Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ...?


ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ, ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΕΗΛΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ!
Ολίγοι γνωρίζουν και όσοι γνωρίζουν στα ανώτατα κλιμάκια σιωπούν, ότι οι άφθονες πολυεθνικές εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στη χώρα μας δεν πληρώνουν στην ουσία φόρους στην Ελλάδα!Διαθέτουν μια ιδιόρρυθμη φορολογική ασυλία!
Ο λόγος είναι απλός. Για τις θυγατρικές πολυεθνικών εταιρειών ισχύει...


ειδικό, περίπου, απαλλακτικό φορολογικό καθεστώς.
Για παράδειγμα, ας πάρουμε τη συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας μεταξύ Ελβετίας καιΕλλάδας που ψηφίστηκε, άρον-άρον, λίγο πριν τα Χριστούγεννα στη Βουλή και διαφημίστηκε, μάλιστα, διότι υποτίθεται δίνει τη δυνατότητα στις ελληνικές αρχές να λαμβάνουν πληροφορίες για τους έλληνες καταθέτες στην Ελβετία.
Με βάση αυτή τη συμφωνία, για να το πούμε απλά, επιτρέπεται στην Ελλάδα (φυσικά στη βάση αμοιβαιότητας !) να φορολογεί τα μερίσματα που διανέμουν οι θυγατρικές των ελβετικών πολυεθνικών προς τις μητρικές τους εταιρείες μόνο με συντελεστή έως 5%! Σκανδαλωδώς,συντελεστής πάνω από 5% απαγορεύεται, ενώ μπορεί να προσεγγίζει και στο μηδέν αφού το 5% είναι το ανώτατο όριο!

 Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι θυγατρικές των ελβετικών πολυεθνικών (γαλακοβιομηχανίες, φαρμακοβιομηχανίες κλπ) δεν πληρώνουν καθόλου, σχεδόν, φόρους στην Ελλάδα, απ' όπου αντλούν υπερκέρδη!
Οι θυγατρικές πολυεθνικών, συνήθως, δεν διακρατούν αδιανέμητα κέρδη για να κάνουν επενδύσεις στη χώρα που είναι εγκατεστημένες και διανέμουν, υπό τη μορφή μερίσματος, όλα, σχεδόν, τα κέρδη τους στη μητρική εταιρεία!
Για αυτά τα κέρδη στην ουσία δεν έχουν φορολογική υποχρέωση, αφού ο συντελεστής 5% το πολύ με τον οποίο φορολογούνται, είναι αστείος και ευτελέστατος!
Αυτό το καθεστώς, όμως, της ειδικής φορολογικής ασυλίας δεν ισχύει μόνο για τις θυγατρικές των ελβετικών πολυεθνικών εταιρειών στην Ελλάδα.
Ισχύει για όλες τις θυγατρικές όλων των πολυεθνικών εταιρειών, ανεξαρτήτως που βρίσκεται η έδρα της μητρικής τους.
Κι αυτό γιατί ανάλογες συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολογίας, σύμφωνα με υπόδειγμα - μοντέλο του ΟΟΣΑ, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του των ισχυρότερων μερίδων του διεθνούς κεφαλαίου, έχειυπογράψει η χώρα μας με όλες σχεδόν τις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, μέχρι και με ταεμιράτα του Κόλπου.
Και αυτές οι συμφωνίες προβλέπουν μηδαμινά ποσοστά φορολογίας για τα μερίσματα των θυγατρικών προς τις μητρικές τους εταιρείες. Κι αυτό, τη στιγμή που τα αντίστοιχα ποσοστά για τις εγχώριες εταιρείες είναι 25% (και φυσικά είναι και αυτά μικρά!).
Φορολογική ασυλία, λοιπόν, για τις θυγατρικές των πολυεθνικών, αθέμιτος ανταγωνισμός με τιςεγχώριες εταιρείες και φορολεηλασία την ίδια ώρα για τους οικονομικά ασθενέστερους!
Να ποιοι πληρώνουν την κρίση και ποιοι κερδίζουν από αυτήν!
(Και έπεται συνέχεια...)

seisaxthia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου