Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Το χρέος μας είναι η ευθύνη απέναντι στην προαιώνια Φυλή μας!

Η προβληματική του εθνικισμού ξεκινάει από την οντολογική βάση..Όλες οι θεωρίες είναι στην βάση τους φιλοσοφικά ρεύματα.Για να πραγματευτείς μία ιδεολογία, πρέπει να έχεις Πίστη σε αυτήν και η Πίστη είναι κάτι το ιερό.
Οι βάσεις απ΄όπου ανέκαθεν ξεκινούσαν οι άνθρωποι ήταν η επιθυμία για ειρηνική διαβίωση και η διαιώνιση της φυλής, του αίματος, της οικογένειας.Έτσι λειτουργούν οι ανθρώπινες κοινωνίες.Η συνέχιση της προαιώνιας Φυλής είναι ιερό καθήκον μας.Και όχι δικαίωμα.

Ο υγιής εθνικισμός ξεκινάει από τούτο ως βάση : Πως ότι κι αν γίνει , θα φυλάξω ως "κόρην οφθαλμού" τα ιερά και τα όσια της Πατρίδος, την Παράδοση και την Πίστη που μου παρέδωσαν οι προπάτορές μου..
Φυσικά, μιλάμε για τις ορθές και χρηστές παραδόσεις.Και καμία σχέση  δεν έχει αυτό με την στασιμότητα και τον "συντηρητισμό" υπό μη-προοδευτικό πρίσμα..Αντιθέτως, όπως έλεγαν οι Λακεδαιμόνιοι :
 "Άμες γ’ εσόμεθα πολλώ κάρρονες.
μτφρ: και εμείς θα γίνουμε πολύ καλύτεροι [από εσάς]
Τραγούδι από το χορό των νέων στις γιορτές της αρχαίας Σπάρτης."

Τί μεγάλη κουβέντα, που κρύβει μέσα της αισιοδοξία, Πίστη, ελπίδα και μάχιμο πνεύμα για την συνέχιση της φυλής.Εμείς θα γίνουμε πολύ καλύτεροί σας.Αυτό πρέπει να λέμε καθημερινά, πως εμείς θα γίνουμε καλύτεροι των προγόνων μας.Τα λόγια δεν γίνονται έργα μόνα τους, η φιλοσοφία δεν γίνεται τρόπος ζωής χωρίς προσπάθεια και μόχθο.Μόνο αν πιστέψουμε στην Ιδές και αν έχουμε Πίστη, θα πάμε μπροστά την πατρίδα μας, τα ιερά χώματα της οποίας έχουμε ευγενές χρέος να υπερασπιζόμαστε.

Εθνικισμός, είναι η αγάπη για το έθνος και κατά συνέπεια για την κοινωνία μας ως κοινωνία Ελλήνων.

Εγώ, μόνο εγώ, έχω χρέος να κάνω καλύτερη την Ελλάδα, να την σώσω και να οδηγήσω στο φώς.
Αν δεν τα καταφέρω, θα είμαι τιποτένιος.Έτσι αν σκεφτόμαστε, θα γίνουμε αγωνιστές της Λευτεριάς.




Ού καταισχυνώ όπλα τά ιερά,
ούδ' εγκαταλείψω τόν παραστάτην,


 ότω άν στοιχήσω.


Αμυνώ δέ καί υπέρ ιερών καί οσίων,


 καί μόνος καί μετά πολλών.


Τήν πατρίδα δέ ούκ ελάσσω παραδώσω,


 πλείω δέ καί αρείω


 όσης άν παραδέξωμαι.


 Καί ευηκοήσω τών αεί κραινόντων εμφρόνως, 


καί τοίς θεσμοίς τοίς ιδρυμένοις πείσομαι,


καί ούς τινας άν άλλους τό πλήθος ιδρύσεται ομοφρόνως.


Καί άν τις αναιρή τούς θεσμούς


 ή μή πείθηται, ούκ επιτρέψω.


Αμυνώ δέ καί μόνος καί μετά πάντων.


 Καί ιερά τά πάτρια τιμήσω.


Ίστορες θεοί τούτων, 


Άγραυλος, Ενυάλιος Άρης,


Ζεύς, Θαλλώ, Αυξώ, Ηγεμόνη.


Με τιμή,
Πελασγός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου