Όταν η τρόϊκα είχε πρωτοέρθει στα μέρη μας, υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Απαντώντας τότε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είχε διαβεβαιώσει ότι η τρόϊκα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να μπει στον πυρήνα της Εθνικής Άμυνας. Είχε μάλιστα αρνηθεί να συναντηθεί ο ίδιος με τους πρώτους νεαρούς υπαλλήλους της τρόϊκας που είχαν έρθει στην Ελλάδα,παραπέμποντάς τους σε ομάδα αξιωματικών. Και καλά έκανε.
Μετά βέβαια ο Ευάγγελος Βενιζέλος έγινε τσάρος της Οικονομίας και τα ΄λεγε κάθε μέρα με τη τρόϊκα.Αλλά αυτή ήταν η δουλειά του.
Το θέμα είναι ότι η τρόϊκα όχι μπήκε μόνο στο ΥΕΘΑ,αλλά όπως όλα δείχνουν έχει μπει εκεί που ο κ.Βενιζέλος έλεγε ότι δεν πρόκειται ποτέ να της επιτραπεί: στο στενό πυρήνα της Εθνικής Άμυνας.
Γιατί το λέμε αυτό;
Γιατί το ΥΕΘΑ βοά εδώ και δυο μήνες ότι το θέμα της μεταφοράς των αρμάτων μάχης Abrams από τις ΗΠΑ δεν είναι η εξεύρεση των χρημάτων για το κόστος της μεταφοράς. Τα χρήματα υπάρχουν και είναι ένα κονδύλι 4,2 εκατομμυρίων ευρώ που έχει συμφωνηθεί με συγκεκριμένη εταιρεία που θα αναλάβει τη μεταφορά. Γιατί λοιπόν δεν προχωρά η υπόθεση; Μα γιατί υπάρχει “σκεπτικισμός” πως θα δικαιολογηθεί αυτό το έξοδο στη τρόϊκα.Δηλαδή στους Γερμανούς για να είμαστε ακριβείς ,οι οποίοι έχουν μεγάλο συμφέρον να μην μπουν άλλα άρματα μάχης στις ΕΔ. Και θα κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν αυτή τη προοπτική.
Χθες πάλι μετά τη διυπουργική αυτό που καταλάβαμε είναι ότι συμφωνήθηκε απ΄ όλους ότι δεν μπορεί να υπάρξουν άλλες περικοπές στους στρατιωτικούς ,συμφωνήθηκαν και τα ισοδύναμα μέτρα που πρότεινε ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος,αλλά θα περιμένουμε τον κ.Τόμσεν και τη παρέα του για να μας πει αν τα δέχονται!
Ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος έχει πει από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε ότι “το ΥΕΘΑ είναι ένα πολύ δύσκολο υπουργείο”. Αυτό είναι θετικό, γιατί δείχνει ότι έχει συνείδηση της κατάστασης.Συνεπώς αντιλαμβάνεται ότι το να πει “όχι” σε οποιαδήποτε προσπάθεια της τρόϊκας να διοικήσει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει. Και για τον ίδιο και για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
ΥΓ.Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι δεν πρέπει να σοβαρευτούμε και να προχωρήσουμε γρήγορα σε ριζική αναδιοργάνωση των ΕΔ, όπως γράφαμε χθες.Η “χαοτική” δομή των σημερινών ΕΔ,δίνει “πατήματα” στους Τόμσεν να παριστάνουν και τους στρατηγούς. Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
onalert.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου