Άλλος ένας φορέας εκτουρκισμού στην ελληνική Θράκη…
Όπως μας πληροφορεί το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr, μεταφράζοντας ρεπορτάζ από το μειονοτικό περιοδικό «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» (2-3-2012), «πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης οι εκλογές του Συλλόγου Κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.
Στις εκλογές παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Κηδεμόνων Ιμπραήμ Χαλίλ Χασάν, ο εκπρόσωπος του συλλόγου στην Ξάνθη Χουσέιν Ζειμπέκ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Μεντρεσέ Ασίμ Τσαβούσογλου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Χίλια Αλή Πεντζάλ, η κυρία Γκιουλάι ως εκπρόσωπος της ΠΕΚΕΜ (σ.σ. πρόκειται για τη λεγόμενη «Πολιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρεία της Μειονότητας της Δ. Θράκης») και 95 κηδεμόνες από μειονοτικά σχολεία.
Κατά τις ομιλίες που έγιναν τονίστηκε η ανάγκη ο Σύλλογος Κηδεμόνων να είναι ισχυρός και δυναμικός. Μετά τις ομιλίες έγιναν οι εκλογές και καθορίστηκε το Δ.Σ. (το οποίο απαρτίζουν οι Τζουνέιτ Σαδίκ – Πολύανθος, Σαλίχ Αλή – Αριανά, Σεζέρ Ριζά – Καλαμόκαστρο, Αϊντίν Χασάν – Κίνυρα, Μουτζαχίντ Εφέντι – Μάκρη, Αλή Πεντζάλ – Μεγάλο Δέρειο, Σιμπέλ Κόντε – Ξάνθη και Οκτάι Κιουτσούκ Χασάνογλου)»…
Όπως συνεπώς παρατηρούμε, στήνεται άλλος ένας φορέας με σκοπό τον πλήρη εκτουρκισμό της μειονοτικής εκπαίδευσης. Άλλωστε, όταν η συνέλευση του συλλόγου γίνεται στην αίθουσα του παράνομου «Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης», το μήνυμα είναι σαφές. Προσθέστε τώρα και την παρουσία του κεμαλιστή δημοσιογράφου Σεζέρ Ριζά, αλλά και του γνωστού προέδρου του «Συλλόγου του Χίλια» Αλή Πεντζάλ και κρίνετε.
Να σας ενημερώσουμε ωστόσο και για ένα από τα αιτήματα που έχουν αυτές οι επιτροπές κηδεμόνων, που δεν είναι άλλο από την κατοχύρωση του δικαιώματος να προσλαμβάνουν και να απολύουν οι ίδιες δασκάλους στα δημοτικά. Δηλαδή, με άλλα λόγια, να πληρώνει το ελληνικό κράτος, για να διορίζουν και να ελέγχουν την κατάσταση αυτοί (με βάση τα γνωστά βεβαίως κριτήρια).
Ρίξτε όμως τέλος και μια πιο προσεκτική ματιά στη φωτογραφία από την εκδήλωση, σε μια αίθουσα όπου δεσπόζουν τα χρώματα της τούρκικης σημαίας (υπάρχει βέβαια και μια – μικροτέρων διαστάσεων – ελληνική) και οι φωτογραφίες του Μουσταφά Κεμάλ. Πολύ εύγλωττα όλα αυτά, δεν νομίζετε;
kostaxan
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου