Δεν είναι μόνο τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου καθώς και ο παλλαϊκός ξεσηκωμός σε προηγούμενες διαδηλώσεις, που πανικόβαλαν το σύστημα αναγκάζοντας το άρδην να προβεί στην σύσταση της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Το βασικότερο ήταν ότι ο Γιώργος δεν μπορούσε να κάνει τη δουλειά.
Όσα αποκαλύπτονται για την …”Κυβέρνηση Goldman Sachs”, επιβεβαιώνουν ότι το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι περίφημες αγορές δηλαδή, απηύδησαν με την πολιτική ανεπάρκεια τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία και αποφάσισαν να βάλουν τους δικούς τους για να καθαρίσουν την κόπρο του Aυγείου.
Ας επανέλθουμε όμως στον “παράγοντα λαός” : Όπως γράφουμε και σε άλλη ανάρτηση η τελευταία φάση της πολιτικής κρίσης ξεκίνησε με τον τρόμο που προκάλεσε ο παλλαϊκός ξεσηκωμός της 28ης Οκτωβρίου. Αν όμως τότε αποφάσιζαν να πάνε σε πρόωρες εκλογές, την ερχόμενη Κυριακή θα πηγαίναμε να ψηφίσουμε και θα επέλεγε ο κόσμος τι θέλει για το μέλλον του. Δεν θα χάναμε τόσες ημέρες με όσα κωμικοτραγικά ζήσαμε για τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Και για όσους δεν κατάλαβαν ακόμα ότι οι εκβιασμοί θα συνεχιστούν: Τότε μας έλεγαν ότι δεν μπορεί να γίνουν εκλογές επειδή κινδυνεύει η 6η δόση. Τώρα που επίσης δεν εκταμιεύονται τα λεφτά, ποιος φταίει;
Πάμε παρακάτω: Πως περιμένει άραγε ο κ. Παπαδήμος να εισπράξει φόρους χωρίς την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας;
Πως περιμένει άραγε να βγει ο Έλληνας πολίτης από το σπίτι του για να καταναλώσει ώστε να κινηθεί η πραγματική οικονομία, την στιγμή που του ανακοινώνει ότι τα εισοδήματά του θα μειωθούν ακόμα περισσότερο;
Είναι προφανές, ότι ο κ. Παπαδήμος θα ακολουθήσει την ίδια συνταγή ίσως και ακόμα σκληρότερη, με του προκατόχου του.
Ανήμπορος ο ΓΑΠ και η διαπλοκή να διαχειριστούν την κατάσταση παρέδωσαν στους τραπεζίτες για να “ξεπλύνουν” τις αμαρτίες της κυβέρνησής του, ενώ την ίδια στιγμή ο κ. Παπανδρέου παραμένει στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ εμφανίζοντας τον εαυτό του ως τον πολεμιστή που έπεσε μαχόμενος τα εγχώρια και διεθνή συμφέροντα.
Μάλιστα μας προϊδέασε για την στάση που πρέπει να κρατήσει η νέα κυβέρνηση όσον αφορά τα εθνικά θέματα.
Μήπως ξέρει κάτι ο κ. Παπανδρέου και δεν μας το λέει;
Μήπως θέλουν να εκμεταλλευτούν τα εθνικά θέματα προφασιζόμενοι μια εθνική απειλή για να παρατείνουν τη ζωή της νέας κυβέρνησης;
Μήπως τους βολεύουν βραχύβιες κυβερνήσεις με … “μικρούς Παπαδήμους”;
Βέβαια ο στόχος των τραπεζιτών-πρωθυπουργών δεν είναι μόνο η μείωση των ελλειμμάτων με όποιο κόστος, θέλουν να συνθλίψουν και την μεσαία τάξη η οποία τους κοστίζει αρκετά χρήματα.
Οπως γράφαμε τις προάλλες (Game Over), τα σχέδια της νέας παγκοσμιοποιημένης νέας τάξης πραγμάτων, είναι να κάνουν τον κόσμο ένα απέραντο “Mall”, καθώς μόνον έτσι θα είναι σε θέση να ελέγχουν τα πλεονάσματα και τα ελλείμματά τους.
Για να επιτευχθούν όμως τα παραπάνω υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα. Η Δημοκρατία και ο Λαός. Έτσι οι τραπεζίτες έχουν ήδη αρχίσει και κινητοποιούν τα «παπαγαλάκια» τους για να μας πείσουν ότι η πολύ δημοκρατία βλάπτει την οικονομική ευμάρεια των κρατών καθώς και την «εθνική αξιοπρέπειά» τους.
Δεν φτάνει που έχουν πιει το αίμα των λαών με «το μπουρί της σόμπας», θέλουν να … καταλύσουν και τη Δημοκρατία.
Σύμφωνα λοιπόν με τον ομότιμο καθηγητή του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Μελβιν Κραους, σε άρθρο του στους γερμανικούς “Financial Times”, η «λιγότερη δημοκρατία» κάνει καλό στις χρεωμένες χώρες, θέτοντας με αυτό τον τρόπο ένα πλαίσιο αυταρχικής οικονομικής διακυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση: «Μπορεί η Ελλάδα και η Ιταλία να είναι περήφανες χώρες και να μην αποδέχονται εύκολα οδηγίες από τους ξένους. Αλλά και στις δύο χώρες οι πολιτικοί έμαθαν με τον πιο επώδυνο τρόπο πως η «εθνική αξιοπρέπεια» συρρικνώνεται όταν δεν έχεις να πληρώσεις τα χρέη σου. Ο Λουκάς Παπαδήμος υπόσχεται στον ελληνικό λαό μια πιο ουσιαστική “εθνική αξιοπρέπεια”», καταλήγει ο θεωρητικός της… «Πολιτείας των Αγορών».
Έτσι, από τον εκβιασμό “ευρώ ή χρεοκοπία”, περάσαμε στον εκβιασμό “δημοκρατία ή χρεοκοπία”;
Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Και στην προκειμένη ο ξενοδόχος είναι ο λαός.
Τόσο η εγχώρια διαπλοκή όσο και η διεθνής, υποτιμούσαν πάντα τον λαό. Καλό θα ήταν λοιπόν να αφήσουν για λίγο τα οικονομικά κιτάπια και να διαβάσουν λίγη Ιστορία μπας και καταλάβουν τι τους περιμένει.
Γιατί, αν η μεσαία τάξη, οι νοικοκυραίοι δηλαδή, οι οποίοι αποτελούν την ατμομηχανή της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας δεν έχουν να φάνε και βγουν στους δρόμους, προβλέπω να εκτυλίσσονται σκηνές στην ταράτσα του Μαξίμου ανάλογες με αυτές που συνέβησαν στην Αργεντινή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου