Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Η Τουρκία σχεδιάζει εξαγωγή της δικής της κρίσης με χτύπημα κατά της Ελλάδας και της Κύπρου


Στις δύσκολες ημέρες που περνάει ο τόπος μας, η παρουσία στα κέντρα λήψης αποφάσεων είναι βέβαιο ότι δίνει άλλες δυνατότητες συλλογής πληροφοριών και διαμόρφωσης μια πιο καθαρής εικόνας, τουλάχιστον από αυτούς που έχουν προ πολλού φροντίσει να απομακρύνουν τις παρωπίδες και να επιζητούν να εντοπίσουν την – έστω υποκειμενική – πραγματικότητα.


Τούτων λεχθέντων, η εμμονή μας να διαβάζουμε – ενίοτε και να μελετάμε – τα κείμενα πολύπειρων ανταποκριτών όπως αυτά του Μιχάλη Ιγνατίου από την Ουάσιγκτον, καθώς επίσης και να τα θέτουμε υπόψη των φίλων μας, δεν είναι τυχαία. Ο «σφυγμός» των εξελίξεων δεν είναι δυνατόν να εντοπιστεί εκ του μακρόθεν, οι εξελίξεις είναι δυναμικές και η κατάσταση δεν αφήνει περιθώρια για στερεοτυπικές πεποιθήσεις. Ποια είναι η αίσθηση που επικρατεί στην Ουάσιγκτον;


Ακολουθεί το κείμενο του Μιχάλη Ιγνατίου


Οι νέες δηλώσεις αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας, εκ μέρους του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου -αυτή τη φορά στόχευσε στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι- δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με το γνωστό ελληνικό ωχαδελφισμό, ούτε να εκλαμβάνονται ως ανακοινώσεις ρουτίνας, διότι δεν είναι. Πρόκειται για δημοσιοποίηση πολιτικής και μάλιστα μέσα από την τουρκική Εθνοσυνέλευση, η οποία, όπως και με την περίπτωση των Ιμίων, θα επιδιωχθεί να υλοποιηθεί.


Λόγω της οικονομικής κρίσης, που μαστίζει την Ελλάδα, η Τουρκία είχε κατεβάσει τους τόνους, γνωρίζοντας ότι η χώρα μας δεν είναι απειλή. Αντίθετα οι Αττίλες έστρεψαν τα βέλη προς τη Λευκωσία, η οποία απέδειξε πως γνωρίζει να παίζει στρατηγικά και να παίρνει αποφάσεις ανάλογα με τα συμφέροντά της, και όχι συναισθηματικά.


Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα δεν ήταν απειλή ούτε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά η Τουρκία στήριξε όλη την εσωτερική της πολιτική στο μέγα ψέμα ότι η χώρα μας προετοιμάζεται για να της επιτεθεί. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αναλήθεια από τον αστήρικτο αυτό τουρκικό ισχυρισμό.


Η Τουρκία, και ειδικά ο κ. Νταβούτογλου, που στήριξε το δόγμα του στην πολιτική των μηδενικών προβλημάτων, δεν απειλούνται από την Ελλάδα και την Κύπρο και ο λαλίστατος υπουργός Εξωτερικών δεν δύναται να πείσει ούτε τα νεογέννητα. Ο κίνδυνος βρίσκεται μέσα στην Τουρκία και στα σύνορά της με το Ιράκ και τη Συρία. Όμως, αδυνατεί να αντιμετωπίσει τους εσωτερικούς και εξωτερικούς της εχθρούς και γι’ αυτό βγάζει το μένος της εναντίον της Αθήνας και της Λευκωσίας.


Βέβαια, η τουρκική απειλή εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου είναι δεδομένη και πολλοί αναλυτές αναμένουν κλιμάκωση, όσο διαπιστώνουν να «δένει» πιο σφικτά η στρατηγική σχέση του Ισραήλ με τις δύο χώρες. Η χθεσινή συνάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα κάλυψε και τα ενεργειακά θέματα της Μεσογείου και θα έλεγα πως είναι λυπηρό να θέτει και να ενημερώνει το Ισραήλ τον πλανητάρχη γι’ αυτά τα σοβαρά ζητήματα, και όχι η Ελλάδα και η Κύπρος.


Το βασικό ερώτημα-πρόβλεψη είναι τούτο και η απάντηση σε όποιους απευθύνεται αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη: Θα κτυπήσει η Άγκυρα την Αθήνα και τη Λευκωσία για να εμποδίσει την επιβεβαίωση της στρατηγικής σχέσης Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδος, η οποία ας ελπίσουμε πως θα είναι μία ευχάριστη πραγματικότητα τους επόμενους ολίγους μήνες; Όσο και αν δεν το παραδέχονται οι Τούρκοι και οι Αμερικανοί, υπάρχουν αναλυτές που δίνουν θετική απάντηση. Δεν αμφιβάλλω ότι οι ΗΠΑ θα τους σταματήσουν, χρυσώνοντας ταυτόχρονα το χάπι με την «γκριζοποίηση» κάποιων νησιών του Αιγαίου, αλλά αυτή τη φορά η Τουρκία πρέπει να σκεφθεί και να ξανασκεφθεί την όποια απόφασή της, διότι εάν υπογραφεί η στρατηγική σχέση Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου, αυτόματα σημαίνει και στρατιωτική προστασία των συμφερόντων των τριών χωρών.


Οι Τούρκοι είναι επικίνδυνοι, διότι -όπως απέδειξαν οι πρόσφατες δίκες- έχουν αναδείξει σε επιστήμη την προβοκάτσια. Αν και δεν έχουν την παραμικρή αμφιβολία ότι, τούτη την εποχή, οι στρατιωτικές δυνατότητες της Ελλάδας είναι μειωμένες, δεν πρέπει να αποκλείσουμε αυτό που γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους. Άλλωστε, ο σημερινός διοικητής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, φανατικός ισλαμιστής που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τον ασθενή Ταγίπ Ερντογάν, έχει σχεδιάσει άπειρες προβοκάτσιες…                                                                                                                                              defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου