Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΕ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ"


Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες σε στρατόπεδο της Βόρειας Ελλάδας. Διοικητής στρατοπέδου απαγόρευσε σε φαντάρους να τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή...».


Στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους και ενόψει της ορκωμοσίας τους οι φαντάροι της 162ης Αυτοκινούμενης Μοίρας Βαρέως Πυροβολικού στα Γιαννιτσά παρήλαυναν με την εποπτεία του αρμόδιου λοχία. Λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση, ο λοχίας παρότρυνε τους φαντάρους να τραγουδήσουν το «Μακεδονία ξακουστή...», το τραγούδι που υμνεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας.


Οι φωνές των νεοσύλλεκτων έφτασαν μέχρι το διοικητήριο. Μέσα σε λίγα λεπτά, στο σημείο της εκπαίδευσης έφτασε τρέχοντας ο διοικητής της Μοίρας. Σφύριξε τρεις φορές από μακριά, όμως οι φαντάροι τον αγνόησαν. Πλησίασε πιο κοντά και φώναξε «σταματήστε». Στη συνέχεια κάλεσε κοντά του τον λοχία και του είπε ότι υπάρχει διαταγή, η οποία έχει απαγορεύσει το συγκεκριμένο τραγούδι. Η πράξη του διοικητή δυσαρέστησε τους φαντάρους, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στους αξιωματικούς της Μοίρας.


Φ. Φραγκούλης: Η οδηγία του ΓΕΣ λέει το αντίθετο


Κατηγορηματικά αντίθετος με την πράξη του διοικητή της 162ης Μοίρας εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φράγκος Φραγκούλης.


«Υπάρχει οδηγία που καλεί όλες τις μπάντες των ενόπλων δυνάμεων να παίζουν το συγκεκριμένο τραγούδι στις παρελάσεις. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, για να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες ο εν λόγω διοικητής διέκοψε το τραγούδι», δήλωσε ο κ. Φραγκούλης.


Πηγή: thestival.gr- http://makeleio.gr

1 σχόλιο:

  1. Πρωτοφανές περιστατικό θα ήταν εάν ο διοικητής δεν μιλαγε. Εδώ το τραγούδι αυτό το είπαν σε παρέλαση οι Ευέλπιδες και τους δίκασαν, ο Παππας πήρε το Βέλος το παρέδωσε στους Ιταλούς και τον έκαναν αρχηγό. Ο Πάγκαλος αποκάλεσε άχρηστες τις ΕΔ και οι αξιωματικοί δεν μίλησαν, ο Λυμπερης παρέδωσε αμαχητί τα Ίμια και έπειτα βγήκε να ζητήσει τον λόγο, οι Αραπακης, Παπανικολαου και οι άλλοι παρέδωσαν την Κύπρο στους τούρκους και έφυγαν με τιμές, το ΠΝ έδωσε το Βοτανικό για να φτιάξουν τζαμί. Και πόσα αλλά έχουνε κάνει αυτοί στις ΕΔ γι αυτό λοιπόν να μην μιλάμε καθόλου, από αυτούς όλα πρέπει να τα περιμένουμε Εκτός από το να βοηθήσουν την πατρίδα μας την Ελλάδα. Παλιά υπήρχαν στρατιωτικοί που αγαπούσαν την πατρίδα την οικογένεια την θρησκεία σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι των ΕΔ ασχολούνται μόνο με δεξιώσεις. Για θυμηθείτε τι έκαναν όταν ανακοινώθηκε ότι θα τους έκοβαν την σύνταξη, μπήκαν μέσα στο πεντάγωνο και τα εσπαγαν, γι αυτό λοιπόν δώστε σε αυτούς τους φουκαράδες δραχμοφονιαδες χρήματα. Το μόνο που έχουν για ιδέα είναι το χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή