Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Bundesbank: Ακριβή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ


Μεγάλη αναταραχή θα προκαλούσε στις αγορές μία ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας ή αποχώρησή της από την ευρωζώνη, σύμφωνα με το μέλος του δ.σ. της Bundesbank, Ρούντολφ Μπέμλερ.
Όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt, για την ίδια την Ελλάδα αυτή η επιλογή θα είχε ως συνέπεια μαζικές αλλαγές, ενώ θα αποδεικνυόταν για τις υπόλοιπες χώρες πιο ακριβή από τη σημερινή διαδικασία.


Το κορυφαίο στέλεχος της Bundesbank εξηγεί ωστόσο ότι, σε αντίθεση προς την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, όπου οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν, «η Ελλάδα παραμένει ερωτηματικό», καθώς, όπως επισημαίνει, έχει αποτύχει επανειλημμένα στους μεταρρυθμιστικούς της στόχους. «Μένει να δούμε αν τώρα θα συμφωνηθεί ένα αξιόπιστο πρόγραμμα», σημειώνει, τονίζοντας πως «τα χρήματα από μόνα τους δεν θα βοηθήσουν μακροπρόθεσμα τις υπερχρεωμένες χώρες».

Μόνο δρόμος, σύμφωνα με τον κ. Μπέμλερ, παραμένουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η ανάκτηση της εμπιστοσύνης σε υγιή δημοσιονομικά και αυστηρότερους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Προηγήθηκαν δηλώσεις του γ.γ. των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της εθελοντικής εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Rheinische Post», ο κ. Ντόμπριντ αφού χαρακτηρίζει την Ελλάδα «ωρολογιακή βόμβα», τονίζει πως «αν δεν μπορεί να βρει την απαραίτητη βούληση για τις αναπόφευκτες μεταρρυθμίσεις, τότε θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά μια νέα αρχή εκτός της ζώνης του ευρώ».

(newsbomb)

Σχόλιο Πελασγού: Ας βγούμε άμεσα από το ευρώ, ΠΡΟΤΟΥ υπογραφεί  η νέα δανειακή σύμβαση που θα επικυρώνει την πρώτη και θα μετατρέπει το δίκαιο των ομολόγων από το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου