Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Ας δούν οι "αναρχικοί" τί έλεγε ο Μπακούνιν τους για την Πατρίδα και τους Εβραίους


Η ευημερία του Κράτους είναι η αθλιότητα του πραγματικού Έθνους, του Λαού. Το μεγαλείο και η ισχύς του Κράτους είναι η σκλαβιά του Λαού. Ο Λαός είναι ο φυσικός και νόμιμος εχθρός του Κράτους. Και αν ακόμη ο Λαός υποκύπτει - πολύ συχνά αλίμονο -  στις αρχές, κάθε αρχή του είναι μισητή. To Κράτος δεν είναι η Πατρίδα. Είναι η αφαίρεση, ο μεταφυσικός, μυστικιστικός, πολιτικός, νομικός μύθος της Πατρίδας. Οι λαϊκές μάζες όλων των χωρών αγαπούν βαθιά την Πατρίδα τους. Αλλ' αυτό είναι μια φυσική πραγματική αγάπη. Ο πατριωτισμός του λαού δεν είναι ιδέα, αλλά γεγονός και ο πολιτικός πατριωτισμός, η αγάπη του Κράτους δεν είναι η ακριβής έκφραση αυτού του γεγονότος, αλλά μια εκφυλισμένη έκφραση μέσω μιας απατηλής αφαίρεσης και πάντα προς όφελος μιας εκμεταλλεύτριας μειοψηφίας. 

Η Πατρίδα, η εθνικότητα όπως και η ατομικότητα, είναι ένα γεγονός φυσικό και κοινωνικό, ψυχολογικό και ιστορικό ταυτόχρονα. Δεν είναι μια θεωρητική αρχή. Δεν μπορούμε να ονομάσουμε ανθρώπινη αρχή, παρά μόνο ό,τι είναι καθολικό, κοινό σε όλους τους ανθρώπους. Η εθνικότητα τους χωρίζει. Δεν είναι λοιπόν αρχή. Αλλά αυτό που είναι αρχή, είναι ο σεβασμός που ο καθένας πρέπει να έχει για τα φυσικά, πραγματικά ή κοινωνικά γεγονότα. Η εθνικότητα, όπως και η ατομικότητα, είναι ένα από αυτά τα γεγονότα. Οφείλουμε λοιπόν να τη σεβόμαστε. Η καταπίεσή της είναι έγκλημα, και για να μιλήσουμε με τη γλώσσα του Μαντσίνι, αυτή γίνεται ιερή αρχή κάθε φορά που απειλείται ή καταπιέζεται. Γι αυτό λοιπόν αισθάνομαι ειλικρινά και πάντα τον πατριώτη κάθε καταπιεσμένης Πατρίδας.

Η Πατρίδα αντιπροσωπεύει το ιερό και αδιαφιλονίκητο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, κάθε ομάδας ανθρώπων, ενώσεων, κοινοτήτων, εθνών, περιοχών, να αισθάνονται, να σκέπτονται, να θέλουν και να δρουν κατά τον τρόπο τους και ο τρόπος αυτός είναι πάντα το αναμφισβήτητο αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας ιστορικής εξέλιξης. Υποκλινόμαστε λοιπόν, μπροστά στην παράδοση, μπροστά στην Ιστορία. Ή καλύτερα, τις αναγνωρίζουμε, όχι γιατί μας παρουσιάζονται σαν αφηρημένα εμπόδια, που σχηματίστηκαν μεταφυσικά, νομικά και πολιτικά από τους σοφούς δάσκαλους και ερμηνευτές του παρελθόντος, αλλά μόνο γιατί έχουν περάσει πραγματικά μέσα στο αίμα και στη σάρκα, μέσα στις αληθινές σκέψεις και τη θέληση των σημερινών Λαών.

Μιχαήλ Μπακούνιν
http://www.exitarea.gr/

Σχόλιο Πελασγού : Οι σημερινοί "αναρχικοί" δεν έχουν μελετήσει καθώς φαίνεται, ούτε τον "πνευματικό τους πατέρα", τον θεωρητικό και ενός εκ των ιδρυτών του αναρχισμού, τον Μπακούνιν...
Φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν , προς πάσα κατεύθυνση πως άλλο αναρχικός και άλλο εθνοπροδότης..Και επειδή οι σύγχρονοι "αναρχικοί" τείνουν στο δεύτερο, παρά στην όποια , έστω, αυθεντική ερμηνεία του αναρχισμού, καλό είναι να γίνεται η διάκριση.

Επιπλέον ας δούμε κάτι που φαίνεται, πως σκόπιμα αποκρύπτεται για την σχέση όλων αυτών με τον εβραϊσμό. (πάλι από τον Μπακούνιν)


"Ο Μαρξ είναι Εβραίος και είναι περικυκλωμένος από ένα πλήθος μικροπρεπών, περισσότερο ή λιγότερο νοημόνων, ραδιούργων, ευκίνητων, κερδοσκόπων Εβραίων, την ώρα που οι Εβραίοι βρίσκονται παντού, σαν εμπορικοί και τραπεζικοί παράγοντες, συγγραφείς, πολιτικοί, ανταποκριτές εφημερίδων όλων των αποχρώσεων. Εν συντομία (οι Εβραίοι είναι) λογοτεχνικοί μεσάζοντες, την ίδια ώρα που είναι οικονομικοί μεσάζοντες, με το ένα πόδι στην τράπεζα και το άλλο στο σοσιαλιστικό κίνημα και με τα οπίσθιά τους καθισμένα στον Γερμανικό Τύπο. Αυτοί έχουν γραπώσει τον έλεγχο όλων των εφημερίδων, και μπορείτε να φανταστείτε τι εμετικά έντυπα είναι το αποτέλεσμα τους.

Τώρα, αυτός όλος ο Εβραϊκός κόσμος, ο οποίος συγκροτεί μια σέκτα εκμετάλλευσης, ένα λαό από βδέλλες, ένα αδηφάγο παράσιτο, στην οποία είναι στενά και βαθιά συνδεδεμένοι ο ένας με τον άλλον, χωρίς να λογαριάζουν όχι μόνο συνοριακές, αλλά επίσης ούτε και πολιτικές διαφορές- αυτός ο Εβραϊκός κόσμος είναι στις ημέρες μας, κατά μεγάλο μέρος, στη διάθεση του Μαρξ ή του Ρότσιλντ. Είμαι βέβαιος ότι, από την μία πλευρά, η οικογένεια Ρότσιλντ εκτιμά την αξία του Μαρξ, και από την άλλη πλευρά, ο Μαρξ αισθάνεται μια ενστικτώδη συμπάθεια και τρέφει έναν μεγάλο σεβασμό για την οικογένεια Ρότσιλντ. Αυτό ίσως φαίνεται περίεργο. Τι κοινό θα μπορούσε να υπάρχει μεταξύ του κομμουνισμού και της υψηλής διαχείρισης χρημάτων; Ω! ω! Ο κομμουνισμός του Μαρξ ζητά ένα ισχυρό συγκεντρωτικό κράτος και όπου αυτό υφίσταται, πρέπει αναπόφευκτα να υπάρχει μια κεντρική κρατική τράπεζα, και όταν αυτό υφίσταται, εκεί το παρασιτικό Εβραϊκό Έθνος, το οποίο κερδοσκοπεί πάνω στο μόχθο του λαού, θα βρίσκει πάντοτε τα μέσα για την ύπαρξή του." (Πολεμική κατά των Εβραίων)

5 σχόλια:

  1. Η εννοια ''αναρχικος'' δεν εχει ουδεμια σχεση με μπαχαλακια στις αστικες πολεις. Καποιος πραγματικος αναρχικος ειχε πει κατι πανεξυπνο που σε βαζει σε σκεψεις : Δεν υπαρχει αναρχικος που να μην εχει εκφρασει επιθεση οποιας μορφης σε ''στοες''. Και λεω εγω με το φτωχο μου IQ... Μηπως τελικα ''αντεξουσιαστες-αναρχικοι'' γεννιουνται απο τις ''στοες''?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως θα μπορουσατε να μας ενημερωσετε για το ονομα του βιβλίου κεφαλαιο κτλ για να διασταυρώσουμε την πληροφορία? Ευχαριστώ εκ των προτέρων Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Χρήστο.Υπάρχουν πολλά στοιχεία για τα λεγόμενα του Μπακούνιν.Καταρχήν για τους Εβραίους υπάρχουν πολλά στοιχεία μέσα στα έργα του.Ενδεικτικά, αναφέρει πολλά στα βιβλία του :
    Θεός και Κράτος, Πολεμική κατά των Εβραίων, Κράτος και Αναρχία.Συγκεκριμένα αποσπάσματα δές εδώ :

    Spencer asked about two anti-Semitic passages from Bakunin. The passages are run together as if they were a continuous text, and can be found in that form on various anti-Semitic websites. Both passages are authentic, and can be found in French in the Oeuvres Complètes, which were edited by the anarchist scholar Arthur Lehning. The source cited on the websites is “ Polemique contre les Juifs ”; however, there is no separate text by Bakunin with this title as far as I know.
    Here’s the information, with the original French included for several of the most obnoxious phrases:

    The first passage is found in a text entitled “ Rapports Personnels avec Marx ” in Oeuvres Completes, vol. 2, p. 125:

    "Now this entire Jewish world, which constitutes an exploiting sect, a people of leeches, a voracious parasite, [“une secte exploitante, un peuple sangsue, un unique parasite dévorante”] closely and intimately connected with another, regardless not only of frontiers but of political differences as well — this Jewish world is today largely at the disposal of Marx or Rothschild. I am sure that, on the one hand, the Rothschilds appreciate the merits of Marx, and that on the other hand, Marx feels an instinctive inclination and a great respect for the Rothschilds. This may seem strange. What could there be in common between communism and high finance? Ho ho! The communism of Marx seeks a strong state centralization, and where this exists, there the parasitic Jewish nation [“ la nation parasite des Juifs”] — which speculates upon the labour of people – will always find the means for its existence…"

    The second passage is found in a text entitled “ Lettre à ‘ La Liberté’” in Oeuvres Completes, vol. 3, pp. 164-165.

    "In reality, this would be for the proletariat a barrack-regime, under which the workingmen and the workingwomen, converted into a uniform mass, would rise, fall asleep, work, and live at the beat of the drum. The privilege of ruling would be in the hands of the skilled and the learned, with a wide scope left for profitable crooked deals carried on by the Jews [“pour les Juifs .. . . un vaste champ de tripotage lucrative”], who would be attracted by the enormous extension of the international speculations of the national banks…" -

    Bakunin’s works contain many similar passages. These are not atypical and they are not taken out of context.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τους Εβραίους υπάρχουν σε πολλά κείμενά του αναφορές.Για την Πατρίδα, ενδεικτικά αναφέρω τα εξής :
    Μιχαήλ Μπακούνιν (Γράμματα για τον Πατριωτισμό,1869) , σε αυτό βρίσκονται αυτούσια τα κείμενα περί Πατριωτισμού και Πατρίδος.

    Υπάρχουν, εκτός άλλων, και τα κάτωθι εκδοθέντα :
    (Γαλλική έκδοση των απάντων Μ. Μπακούνιν, τόμος I, σελ. 225 -227, μετ. Πόλυ Γκέκα, εκδ. Πλέθρον)
    (Μ. Μπακούνιν και Ιταλία, 2ο μέρος, σελ. 81-83 μετ. Πόλυ Γκέκα, εκδ. Πλέθρον)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή