Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Αντιγραφείς του Αρχιμήδους οι Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Γαλιλαίος και Νεύτων


«Σήμερα είναι γνωστό και έχει γραφτεί ότι ο Λεονάρδος Ντα Βίντσι, ο Γαλιλαίος και ο Νεύτων είχαν μελετήσει τους δύο αυτούς Κώδικες του Αρχιμήδους που κάποιοι στην συνέχεια φρόντισαν να εξαφανιστούν…»


Ξεφυλλίζοντας όλα όσα έχουν γραφτεί για τους Έλληνες διαβάζουμε και το παρακάτω στο έργο του Γουίλ Ντυράντ: «Πρέπει να τοποθετήσωμεν τον Αρχιμήδην παραπλεύρως του Νεύτωνος και να του αποδώσωμεν «άθροισμα μαθηματικών επιτευγμάτων, τα οποία ουδείς άνθρωπος υπερέβη εις την παγκόσμιον ιστορίαν». ΝΤΥΡΑΝΤ – ΤΟΜΟΣ ΕΛΛΑΣ Σελ.646 – 647 «Παγκόσμιος ιστορία του πολιτισμού» Πρέπει να τοποθετήσουμε τον Αρχιμήδη δίπλα στον Νεύτωνα μας λέει γεμάτος «μεγαλοψυχία» ο Γουίλ Ντυράντ, μόνο που τα νεώτερα στοιχεία αποδεικνύουν ότι και ο Νεύτων και όχι μόνο, κατ’ ουσίαν ακολούθησαν αυτά που είχε γράψει ο Αρχιμήδης.


Σύμφωνα με νεώτερα βιβλία, όταν οι Φράγκοι κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη στα 1204, «χάθηκαν» κατά την λεηλασία της πόλεως τρία βιβλία με κείμενα του Αρχιμήδους, ο Κώδικας Α, ο Κώδικας Β και ο Κώδικας Γ. Ο Κώδικας Α εντοπίσθηκε για τελευταία φορά το 1564 σε μία βιβλιοθήκη της Ιταλίας και ύστερα εξαφανίστηκε. Ο Κώδικας Β το 1311 στην βιβλιοθήκη του Πάπα και μετά σκοτάδι! Σήμερα πλέον όλοι γνωρίζουν ότι ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο Γαλιλαίος και ο Νεύτων είχαν μελετήσει τους δύο αυτούς Κώδικες του Αρχιμήδους που κάποιοι φρόντισαν να «εξαφανιστούν». Στοιχεία του Κώδικα Γ βρέθηκαν στο περίφημο Παλίμψηστο, όπου υπάρχουν στοιχεία ανωτέρων μαθηματικών που βρίσκονται ακόμη σήμερα σε… πειραματικό στάδιο! Όπως χαρακτηριστικά έγραψε ένας από τους αμερικανούς ερευνητές που αποκωδικοποιούν τον Κώδικα Γ του Αρχιμήδους, δίπλα στα κείμενα του μεγάλου αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, τα μαθηματικά του Λεονάρντο Ντα Βίντσι μοιάζουν με παιδικά παιχνίδια.


Για να επανέλθουμε στα όσα αναφέρει για τους αρχαίους Έλληνες και τα επιτεύγματά τους ο Γουίλ Ντυράντ ας διαβάσουμε τι λέει στην συνέχεια του κειμένου του:


Εάν δεν υπήρχεν η αφθονία και η φθήνεια των δούλων ο Αρχιμήδης θα ημπορούσε να είναι ο αρχηγός μιας «Αληθινής Βιομηχανικής Επαναστάσεως». Μία πραγματεία «περί μηχανικών προβλημάτων». Κακώς αποδιδομένη εις τον Αριστοτέλη, και μία «πραγματεία περί βαρών», κακώς αποδιδομένη εις τον Ευκλείδην, είχον θέσει ωρισμένας στοιχειώδεις αρχάς της στατιστικής και της δυναμικής έναν αιώνα προ του Αρχιμήδους… Ο Κτησίβος ο εξ Αλεξανδρείας (περίτο 200π.Χ.) εμελέτησε τους σίφωνας και εδημιούργησε την αντλίαν, το υδραυλικόν όργανο και το υδραυλικόν ωρολόγιον. Ο Αρχιμήδης πιθανώτατα εβελτίωσε τον αρχαίον Αιγυπτιακόν υδροκοχλίαν, ο οποίος κυριολεκτικώς έκαμε το ύδωρ να ρέη ανηφορικώς.


Ο Φίλων, ο Βυζάντιος, περί το 150π.Χ., εφεύρεν αερίους μηχανάς και διάφορα πολεμικά μηχανήματα. Η ατμομηχανή του Ήρωνος του εξ Αλεξανδρείας, η οποία ήλθε μετά την Ρωμαϊκήν κατάκτησιν της Ελλάδος, έφερε την περίοδον αυτήν την μηχανικής προόδου εις το κορύφωμα και το τέλος της».


ΤΟΜΟΣ ΕΛΛΑΣ Σελ.646, «Παγκόσμιος ιστορία του πολιτισμού»


Στην πραγματικότητα, δεν ήταν η αφθονία των δούλων, που εμπόδισε να γίνει η βιομηχανική επανάσταση στον αρχαίο Ελληνικό κόσμο. Ήταν το γεγονός ότι για τους αρχαίους Έλληνες στο κέντρο της σκέψεώς τους και του πολιτισμού τους δεν υπήρχαν ούτε οι νόμοι της οικονομίας, ούτε το κέρδος, που αποτελούν σήμερα και απετέλεσαν και στις απαρχές της βιομηχανικής επαναστάσεως το κυρίαρχο κίνητρο.


Οι Έλληνες πράγματι υπήρξαν μεγάλοι, αξεπέραστοι. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία σωρεία εκδόσεων σχετικά με την αρχαία Ελλάδα και είναι επίσης γεγονός ότι πολλοί εκμεταλλεύονται την δίψα του λαού μας για να μάθει για την δόξα και την σοφία των αρχαίων προγόνων. Είναι επίσης γεγονός ότι προχωρούν σε υπερβολές, που αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού. Αυτό όμως δεν αναιρεί το Μεγαλείο του αρχαίου Ελληνισμού. Δίνει όμως την αφορμή σε κάποιους «προοδευτικούς κυρίους» να ειρωνεύονται και να χλευάζουν, μιλώντας για «ελλαδέμπορους»! Δεν θα υπερασπιστούμε αυτούς που γράφουν ανοησίες και κερδοσκοπούν με αυτές. Δεν έχουμε αυτόν τον σκοπό. Από την άλλη πλευρά όμως, δεν μπορούμε παρά να καταγγείλουμε και την υποκρισία των διαφόρων «προοδευτικών καθηγητάδων» και κονδυλοφόρων(αυτοί είναι οι πιο στυγνοί «ελλαδέμποροι», που δεν χάνουν την ευκαιρία βασιζόμενοι στις υπερβολές κάποιων «ελληνοκεντρικών συγγραφέων» να επιδίδονται σε έναν χολερικό ανθελληνισμό.


Τι τους νοιάζουν αλήθεια αυτές οι υπερβολές(ΠΟΥ ΔΕΝ Είναι ΠΑΝΤΟΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ!), όλους αυτούς τους αντιρατσιστές οικουμενιστές, ΑΦΟΎ στο κάτω-κάτω της γραφής σύμφωνα με αυτά που πιστεύουν δεν έχουμε καμμία σχέση με τους αρχαίους Έλληνες! Μήπως φοβούνται ότι ακόμη και μέσα από τις υπερβολές είναι δυνατόν να γιγαντωθεί το εθνικό αίσθημα και η φυλετική υπερηφάνεια και αυτό τους ενοχλεί περισσότερο από κάθε τι άλλο;


«Λ.Σ.»                                                                                                                                                         xryshaygh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου