Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

«Το ‘ελληνο-μακεδονικό’ λεξικό έφθασε στην Αθήνα»

«Την «μακεδονική» γλώσσα και την «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα, η Αθήνα επιμένει να την αρνείται», αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν χθες το βράδυ οι εκπρόσωποι και τα μέλη του «Ουράνιου Τόξου» και μέλη των αντι-εθνικιστικών ομάδων στην Ελλάδα. Μετά τις Βρυξέλες, τη Φλώρινα το ‘μακεδονικό’ λεξικό έφτασε στην Αθήνα.
«Είναι τραγική ειρωνεία αφού το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα που εξέδωσε το λεξικό αυτό, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κατά κάποιο τρόπο από το ελληνικό δημόσιο, να μην αναγνωρίζει, η χώρα αυτή, επίσημα, την ύπαρξη της γλώσσας ή του ιδιώματος και από την άλλη πλευρά μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να γίνεται η έκδοση του «μακεδονο-ελληνικού» Λεξικού», δήλωσε ο Πάβλε Φιλίποφ- Βοσκόπουλος, από το ‘Ουράνιο Τόξο’.



« Η δημοσίευση βοηθά στην επικοινωνία των δύο αυτών διαφορετικών γλωσσικών πολιτισμών.
Σίγουρα, αν εξαιρεθεί η γλώσσα, μιλάμε για την ίδια κουλτούρα, σχεδόν τον ίδιο χαρακτήρα, σχεδόν τις ίδιες συνήθειες. Ενδιαφερόμαστε για την αναγνώριση και την διατήρηση της ‘μακεδονικής’ γλώσσας στην Ελλάδα. Η γλώσσα που μιλιέται και τραγουδιέται εδώ και αιώνες. Μια γλώσσα κατά της οποίας πολέμησε η Ελλάδα όσο κανείς άλλος» δήλωσε ο Νίκος Ιωάννου από το περιοδικό «Βαβυλωνία».
«Για την ‘μακεδονική’ μειονότητα στην Ελλάδα, είναι καθαρά φασιστική η άποψη ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για την επέκταση των συνόρων της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», δήλωσε ο Φίλιππας Κυρίτσης.
Επειδή στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν υπάρχει λεξικό εκμάθησης της ‘μακεδονικής’ γλώσσας, το λεξικό αυτό θα βοηθήσει σε αυτό.
Σε αντίθεση με την παρουσίαση που έγινε πριν από δύο χρόνια στην Αθήνα, η οποία σημαδεύτηκε από επεισόδια, αυτή τη φορά η προώθηση του δεύτερου τόμου, έγινε ομαλά και οι πολίτες που παραβρέθηκαν έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.
‘Έκαναν, μάλιστα, ερωτήσεις και ενδιαφέρθηκαν για τις ελληνο-σκοπιανές σχέσεις και την ‘μακεδονική’ μειονότητα.
«Ποια είναι η γνώμη σας για το μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου;»
«Είναι μια κακή αντιγραφή του ελληνικού εθνικισμού», είπε ο Πάβλε Βοσκόπουλος από το «Ουράνιο Τόξο».
Βοσκόπουλος: «Θα θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην Αθήνα για την ‘αντι-μακεδονική’ πολιτική της. Την ημέρα που η Ελλάδα είπε όχι στον φασισμό, 71 χρόνια μετά οι αντι-εθνικιστές ‘Μακεδόνες’ με την παρουσίαση του λεξικού, λένε όχι στον ελληνικό φασισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου