Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Η απάτη του φοινικικού αλφάβητου


Σχετικά με την Ελληνική γραφή και άρα και την καταγωγή των Ελληνικών γραμμάτων είναι απαραίτητη η αναφορά στον Όμηρο και τον Ηρόδοτο, κυρίως ως προς την χρονολόγηση του Ομήρου από τον τελευταίο. Για αυτόν το λόγο θα παρατεθούν στη συνέχεια αποσπάσματα κειμένου καθώς και φωτογραφίες που βοηθούν στην ανατροπή της ατεκμηρίωτης ή ακόμη και ανόητης αυτής θεωρίας που θέλει του φοινικοσημίτες ως πρώτους εφευρέτες και πατέρες της σύγχρονης γραφής. Επίσης, συμπληρώνεται ότι αυτά τα αποσπάσματα μέχρι και τις αρχές του 20ου αι. εθεωρούντο απο τους ειδικούς ως αυθεντικά. Στις μέρες όμως αυτά καταρρίφθηκαν και αποδόθηκαν σε έναν ψευδο-Ηρόδοτο ο οποίος λέγεται ότι έζησε το 200 μ.Χ.. 


Ωστόσο ανέξαρτητα από την ύπαρξη ή μη του ψευδο-Ηροδότου προκύπτει το ερώτημα, τι στ΄αλήθεια συνέβη μετά τον 19ο αιώνα (και στον 20ο) ώστε να πεισθούν αρκετοί ιστορικοί αλλάζοντας τη στάση τους επάνω σε αυτά τα κείμενα, βγάζοντας τα ως πλαστά αλλά και ακόμη περισσότερη απορία για την "πρεμούρα" που δείχνουν μερικοί "επιστήμονες" να μεταθέτουν οτιδήποτε Ελληνικό σε πολύ νεώτερα χρόνια και καθιστώντας τοιουτοτρόπως έναν λαό φάντασμα ως προς τον πολιτισμό του, ως φωτοδότη πολιτισμού και γραμμάτων;


Στην συνέχεια, για αρχή υπάρχουν μερικές εικόνες και αποσπασματα κειμένου που θα παρουσιασθούν συμβολικά, ελπίζοντας με αυτόν τον τρόπο να συνεισφέρουμε στην αντίθετη θεώρηση από την περιέργως αστηριχτη αλλά κατεστήμενη θεωρία περί φοινικοσημίτων.


Ο Όμηρος στα ομηρικά έπη έγραφε: "Ως φάτο, τον δε άνακτα χολός λαβέν, οίον άκουσεν κτείναι μέν ρ' αλέεινε , σεβάσσατο γάρ τόδε θυμώ, πέμπε δε μιν Λυκίηνδε, πόρεν δ' όγε σήματα λυγρά γράψας έν πίνακι πτυκτώ θυμοφθόρα πολλά".




Με λίγα λόγια τα Ομηρικά Έπη μας "ενημερώνουν" ότι εκείνη την εποχή έγραφαν σε ένα είδος τετράδιου (ίσως με επιφάνεια κεριού ή νωπού πηλού) χαράζοντας ετσι εύκολα γράμματα με κάποιο αιχμηρο εργαλείο, ενώ ο Ηρόδοτος (έστω ψευδο-Ηρόδοτος) το τοποθετούσε αυτό γύρω στο 1150 π.Χ. Βέβαια αυτές οι υποθέσεις δεν ήασν συμφέρουσες στους συγκεκριμένους γνωστούς - αγνώστους με αποτέλεσμα να μην τους αρέσει ο Ομηρος που στην αρχή τον είπαν ως πρόσωπο μη ιστορικό και μάλλον μυθικό ενώ αργότερα μετά την επιβεβαίωση υπάρξης της Τροίας και των Μυκηνών, βιάστηκαν με το ζόρι να τον "ζησουν" περί το 800πχ.


Στη συνέχεια θα παρουσιασθούν με λίγα σχόλια μερικές φωτογραφίες που είναι απόλυτα τεκμηριωμένες, ελπίζοντας με αυτόν τον τρόπο να "ζωηρέψει" η αμφισβήτηση της φοινικικής προέλευσης των γραμμάτων. Τα στοιχεία και οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, δώστε παρακαλώ την προσοχή σας.


Περί το 1870 ο Ερρίκος Σλήμαν ανακαλύπτει την Τροία και τις Μυκήνες που μέχρι τότε ήθελαν να πιστεύουν ότι ήσαν απλά ομηρικοί μύθοι.


Από το 1910 και ύστερα βρίσκονται πλήθος μεγάλο από πινακίδες γραφής, στην Πύλο, στις Μυκήνες αλλά και άλλες τοποθεσίες.






Το 1950 ο Michael Ventris, τις αποκρυπτογραφεί τεκμηριώνοντας απόλυτα με αυτό τον τρόπο ότι η Γραμμική Β που ήταν η γραφή των πινακίδων ήταν ελληνική και πως γράφτηκαν αυτές από τον 15ο μέχρι και τον 12 π. Χ. αι.










Την δεκαετία του 1990 και εντεύθεν γίνεται μια εκπληκτική αρχαιολογική ανακάλυψη, απόλυτα τεκμηριωμένη. Στο Ulubulun της σημερινής Τουρκίας, κοντά στην αρχαία Αλικαρνασσό σημερινό Bodrum, ανακαλύπτεται στο βυθό της θάλασσας ένα αρχαίο άθικτο σχεδόν ναυάγιο του 13ου αι. π. Χ.

Σε αυτό το αρχαίο ναυάγιο του Uluburun, εκτός των άλλων πλούσιων και σημαντικών ευρημάτων, ανακαλύπτεται το πρώτο βιβλίο της ανθρωπότητας, όπως ακριβώς το περιέγραφε ο Ομηρος. Ας θυμηθούμε το.. «γράψας γράμματα λυγρά.. εν πίνακι πτυκτώ…» Στην πιο κάτω φωτογραφία το συγκεκριμένο έκθεμα όπως παρουσιάζεται απο το INA, το διεθνές αρχαιολογικο ναυτικό μουσείο. Προσέξτε στο INA ιδιαίτερα, την Τουρκική συμμετοχή καθώς και την πλήρη Ελληνική απουσία για ένα θέμα επίσημο και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος για ολο το Αιγαίο..



ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.. και ανεξάρτητα από το πότε έζησε ο Ομηρος, ένα είναι βέβαιο. Οι Έλληνες της Μυκηναϊκης εποχής είχαν θαυμαστό τρόπο να γράφουν την γραφή τους, την Γραμμική Β.


Μία πρόταση για αρχή στην αίολη θεωρία τους..


Οι σημίτες ποτέ δεν είχαν φωνήεντα, και εφοσον το ΑΛΦΑ το ελληνικό ήταν και είναι Φωνήεν τότε το ΑΛΕΦ το φοινικικό τι ήταν στην γραφή τους, με δεδομένο πως αυτοι δεν είχαν κάν φωνήεντα;


Στην εικόνα τα Ελληνικά Φωνήεντα της Γραμμικής Β δια χειρός Michael Ventris.




Πήραν δηλαδή οι Ελληνες άπό αυτούς, γράμμα που έτσι και αλλιώς δεν είχαν οι φοινικοσημίτες; Απάντηση σε αυτό το ερώτημα ποιος θα δώσει;


Άρθρο:  Αντώνης Περδικάρης
Hellas On The Web

13 σχόλια:

  1. Ο ΚΩΣΤΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΒΕΛΗΣ ΣΤΟ ΤΕΚΜΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ "Η ΑΝΑΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ", ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΜΕ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ, ΟΤΙ Ο ΤΡΩΪΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΙ ΤΟ 3098 Π.Ν.Χ !!! ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΙ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μ.ΒΕΝΤΡΙΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΙ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΙΚΗΣ Β', ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΩΣ ΝΕΑΡΗ ΗΛΙΚΙΑ!
    ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΛΛΑ "ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΑ" ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ "ΑΠΕΣΥΡΑΝ" ΠΟΛΛΟΥΣ "ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΥΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΜΗΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΙ;;

    ΜΥΓΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μυαλό σου και μιά λίρα.Οι παπαριές αυτές που αντιγράφεις αναμασιούνται στο ελληνικό ίντερνετ εδώ και πολλά χρόνια.Το ότι τα ονόματα όλων των γραμμάτων του ελληνικού αλφαβήτου έχουν φοινικικά ονόματα δεν σου λέει τίποτα;Το αλεφ πρώτα από όλα δεν προφέρεται ως α αλλά ως λαρυγγικός ήχος που φέρνει σε α.Τεχνικά δεν είναι ακριβώς φωνήεν.Τα φοινικικά όπως και τα αραβικά δεν έχουν πλήρες ανεπτυγμένο σύστημα φωνηέντων όπως τα ελληνικά αλλά έχουν matres lectionis (άνοιξε και καμιά εγκυκλοπαίδεια),μερικά σύμβολα δηλαδή που παίζουν διπλό ρόλο ως σύμφωνο και φωνήεν.Για τη γραμμική Β ,όντως έγραφε ελληνικά αλλά προήλθε από τη γραμμική Α η οποία είναι γραμμένη σε μια άγνωστη γλώσσα που σήμερα δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί.Αντί να αναμασάς τις ίδιες ανοησίες γιατί δεν γράφεις τα πράγματα ως έχουν.Οι Έλληνες δανείστηκαν το αλφάβητο από τους Φοίνικες.Οι Φοίνικες με τη σειρά τους ίσως επηρεάστηκαν από τα αιγυπτιακά ιερογλυφικά.Οι Έλληνες κατόπιν άλλαξαν τους ήχους κάποιων γραμμάτων και τα μετέτρεψαν σε φωνήεντα δημιουργώντας έτσι το πρώτο πραγματικό φωνητικό αλφάβητο.Με τις υγείες σας.

    Παρεπιμπτόντως ρίξε και μια ματιά εδώ και δες την πασιφανή ομοιότητα στην όψη και στα ονόματα των φοινικικών και ελληνικών γραμμάτων. http://www.glossesweb.com/2011/02/phoenician-alphabet.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τί έχετε πάθει όλοι και μιλάτε τόσο άσχημα;;
    Και λάθος να κάνει δεν υπάρχει λόγο να του απευθύνεσαι με τέτοιο τρόπο.
    Εξάλλου οι άνθρωποι έχουν μυαλό να κρίνουν,αν κάνει λάθος ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει καταντήσει αηδία το πράμα,αντιγράφουν και ξαναντιγράφουν τις ίδιες ανοησίες.Ας διαβάσει λίγο,ας το βάλει λίγο να σκεφτεί και ας γράψει ένα δικό του άρθρο διατυπώνοντας τη δική του άποψη και όχι να αναμασάσει τα ίδια και τα ασυνάρτητα πράγματα.

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τί σε κάνει να πιστεύεις, ότι αυτό που διαβάζεις εσύ στη σελίδα που πρότεινες είναι το σωστό;
    Τί κάνει τη δική σου πηγή πιο αξιόπιστη από την πηγή του Προμηθέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτά που είπα στο πρώτο μου σχόλιο με κάνουν να τα πιστεύω.Ο ένας δανείζεται από τον άλλον,κάνει μια καινοτομία και προχωράει η εξέλιξη.Δεν είναι ντροπή,έτσι δουλεύουν τα πράγματα.Αλλιώς θα έπρεπε ο καθένας μας να ανακαλύψει τον τροχό από την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο και ο προμηθέας δεν γράφει αλλά αντιγράφει.Αλλά όλο τούτο το μπλογκ μια αντιγραφή είναι,οπότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αυτό δεν είναι επιχείρημα.
    Εξάλλου απ'ότι διάβασα στο άρθρο ο Προμηθέας δε διεκδικεί την πατρότητα των γραφομένων.
    Αγαπητέ Συνέλληνα,εφόσον μιλάς χωρίς δόλο,να σε συμβουλεύσω κάτι και αν θες το πετάς.
    Να διπλοτσεκάρεις και να τριπλοτσεκάρεις σε βάθος κάθε τι που διαβάζεις,αλλά κάθε τι...ακόμα και αυτά που προέρχονται από τις πιο επίσημες πηγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας πεί κάποιος σε εμάς τους "άνοες" πώς γίνεται μια φυλή πολύ πιο αρχαία από μια άλλη και αποδεδειγμένα προηγμένου πολιτισμού να είχε ανάγκη να δανειστεί γνώση, και μάλιστα γραφή(!), από γελαδάρηδες της εποχής και όχι το αντίστροφο;Επιπλέον, ποιά είναι τα περίφημα ευρήματα που έχουν βρεθεί για την φοινικική γλώσσα και γραφή και πότε χρονολογούνται;Μια απλή ματιά στην σύγκριση χρονολογιών ελληνικής και φοινικικής γραφής, κάνει τους αγνούς αναγνώστες να καταλάβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για δώσε πηγές:τους πολύ έγκυρους λιακόπουλο και γεωργαλά τους ξέρω.Ποιους άλλους;Και επειδή η συζήτηση είναι ανούσια όλα αυτά που αντιγράφετε δεν διαφέρουν σε τίποτα στο ύφος και τη σοβαρότητα από τις γελοιότητες που ισχυρίζονται οι σκοπιανοί για μακεδονειδείς πιθήκους από τους οποίους προήλθε όλη η λευκή φυλή ή για τη ...μετάφραση της στήλης της Ροζέτας ,η μία σειρά της οποίας σύμφωνα πάλι με τους ίδιους είναι γραμμένη στα αρχαία μακεδονικά,τον πρόγονο των σκοπιανών.Στα σλάβικα δηλαδή.

    Οσο για αυτά τα επιχειρήματα του τύπου δεν τα είχαμε ανάγκη ,αυτοί ήταν βοσκοί κτλ. απαντώ με μια ερώτηση που την ξαναέκανα ποιό πάνω και δεν αναφέρεται κανείς σ'αυτή:Γιατί τα γραμματα του ελληνικού αλφαβήτου είναι σχεδόν πανομοιότυπα με το φοινικό και επιπλέον έχουν τις ίδιες φοινικικές ονομασίες.Στα φοινικά τα ονόματα των γραμμάτων είναι λέξεις με νόημα,αλεφ-βόδι,μπετ-σπίτι,γκάμελ-καμήλα κτλ,ενώ στα ελληνικά δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα;
    Πρέπει να βάλουμε πολύ φαντασία για να ετυμολογηθούν οι λέξεις με βάση τα ελληνικά ή μάλλον για να παραετυμολογηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. και κάτι άλλο πολύ εύστοχος ο τίτλος του ιστολογίου σας.Οι Έλληνες δεν υπάρχουν και πρέπει να ξαναγεννηθούν εξού και παλιγγενεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή