Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΑΩΝ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ


Όπως θα δείτε και στο κείμενο που ακολουθεί, η ιουδαϊκή θρησκεία και τα παράγωγά της (πχ ο χριστιανισμός), αντιμετώπισαν με μεγάλο φόβο και μίσος το ελεύθερο Ελληνικό πνεύμα. Ο λόγος είναι απλός. Θρησκείες όπως οι παραπάνω βασίζονται στην αρχή του "πίστευε και μη ερεύνα". Οτιδήποτε πέρα της δικιάς τους ιδεολογίας θεωρείτε "σατανικό" και συνήθως είχε τη ποίνη του θανάτου (η ιερά εξέταση σταμάτησε να ισχύει μόλις το 1850 μ.χ.). Κάτι τέτοιο ήταν αδιανόητο για τους Έλληνες που είχαν έντονα τα στοιχεία της αναζήτησης και του προβληματισμού. Ήταν λοιπόν απειλή για τους εκφραστές της θρησκείας της "αγάπης". Με δικαιολογία λοιπόν τον εκχριστιανισμό μας, καταστρέψανε ένα πολιτισμό ανώτερο από κάθε άποψη. Ένα πολιτίσμο που έθεσε τις βάσεις της επιστημονικής σκέψης, της καλλιτεχνικής αναζήτησης και ενός ιδεώδους που δεν επιτρέπει στον άνθρωπο να είναι ζώο με προκαθορισμένη μοίρα στα χέρια του εκάστοτε δημιουργού (Γιαχβέ, ’λλαχ), αλλά ένα ον νοήμον, ικανό να μεγαλουργήσει, αν του βγάλεις τις παρωπίδες του φόβου.


324 μ.χ.
Μετά την εξόντωση του ανταγωνιστή του Λικίνιου , ο ρωμαίος αυτοκράτορας Φλάβιος Βαλέριος Κωνσταντίνος , αρχίζει την συστηματική καταστροφή των ελληνικών ιερών. Λεηλατεί το περίφημο Μαντείο του Διδυμαίου Απόλλωνος στην Ιωνία, και θανατώνει με φρικτά βασανιστήρια όλους τους ιερείς.


326 μ.χ. Ο Κωνσταντίνος με την προτροπή της φανατικά χριστιανής μητέρας του Ελένης καταστρέφει ολοκληρωτικά το ιερό του Θεού Ασκληπιού στις Αίγες της Κιλικίας
330 μ.χ.   Ο Κωνσταντίνος κλέβει όλους τους θησαυρούς και τα αγάλματα που βρίσκονται μέσα στα Ελληνικά ιερά για να διακοσμήσει την Nova Roma (Κωνσταντινούπολη). Η πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας εγκαθίσταται στην μεγαρικής προέλευσης πόλη Βυζάντιον.
Ο ελληνικός χαρακτήρας της πόλης αλλοιώνεται από βαρβαρικούς πληθυσμούς που μαζικά μεταφέρονται στην πόλη ώστε να αυξηθεί ο πληθυσμός της. Το ελληνικό στοιχείο μετατρέπεται από κυρίαρχο σε μια μικρή μειοψηφία. Η χερσόνησος του ’θου από ιερό ελληνικό κέντρο μετά από σφαγές και καταστροφές ναών μετατρέπεται από τον Κωνσταντίνο (με την προτροπή της θεομανούς μητέρας του) σε μοναστικό χριστιανικό κέντρο. Τον ίδιο χρόνο ο χριστιανικός όχλος, συνεπαρμένος από τη μισαλλόδοξη χριστιανική εκκλησία, καίει στο Bayeux το ιερό του Βελλενού-Απόλλωνος και λυντσάρει τους ιερείς του.


335 μ.χ Ο Κωνσταντίνος καταστρέφει δεκάδες ιερούς εθνικούς ναούς στη Μικρά Ασία και Παλαιστίνη ενώ διατάζει την ΣΤΑΥΡΩΣΗ όλων των μάγων και μάντεων. (με αυτούς τους χαρακτηρισμούς οι αμόρφωτοι και μισέλληνες χριστιανοί εννοούσαν όλους τους επιστήμονες, φιλόσοφους, ιερείς). Τότε είναι που μαρτύρησε και ο νεοπλατωνικός φιλόσοφος Σώπατρος. Ακολουθούν καταστροφές ελληνικών ναών και στη θέση τους κτίζονται χριστιανικές εκκλησίες
337 μ.χ. Είναι το έτος που ο Κωνσταντίνος από τους πρώτους καταστροφείς του ελληνικού πνεύματος, παιδοκτόνος και συζυγοκτόνος (Ο Κωνσταντίνος διατάζει την εκτέλεση της ίδιας του της συζύγου Φαύστας την οποία και βράζουν ζωντανή, Κωνσταντίνος και Ελένη δηλητηριάζουν τον άτυχο Κρίσπο, γιο του Κωνσταντίνου από την παλλακίδα του Μινερβίνα, με την δικαιολογία ότι συνωμοτούσε ενάντια στον θρόνο καθώς και ουκ ολίγους συγγενείς τους), πεθαίνει ενώ λίγο πριν είχε βαπτιστεί χριστιανός. Η εκκλησία για το θεάρεστο έργο του, τον ανακηρύσσει ’γιο και Ισαπόστολο, όπως επίσης και την μητέρα του Ελένη ως Αγία.
341 μ.χ. Ο αυτοκράτωρ Κωνστάντιος Θέτει εκτός νόμου το Ελληνίζειν και την παραδοσιακή μαντική. Πολλοί Έλληνες είτε εκτελούνται , είτε φυλακίζονται
346 μ.χ. Μεγάλης κλίμακας διωγμοί εναντίον των εθνικών, Ελλήνων και μη της Κωνσταντινούπολης. Ο ρήτωρας, φιλόσοφος και συγγραφέας Λιβάνιος κατηγορείται ως μάγος και εξορίζεται.
353 μ.χ. Με διάταγμα ο Κωνστάντιος απαγορεύει την λατρεία και την προσφορά θυσιάσματος στους εθνικούς δια ποινής θανάτου.
354 μ.χ. Με νέο διάταγμα ο Κωνστάντιος απαγορεύει την λειτουργία των εθνικών και ελληνικών ιερών και διατάζει το κλείσιμο τους. Οι ιεροί ναοί των Ελλήνων και των άλλων εθνικών λατρειών μετατρέπονται σε πορνεία και ταβέρνες. Οι εθνικοί ιερείς εκτελούνται. Καινούριο αυτοκρατορικό διάταγμα διατάζει την "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΝΑΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ". Αρχίζουν οι πρώτες πυρπολήσεις βιβλιοθηκών σε πολλές πόλεις της αυτοκρατορίας.
Χριστιανοί ασβεστοπαραγωγοί κατασκευάζουν ασβεστοκάμινους δίπλα σε ελληνικούς ναούς για να εκμεταλευτούν τα μάρμαρα των ναών. Είναι η αρχή για ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα ενάντια στην επιστήμη και πνευματική και τεχνολογική πρόοδο της ανθρωπότητας. Από το 354 μ.χ. και για 1500 χρόνια ακόμα θα καούν στην πυρά ανυπολόγιστος αριθμός ελληνικών βιβλίων. Βιβλία φιλοσοφίας, λογοτεχνίας , μαθηματικών, ιστορίας, γεωγραφίας, ποιητικές συλλογές και κυρίως επιστημονικά βιβλία. Σε αυτά τα τελευταία οι χριστιανοί θα επιδείξουν ιδιαίτερο ζήλο καθώς για τον εξαιρετικά χαμηλού πνευματικού επιπέδου χριστιανικό όχλο αποτελούν, ιδιαίτερα τα μαθηματικά, κείμενα μαγείας.


Το αποτέλεσμα αυτών των πράξεων φαίνεται σήμερα αφού από την αρχαιοελληνική γραμματεία έχουμε όπως υπολογίζεται λιγότερο από τον 1% . Όσα σώθηκαν, σώθηκαν κυρίως από τους ’ραβες και από άλλους ελληνόφιλους


357 μ.χ. Ο Κωνστάντιος απαγορεύει δια νόμου όλες τις μεθόδους μαντείας
359 μ.χ. Στην Σκυθόπολη της Συρίας οργανώνονται από τους χριστιανούς τα πρώτα στρατόπεδά θανάτου της ιστορίας. Εκεί συγκεντρώνονται οι συλληφθέντες Εθνικοί από όλα τα μέρη της αυτοκρατορίας. Τα βασανιστήρια και οι εκτελέσεις είναι σε καθημερινή βάση.
361 μ.χ. Ίσως ο μεγαλύτερος Ελληνολάτρης της ιστορίας ανεβαίνει στον θρόνο. Ο Φλάβιος Κλαύδιος Ιουλιανός μια από της τραγικότερες και εκπληκτικότερες μορφές της ιστορίας. Αμέσως παύει κάθε διωγμός ενάντια στους εθνικούς. Θεσμοθετεί απόλυτη ανεξιθρησκία και επιδιορθώνει όσους από τους ελληνικούς ναούς δεν είχαν ολοκληρωτικά καταστραφεί από τους χριστιανούς . Θέλοντας κάθε άνθρωπος να έχει την δυνατότητα να ακολουθεί ελεύθερα το θρησκευτικό του μονοπάτι επιδιώκει ακόμα και την αναστήλωση του ναού του Σολομώντα.
363 μ.χ. Δολοφονείται πισώπλατα από οπαδό της θρησκείας της αγάπης ο Ελληνολάτρης αυτοκράτορας Ιουλιανός κατά την διάρκεια μάχης με τους Πέρσες. Μόλις 2 χρόνια μετα. Η δολοφονία του Ιουλιανού θεωρείται σίγουρη καθώς κανείς από τους Πέρσες στρατιώτες δε παρουσιάστηκε να ζητήσει την ανταμοιβή που είχε ορίσει ο βασιλιάς Σαπώρ για τον θάνατο του Ιουλιανού. Ο χριστιανός Σωζόμενος επίσης επαινεί τον δολοφόνο ¨που για την αγάπη του θεού και της θρησκείας εκτέλεσε μια τέτοια πράξη¨. Τυπικό δείγμα μισαλλοδοξίας και αρρωστημένης φαντασίας.
364 μ.χ. Ο αυτοκράτορας Φλάβιος Ιοβιανός διατάζει την πυρπόληση της βιβλιοθήκης της Αντιόχειας. Χιλιάδες Ελληνικα βιβλία φιλοσοφίας και επιστήμης καίγονται.
365 μ.χ. Απαγορεύεται στους εθνικούς αξιωματικούς να διατάζουν χριστιανούς στρατιώτες.
370 μ.χ. Ο αυτοκράτωρ Βάλεντος διατάζει μεγάλο διωγμό κατά των Ελλήνων. Καίγονται χιλιάδες Ελληνικά βιβλία με την κατηγορία της μαγείας!!!! Ενώ ο φιλόσοφος Σιμωνίδης καίγεται στην πυρά, ο φιλόσοφος Μάξιμος ύστερα από φρικτά βασανιστήρια αποκεφαλίζεται, οι ιερείς Πατρίκιος και Ιλάριος εκτελούνται ενώ χιλιάδες άλλοι εθνικοί επώνυμοι και μη φυλακίζονται ή εκτελούνται.
372 μ.χ. Ο ανθέλληνας Βάλεντος διατάζει τους κυβερνήτες της Μικράς Ασίας να ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΟΥΣ.
373 μ.χ. Νέα απαγόρευση όλων των μορφών μαντείας. Αρχίζει η χρήση του όρου PAGANI (δηλαδή κάτοικος της υπαίθρου, λόγο της μεγαλυτερης θρησκευτικής ελευθερείας που είχε η επαρχία απο τη πόλη) υποτιμητικά για τους Ελληνές και τους λοιπούς Εθνικούς.
375μ.χ. Ο ναός του Ασκληπιού στην Επίδαυρο κλείνετε από τους χριστιανούς
380μ.χ. Ο φανατικός ισπανός ανθέλληνας Θεοδόσιος ο Α΄( ο αποκαλούμενος και Μέγας από τους χριστιανούς). Ορίζει επίσημη και μοναδική θρησκεία του κράτους τον χριστιανισμό και κηρύσσει εκτός νόμου κάθε άλλη λατρεία. Όποιος δεν είναι χριστιανός χαρακτηρίζεται ως σιχαμερός, αιρετικός, μωρός και τυφλός και απειλείται με επουράνια και επί γης τιμωρία (βλέπε Κώδιξ Θεοδοσίου). Δίνει εξουσιοδότηση στον επίσκοπο Μεδιολάνου Αμβρόσιο να καταστρέψει όλους τους ναούς των Εθνικών. Χριστιανοί ιερείς καθοδηγούν τον χριστιανικό όχλο ενάντια στον ναό της Δήμητράς στην Ελευσίνα καταστρέφουν τα πάντα γύρω τους και προσπαθούν να λιντσάρουν τους ιεροφάντες των Ελευσίνιων Μυστηρίων Νεστόριο και Πρίσκο. Ο 95χρονος ιεροφάντης Νεστόριος ύστερα από όλα αυτά κηρύσσει το τέλος των Ελευσίνιων μυστηρίων και την αρχή ενός πνευματικού σκότους για την ανθρωπότητα.
381μ.χ. Μια επιστροφή στις αρχαίες λατρείες αρχίζει να παρατηρείται στην αυτοκρατορία με μαζικές αποκηρύξεις της θρησκείας του Γιαχβέ και του Ναζωραίου. ο Μέγας και ’γιος Θεοδόσιος βλέποντας την επιστροφή πολλών χριστιανών στις πατρικές λατρείες με διάταγμα του στερεί τα πολιτικά δικαιώματα όλων των χριστιανών που επιστρέφουν στης παραδοσιακές λατρείες.
Σε όλη την ανατολική αυτοκρατορία ναοί και βιβλιοθήκες γκρεμίζονται και καίγονται. Σήμερα από τα 82 έργα του Αισχύλου έχουμε μόνο τα 7, από τα 123 του Σοφοκλή μόνο τα 7 από τα 92 έργα του Ευριπίδου μόνο τα 18. Έλληνες φιλόσοφοι, ποιητές, τραγωδοί, επιστήμονες, εχουν μείνει στην ιστορία μόνο από τα ονόματα τους και μικρά αποσπάσματα από τα γραπτά τους που βρίσκονται σε άλλα κείμενα. Ενώ δεκάδες άλλοι έχουν χαθεί μαζί με τα έργα τους για πάντα χάρη στο θεάρεστο έργο των χριστιανών.


Με νέο διάταγμα του ο Θεοδόσιος απαγορεύει ακόμα και την απλή επίσκεψη στους ελληνικούς και εθνικούς ναούς. Στην Κωνσταντινούπολη ο ναός της Θεάς Αφροδίτης μετατρέπεται από τους ευσεβείς χριστιανούς σε πορνείο ενώ της Θεάς Αρτέμιδος και του Θεού Ήλιου σε στάβλους


382μ.χ. Το hellelu-jah ( το γνωστό αλληλούια) εντάσσεται στις χριστιανικές τελετές. Θα πρέπει να μάθετε ότι η φράση αυτή στα εβραικά σημαίνει Δόξα τω Γιαχωβά και ήταν η πολεμική κραυγή των εβραίων Ζηλωτών.
384μ.χ. Ο Θεοδόσιος διορίζει Ύπαρχο Ανατολής τον Ματέριο Κυνήγιο και τον διατάζει να συνεργαστεί με τους τοπικούς χριστιανούς επίσκοπους στην καταστροφή των ελληνικών και εθνικών ναών σε νότια Ελλάδα και Μικρά Ασία καθώς και την καταστροφή και το κάψιμό όλων των ελληνικών βιβλίων.
385-388μ.χ. Ο Μάτερνος Κυνήγιος ακολουθούμενος από χιλιάδες φανατικούς μοναχούς περιδιαβαίνει την ελληνική ύπαιθρο καίγοντας και καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμα του. Εκατοντάδες ελληνικοί ναοί και βιβλιοθήκες ισοπεδώνονται και καίγονται από τους οπαδούς της θρησκείας της αγάπης. Χιλιάδες Έλληνες και Εθνικοί από όλα τα μέρη της αυτοκρατορίας καταλήγουν στα στρατόπεδα θανάτου της Σκυθοπόλεως.
389μ.χ. Όλες οι μέθοδοι χρονολόγησης πέραν της χριστιανικής καταργούνται δια νόμου.
390μ.χ. Ο πατριάρχης Αλεξάνδρειας Θεόφιλος εξαπολύει μέγα διωγμό κατά των Ελλήνων και των Εθνικών της περιοχής. Καταστρέφει σχεδόν όλους τους μη-χριστιανικούς ναούς της Αλεξάνδρειας εκτός του Σεραπείου και των ναών της Ίσιδος (όχι φυσικά λόγο κάποιου είδους σεβασμού αλλά λόγο του πολυάριθμου των Ισιδιστών της περιοχής). Οι μισαλλόδοξοι εβραιοχριστιανοί θέλοντας να εξευτελίσουν τα Ιερά των Εθνικών ανεβάζουν σε γαϊδούρια ιερά σκεύη και αγάλματα και τα περιφέρουν στην πόλη. Η φαιδρή αυτή πράξη οδηγεί σε εξέγερση των Εθνικών.
Ο χριστιανός Γότθος στρατηγός Βοθέριχος αρχηγός των Βυζαντινής φρουράς της Θεσσαλονίκης προσπαθεί με την βία να επιβάλλει την θρησκεία του Ναζωραίου στους Έλληνες της πόλης. Οι Έλληνες εξεγείρονταί και σκοτώνουν πολλούς αξιωματικούς και στρατιώτες της φρουράς. Ο Θεοδόσιος μαθαίνοντας τα συμβάντα καλεί τους κάτοικούς της Θεσσαλονίκης στον ιππόδρομο δήθεν να παρακολουθήσουν ιπποδρομίες. 


Μέσα σε τρεις ώρες ο Θεοδόσιος με την βοήθεια των εκχριστιανισμένων Γότθων ΣΦΑΖΟΥΝ 7000 ΕΛΛΗΝΕΣ (ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 15000) ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΣΠΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ. Σε μια προσπάθεια να ηρεμίσουν τα πνεύματα η χριστιανική εκκλησιά καταδικάζει την πράξη του Θεοδοσίου ενώ βέβαια στην συνέχεια τον ανακηρύσσει Μέγα και ’γιο.


391μ.χ. Ο Θεοδόσιος με νέο του νόμο απαγορεύει εκτός από την απλή επίσκεψη σε εθνικούς ναούς ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ. Επίσης απαγορεύει την ελληνική γλώσσα και καθιερώνει την λατινική γλώσσα ως την επίσημη της αυτοκρατορίας.
 Νέοι διωγμοί και σφαγές των Εθνικών. Νέα εξέγερση των Εθνικών στην Αλεξάνδρεια που οχυρώνονται στο Σεράπειο. Μέσα στον ναό βρίσκονται τα τελευταία διασωθέντα έργα από την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Ο νεοπλατωνικός φιλόσοφος Ολύμπιος καλεί τους αρχαιόθρησκους της πόλης σε ένοπλο αγώνα υπέρ βωμών. Είναι μια απελπισμένη προσπάθεια των εκεί ελεύθερων ανθρώπων να υπερασπίσουν την τιμή τους , τις πατρώες λατρείες , και την γνώση του αρχαίου κόσμου από τους οπαδούς του Εβραίου θεού. Στην υπεράσπιση του ναού συμμετέχουν και οι ιερείς Ελλάδιος και Αμμώνιος καθώς και οι ποιητές Παλλαδάς και Κλαυδιανός. Για την αποφυγή περαιτέρω εξεγέρσεων ο Θεοδόσιος λύει την πολιορκία, δίνει αμνηστία στους πολιορκούμενους και ονομάζει οσιομάρτυρες τους χριστιανούς πολιορκητές που σκοτώθηκαν.


Αμέσως μετά την αποχώρηση του Ολύμπιου και των συναγωνιστών του, ο δειλός Θεόφιλος και οι εξίσου δειλοί οπαδοί της θρησκείας της αγάπης επιτίθενται στον ανυπεράσπιστο ναό, τον καταστρέφουν και παραδίδουν στις φλόγες την τεράστια βιβλιοθήκη που φιλοξενούσε το ιερό. Στην θέση του ναού και της ανυπολόγιστης αξίας βιβλιοθήκης οι χριστιανοί θα κτίσουν αργότερα μοναστήρι.


392μ.χ. Νέες σφαγές Ελλήνων και Εθνικών. Τα Καβήρεια μυστήρια της Σαμοθράκης παύουν και οι Έλληνες ιερείς σφάζονται. Στην Κύπρο οι τοπικοί επίσκοποί Επιφάνιος και Τύχων (’γιοι και οι δύο) καταστρέφουν σχεδόν όλους τους ναούς στο νησί. Τα μυστήρια της θεάς Αφροδίτης σταματούν. Νέος παρανοϊκός νόμος του Θεοδοσίου, σύμφωνα με το οποίο, όποιος δεν υπακούει τον "’γιο" Επιφάνιο δεν έχει δικαίωμα ζωής στο νησί! Νέες εξεγέρσεις Ελλήνων και Εθνικών ενάντια στον αυτοκράτορα και την εκκλησία σε πολλές περιοχές της αυτοκρατορίας.
393μ.χ. Απαγόρευση των Πυθικών, των Ολυμπιακών και ’κτιων αγώνων ως ελληνικά μιάσματα. Οι οπαδοί της αγάπης ισοπεδώνουν τους ναούς της Ολυμπίας. Παράλληλα με όλα αυτά ο Θεοδόσιος όλος περιέργως- ορίζει την ιουδαϊκή θρησκεία ως ανεκτή από τους χριστιανούς και απαγορεύει κάθε καταστροφή Ιουδαϊκής συναγωγής.
395μ.χ. Στον θρόνο ανεβαίνει ο επίσης ισπανικής καταγωγής Φλάβιος Αρκάδιος με δύο νόμους του διατάζει ανηλεή διωγμό κατά Ελλήνων και Εθνικών. Όμως ο κίνδυνος των Γότθων ( χριστιανών στο θρήσκευμα ασφαλώς) αρχίζει να ανησυχεί την βασιλεύουσα. Ο ευνούχος συμβουλάτορας του Αρκάδιου, Ρουφίνος συμβουλεύει τον αρχηγό των Γότθων Αλάριχο να στραφεί εναντίον της Γης των Ελλήνων και του υπόσχεται αμύθητα πλούτη τα οποία κρύβονταί μέσα στους ελληνικούς ναούς. Οι εκχριστιανισμένοι Γότθοι του Αλάριχου συνεπικουρούμενοι από πλήθος ειδωλοφάγων μοναχών αρχίζουν την ισοπέδωση των ελληνικών πόλεων και την σφαγή των Ελλήνων. 
Το Δίων, η Μεσσηνία, το ’ργος, η Νεμέα, η Λυκόσουρα, η Σπάρτη, τα Μέγαρα, η Κόρινθος και άλλες ελληνικές πόλεις καταστρέφονται ολοκληρωτικά. Τα ιερά του Διός στην Νεμέα, τα ιερά της Ολυμπιάς, τα αρκαδικά ιερά της Λυκόσουρας και το ιερό της Ελευσίνας μαζί με πλήθος άλλων ελληνικών λατρευτικών κέντρων καταστρέφονται ολοκληρωτικά ενώ οι ιερείς τους είτε σφάζονται, είτε όπως ο ιεροφάντης του Μίθρα, Ιλάριος καίγονται ζωντανοί. Χαρακτηριστική είναι η στάση που κρατάνε οι απανταχού την ελληνική επικράτεια αυτοκρατορικές φρουρές που αντί να εμποδίσουν τον Γότθο εισβολέα που καταστρέφει πόλεις τις αυτοκρατορίας παρακολουθούν απαθέστατα.


Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό της άφιξης των Γότθων στις Θερμοπύλες. Ο Αλάριχος αναγγείλει την άφιξη του στον Ανθύπατο Αντίοχο και αρχηγό της φρουράς των Θερμοπυλών Γερούσιο, ζητώντας τους να τον αφήσουν να περάσει ελεύθερα στην υπόλοιπη Ελλάδα, κάτι που φυσικά δεν του αρνούνται.


396μ.χ. Νόμος του Αρκάδιου ορίζει ότι οποιαδήποτε είδους ενασχόληση με το Δωδεκάθεο και τις εθνικές λατρείες πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ύστατη προδοσία απέναντι στην αυτοκρατορία. Οι εναπομείναντες Εθνικοί ιερείς και ιεροφάντες φυλακίζονται.
397μ.χ.   Νέος νόμος του Αρκάδιου. Με την παρότρυνση του ’γιου και φανατικού ανθέλληνα Χρυσόστομου, αυτού του ανεκδιήγητου που απεκάλεσε τους Έλληνες φιλόσοφους ανήθικα καθάρματα, διατάζει το "Ες έδαφος φέρειν" για όλους τους εναπομείναντες ναούς Ελλήνων και Εθνικών, καθώς και την ασβεστοποίηση των μαρμάρων τους και την χρήση τους ως οικοδομικά υλικά ώστε να χαθούν για πάντα τα ίχνη των εθνικών λατρειών.
398μ.χ. Το 4ο εκκλησιαστικό συνέδριο της Καρχηδόνας απαγορεύει την μελέτη των βιβλίων των Ελλήνων και λοιπών Εθνικών ακόμα και στους χριστιανούς επίσκοπους. Ο επίσκοπός Πορφύριος, και αυτός "’γιος", ισοπεδώνει σχεδόν όλους τους ναούς των εθνικών στη Γάζα. Ο Γότθος Αλάριχος για το θεάρεστο έργο της ισοπέδωσης της Ελλάδος διορίζεται γενικός αρχηγός του ιλλυρικού ζητήματος.
399μ.χ. Ο Αρκάδιος διατάζει με νέο νόμο την ισοπέδωση όσον από τους ελληνικούς και εθνικούς ναούς έχουν παραμείνει.
400μ.χ.   Ο επίσκοπός Νικήτας καταστρέφει το μαντείο του Θεού Διονύσου στις Βέσσες και "βαπτίζει" τους κατοίκους της πόλης. mythologia.8m.com ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ... 

7 σχόλια:

 1. Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΛΕΓΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΙΔΟΥΝ.Ο ΔΕ ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΕΚΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ:ΕΦΘΑΣΕ ΤΩΡΑ Η ΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΩΡΑ ΔΙΑ ΝΑ ΔΟΞΑΣΘΕΙΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΙΝ ΤΟΥ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΗ ΩΣ ΜΕΣΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟΝ ΚΟΣΜΟΝ.ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ ΚΕΦιβ23.ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΞΑΣΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΚΟΣΜΟΥ.ΑΣ ΗΤΑΝ ΕΘΝΙΚΟΙ.Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ Η ΛΕΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.Ο ΙΗΣΟΥΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΑΛΙΛΑΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ.ΗΤΑΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΟΥΔΑΙΟΣ.ΟΥΤΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΥ.ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΝΤΩΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ.Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ.ΑΛΛΟ ΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.ΚΑΚΟΣ ΒΕΒΑΙΑ.ΕΙΔΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΛΑΣΠΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ....ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΠΙΑ ΑΗΔΙΑ ....ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΑΥΤΟ ΩΦΕΙΛΕΤΕ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ...ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΣΤΟΥΔΙΟΥ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ Η ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΣΙΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ....ΠΟΥ ΦΥΛΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ.....ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΛΑΣΠΗ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ....ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΕ. ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΟΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ... ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΄΄ ΕΔΡΑΣΕ΄΄ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΤΕ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ? ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ 4 ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΓΙΝ ΕΤΑΙ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΟ 180 Μ.Χ... Η ΜΟΝΗ ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΙΩΣΗΠΟΥ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ... ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΜΙΑ ΠΗΓΗ... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ... ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΠΙΝΟΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΖΩΔΙΑΚΟ ΚΥΚΛΟ, ΤΕΤΟΙΟΙ ΘΕΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΘΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΟΔΙΟΝΥΣΟΣ, Ο ΚΡΙΣΝΑ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ, Ο ΘΕΟΣ ΩΡΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, Ο ΤΡΙΜΟΥΤΡΙ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ... ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ... 25 ΔΕΚΕΒΡΗ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΘΕΟΙ... Οι γιορτές του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου αποτελούν ημέρες χαρμόσυνης αλληλεπίδρασης, συντροφικότητας, αλληλοβοήθειας και, ταυτόχρονα, ορόσημο καθορισμού νέων στόχων για άτομα και έθνη.

  Οι μέρες γύρω από το χειμερινό ηλιοστάσιο έως και τις αρχές του Γενάρη είναι από τις αρχαιότερες εορταστικές περιόδους των ανθρώπων. Πολύ πριν από την έλευση του χριστιανισμού, όλες οι πολυθεϊστικές θρησκείες γιόρταζαν αυτή την περίοδο την γέννηση των θεών τους. Οι Βαβυλώνιοι τον Σαμάχ, Βάαλ, Μαρδούκ ή Νεργκάλ, οι Ινδοί τους Βράχμα και Βισνού, οι Πέρσες τον θεό Μίθρα, οι Αιγύπτιοι τον Όσιρι και τον Ώρο, οι Σύριοι τον Ταμμούζ, οι Δρυίδες Κέλτες τον Χεσούς και βέβαια οι Έλληνες τον Διόνυσο και τον Άδωνι, καθώς και τον ημίθεο Ηρακλή, οι οποίοι είναι μόνο λίγοι από όσους θεωρείται ότι γεννήθηκαν στο διάστημα αυτό. Η καθιέρωση της 25ης Δεκεμβρίου ως ημερομηνίας γέννησης του Ιησού έγινε ύστερα από μεγάλες διαβουλεύσεις, που ξεκίνησαν από τον 4ο μ.Χ. αιώνα, κράτησαν σχεδόν τριακόσια χρόνια και τελείωσαν με την αποδοχή της ημερομηνίας αυτής και από την εκκλησία της Ιερουσαλήμ, τον 7ο αιώνα.

  Στις 21 Δεκεμβρίου το πρωί αρχίζει η ανατολή του ηλίου και η παραμονή του Χειμερινού Ηλιοστασίου. Από αυτή την μέρα μέχρι και τις 25 του μηνός ο ήλιος κάνει την μικρότερη τροχιά γύρω από την γη και η νύχτα είναι η μεγαλύτερη από όλες τις μέρες του χρόνου. Παρ' όλα αυτά ο ήλιος βρίσκεται στο πιο κοντινό σημείο σε απόσταση με την γη αυτές τις μέρες και επηρεάζει τον ψυχικό και πνευματικό κόσμο περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

  Σύμφωνα με τις παραδόσεις ο θεός Απόλλων στις 21 Δεκεμβρίου, την πρώτη μέρα του Χειμερινού Ηλιοστασίου δηλαδή, πηγαίνει στην Υπερβορέα, όμως πριν φύγει καθαρίζει τις ψυχές με τις ακτίνες του καθιστώντας έτσι τεράστια την πνευματική σημασία του Χειμερινού Ηλιοστασίου.
  ΤΩΡΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, ΑΝ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ , ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΕΓΡΑΦΕ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ? ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΄ΠΕΡΙΤΟΜΗ? ΣΥΝΗΘΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΒΡΑΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ... ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟ ΟΤΙ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΑ ΕΕΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΣΤΕΙΟ, ΔΙΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΤΑΝ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ , ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΡΑ ΗΤΑΝ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΓΑΛΙΛΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ...
  μια πόλη της Παλαιστίνης και συγκεκριμένα της Γαλιλαίας με το όνομα Ναζαρέτ δεν υπήρξε ποτέ πριν και κατά τη διάρκεια της ζωής του Ιησού και παρουσιάζεται για πρώτη φορά μέσα από τα ευαγγέλια. Η πόλη αυτή φαίνεται να «ιδρύθηκε» από τους χριστιανούς θεολόγους. ουτε φυσικα στην παλαια διαθηκη, αναφερεται το ονομα αυτης της πολης, ουτε και κατα διαρκεια της εξεγερσης κατα της ρωμης το 67 μχ, δεν αναφερεται η πολη ναζαρετ, ελπιζω να μην σας κουρασα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η απάντσή μου πηγαίνει στο σχόλιο stduce@gmail.com, για αποφυγή, παρεξηγήσεων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΦΙΛΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΩ ΓΝΩΜΗ.Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΘΕΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΚΟΜΕΝΙΑΡΗΣ ΟΥΤΕ ΕΚΡΥΒΕ ΞΩΓΑΜΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΜΟΙΡΟ ΤΟΥ.ΒΛΕΠΕ ΔΙΟΝΥΣΟΣ.ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΦΗΤΕΨΑΝ ΜΑΣΟΝΤΑΣ ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ.ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΜΥΘΟΥΣ.ΔΕΝ ΑΜΦΕΒΑΛΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΗΤΑΝ ΠΜΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΙ ΠΩΣ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ?ΚΑΙ ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ?ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ.ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΛΕΞΗ.ΜΗΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ ΗΤΑΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο καθένας μας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει κρίνοντας από την ποιότητα της λογικής και της αντίληψης ΤΟΥ αγαπητέ μου φίλε!
  Θα ήθελα πραγματικά να έχω απέναντι μου έναν ισχυρό συνομιλητή με επιχειρήματα και τεκμηριωμένες απόψεις παρά με ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ ...
  Η αλήθεια αναλύεται μέσα από την ορθολογική επιστημονική ΕΡΕΥΝΑ και οχι από παραμύθια για μικρά παιδιά.
  Δεν έχω προβλημα με την πίστη του καθενός αλλά σε αν θέλουμε να μιλάμε ΣΟΒΑΡΑ πρέπει να τα λέμε όπως έχουν !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. η απάντηση μου προς τον κύριο με το σχόλιο -->

  ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΛΑΣΠΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ....ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΠΙΑ ΑΗΔΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή