι.  Αν έχουμε υπομονή σε αυτό που κάνουμε, τότε θα έλθει η ώρα που η πρώτη χαρά, ο πρώτος ενθουσιασμός, θα έλθει και θα μας ξανασυναντήσει - Αυτή τη φορά όμως σε πλαίσιο διαφορετικό, με συνοδούς τη δύναμη, τη σιγουριά και τη σταθερότητα που τώρα πια δίκαια κατακτήσαμε.

  ιω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αν διαβάζεις τώρα αυτό το μήνυμα, μόλις έλαβες μια διπλή ευλογία!

  Είδα στον ύπνο μου πως επισκέφθηκα τον Παράδεισο κι ένας άγγελος ανέλαβε να με ξεναγήσει.

  Περπατούσαμε δίπλα – δίπλα σε μια τεράστια αίθουσα γεμάτη με αγγέλους.Ο άγγελος οδηγός μου σταμάτησε μπροστά στον πρώτο σταθμό εργασίας και είπε :«Αυτό είναι το Τμήμα Παραλαβής. Εδώ παραλαμβάνουμε όλες τις αιτήσεις που φτάνουν στον Θεό με τη μορφή προσευχής.»Κοίταξα γύρω – γύρω στον χώρο.

  Έσφυζε από κίνηση, με τόσο πολλούς αγγέλους να βγάζουν και να ταξινομούν αιτήσεις γραμμένες σε ογκώδεις στοίβες από χαρτιά και σημειώματα, από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.Μετά, προχωρήσαμε σε έναν μακρύ διάδρομο, μέχρι που φτάσαμε στον δεύτερο σταθμό. Ο άγγελος μού είπε:«Αυτό είναι το Τμήμα Συσκευασίας και Παράδοσης. Εδώ οι χάρες και οι ευχές που έχουν ζητηθεί προωθούνται και παραδίδονται σ’ αυτούς που τις ζήτησαν.»Πρόσεξα και πάλι πόση κίνηση είχε και εδώ. Αμέτρητοι άγγελοι πηγαινοέρχονταν δουλεύοντας σκληρά, αφού τόσες πολλές επιθυμίες είχαν ζητηθεί και συσκευάζονταν για να παραδοθούν στη γη.

  Τέλος, στην άκρη ενός μακρινού διαδρόμου, σταματήσαμε στην πόρτα ενός πολύ μικρού σταθμού. Προς μεγάλη μου έκπληξη μόνο ένας άγγελος καθόταν εκεί, χωρίς να κάνει ουσιαστικά τίποτα.

  «Αυτό είναι το Τμήμα των Ευχαριστιών» μου είπε σιγανά ο φίλος άγγελός μου.
  Έδειχνε λίγο ντροπιασμένος.

  «Πώς γίνεται αυτό; Δεν υπάρχει δουλειά εδώ;» ρώτησα.

  «Είναι λυπηρό» αναστέναξε ο άγγελος. «Αφού παραλάβουν τις χάρες τους οι άνθρωποι, πολύ λίγοι στέλνουν ευχαριστήρια.»

  «Πώς μπορεί κάποιος να ευχαριστήσει τον Θεό για τις ευλογίες που παρέλαβε;» ρώτησα πάλι.

  «Πολύ απλά», απάντησε. «Χρειάζεται μόνο να πεις: ‘Ευχαριστώ Θεέ μου’!»

  «Και για τι ακριβώς πρέπει να ευχαριστήσουμε;»

  «Αν έχεις τρόφιμα στο ψυγείο σου, ρούχα στην πλάτη σου, μια στέγη πάνω απ’ το κεφάλι σου και ένα μέρος για να κοιμηθείς, είσαι πλουσιότερος από το 75% αυτού του κόσμου.

  Αν έχεις χρήματα στην τράπεζα, στο πορτοφόλι σου και λίγα κέρματα σ’ ένα πιατάκι, είσαι ανάμεσα στο 8% των ανθρώπων που ευημερούν.

  Αν ξύπνησες σήμερα το πρωί με περισσότερη υγεία από όση αρρώστια, είσαι πιο ευλογημένος από όσους δεν θα επιζήσουν καν ως την αυριανή μέρα.

  Αν ποτέ δεν βίωσες την εμπειρία του φόβου του πολέμου, της μοναξιάς της φυλακής, της αγωνίας του βασανισμού και της σουβλιάς της πείνας, είσαι μπροστά από 700 εκατομμύρια ανθρώπους αυτής της γης.

  Αν μπορείς να προσευχηθείς σε έναν ναό, χωρίς τον φόβο της επίθεσης, της σύλληψης ή της εκτέλεσης. θα σε ζηλεύουν σίγουρα περίπου 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο.

  Αν οι γονείς σου είναι ακόμα ζωντανοί και είναι ακόμα παντρεμένοι μεταξύ τους, είσαι σπάνιος.

  Αν μπορείς να κρατάς το κεφάλι σου ψηλά και να χαμογελάς, δεν είσαι ο κανόνας. είσαι η εξαίρεση για όλους όσους ζουν μέσα στην αμφιβολία και στην απόγνωση.

  Και αν διαβάζεις τώρα αυτό το μήνυμα, μόλις έλαβες μια διπλή ευλογία, πρώτον γιατί σου το έστειλε κάποιος που σ’ αγαπάει και δεύτερον γιατί είσαι πιο τυχερός από 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους, που δεν ξέρουν καν να διαβάζουν.»

  «Κατάλαβα. Και τώρα τι κάνω; Πώς μπορώ να αρχίσω;»

  «Να πεις καλημέρα» μου χαμογέλασε ο άγγελός μου, «να μετρήσεις τις ευλογίες σου και να περάσεις αυτό το μήνυμα και σε άλλους ανθρώπους, για να τους θυμίσεις πόσο ευλογημένοι είναι.»

  Να περάσεις αυτό το μήνυμα και σε άλλους ανθρώπους, για να τους θυμίσεις πόσο ευλογημένοι είναι.»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. https://katohika.gr/ellada/i-tipotenia/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Μια φορά και ένα
  καιρό ζουσε ενα μικρο κοριτσακι
  που επαιζε ανεμελο με τα ονειρα
  της. Ζουσε τον παράδεισο της
  ψυχης της κληρονομια του πατερα
  της.
  Τα χρονια περνουσαν και οσο
  μεγαλωνε την έσπρωχναν στην
  αντιθετη πλευρα των ονείρων της,
  μεχρι που ήρθε η στιγμη που
  ξεχασε πια ηταν. Χαθηκαν τα
  όνειρα, χαθηκε ο παράδεισος
  χαθηκε η ιδια. Η ψυχη της δεν ... Δείτε
  περισσότερααναγνωριζε
  το νεο της περιβάλλων και
  πλανιότανε στον πονο, την
  μιζερια μέχρι που χαθηκε
  οτιδήποτε ομορφο ειχε ζήσει.
  Νομιζε οτι αυτη ειναι η ζωη και
  το δέχτηκε με ταπεινότητα και
  υπάκουει, αυτο της είχαν μαθει.
  Ξεχασε πια τις ριζες της ξεχασε
  τον πατερα της ξεχασε την
  ταυτότητα της.
  Ομως η ψυχη της πονουσε και μεσα
  στον πονο των και τα δακρια των
  αμαρτιων ξεκίνησε να
  αναρωτιέται γιατί ήρθε στη ζωη
  και που έφταιξε για να περασει
  οτι περναει.
  Ετσι ξεκίνησε ενα ταξιδι στο
  χρονο και εφτασε σε εκεινο το
  κοριτσακι
  με τα πολύχρωμα όνειρα της και
  θυμήθηκε οτι η ζωη δεν ειναι μονο
  μαυρο σκοταδι αλλα και φως και
  αγαπη.
  Ξεκίνησε να αναζητά μεσα της
  πρωτα απο τον πονο και τα δακρυα.

  Τοτε καταλαβε οτι ο πονος
  ξεκίνησε γιατι επέτρεψε να της
  δείχνουν τον δρομο οταν ο δρομος
  ειναι χαραγμένος στον χαρτί της
  ψυχης.
  Και αυτος ο δρομος ειναι καθαρος,
  μακρια απο την αμαρτια μακρια
  απο μιζερια και μακρια απο το
  σκοταδι του μυαλού.
  Τοτε αναγνώρισε ξανα τον πατερα
  και καταλαβε το ποσο πολυ
  μιαζουν και καταλαβε οτι το φως
  μεσα της ειναι κομμάτι του
  ετσι επεστρεψε ξανα κοντα του,
  ξανα σε εκείνο το κοριτσακι που
  ζουσε την ευτυχία της αλήθειας,
  την αγαπη για τα παντα που της
  χαρίστηκαν. Τοτε ειδε το φως και
  καταλαβε οτι οταν ο δρομος εχει
  φως ειναι πιο ευκολος να το
  περπατήσεις γιατι μπορεις να
  δεις την ομορφια γιατι μπορεις
  να αγγίξεις την ομορφια γιατι
  μπορεις να γινεις εσυ η ομορφια.
  Τωρα πια ξερει οτι θα ζήσει για
  παντα με την ψυχη του μικρου
  κοριτσου ζώντας τα όνειρα ζώντας
  την αγαπη και το ολο που ενα
  ειναι που ο πατερας της και ξερει
  πια οτι ειναι και αυτη κομμάτι
  της
  ψυχης του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΟΡΤΗ "ΠΡΟΦΗΤΗ" ΗΛΙΑ

  Η λέξη Ηλίας είναι εβραϊκή και σημαίνει: "ο Θεός είναι Κύριος" ή "είναι ο Θεός μου" .

  Ποιός ήταν όμως ο Ηλίας;
  Ο "προφήτης" Ηλίας, διατάσσει την σύλληψη 450 αλλόπιστων προφητών και τους σφάζει...
  Και ο Ηλίας τούς είπε:
  "Πιάστε τούς προφήτες τού Βάαλ· κανένας απ' αυτούς ας μη διασωθεί".
  Και τους έπιασαν· και ο Ηλίας τούς κατέβασε στον χείμαρρο Κεισών, κι εκεί τους έσφαξε.

  Αγία Γραφή
  Βασιλέων Α΄ 18:40  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. https://www.youtube.com/watch?v=MVUFFmP24So

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 15. اننا في شركة الرائد للخدمات المنزلية نقدم خدمات ممتازة في الدمام بافضل الاسعار بجودة عالية لمزيد من الخدمات تفضل بزيارة

  شركة مكافحة حشرات بالدمام شركة مكافحة حشرات بالدمام
  شركة تنظيف سجاد بالدمام شركة تنظيف سجاد بالدمام
  شركة تسليك مجاري بالدمام شركة تسليك مجاري بالدمام
  افضل شركة تنظيف بالدمام افضل شركة تنظيف بالدمام
  شركة مكافحة الفئران بالدمام شركة مكافحة الفئران بالدمام
  ارخص شركة نقل عفش بالدمام ارخص شركة نقل عفش بالدمام

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 16. https://tvskybox.com
  5000 iptv ch - only 4 usd per month!
  bitmain25@gmail.com
  work on any devices like phones,tablets,smart tv,iptv set top-box..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Background Removal Services (BRS) is one of the best Clipping path service provider around the world. We offer our global customers: Raster to Vector Services, Photo Restoration Services Prices, Photo Neck Joint Service, Exposure Color Correction Service, Jewelry Photo, Retouching Services, Photo Color Correction Service, Image Mirror Effect Service, Cheap Retouching Services, Deep Etching Service,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. أفضل شركة نقل في المدينة المنورة والنجارين المبهرين في تفكيك وتركيب الأثاث والمفروشات.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Turbo Steam is a powerful, yet portable, fabric and clothes steamer for all of your steaming needs. Our Turbo Steam takes only 45 seconds to heat up and to start generating steam and its steam delivery system evenly distributes steam across fabrics to remove even the worst wrinkles.

  ΑπάντησηΔιαγραφή