Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ενθυμούμενοι τα ιστορικά γεγονότα της Πατρίδος μας : ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ..


413 π.Χ..—Κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου, ο αθηναϊκός στόλος γνωρίζει την καταστροφή στη Σικελία.

337.—Ο Κωνστάντιος ανακηρύσσεται αυτοκράτορας του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους, ενώ ο Κωνσταντίνος Β΄ του Δυτικού.

780.—Πεθαίνει ο Λέων Δ΄.

.—Ο Κωνσταντίνος ΣΤ΄ αναγορεύεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου σε ηλικία μόλις δέκα ετών. Συναυτοκράτειρα είναι η μητέρα του Ειρήνη. Ο Κωνσταντίνος θα παραμείνει στο θρόνο μέχρι τις 15 Αυγούστου του 797.

923.—Ο τσάρος των Βουλγάρων Συμεών συναντάται μετά τού αυτοκράτορος το Βυζαντίου Ρωμανού πρό τών τειχών τής Κωνσταντινουπόλεως διά τήν συνομολόγησιν ειρήνης. Η συνάντησις αυτή υπήρξεν άκαρπος.

1570.—Κατάληψη της Λευκωσίας από τον τουρκικό στρατό. Η πόλη, για πολλές ημέρες έμοιαζε σφαγείο.

1687.—Ο στόλος των Ενετών καταπλέει εις Πειραιάν.

1821.—Έξω των Πατρών στην θέσιν Σαράβαλι έγινε μάχη μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων. Την μάχην εκέρδισαν οι Τούρκοι. Στο μετόχιο του μοναστηρίου Ομπλού έξω των Πατρών οι Τούρκοι επιτίθενται εναντίον των Ελλήνων και τους τρέπουν σε φυγή. Στην θέσιν Πουρναρόκαμπος Πατρών, οι Τούρκοι ενίκησαν.

.—Πολυάριθμοι τουρκικαί δυνάμεις πολιορκοϋν τούς έκ τών συνεργατών τού Αλ. Υψηλάντου, Γεωργάκην Ολύμπιον καί Ιωάννην Φαρμάκην, μέ ελαχίστους οπαδούς των, είς τήν Μονήν τού Σέκο (Μολδαυϊα) . Ο Ολύμπιος, πού ευρίσκετο είς τό κωδωνοστάσιον τής Εκκλησίας, όταν είδε ότι ή συνέχισις τής αντιστάσεως ήτο αδύνατος, εφώναξε είς τούς συντρόφους του: «Εγώ θα καώ, σείς άν θέλετε φύγετε, θα σάς ανοίξω εγώ τήν πόρτα». Οι περισσότεροι, όμως, επροτίμησαν ν’ αποθάνουν μαζί του. Ο Ολύμπιος επυροβόλησε τότε εντός βαρελίου μέ πυρίτιδα. Τό κωδωνοστάσιον ανετινάχθη αμέσως είς τόν αέρα καί έθαψε υπό τά ερείπια Έλληνας καί Τούρκους. Τριάντα τρείς Έλληνες, ευρισκόμενοι είς άλλα σημεία τής Μονής, εξήλθον ξιφήρεις καί κατώρθωσαν νά διέλθουν διά μέσου τών τουρκικών φαλάγγων καί νά φθάσουν είς Τρανσυλβανίαν. Οι συλληφθέντες αιχμάλωτοι εσφάγησαν είς τήν «αυλήν τής Μονής, ό δέ Φαρμάκης, ό οποίος είχε τήν ατυχίαιν νά σωθή από τήν ανατίναξιν τού κωδωνοστασίου, απεστάλη είς Κωνσταντινούπολιν, όπου εθανατώθη κατόπιν πολλών βασανιστηρίων (ιδέ και 8/9).

1825.—Οι Έλληνες φρουροί του Μεσολογγίου καταστρέφουν χαρακώματα των Τούρκων πολιορκητών.

1826.—Ο Μακρυγιάννης νικά τον Κιουταχή στην Αθήνα και κυριεύει τουρκική αμυντική τάφρο.

1850.—Ενώ ο Όθων βρίσκεται στο εξωτερικό, η Αμαλία που εκτελεί χρέη αντιβασιλέα, διαλύει τη Βουλή και προκηρύσσει εκλογές.

1897.—Ο ελληνικός στόλος εβομβάρδισε καί ακολούθως ενέπρησε δι’ αγημάτων τάς είς Σκάλαν Λεπτοκαρυάς (παρά τόν Πλαταμώνα) τουρκικάς αποθήκας πολεμεφοδίων.

1918.—Το ελληνικό σύνταγμα Γαργαλίδη μάχεται εναντίον των Γεμανοβουλγάρων εις Σερμενλή Μακεδονίας.

.—Η XIV Μεραρχία, υπό τον Υποστράτηγο Ιωάννη Ορφανίδη, νικά τους γερμανο-βουλγάρους στην μάχη της Βρέμιτσας και τους καταδιώκει στην κοιλάδα της Στρώμνιτσας.

1919.—Ο ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία δέχεται επιθέσεις περιπόλων.

1920.—Ο ελληνικός στρατός στη Μ. Ασία δρα με περιπόλους εναντίον των Τούρκων.

1921.—Οι ελληνικές δυνάμεις της στρατιάς Μ. Ασίας συνεχίζουν την σύμπττυξιν των επί της γραμμής Δορυλαίου-Αφιόν. Οι Τούρκοι παρενοχλούν.

1922.—Οι Τούρκοι που έχουν εισβάλλει στην Σμύρνη πυρπολούν την πόλη . Οργανώνονται μεγάλης έκτασης σφαγές κατά των Ελλήνων και των Αρμενίων. Δολοφονούνται περίπου 150.000 άτομα .

1933.—Ο πρωθυπουργός Παναγής Τσαλδάρης αναχωρεί για την Άγκυρα με σκοπό να υπογράψει ελληνοτουρκικό σύμφωνο φιλίας.

1939.—Γίνονται συστάσεις για κατανάλωση του ψωμιού με φειδώ, αποφυγή κάθε σπατάλης και εντατικότερη καλλιέργεια της γης.

1941.—Ιδρύεται στην Αθήνα ο “Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Σύνδεσμος” (ΕΔΕΣ), με αρχηγό τον Στρατηγό Ναπολέοντα Ζέρβα. Ο ΕΔΕΣ συγκρότησε ισχυρές ανταρτικές ομάδες , κυρίως στην Ήπειρο και Αιτωλ/νία, και με την αντιστασιακή δράση του, σε συνεργασία με το Συμμαχικό Στρατηγείο Μ. Ανατολής, συνέβαλε αποφασιστικά στην απελευθέρωση της χώρας.

1943.—Εξουδετέρωση από αντάρτικη ομάδα του γερμανικού φυλακίου της Σύμης (Νομός Λασιθίου) με θύματα δύο Γερμανούς στρατιώτες.

.—Την 9η Σεπτεμβρίου 1943, τμήματα του γερμανικού στρατού εισέβαλαν στο χωριό Ριζόμυλοι του Νομού Μαγνησίας, το οποίο ήταν ήδη εγκατελειμένο από τους κατοίκους, και κατέστρεψαν και έκαψαν ό,τι είχαν προλάβει να στήσουν και να κτίσουν οι κάτοικοι του Ριζομύλου μετά το κάψιμο της 23ης Μαρτίου 1943.

Τα θύματα που έχει η Κοινότητα από το 1940 έως το 1945 συνεπεία του πολέμου είναι: 30.

1944.—Οι γερμανοί εκκενώνουν την Νάουσα.

1951.—Ο Ελληνικός Συναγερμός του Παπάγου κατακτά την σχετική πλειοψηφία στις εθνικές εκλογές (36,53%), αλλά κυβέρνηση τελικά σχηματίζει ο Πλαστήρας (ΕΠΕΚ) με την υποστήριξη των Φιλελευθέρων (Σ. Βενιζέλος).

1970.—Συλλαμβάνονται στην Αθήνα δύο Άραβες κομάντος με εκρηκτικές ύλες, έτοιμοι για σαμποτάζ.

1983.—Δημοσιεύεται στον Τύπο το πλήρες κείμενο της συμφωνίας για τις βάσεις, που υπογράφηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με αυτό, οι βάσεις θα παραμείνουν στην Ελλάδα έως το 1990, ενώ ως αντάλλαγμα θα δοθεί αμερικανική βοήθεια για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

1984.—Ενοποίηση των σωμάτων Ασφαλείας, Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων.

1 σχόλιο:

  1. Hello, Neat post. There is a problem with your site
    in web explorer, may test this? IE still is the marketplace
    leader and a huge part of other people will omit your magnificent writing because of this
    problem.

    Have a look at my web-site ... cold sore remedies

    ΑπάντησηΔιαγραφή