Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΠΡΟΜΗΘΕΩΣ ΑΡΘΡΟ "Ηρθε η σειρά σου να διαλέξεις στρατόπεδο και να απαρνηθείς τις σάπιες δικαιολογίες".


“Ήρθε η σειρά σου να διαλέξεις στρατόπεδο και να απαρνηθείς τις σάπιες δικαιολογίες. Σε αυτό το κάλεσμα δε χωρούν δικαιολογίες. Κάθε σιωπή και παθητική στάση δηλώνει συνενοχή!”


Στην εποχή αυτή δεν υπάρχει χώρος για Ιδανικά και Αξίες, παρά μόνο για κάποιους ξερούς και άνευ ουσίας οικονομικούς ορισμούς, που ως δια μαγείας, ρυθμίζουν τη ζωή μας. Κάθε έννοια δικαίου αντικαταστάθηκε από τους νόμους των Χρηματιστηρίων, των τραπεζών και των τοκογλύφων. Στην εποχή αυτή δε θα βρεις Ήρωες, σαν αυτούς που διάβασες πριν χρόνια στο σχολείο. Ακόμη κι αυτό έχει καταντήσει ένα προπαρασκευαστικό στάδιο εκπαίδευσης για τη νέα μας αποστολή: να γίνουμε πειθήνιοι πολίτες, χωρίς ταυτότητα, ανώνυμοι σε μια γκρίζα κοινωνία με μοναδικό προορισμό την κατανάλωση.


Αντιθέτως, στη σημερινή εποχή θα βρεις γενιές αποπροσανατολισμένες, πλήθος κόσμου χαμένο μέσα στις παραισθήσεις του, νέους να πετάνε τη ζωή τους σε σκόνες και χάπια, νέες να κυνηγούν τον φτηνό έρωτα και τους ενήλικες, αυτούς που μας παρέδωσαν αυτόν τον κόσμο, να κοιτούν παθητικά την οθόνη της τηλεόρασης τους, ψάχνοντας για λίγη περιπέτεια μέσα από τους τίτλους των δελτίων ειδήσεων.


Όλα μοιάζουν με μια θλιβερή ρουτίνα, κάνοντας σε να πιστεύεις ότι πράγματι όλα έχουν χαθεί. Γιατί αυτοί που σε “ενημερώνουν”, αυτοί που κινούν τα νήματα στο κουκλοθέατρο της ψηφιακής ζωής, ποτέ δε σου είπαν την πραγματική αλήθεια. Ότι πίσω από τη βιτρίνα τους υπάρχει ένας άλλος κόσμος, πολύ διαφορετικός από τον δικό τους και πολύ πιο δίκαιος. Εκεί όπου υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με Πίστη, Όραμα και Αγωνιστικότητα. Εκεί όπου Στρατιώτες μιας Ιδέας αψηφούν τους κινδύνους και την πολιτικά ορθή ορολογία των υποκριτών, υπομένοντας τις κακουχίες, όχι για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους, αλλά για να αλλάξουν το μέλλον και να το δημιουργήσουν όπως ονειρεύονται.


Ανάμεσα σ’ αυτούς τους δύο κόσμους επικρατεί ένας άνισος πόλεμος. Ήρθε η σειρά σου να διαλέξεις στρατόπεδο και να απαρνηθείς τις σάπιες δικαιολογίες. Σε αυτό το κάλεσμα δε χωρούν δικαιολογίες. Κάθε σιωπή και παθητική στάση δηλώνει συνενοχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου