Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Καταψηφίστηκε η ACTA από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε οριστικά σήμερα την Εμπορική Συμφωνία Καταπολέμησης της Παραποίησης (ACTA),


αποκλείοντας έτσι κάθε πιθανότητα να επικυρώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτήν την αμφιλεγόμενη διεθνή συνθήκη που, όπως υποστηρίζουν οι πολέμιοί της, απειλεί τις ατομικές ελευθερίες, ιδίως των χρηστών του Διαδικτύου.




Οι ευρωβουλευτές απέρριψαν τη συνθήκη με 478 ψήφους κατά,


39 υπέρ και 165 αποχές.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμούσε να υπογραφεί αυτή η συνθήκη και για να προστατευθούν τα οικονομικά συμφέροντα των εταιρειών,


τα προϊόντα των οποίων κυκλοφορούν πειρατικά ή κατεβάζονται μέσω του Διαδικτύου.


Η ACTA υπογράφηκε τον Ιανουάριο από 22 από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επίσης από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα, την Ελβετία, το Μεξικό και το Μαρόκο.


Τα τελευταία τρία χρόνια χιλιάδες άνθρωποι είχαν κινητοποιηθεί για να μην περάσει η συνθήκη, διαδηλώνοντας σε πολλές πόλεις όλου του κόσμου.


Ένα ψήφισμα κατά της ACTA συγκέντρωσε 2,8 εκατομμύρια υπογραφές.


Τις τελευταίες εβδομάδες, όλες οι κοινοβουλευτικές επιτροπές που ρωτήθηκαν για το θέμα τάχθηκαν κατά της συνθήκης.


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, την Τρίτη, μόνο ένα μικρό μέρος των ευρωβουλευτών υπερασπίστηκαν την ACTA.


Λίγο πριν από την ψηφοφορία ζήτησαν μάλιστα να αναβληθεί εν αναμονή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που έχει κληθεί να διαπιστώσει αν οι όροι της συνθήκης συνάδουν με το ευρωπαϊκό δίκαιο.


Ο εισηγητής της συνθήκης, ο βουλευτής Ντέιβιντ Μάρτιν, παραδέχτηκε ότι είναι σημαντικός ο αγώνας κατά της πειρατείας και της παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων.


Ωστόσο, κάλεσε τους ευρωβουλευτές να την απορρίψουν επειδή είναι «ασαφής» και επομένως «επικίνδυνη» για τα ατομικά δικαιώματα.


Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα σημεία της συνθήκης ήταν η δυνατότητα που προσέφερε στους παρόχους πρόσβασης στο Ίντερνετ να παραδίδουν στους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων τις διευθύνσεις IP των χρηστών για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι κατεβάζουν παρανόμως προγράμματα.


Το είδαμε εδώ

Σχόλιο Πελασγού : Τουλάχιστον αυτός ο νόμος έκτρωμα, προς το παρόν, αποφεύχθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου